FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
57
23%

Ukupno glasova: 244

spezial
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la spezial » 09 apr 2022, 18:11

ajdohordas je napisao/la:
09 apr 2022, 18:03
NisamInSajder je napisao/la:
09 apr 2022, 17:50
Kako ćemo stići nekog, a ne iskreiraš niti jednu priliku Leotaru i to ubijeđeni da ćeš stići nekog, Igman u momentima izgleda dva puta kvalitetniji od tebe, a cijelu utakmicu izgledaju uigranije i sa jasnom taktikom.

Da ne terenu izgledamo kao ekipa i da pokazujemo smislenu igru, moglo bi se pričati o nekom mogućem preskakanju Borca i Tuzle. Od Borca smo igrački kvalitetniji, još su oni u problemima (trener, atmosfera..). Tuzla City je igrački kvalitetnija od nas, ali Husref je standardno izgubio konce, tako dok je on tu imamo šanse da ih dobijemo. Ali, prije tog mora se naša ekipa sredita, da počnemo igrati nogomet, da krenemo stvarati neku igru,

Nije valjao Jukić, al zato valja Hebibović ili Bodul. Jukić kod nas jeste par puta bljesnuo, ali opet više od pomenutog dvojca, plus što kod nas Jukić nikad nije redovno igrao, jednu 5, drugu 20, treću na tribinama, pa četvrtu čitavu. Kad je tek došao, tačnije kad je odradio pripreme, ušao u formu, bio uz Tatara i Rahmanovića naš najbolji igrači, najagilniji.
Dobro, ne iskreiramo Leotaru, jel nismo iskreirali ni Posusju, ni Slobodi, ni Borcu, ni Leotaru u prvom kolu nastavka ? Jel apsolutno nista do sad nije valjalo ?
I opet kazem, da mi neko objasni, sta su vam to Borac i Tuzla prikazali u nastavku pa da ih ne mozemo stici ?

Okliznuli se protiv Leotara i svi se toga sad uhvatili i na osnovu zadnje utakmice stvara se neki utisak za svih 5/6 utakmica i neki sud za buducih 7/8 mjeseci kako cemo izgledat.

Kad se sjetim prosle sezone i patnje sa Sablicem meni je ovo ZA SAD, dobro.
I odmah da se ogradim da me ne shvatite pogresno, nije idealno ali je mnogo bolje nego sto je bilo.
U momentima na nekim utakmicama neke stvari su bile dobre, fali nam kontinuiteta i fali nam mentaliteta kojeg smo izgubili nakon gubitka 13 bodova prednosti.
Za neke stvari je jednostavno potrebno vrijeme, ne znam kako to ne razumijete. Ponavljamo se sa ovim, ali to je tako.
Ali sada bar postoje neke stvari i temelji oko kojih mozemo gradit ekipu i rezultate.

I opet kazem, nije idealno, ali nije sve ni tako crno kako se predstavlja zbog zadnje utakmice. Vec sutra ako Bog da prednost ce se smanjit za drugoplasiranim i trećeplasiranim :njanjanja:
Pa nisu oni prejaki, ali tuzla ima 9 bodova vise, sto je u svakom slucaju previse, a borac 5. S tim da ce borcu sigurno sudije priskociti u pomoc ako budu bara bara s nama. Ne vidim kako ih mozemo preci.

A kup bog zna. Zavisi kakav dan bude, kome bude naklonjeno sudjenje, ali ja vise vjerujem dudicevom lozenju i nabrijavanju, nego nasem. Nicim mi ovaj trener nije pokazao da je za velike utakmice. Na grbavici smo izgorili, na kosevu protiv borca samo bod...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 apr 2022, 18:15

Uspjeh Zrinjskog je u tome što imaju mnogo više trkača , nego što imaju ostale ekipe.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 apr 2022, 18:16

Treba Rahmanovica dovest, ionako ce tamo dobit dobru kaznu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 09 apr 2022, 18:28

fks74 je napisao/la:
09 apr 2022, 18:15
Uspjeh Zrinjskog je u tome što imaju mnogo više trkača , nego što imaju ostale ekipe.
Alo nije ti ovo Atletika , imaju vise kvalitete.

Takodjer trener ih odlicno vodi :thumbup:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 09 apr 2022, 18:32

Sevelj u prvoj postavi Radomlja, kad prije upade u prvih 11
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 apr 2022, 18:36

keli je napisao/la:
09 apr 2022, 18:32
Lik jučer stigao :D ovo je top, neka ga Nermin gura
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 09 apr 2022, 18:44

Sta li nas tek ceka u banjoj luci...

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 apr 2022, 18:58

Odlični rezultati danas. Sutra hrabroo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 apr 2022, 18:59

Da smo danas mi igrali sa Borcem dobili bi 10 kartona, naši igrači bi za svaki ne dosuđeni faul trčali na Grbića.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 09 apr 2022, 19:15

SedrenikHz je napisao/la:
09 apr 2022, 16:55
Al dodju nikovi novi jel gurbeti pobijede..
boli nas k za njih, neko prica duguje im se 10 plata, pricekaj kraj sezone pa provjeri kad krenu tuzbe, mogu sutra prvi zavrsit licencu dobit ne mogu.
Popustite s njima, odavno smo im pobjegli u svakom smislu.
Tuzla kiksala, kao sto sam rekao njih mozemo i stici prije Borca i da osiguramo evropu neovisno o kupu.

Bolje vam je sutra u 13:00 na Koševo !
Licencu dobili, al nisu oni bitni. Bitno je da takvoj ekipi (za koju sam tvrdis da je u qrcu) ne mozemo pobjeci 5 bodova na tabeli. To je fazon...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 09 apr 2022, 19:23

keli je napisao/la:
Jucer stigao danas 90+ min :salut:
Gledao sam zadnji 20-ak min igrao je desnog beka.Jel to igrao kroz citavu utakmicu?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 apr 2022, 19:35

NajvecaRadosti je napisao/la:
09 apr 2022, 19:23
keli je napisao/la:
Jucer stigao danas 90+ min :salut:
Gledao sam zadnji 20-ak min igrao je desnog beka.Jel to igrao kroz citavu utakmicu?
I doveli su ga kao beka.
Kod nas dosao prvotno kao bek, pa ga kasnije zavaljivali na CB I DM. Mislim zavaljivali one 2 i po tekme sto je odigrao.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 09 apr 2022, 19:44

NazorUso je napisao/la:
09 apr 2022, 19:15
boli nas k za njih, neko prica duguje im se 10 plata, pricekaj kraj sezone pa provjeri kad krenu tuzbe, mogu sutra prvi zavrsit licencu dobit ne mogu.
Tuzla kiksala, kao sto sam rekao njih mozemo i stici prije Borca i da osiguramo evropu neovisno o kupu.

Licencu dobili, al nisu oni bitni. Bitno je da takvoj ekipi (za koju sam tvrdis da je u qrcu) ne mozemo pobjeci 5 bodova na tabeli. To je fazon...
I sta sad? Kako smo mi usli u ovu sezonu?
Koliko se puta ostrio k na nama jer znaju da zeljo ne moze prici evropi i ako pokusaju brzo ce ih vratiti..
Je li drug patis od njih? Sta mene boli k za jednim zeljom, mi kad smo bili u takvim situacijama nismo za virsle imali igrali smo evropu i haman usli u grupe.
Daj ba manite mi se toga, kada pogledam u buducnost znam gdje cemo mi a gdje oni, mada me i boli k gdje ce oni.
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 09 apr 2022, 19:57

e moj Rahmane, za ovo mu se zestoka kazna sprema...
Zadnja izmjena: SviUNapad1jeAFH, dana/u 09 apr 2022, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 09 apr 2022, 20:24

09 apr 2022, 19:44
NazorUso je napisao/la:

Koliko se puta ostrio k na nama jer znaju da zeljo ne moze prici evropi i ako pokusaju brzo ce ih vratiti..
Je li drug patis od njih? Sta mene boli k za jednim zeljom, mi kad smo bili u takvim situacijama nismo za virsle imali igrali smo evropu i haman usli u grupe.
Daj ba manite mi se toga, kada pogledam u buducnost znam gdje cemo mi a gdje oni, mada me i boli k gdje ce oni.
Ovoga me upravo strah. Nacitao sam se ovakvih najava za dva zivota mi moze biti.
Za njih me isto boli chuna samo pravim poredjenje. A za nas, dao Bog da budes upravu za buducnost !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 09 apr 2022, 20:34

NazorUso je napisao/la:
09 apr 2022, 20:24
09 apr 2022, 19:44
NazorUso je napisao/la:

Ovoga me upravo strah. Nacitao sam se ovakvih najava za dva zivota mi moze biti.
Za njih me isto boli chuna samo pravim poredjenje. A za nas, dao Bog da budes upravu za buducnost !
Fakat, bez uvrede ali ovo je buducnost, mi smo u rukama investitora koji trpaju ogromne pare vec godinama, to nas i brine haha

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 09 apr 2022, 20:36

3 faula borca za 90 minuta :D cestitke :bow:
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 apr 2022, 20:41

keli je napisao/la:
09 apr 2022, 17:57
Kako ćemo stići nekog, a ne iskreiraš niti jednu priliku Leotaru i to ubijeđeni da ćeš stići nekog, Igman u momentima izgleda dva puta kvalitetniji od tebe, a cijelu utakmicu izgledaju uigranije i sa jasnom taktikom.

Da ne terenu izgledamo kao ekipa i da pokazujemo smislenu igru, moglo bi se pričati o nekom mogućem preskakanju Borca i Tuzle. Od Borca smo igrački kvalitetniji, još su oni u problemima (trener, atmosfera..). Tuzla City je igrački kvalitetnija od nas, ali Husref je standardno izgubio konce, tako dok je on tu imamo šanse da ih dobijemo. Ali, prije tog mora se naša ekipa sredita, da počnemo igrati nogomet, da krenemo stvarati neku igru,

Nije valjao Jukić, al zato valja Hebibović ili Bodul. Jukić kod nas jeste par puta bljesnuo, ali opet više od pomenutog dvojca, plus što kod nas Jukić nikad nije redovno igrao, jednu 5, drugu 20, treću na tribinama, pa četvrtu čitavu. Kad je tek došao, tačnije kad je odradio pripreme, ušao u formu, bio uz Tatara i Rahmanovića naš najbolji igrači, najagilniji.
To sto su heba velkoski bodul losi, ne znaci da je on dobar. Lik je realno premekan bio. Nije imao mjesta pored tatara i fanima u prvih 11. Nije istina da nije imao minutazu normala igrac za klupe. I u zrinjskom je klupa ovu tekmu je vjv poceo jer je neko povrijedjen ili kartoniran. Lik ima golova koliko i heba ove sezone odmah igracina. Svasta procitati, ljudi za jukicem zale. Ja recimo zalim za milicevicem, fanimom, tatarom, rahmanom, crepuljom itd a ne tim igracima koji naprave nesto svako desetu tekmu.
Nigdje ja nisam napisao da žalim nešto pretjerano za njim. Već pišem kako je bolji igrač od onih što mi trenutno imamo, plus mlađi. Bolje imati na klupi Jukića nego Velkoskog, Hebibovića ili Bodula.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 09 apr 2022, 21:14

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
09 apr 2022, 19:57

e moj Rahmane, za ovo mu se zestoka kazna sprema...
Ništa čudno. Na stranu što je strašan igrač, ali je teška seljačina i papak.

Mene niko ne može ubijediti da Ševelj nije mogao ostati i igrati beka.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 apr 2022, 21:38

ajdohordas je napisao/la:
09 apr 2022, 18:03

Dobro, ne iskreiramo Leotaru, jel nismo iskreirali ni Posusju, ni Slobodi, ni Borcu, ni Leotaru u prvom kolu nastavka ? Jel apsolutno nista do sad nije valjalo ?
I opet kazem, da mi neko objasni, sta su vam to Borac i Tuzla prikazali u nastavku pa da ih ne mozemo stici ?

Okliznuli se protiv Leotara i svi se toga sad uhvatili i na osnovu zadnje utakmice stvara se neki utisak za svih 5/6 utakmica i neki sud za buducih 7/8 mjeseci kako cemo izgledat.

Kad se sjetim prosle sezone i patnje sa Sablicem meni je ovo ZA SAD, dobro.
I odmah da se ogradim da me ne shvatite pogresno, nije idealno ali je mnogo bolje nego sto je bilo.
U momentima na nekim utakmicama neke stvari su bile dobre, fali nam kontinuiteta i fali nam mentaliteta kojeg smo izgubili nakon gubitka 13 bodova prednosti.
Za neke stvari je jednostavno potrebno vrijeme, ne znam kako to ne razumijete. Ponavljamo se sa ovim, ali to je tako.
Ali sada bar postoje neke stvari i temelji oko kojih mozemo gradit ekipu i rezultate.

I opet kazem, nije idealno, ali nije sve ni tako crno kako se predstavlja zbog zadnje utakmice. Vec sutra ako Bog da prednost ce se smanjit za drugoplasiranim i trećeplasiranim :njanjanja:
Pisao sam par puta već. Pomakli se mi sa mjesta nismo od dolaska Vasoskog. U prvih par utakmicama djelovalo je da se stvorio neki dobar presing, ali je i to palo u posljednje 2-3 utakmice. Ekipa u odnosu na prvi dio sezone je pojačana sa 4-5 vrhunskih igrača za ovu ligu (što bi se nekad ranije na forumu nazvalo kapitalcima), a igraš isto praktično, oni u momentu pokažu svoju individualnu kvalitetu i na to zabiješ gol i to je to. Patnja sa Sablićem je bila opravdana, ne treba zaboraviti da su Sabliću ofanzivni dio bili Bagarić, Velkoski, Bodul, Kobiljar, Cmiljanić, Ahmetović i Dervišagić i oni su bili nespremni i roviti. Očekivano je da ta ekipa bude sterilna u napadu, nit imaju kvalitet neki veliki, nit su bili u fizičkom stanju da igraju utakmice svaki vikend ili u dijelovima svaka 3 dana. Vasoski, pak ima Čatakovića, Suljića, Avramovskog sva trojica automatski ispadaju prva imena lige u napadu, a opet stvaraš 2-3 šanse po utakmici i srećom 90% ih realiziraš, pa i zato imamo neki rezultat.

Samo si protiv Leotara u prvoj utakmici bio daleko bolji od protivnika. A i tada sve preko Kapića i Suljića stvoreno, uz podršku Šečerovića u izgradnji napada. Sloboda, prva utakmica ofanzivno solidno, slično kao i protiv Leotara, nazad puhalo, nismo ni pokušali neutralisati Slobodne napade, srećom nisu bili spremni da iskoriste naše greške. Protiv Želje nula, jedna šansa stvorena, Suljić podvalio za Varešanovića i to je to. Mulalić je tad Vasoskog pročitao. Borac, velika želja, ali ništa. Trebali smo dobiti tu utakmicu najmanje 2-3 gola razlike, pogotovo po prvom poluvremenu. Štoperi Borca griješili, napravi su 10tak grešaka sigurno, jedna od najlošijih utakmica pod Miljanovićem je ta, naši nisu znali iskoristit te greške.

Pa Posušje, priča za sebe, dolazi najgora gostujuća ekipa na Koševo i uvališ im 6. Falimo se sa tom utakmicom, a kako smo dali golove? Od tog jedan ili dva gola su prošla iz igre, ostalo su sve greške štopera Posušja ili pogriješe u dodavanju ili padnu na loptu pa naš neko pokupi loptu i imaš mat situacije onda. Pa tako Leko staje na loptu 30 metara od gola,Varešanović je pokupi i pogodi, onda lopta pogodi u petu veznjaka Posušja i odbije se do Kapića ovaj iz prve za Suljića mislim,a njihovi svi igrači stoje, dok naši daju gol. Protiv Leotara, slabo, tanko, igrači nisu znali kako i šta raditi, pa svako pokušava nešto na svoj kvalitet. I vrhunac protiv Igmana, kad je u pojedinim segmentima utakmice Igman djelovao kao ozbiljniji protivnik, držali se ljudi kompaktno, znali kad šta trebaju raditi, nedostajalo im je samo kvalitet u ofanzivi za završnicu, dok su se naši svađali međusobno jer se nije znalo ko gdje treba da stoji, kako organiziramo napad i slično, pogotvo kad je iz igre izašao Šećerović.

Dakle u odnosu na prošlu polusezonu, imamo veći individualni kvalitet, pogotovo u ofanzivnom dijelu gdje si kvalitetniji 100%. I imaš pomak u realizaciji jer su kvalitetniji igrači sada tu. Ne pokazivamo niti 1% želje da neutrališemo dobre strane protivnika, što si kod Sablića mogao vidjeti.

U odnosu na prvu utakmicu pod Vasoskim i na zadnju, izgubio si taj presing koji si tada pokazivao, igrači djeluju konfuzno, na posljednje dvije utakmice nisu pokazivali ni želju i agresivnsot koja je bila tu u prvim utakmicama. Možda sutra i utrpamo Rudaru par komada, pobjedimo, ali pitanje je kako ćeš odigrati protiv Zrinjskog, Tuzle, Borca, Veleža, Želje, a i Širokom ideš.

Ševelj odlična partija, ali eto neko je rekao da mu on nije potreban u klubu. Također, Ševelj je već par dana tamo, tako da nije baš da je jučer došao. Imamo odličnog igrača pod ugovorom.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijeli, fks74, Hajdeee, MSOZ101, SAMO BORDO, USB i 62 gosta.