Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
Jarane boli mene kita i za Ronaldom i Leom i Eto'om i Ibrom i koliko oni para imaju. Ja iskljucivo krivim sistem koji im je to dozvolio, kao i klubovima tipa City, eto sada Zenit, Anzhi, Chelsea itd. Igraci samo koriste ono sto im je dato. Ne moze mene razveseliti gol Lea, kao sto me moze dotuci necija smrt ili kao sto me moze razveseliti osmjeh nekog covjeka cija je operacija uspjesno zavrsena itd. Nebitne stvari su isplivale na povrsinu, a stvari koje su bitne su pod tepihom. Jedan covjek koji je spasio 2 zivota, bitniji mi je od nekog klasnog nogometasa koji valja milione i milione jer "dobro suta loptu". Toliko ljudi gladuje, u nekim zemljama ljudi su u ratu po 10 15 godina, a glavna vijest je da Ronaldo place jer je nezadovoljan.raul-zakon je napisao/la: @adriano
To je tvoja poenta, i s tim se slažem, ali većina ovdje krivi ISKLJUČIVO Ronalda i igrače, a ne sistem vrijednosti.
Kako drugačije objasniti komentare tipa: "Šta sad hoće, ima ptičijeg mlijeka i opet se buni yebo mu pas mater"?
Taj sistem smo ti i ja, koji svaki dan sjedimo pored malih ekrana i gledamo utakmice, dižemo gledanost, što diže cijenu marketinga koji se vrti u toku utakmica, koji diže cijenu TV prava, te tako timovi dobijaju veći dio kolača.adriano_leite je napisao/la:Jarane boli mene kita i za Ronaldom i Leom i Eto'om i Ibrom i koliko oni para imaju. Ja iskljucivo krivim sistem koji im je to dozvolio
Apsolutno si u pravu, sve je otišlo u qrac i sada je bitnije to što Rada Manojlović nema gaćice na video spotu, nego što je negdje nekome spašen život, ili mu je potrebno 30.000 KM za liječenje.adriano_leite je napisao/la:Jarane boli mene kita i za Ronaldom i Leom i Eto'om i Ibrom i koliko oni para imaju. Ja iskljucivo krivim sistem koji im je to dozvolio, kao i klubovima tipa City, eto sada Zenit, Anzhi, Chelsea itd. Igraci samo koriste ono sto im je dato. Ne moze mene razveseliti gol Lea, kao sto me moze dotuci necija smrt ili kao sto me moze razveseliti osmjeh nekog covjeka cija je operacija uspjesno zavrsena itd. Nebitne stvari su isplivale na povrsinu, a stvari koje su bitne su pod tepihom. Jedan covjek koji je spasio 2 zivota, bitniji mi je od nekog klasnog nogometasa koji valja milione i milione jer "dobro suta loptu". Toliko ljudi gladuje, u nekim zemljama ljudi su u ratu po 10 15 godina, a glavna vijest je da Ronaldo place jer je nezadovoljan.raul-zakon je napisao/la: @adriano
To je tvoja poenta, i s tim se slažem, ali većina ovdje krivi ISKLJUČIVO Ronalda i igrače, a ne sistem vrijednosti.
Kako drugačije objasniti komentare tipa: "Šta sad hoće, ima ptičijeg mlijeka i opet se buni yebo mu pas mater"?
Elvira Rahic osunetila sina, onaj onom kupio auto, onaj onu *ebo, ona se napila, ona bez gacica dosla u studio, pa *ebem mu ja mater i nase medije, toliko bitnijih stvari ima, a oni o ovakvim glupostima izvjestavaju.
Nadam se da shvatas sta hocu da kazem.
O.K. hajmo ovako.bparena je napisao/la:@raul-zakon
Buraz niko ovdje ne krivi Ronalda za izvrnutu stvarnost i primanja. Svugdje u svijetu je on prepoznat kao proizvod te izvrnute stvarnosti gdje njega ljudi ne vole jer on (valjda) pizdi sto nema primanja Etoa ili sto Kaka ima te iste ogromne novce kao i on. Znaci opet se sve svodi na pohlepu pojedinca a ne stvarnost. Taj sistem daje ogromne pare a ova placipizda zali sto nije na vrhu. Pokusaj razumjet...
Jaro o tome ti govorim i u potpunosti potpisujem sve sto si napisao. Problem je u glavi tog covjeka koji precjenjuje svoje a podcjenjuje sposobnosti ostalih konkurenata. Ali nije to cudo jer mediji rade sve i svasta pa i prenapuhavanju. Covjek daje sjajne golove i ubica je kao igrac - brz - okretan - snalazljiv, a Inijesta koji je mozak, carobnjak, inteligencija jedva nadze rupu da nakon silnih dobrih godina igre napokon osvoji titulu najboljeg. I sta sad - hajdemo plakat. Ja vjerujem da Ronaldovo ponasanje mnogo utice na sam izbor jer ljudi ne vole ovo sto on radi i licno mislim da je dobro uprljo svoj karakter i ugled pa me ne bi cudilo da nikad ni ne osvoji. Sto se tice brzine, ideja, igre i golova on je to davno zasluzio. Ali ona dvojica su isto tako uspjesni ali su i sutljivi i marljivi radnici koji cekaju novu tekmu da pokazu sta znaju. I uvijek se raduju.... Gol je cilj svega, a ne nesto sto je drugo, trece ili neko drugo mjesto u zivotu fudbalera u vrhu.Sveti je napisao/la:u biti je placipicka i to je to. Nije vise stvar tu u novcu, njemu je ovih 10 miliona dovoljno da obezbijedi svoju prapraunucad a da u svom zivotu uziva kao sto niko ne uziva. stvar je u cinjenici da ronaldo ima jako visoko misljenje o sebi i kad vidi da neki od kojih on misli da je bolji zaradjuje vise od njega, ego mu proradi i evo sta se desi. vjerovatno se vec dugo to vuklo po klubu a sad samo eskaliralo. A plus je nakon izbora za najboljeg nogometasa vjerovatno ocekivao da mu suigraci ukljucujuci stozer kluba skoce na noge i pocnu da blate sam izbor jer je ronaldo trebao da tu pobijedi. nabijem ga na ****. ni messi nema toliko vece primanje pa opet suti i uziva u svom klubu.
Potpis...ek0 je napisao/la:Generalno i nije problem to sto on trazi povecanje plate vec nacin na koji to radi.
a nedo Bog da se javio onaj Mourinhov glasnogovorni i prokmentarisao barceloniste.. Bilo bi smak svijetamadridist je napisao/la:al ovaj kralj Freixa(glasnogovornik) iz Barce:
mi u Barceloni smo svi sretni![]()
koji king,bitno je zakajlat Madridu na bilo koji način
al u qrac šta sad ako bude Ronaldo dobio veću platu od malog,
valjaće namaknut love makar euro da bude plaćen bolje od madridiste
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.