Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Centre forward
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Centre forward » 04 sep 2012, 13:20

Ne znam stvarno sta se desava sa njim,da li je u pitanju profesionalni(fudbalski) problem ili licne prirode.Kako god,siguran sam da cijeli tim,Madrid,Portugal,veliki dio Manchestera,pola Dunjaluka stoji iza njega.Ako je finansijski problem to ce se rijesiti za 5 minuta(moje misljenje).Da li je isfrustriran to sto je Iniesta pobijedio,takav izbor je pao zato sto su samo on i Leo u zadnje vrijeme dominacija,pa je to neko osvjezenje u fudbaskom svijetu.Da li na ovaj nacin zeli da smeksa ljude koji glasaju za ovu jos jednu nagradu sto je ostala(valjda me contate) :? .Msm da ovo sto radi nije u redu.Ozbiljno ce se poljuljat' atmosfera u Realu nakon ovoga,kada najbolji igrac nije zadovoljan,kako ovi ostali da podignu moral.Na profesionalnom planu bio je prvak EPL,LP,tamo engl kupova vjerovatno(neda mi se sad trazit),prvak Primere,doci ce i titula LP sa Realom(polako samo),dakle nije ni to.Sta je onda treb'o uradit Ballack,co'ek koji je izgubio svako moguce finale u zivotu i ima jos slicnih primjera,ajde Rona nemoj zayebavat posten svijet :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 04 sep 2012, 13:22

neće da ga uploada pa evo
" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 04 sep 2012, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 sep 2012, 13:25

raul-zakon je napisao/la: @adriano

To je tvoja poenta, i s tim se slažem, ali većina ovdje krivi ISKLJUČIVO Ronalda i igrače, a ne sistem vrijednosti.

Kako drugačije objasniti komentare tipa: "Šta sad hoće, ima ptičijeg mlijeka i opet se buni yebo mu pas mater"? ;)
Jarane boli mene kita i za Ronaldom i Leom i Eto'om i Ibrom i koliko oni para imaju. Ja iskljucivo krivim sistem koji im je to dozvolio, kao i klubovima tipa City, eto sada Zenit, Anzhi, Chelsea itd. Igraci samo koriste ono sto im je dato. Ne moze mene razveseliti gol Lea, kao sto me moze dotuci necija smrt ili kao sto me moze razveseliti osmjeh nekog covjeka cija je operacija uspjesno zavrsena itd. Nebitne stvari su isplivale na povrsinu, a stvari koje su bitne su pod tepihom. Jedan covjek koji je spasio 2 zivota, bitniji mi je od nekog klasnog nogometasa koji valja milione i milione jer "dobro suta loptu". Toliko ljudi gladuje, u nekim zemljama ljudi su u ratu po 10 15 godina, a glavna vijest je da Ronaldo place jer je nezadovoljan.

Elvira Rahic osunetila sina, onaj onom kupio auto, onaj onu *ebo, ona se napila, ona bez gacica dosla u studio, pa *ebem mu ja mater i nase medije, toliko bitnijih stvari ima, a oni o ovakvim glupostima izvjestavaju.

Nadam se da shvatas sta hocu da kazem.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 04 sep 2012, 13:29

adriano_leite je napisao/la:Jarane boli mene kita i za Ronaldom i Leom i Eto'om i Ibrom i koliko oni para imaju. Ja iskljucivo krivim sistem koji im je to dozvolio
Taj sistem smo ti i ja, koji svaki dan sjedimo pored malih ekrana i gledamo utakmice, dižemo gledanost, što diže cijenu marketinga koji se vrti u toku utakmica, koji diže cijenu TV prava, te tako timovi dobijaju veći dio kolača.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 sep 2012, 13:34

Sve se svede na onog crva sto jede samog sebe na kraju kad sve pojede oko sebe. To je put kojim nezaustavljivo kroci "ljudski" rod.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 04 sep 2012, 13:37

adriano_leite je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la: @adriano

To je tvoja poenta, i s tim se slažem, ali većina ovdje krivi ISKLJUČIVO Ronalda i igrače, a ne sistem vrijednosti.

Kako drugačije objasniti komentare tipa: "Šta sad hoće, ima ptičijeg mlijeka i opet se buni yebo mu pas mater"? ;)
Jarane boli mene kita i za Ronaldom i Leom i Eto'om i Ibrom i koliko oni para imaju. Ja iskljucivo krivim sistem koji im je to dozvolio, kao i klubovima tipa City, eto sada Zenit, Anzhi, Chelsea itd. Igraci samo koriste ono sto im je dato. Ne moze mene razveseliti gol Lea, kao sto me moze dotuci necija smrt ili kao sto me moze razveseliti osmjeh nekog covjeka cija je operacija uspjesno zavrsena itd. Nebitne stvari su isplivale na povrsinu, a stvari koje su bitne su pod tepihom. Jedan covjek koji je spasio 2 zivota, bitniji mi je od nekog klasnog nogometasa koji valja milione i milione jer "dobro suta loptu". Toliko ljudi gladuje, u nekim zemljama ljudi su u ratu po 10 15 godina, a glavna vijest je da Ronaldo place jer je nezadovoljan.

Elvira Rahic osunetila sina, onaj onom kupio auto, onaj onu *ebo, ona se napila, ona bez gacica dosla u studio, pa *ebem mu ja mater i nase medije, toliko bitnijih stvari ima, a oni o ovakvim glupostima izvjestavaju.

Nadam se da shvatas sta hocu da kazem.
Apsolutno si u pravu, sve je otišlo u qrac i sada je bitnije to što Rada Manojlović nema gaćice na video spotu, nego što je negdje nekome spašen život, ili mu je potrebno 30.000 KM za liječenje.

Međutim, onaj moj post nije bio namijenjen tebi, jer ti razmišljaš potpuno ispravno. Moj post je bio namijenjen onima koji krive igrače za ovu situaciju, za izvrnut sistem vrijednosti. Uostalom, ti si to vrlo lijepo objasnio samo jednom rečenicom. Ovom boldanom,

Dakle, ja sam kontrirao onima koji zvog situacije kakva jeste krive isključivo igrače i očekuju od njih da kažu:"Prepolovite mi primanja i to što ste mi oduzeli dajte sirotinji, doktorima, vatrogascima..."

Mislim, zašto su oni tačno krivi? Zato što uzimaju ono što im se pruža? :?
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 sep 2012, 13:41

@raul-zakon
Buraz niko ovdje ne krivi Ronalda za izvrnutu stvarnost i primanja. Svugdje u svijetu je on prepoznat kao proizvod te izvrnute stvarnosti gdje njega ljudi ne vole jer on (valjda) pizdi sto nema primanja Etoa ili sto Kaka ima te iste ogromne novce kao i on. Znaci opet se sve svodi na pohlepu pojedinca a ne stvarnost. Taj sistem daje ogromne pare a ova placipizda zali sto nije na vrhu. Pokusaj razumjet...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 04 sep 2012, 13:44

Nije Ronaldo kriv za izvrnuti sistem vrijednosti, ali ocito da ni sa njegovim sistemom nešto nije uredu, cim kuka, porad svega što ima .Ako nešto nije uredu s klubom, zbog svojih saigraca( ako ima neko s kim je dobar :D ), navijaca, poštovanja i suosjecanja sa onima koji nemaju ništa, nije trebao javno izjavljivati svoju"tugu".

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 sep 2012, 13:46

@Genghis, svi smo krivi da, ali ne mozes se oduprijeti tome, jer ti je to nametnuto. Ne mogu ja bojkotovati fudbal i da ne gledam tekme, jer volim pogledati dobar fudbal, ali toliko para da se baca na fudbal je nevjerovatno.

Mediji su krivi, da Ronaldo place, a nema ko o tome izvijestiti, vraga bi on plakao za gluposti, nego bi igrao fudbal jer to voli itd. Sportski mediji se bave vise time ko koga karindza, ko je nesretan, ko je derpe itd. nego sto vode racuna o samom sportu, samim tim, sportski mediji i mediji uopste, postali su obicna glupost, amaterizam, zuta stampa.

Mediji plasiraju ovakve price o Ronaldu, jer je ljudima ocigledno to bitnije nego zivot uopste. Ignorisi ga malo pa ces vidjeti kako ce da se pokunji i igra, a nece se baviti glupostima da bi bio u centru paznje, nego bi igrama zasluzio da bude centar paznje.

Eno npr. u Hrvatskoj slucaj, onaj crnac sto mu je neki trener opsovao majku crnu. Fino covjek kaze, on meni opsovao majku, ja njemu majku crnu, nije valjda da mu je majka bijela. Smijesno, zalosno, ali istinito. Danas je bitnije napraviti od muhe slona, nego izvjestavati nesto bitno, npr. taj crnac zabio dobar gol, asistirao petom itd. Da mu taj nije opsovao majku, vraga bi crnac bio u zizi javnosti u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 04 sep 2012, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 sep 2012, 13:49

u biti je placipicka i to je to. Nije vise stvar tu u novcu, njemu je ovih 10 miliona dovoljno da obezbijedi svoju prapraunucad a da u svom zivotu uziva kao sto niko ne uziva. stvar je u cinjenici da ronaldo ima jako visoko misljenje o sebi i kad vidi da neki od kojih on misli da je bolji zaradjuje vise od njega, ego mu proradi i evo sta se desi. vjerovatno se vec dugo to vuklo po klubu a sad samo eskaliralo. A plus je nakon izbora za najboljeg nogometasa vjerovatno ocekivao da mu suigraci ukljucujuci stozer kluba skoce na noge i pocnu da blate sam izbor jer je ronaldo trebao da tu pobijedi. nabijem ga na ****. ni messi nema toliko vece primanje pa opet suti i uziva u svom klubu.
naprijed rejal

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2012, 13:53

A gdje je rekao da su problem novci uostalom ?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 sep 2012, 13:55

u biti to jesu nagadjanja, i sam sam mislio da nije zbog novca, ali sad kad pogledah ovu tabelu sa najplacenijim nogometasima vjerovatno je to.
naprijed rejal

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 04 sep 2012, 13:58

bparena je napisao/la:@raul-zakon
Buraz niko ovdje ne krivi Ronalda za izvrnutu stvarnost i primanja. Svugdje u svijetu je on prepoznat kao proizvod te izvrnute stvarnosti gdje njega ljudi ne vole jer on (valjda) pizdi sto nema primanja Etoa ili sto Kaka ima te iste ogromne novce kao i on. Znaci opet se sve svodi na pohlepu pojedinca a ne stvarnost. Taj sistem daje ogromne pare a ova placipizda zali sto nije na vrhu. Pokusaj razumjet...
O.K. hajmo ovako.

1. Kaka' prima 9 miliona mjesečno. Forma katastrofalna, manje od pola utakmica odigrao otkako je došao u Real.

Ronaldo prima 10 miliona mjesečno. Forma briljantna, igra najbolji fudbal života, 149 nastupa, 150 golova, odigrao skoro sve utakmice otkako je došao(ako izuzmemo onu povredu u 1. sezoni.

2. Conca, Eto'o i ostali, imaju većžu platu, a svojim klubovima daju DALEKO manje.

I na kraju, ako mogu svi, tj. ako se svim fudbalerima dopušta da imaju tolika primanja, onda bi on, kao jedan od dvojice najboljih, MORAO prednjačiti i u plati.

Dakle, nije bitno koliko je to para, samo da je omjer pošten. Znači, može plata Eto'o-a i Ibre iznositi i samo 1KM, ali bi onda Ronaldo i Messi morali imati platu od bar 3 KM. Mora se znati neka razlika između Ronalda i Conce.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 04 sep 2012, 14:01

al ovaj kralj Freixa(glasnogovornik :lol: ) iz Barce:
mi u Barceloni smo svi sretni :lol:
koji king,bitno je zakajlat Madridu na bilo koji način
al u qrac šta sad ako bude Ronaldo dobio veću platu od malog,
valjaće namaknut love makar euro da bude plaćen bolje od madridiste :lol:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 04 sep 2012, 14:06

Vidjet cemo iduci put kad Ronaldo zabije neku golcinu sa 30 metara hoce li moci da odoli da se ne raduje. :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 sep 2012, 14:19

Sveti je napisao/la:u biti je placipicka i to je to. Nije vise stvar tu u novcu, njemu je ovih 10 miliona dovoljno da obezbijedi svoju prapraunucad a da u svom zivotu uziva kao sto niko ne uziva. stvar je u cinjenici da ronaldo ima jako visoko misljenje o sebi i kad vidi da neki od kojih on misli da je bolji zaradjuje vise od njega, ego mu proradi i evo sta se desi. vjerovatno se vec dugo to vuklo po klubu a sad samo eskaliralo. A plus je nakon izbora za najboljeg nogometasa vjerovatno ocekivao da mu suigraci ukljucujuci stozer kluba skoce na noge i pocnu da blate sam izbor jer je ronaldo trebao da tu pobijedi. nabijem ga na ****. ni messi nema toliko vece primanje pa opet suti i uziva u svom klubu.
Jaro o tome ti govorim i u potpunosti potpisujem sve sto si napisao. Problem je u glavi tog covjeka koji precjenjuje svoje a podcjenjuje sposobnosti ostalih konkurenata. Ali nije to cudo jer mediji rade sve i svasta pa i prenapuhavanju. Covjek daje sjajne golove i ubica je kao igrac - brz - okretan - snalazljiv, a Inijesta koji je mozak, carobnjak, inteligencija jedva nadze rupu da nakon silnih dobrih godina igre napokon osvoji titulu najboljeg. I sta sad - hajdemo plakat. Ja vjerujem da Ronaldovo ponasanje mnogo utice na sam izbor jer ljudi ne vole ovo sto on radi i licno mislim da je dobro uprljo svoj karakter i ugled pa me ne bi cudilo da nikad ni ne osvoji. Sto se tice brzine, ideja, igre i golova on je to davno zasluzio. Ali ona dvojica su isto tako uspjesni ali su i sutljivi i marljivi radnici koji cekaju novu tekmu da pokazu sta znaju. I uvijek se raduju.... Gol je cilj svega, a ne nesto sto je drugo, trece ili neko drugo mjesto u zivotu fudbalera u vrhu.

p.s. ovo je 99% onoga zbog cega oni koji ne vole Ronalda - zaista ga ne vole. Fudbal - sjajno, covjek - zero 0.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 04 sep 2012, 14:30

Generalno i nije problem to sto on trazi povecanje plate vec nacin na koji to radi.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 sep 2012, 14:32

ek0 je napisao/la:Generalno i nije problem to sto on trazi povecanje plate vec nacin na koji to radi.
Potpis...

Svi zadovoljni - jedino predsjednik nesto nervozan. :)

http://sportsport.ba/ino_fudbal/rossol- ... ovor/87243" onclick="window.open(this.href);return false;

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 04 sep 2012, 17:08

madridist je napisao/la:al ovaj kralj Freixa(glasnogovornik :lol: ) iz Barce:
mi u Barceloni smo svi sretni :lol:
koji king,bitno je zakajlat Madridu na bilo koji način
al u qrac šta sad ako bude Ronaldo dobio veću platu od malog,
valjaće namaknut love makar euro da bude plaćen bolje od madridiste :lol:
a nedo Bog da se javio onaj Mourinhov glasnogovorni i prokmentarisao barceloniste.. Bilo bi smak svijeta :D

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 04 sep 2012, 17:15

Dozivotni ugovor nece dobiti ni jedan igrac!"
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.