Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BenWhite
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la BenWhite » 09 jul 2023, 14:06

Tekashi je napisao/la:
08 jul 2023, 18:17
Direktorica Službenog glasnika RS-a podnijela ostavku, boji se objaviti Dodikov ukaz
:rol:

Misevi prvi napustaju brod koji tone.
Ukaz o ukidanju ustavnog suda BiH je objavljen u službenom glasniku eresa i od danas, ustavni sud BiH ne postoji u eresu. Veliko je pitanje je li eres od danas entitet ili država?

Gdje je taj Džuvo? Ristić? Što ne hapse?

A da,
kako će hapsiti kad su Miletovim aminovanjem došli na funkcije?!
41:34

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 jul 2023, 14:07

armando je napisao/la:
09 jul 2023, 13:59
Pa bio mu gitarista u bendu na početku karijere
Bora je vrstan pjesnik i tekstopisac. Mnoge hitove narodne muzike je on napisao. Recimo Šabanovu..." preskočiću tarabu i jarrak"
Ok, ne mijenja da je Bajaga cijelokupno dobar muzicar, pise textove, svira instrumente, pjeva itd. Naravno ne moze sa Dinom jer je Dino licnost ipak. Malo mi je smijesno da ismijavas Bajagine textove ali Colini mjerkam te mjerkam ti dobri :rol:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 jul 2023, 14:12

Jbga,muzika je previse subjektivna stvar,eto meni je i taj Bajaga smarač :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 09 jul 2023, 14:18

alemsa je napisao/la:
09 jul 2023, 14:07
armando je napisao/la:
Bora je vrstan pjesnik i tekstopisac. Mnoge hitove narodne muzike je on napisao. Recimo Šabanovu..." preskočiću tarabu i jarrak"
Ok, ne mijenja da je Bajaga cijelokupno dobar muzicar, pise textove, svira instrumente itd. Naravno ne moze sa Dinom jer je Dino licnost ipak. Malo mi je smijesno da ismijavas Bajagine textove ali Colini mjerkam te mjerkam ti dobri :rol:
Pogledaj čolinu diskografiju, video snimke sa početka karijere pa sve do početka rata i vidjećeš šta je čovjek bio u to vrijeme. Evo sve ovo poslije ću zanemariti. Ikona zabavne muzike i najveća zvijezda svih vremena.
Ne moraš ti mjerkati :mrgreen: I ružica ruža ruška je vicasta pjesma ali je nezapamćen hit. On to jednostavno voli i to je dio njega.
Bajaga ima možda nekoliko značajnih pjesama, ja bih izdvojio " moji su drugovi" ovo ostalo kaljavo, dosadno sa bezbroj ponavljanja. Iritantno do zla boga, iako mu je glas dubok i pomalo specifičan, on jednostavno ne zna da pjeva.
Valjda se to prvo traži kod estradnog umjetnika i vokalno soliste a ne da je on završio muzičku akademiju, zna svirati više instrumenata i šta sve ne.
Svira i Željko Joksimović 11 instrumenata i pravio je dobre pjesme, čak su ga neki smatrali i Čolinim nasljednikom, kad ono međutim :mrgreen:

Nažalost, Toše je bio kalibar da obilježi muziku ovih krajeva narednih 50 godina.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 09 jul 2023, 14:27

Ako se govori o popularnosti u ovom regionu, niko ni približno nije popularan kao Ceca.
Ako se govori o najmasovnijim posjetama koncertima, opet ona.
Ako se govori o nekakvoj internacionalnoj karijeri, Bregović i No smoking orkestra. Nastupali su na par kontinenata, pred ljudima koji ne znaju naš jezik/e.

Svi ostali ipak nisu, izuzev velike dijaspore, toliko bitni čim se pređe granica bivše države.

Što se mene tiče, Halid Bešlić je najbolji pjevač iz BiH.

Ove nove nade raznih žanrova uopšte ne slušam.

Ljudi često zanemaruju detalj popularnost i umjetnost. Nerijetko, jedno ne ide s drugim. Rijetki su čuli za Lenu Kovačević. Ona je umjetnica. Svi su čuli na ovim prostorima za Karleušu, ona je popularna, ali nije umjetnica.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 jul 2023, 14:30

armando je napisao/la:
09 jul 2023, 14:18
alemsa je napisao/la:
09 jul 2023, 14:07
armando je napisao/la:
Ok, ne mijenja da je Bajaga cijelokupno dobar muzicar, pise textove, svira instrumente itd. Naravno ne moze sa Dinom jer je Dino licnost ipak. Malo mi je smijesno da ismijavas Bajagine textove ali Colini mjerkam te mjerkam ti dobri :rol:
Pogledaj čolinu diskografiju, video snimke sa početka karijere pa sve do početka rata i vidjećeš šta je čovjek bio u to vrijeme. Evo sve ovo poslije ću zanemariti. Ikona zabavne muzike i najveća zvijezda svih vremena.
Ne moraš ti mjerkati :mrgreen: I ružica ruža ruška je vicasta pjesma ali je nezapamćen hit. On to jednostavno voli i to je dio njega.
Bajaga ima možda nekoliko značajnih pjesama, ja bih izdvojio " moji su drugovi" ovo ostalo kaljavo, dosadno sa bezbroj ponavljanja. Iritantno do zla boga, iako mu je glas dubok i pomalo specifičan, on jednostavno ne zna da pjeva.
Valjda se to prvo traži kod estradnog umjetnika i vokalno soliste a ne da je on završio muzičku akademiju, zna svirati više instrumenata i šta sve ne.
Svira i Željko Joksimović 11 instrumenata i pravio je dobre pjesme, čak su ga neki smatrali i Čolinim nasljednikom, kad ono međutim :mrgreen:

Nažalost, Toše je bio kalibar da obilježi muziku ovih krajeva narednih 50 godina.
Kad se govori kao muzicar uzima se sve u obzir, naravno da velicina (sta je proslo kod naroda) ce takodjer biti indikator. Bajaga je bolji muzicar od Cece ali ce Ceca napuniti Marakanu a ovaj Skenderiju. Dini se sve poklopilo i to je to, ali i to je njegova zasluga ocigledno da ne moze svako. Slazem se za tu zadnju recenicu

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 jul 2023, 14:35

deantinho je napisao/la:
09 jul 2023, 14:27
Ako se govori o popularnosti u ovom regionu, niko ni približno nije popularan kao Ceca.
Ako se govori o najmasovnijim posjetama koncertima, opet ona.
Ako je region srpski svet, da.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 09 jul 2023, 14:39

Region je prostor bivše države. A ti imaš velikih problema sam sa sobom. To sam primjetio.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 09 jul 2023, 14:40

Nema šanse da je Ceca popularnija od Merlina bilo gdje.
Don't hate what you don't understand.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 09 jul 2023, 14:41

xaviesta je napisao/la:
09 jul 2023, 14:40
Nema šanse da je Ceca popularnija od Merlina bilo gdje.
Ma jeste u Srbiji, ali u drugim zemljama nije.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 09 jul 2023, 14:42

Ne preferiram muziku ni jednog ni drugog izvođača, ali ne znam gdje nije. Prosto o njoj se najviše piše, najviše pregleda, najviše zarađenih novaca od pjesama i koncerata, najviše posjetilaca... To su fakti.

Daleko kvalitetnijih muzičara u regionu ima i od Cece i od Merlina, ali govorimo o popularnosti.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 jul 2023, 14:43

Druže pričaš o nekom regionu a Ceca u pola BiH i Hrvatskoj ne smije nastupati.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 jul 2023, 14:44

Ne može da bude najveća zvijezda kad ne može da pjeva u svakom gradu na balkanu. Dino Merlin i Lepa Brena su največe muzičke zvijezde na balkanu.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 09 jul 2023, 14:45

CAGarfia je napisao/la:
09 jul 2023, 14:43
Druže pričaš o nekom regionu a Ceca u pola BiH i Hrvatskoj ne smije nastupati.
Ali bi bez obzira na sve napravila bi velike koncerte hipotetički govoreći.
Don't hate what you don't understand.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 09 jul 2023, 14:47

arelinho je napisao/la:
09 jul 2023, 14:44
Ne može da bude najveća zvijezda kad ne može da pjeva u svakom gradu na balkanu. Dino Merlin i Lepa Brena su največe muzičke zvijezde na balkanu.
Politika je druga stvar i razlog zbog kojih ne može. Da nema te politike, u svakom gradu bi napravila najveći koncert. I u Zagrebu i u Sarajevu. U to nemam dilemu. Ne zato što sam opčinjen tim žanrom, već zato što je ekstremno popularna i to je ono što ljudi najviše slušaju.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 09 jul 2023, 14:48

Kad smo kod vokala, šta reći za ovog čovjeka :kafa:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 jul 2023, 14:51

Bundesliga je napisao/la:
09 jul 2023, 14:48

Kad smo kod vokala, šta reći za ovog čovjeka :kafa:
Jak je, mada mi je ponekad kao opera, plus nije usao u novi val 2000ih, Sinan jeste i prekuco je. Slicna stvar kao sa Brenom i Cecom, Brena ostala u 1990-oj, a Ceca nastavila sa trendovima nove muzike

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 09 jul 2023, 14:52

alemsa je napisao/la:
09 jul 2023, 14:51
Jak je, mada mi je ponekad kao opera, plus nije usao u novi val 2000ih, Sinan jeste i prekuco je. Slicna stvar kao sa Brenom i Cecom, Brena ostala u 1990-oj, a Ceca nastavila sa trendovima.
On nije ni morao ulaziti u novi val koliko je dobrih pjesama napravio prije.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 jul 2023, 14:59

deantinho je napisao/la:
09 jul 2023, 14:42
Ne preferiram muziku ni jednog ni drugog izvođača, ali ne znam gdje nije. Prosto o njoj se najviše piše, najviše pregleda, najviše zarađenih novaca od pjesama i koncerata, najviše posjetilaca... To su fakti.

Daleko kvalitetnijih muzičara u regionu ima i od Cece i od Merlina, ali govorimo o popularnosti.
Baš me čudi s obzirom na veličinu države.. :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 09 jul 2023, 15:00

Osoba koju nepoželjnim smatra Hrvatska, Albanija, Kosovo te 70% stanovnistva BiH I CG nikako ne može biti najveća regionally zvijezda. S tim da je vjerovatno popularnija medju Srbima nego Merlin medju Bosnjacima
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, Bing [Bot] i 6 gostiju.