AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JoseMourinho
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la JoseMourinho » 05 jun 2014, 22:40

Hattrick123 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:ja ne mogu da vjerujem da onu varalicu trabanta toliko prizivate, obicni sarlatan :opaopa:
Kad pogledamo da je odigrao odlicno ovu polusezonu (plus trenutni sastav Milana) i kad pogledamo ko se sve spominje kao pojacanje on je za njih vanzemaljac tako da od dva zla biramo manje.
dobro to jest, al menez djabe po meni nije losija opcija, jos se ustedi para ;)

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 05 jun 2014, 22:47

JoseMourinho je napisao/la:
Hattrick123 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:ja ne mogu da vjerujem da onu varalicu trabanta toliko prizivate, obicni sarlatan :opaopa:
Kad pogledamo da je odigrao odlicno ovu polusezonu (plus trenutni sastav Milana) i kad pogledamo ko se sve spominje kao pojacanje on je za njih vanzemaljac tako da od dva zla biramo manje.
dobro to jest, al menez djabe po meni nije losija opcija, jos se ustedi para ;)
I Tarabt bi se mogao kupiti za 4-5 miliona dakle i to bi vecini klubova bilo dzaba osim Milanu :facepalm: tako da s obzirom na trenutnu situaciju u klubu ne bi bilo lose oboicu dovesti, ali treba se prvo rijesiti jedno 5-6 igraca npr. Robinho,Constant,Matri,Birsa,Essien,Zaccardo,Bonera.
FORZA MILAN

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2014, 22:49

Što se mene tiče, mogu ga a i ne moraju otkupiti. Ako se bude doveo Menez (a haman da hoće), Taarabt tu nekako izgleda kao suvišan.
Jedino ga možda gurnuti na amf, ali pored kake i honde čisto sumnjam.

Al' ajde, skrpat ćemo nekako ekipu. Fali tu možda koji veznjak ofanzivac, ali se to da kompenzirati sa formacijom 4-3-3 sa dva brza krila i Balom u špicu.
Meni je važnije što bi napokon mogli riješiti rak ranu kluba, sa Alexom, Ramijem, Šiljom i Perinom bi uveliko riješili problem odbrane, zasigurno bi bili troduplo jači nego prethodnih sezona.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 jun 2014, 22:53

ma previse "govana" ima u milanu, znam igro sam slucajno na FM-u sa njima, ma jebote zivot sta igraca ima, rasprodaja neka fina bar da ih se pola pusti i za djabe bi super bilo jer netreba ti sad 20 igraca na klupi kad igras samo domace prvenstvo...
jedno 10 igraca kad bi otislo, nekoliko pojacanja, nekoliko ovih mladjih prikljucit i lagano igrat sezonu jbg manju rekonstrukciju napravit...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2014, 23:02

Pa tako nekako će i biti, lagano odraditi sezonu i pokušati izvući Evropu. Uz ove igrače i Pippa na čelu je itekako moguće izboriti top 3.

Problem je što imamo toliko škart igrača koje niko živ neće, ali to je sve plod lošeg rukovođenja kluba. Uspjeli smo se njih par riješiti sa posudbama, ali već na ljeto se vraća jedan Nocerino, Matri, Niang, Vila, Vergara, Traore... niz je beskonačan. Taman se riješiš jednih, dođu drugi. :crazy:

FORZA MILAN !

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 05 jun 2014, 23:05

rope11 je napisao/la:Što se mene tiče, mogu ga a i ne moraju otkupiti. Ako se bude doveo Menez (a haman da hoće), Taarabt tu nekako izgleda kao suvišan.
Jedino ga možda gurnuti na amf, ali pored kake i honde čisto sumnjam.

Al' ajde, skrpat ćemo nekako ekipu. Fali tu možda koji veznjak ofanzivac, ali se to da kompenzirati sa formacijom 4-3-3 sa dva brza krila i Balom u špicu.
Meni je važnije što bi napokon mogli riješiti rak ranu kluba, sa Alexom, Ramijem, Šiljom i Perinom bi uveliko riješili problem odbrane, zasigurno bi bili troduplo jači nego prethodnih sezona.
Menez nije igrao skoro pa citavu polusezonu koliko sam upratio(ako nekome nije mrsko da nadje ove sezone koliko je utkamica odigrao u PSG-u),dok Tarabt se pokazao kod nas odlicno,pored onakvog Kake,a tek Honde (koji nista nije pokazao otkako je dosao) Tarabt bi trebao imati mjesti ispred njih, tako da je on sve samo ne suvisan(barem po meni).Nesto nisam siguran da ce golman doci iako bi i ja volio da Perin dodje ali cim je Abbiati produzio ugovor na jos jednu godinu mislim da nece dovoditi golmana barem jos ovu godinu.
Al ajde da sacekamo prvo da potpisu te neke "sigurne" (Rami,Menez,Tarabt) pa ce se moci pricati o drugim igracima :)
FORZA MILAN

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 jun 2014, 23:11

@rope11

Slažem se sa tobom oko situacije u Milanu skoro u svemu,ali mi nije jasna stvar gdje transfere Alexa i Menza na ovoj temi pozdravljate a stalno spominjete o "riješavanju škarta".

Ovi igrači upravo i jesu škart u ovom slučaju PSG-a...Menez i ima šanse da napravi nešto u karijeri,da progira..ali očekivat da će igrači kao Alex,Rami,Mexes i Zapata nosit odbranu,teško.Mogu je nosit u ovakvoj konkurenciji lige,al u globalnom pogledu nogometa to su sve prosječni igrači kakvi ne doliče veličini kluba kao što je Milan.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2014, 23:19

Pa što se mene tiče, nije suvišan. Uvijek može dobro doći da osvježi igru, pa makar kao džoker sa klupe.
Ali fazon je što drugi ne misle tako. Što bi ga morali plaćati kad može Menez besplatno ili kad ionako imaš Kaku i Hondu? :beba: :mrgreen:

@Rosicki, kad pogledaš koliki nam je budžet i kakvi igrači trenutno preovladavaju, Menez i Alex ispadaju kao pun pogodak. Situacija je takva kakva je, svi smo se pomirili s tim da onog starog Milana više nema.
Što se Alexa tiče, iako lagano u godinama, njega svrstavam u kvalitetne štopere koji će biti ogroman update u odbrani. Uostalom, ni nismo u situaciji da biramo, on je najbolje što trenutno možemo dovesti. :mrgreen:

FORZA MILAN !

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 jun 2014, 23:23

rope11 je napisao/la:Pa što se mene tiče, nije suvišan. Uvijek može dobro doći da osvježi igru, pa makar kao džoker sa klupe.
Ali fazon je što drugi ne misle tako. Što bi ga morali plaćati kad može Menez besplatno ili kad ionako imaš Kaku i Hondu? :beba: :mrgreen:

@Rosicki, kad pogledaš koliki nam je budžet i kakvi igrači trenutno preovladavaju, Menez i Alex ispadaju kao pun pogodak. Situacija je takva kakva je, svi smo se pomirili s tim da onog starog Milana više nema.
Što se Alexa tiče, iako lagano u godinama, njega svrstavam u kvalitetne štopere koji će biti ogroman update u odbrani. Uostalom, ni nismo u situaciji da biramo, on je najbolje što trenutno možemo dovesti. :mrgreen:
Al kad se Milan izvuče iz krize na platnoj listi će opet imati parazite koje su skupljali kako bi se izvukli iz prosjeka,i tu opet trpi budžet :)

Nego jel mi možeš objasnit slučaj Nianga? Gledao sam ga dok je još igrao u Ligue 1,prešao u Milan dosta obećavo nešto kao i pokazivao a sad ga nigdje :?:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2014, 23:37

Eh, dok se mi izvučemo iz krize, proći će vremena i vremena. Do tad nam mora neko igrati. :P

Niang u suštini nije loš igrač, ali njegov najgori problem je disciplina i mislim da zbog toga nikad neće uspjeti ostvariti puni potencijal. Već ga hvatala policija jer se lažno predstavio kao Traore ( :mrgreen: ), a u Francuskoj slupao Ferarrija zbog čega su odustali od njegove kupovine.
Kod nas je odigrao nekoliko mečeva i uspio dati tek jedan gol. Presudna mu je bila stativa protiv Barselone nakon čega su ga preselili na klupu i nakon čega je totalno psihički pao. Vucaraju ga po posudbama jer niko ne želi da se ponovo desi scenarij Aubemeyang, ali teško da će ostvariti neku karijeru. :hmmmmm:

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 06 jun 2014, 09:39

Problem je što uprava ne radi ono najvažnije a to je davanje noge amaterima. Već su trebali početi da rješavaju Robinha, Zakarda,Nocerina, Traorea, ima tu kamara igrača koje prvo treba otjerati i pokušati uzeti nešto keša od tih prodaja. Nakon toga pojačavat se, doći će opet kraj prelaznog roka a tim će biti pretrpan retardima. Lista za odstrel je povelika ali tog škarta se moramo riješiti.

Nažalost mislim da je dolazak Meneza znak da Tarab neće ostati, jer kako vidim Pipo planira da igra sa Menezom i Faraonom na krilima i jednom špicom. To opet znači da nam treba jedan top veznjak koji će igrati s De Jongom i Montom, tu su naravno Poli i Kristante kao rezerve.

I džaba se nadate da ćemo se riješiti Bonere idola jer je lik veoma cijenjen tamo i sigurno će da ostane do kraja ugovora i onda se oprosti, a da budemo iskreni koja budala bi njega dovela u svoj tim, za njega je Zakardo izmislio fudbal.

jopa17
Kontakt:

Post Postao/la jopa17 » 06 jun 2014, 13:39

od prodaje nocherina zaccarda,abatea,mexesa,robinha,nocherina,ballotelija mogu dovesti vrlo dobre igrače,ali neka vidit ćemo do kraja prijel.šta će uraditi

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jun 2014, 14:43

U vezi ovog Santona, zar on nije ljevak? Mislim da je u Interu i u Newcastle-u igrao lijevog beka.

Vidim gore neko napravi formaciju, Santon desno a Šiljo lijevo. Lijevak desno, dešnjak lijevo.

Welcome to Milan :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2014, 14:54

Jeste lijevi bek, ali evo piše da je ustvari dešnjak. :mrgreen:
I on i Šiljo su univerzalci, mogu igrati na obadvije strane što može biti dobra stvar. Ionako ovaj ima staklene nogice.

Abate: "The signings of Alex and Menez? I'll say the same thing as Montolivo said: we can stay calm as long as Galliani is here at Milan."
hu je'bo ti mater svoju :salut:

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jun 2014, 14:57

rope11 je napisao/la:Jeste lijevi bek, ali evo piše da je ustvari dešnjak. :mrgreen:
I on i Šiljo su univerzalci, mogu igrati na obadvije strane što može biti dobra stvar. Ionako ovaj ima staklene nogice.

Abate: "The signings of Alex and Menez? I'll say the same thing as Montolivo said: we can stay calm as long as Galliani is here at Milan."
hu je'bo ti mater svoju :salut:
Joj Žuće :lol:

Ma u nas samo neki univerzalci jbt :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 jun 2014, 15:21

Siljo jest desnjak, al po meni momak puuuno bolje igra lijevog beka, tako da...
Il Club più titolato al mondo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jun 2014, 15:25

U ovoj sezoni mi se čini kao da je fulao profesiju.. Ne zna centrirati, pa majku mu to je osnovna stvar što bek mora imati da bi bio iole dobar. Ali za nadati se da će se ove sezone popraviti u svim segmentima jer prošla mu je definitivno bila za zaborav kao i kod 95% igrača Milana.

Edit:

slika

Budalaa :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2014, 15:33

Ma ne znam, ako u svoje 22 godine i 2 kompletne sezone nije uspio ni najmanje poboljšati centaršut, onda ne znam kad će. Samo me strah da ne završi kao Abate, a na dobrom je putu.

Mada se i meni čini da mu je bekovska pozicija potpuno promašena, osim (ne)centaršuteva nema nijednu bekovsku karakteristiku poput brzine, prodornosti, tehnike. Možda bi ga bilo dobro prekomandovati na štopera, defanziva mu je uvijek bila jača strana. :think:

FORZA MILAN !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jun 2014, 16:12

Rosicky je napisao/la: Ovi igrači upravo i jesu škart u ovom slučaju PSG-a...Menez i ima šanse da napravi nešto u karijeri,da progira..ali očekivat da će igrači kao Alex,Rami,Mexes i Zapata nosit odbranu,teško.Mogu je nosit u ovakvoj konkurenciji lige,al u globalnom pogledu nogometa to su sve prosječni igrači kakvi ne doliče veličini kluba kao što je Milan.
Upravo je problem u tome shto ne mogu. ;)
Juventus i Roma imaju najbolje odbrane u ligi, pa su zato i bili #1 i #2. Milan ima tek 7-8. odbranu (mozhda i loshiju) i zato se cele sezone i borio za EL. :P

Prosechnost Milana se ogleda u tome da niti jedno kljuchno mesto u timu nije resheno unazad 3-4 sezone: niti su doveli golmana WC klase, niti stopera, niti zadnjeg veznog, niti playmakera, niti napadacha - a to je kichma svake ekipe, ta vertikala. A kada su u timu imali T.Silvu i Ibrahimovica (dakle: dvojicu od petorice trazhenih) - ili se titula osvajala ili se borilo do aprila-maja za nju. ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 jun 2014, 19:25

Berlusconi danas po prvi put posjetio Casa Milan i ostao je zapanjen profesionalnošću i kako je kvalitetno urađeno.

Silvio Berlusconi, Barbara and Galliani are currently watching a video with Mastour's skills and goals at Casa Milan. :kafa: :kafa: :cool:

Berlusconi: "Mastour could be the symbol of our future." :cool: :cool:

Berlusconi: "If Balotelli will stay? Yes, I think so. I hope that he will learn how to be a centre forward." :kralj:

Berlusconi: "We have a lot of expectations for our players born in '96, '97 and '98. There are some extraordinary champions among them."

Berlusconi: "I hope to create a strong and young Milan side with Italian players and players who represent Lombardy." :kralj:

Berlusconi: "We hope to have squad that will be able to start an era next season."

Berlusconi: "We're monitoring several players, but we already have many talents born in 1998. I want a more Italian Milan side." :cool:

slika
slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.