alemsa je napisao/la: ↑09 jul 2023, 14:07
armando je napisao/la: ↑09 jul 2023, 13:59
Pa bio mu gitarista u bendu na početku karijere
Bora je vrstan pjesnik i tekstopisac. Mnoge hitove narodne muzike je on napisao. Recimo Šabanovu..." preskočiću tarabu i jarrak"
Ok, ne mijenja da je Bajaga cijelokupno dobar muzicar, pise textove, svira instrumente itd. Naravno ne moze sa Dinom jer je Dino licnost ipak. Malo mi je smijesno da ismijavas Bajagine textove ali Colini mjerkam te mjerkam ti dobri
Pogledaj čolinu diskografiju, video snimke sa početka karijere pa sve do početka rata i vidjećeš šta je čovjek bio u to vrijeme. Evo sve ovo poslije ću zanemariti. Ikona zabavne muzike i najveća zvijezda svih vremena.
Ne moraš ti mjerkati

I ružica ruža ruška je vicasta pjesma ali je nezapamćen hit. On to jednostavno voli i to je dio njega.
Bajaga ima možda nekoliko značajnih pjesama, ja bih izdvojio " moji su drugovi" ovo ostalo kaljavo, dosadno sa bezbroj ponavljanja. Iritantno do zla boga, iako mu je glas dubok i pomalo specifičan, on jednostavno ne zna da pjeva.
Valjda se to prvo traži kod estradnog umjetnika i vokalno soliste a ne da je on završio muzičku akademiju, zna svirati više instrumenata i šta sve ne.
Svira i Željko Joksimović 11 instrumenata i pravio je dobre pjesme, čak su ga neki smatrali i Čolinim nasljednikom, kad ono međutim
Nažalost, Toše je bio kalibar da obilježi muziku ovih krajeva narednih 50 godina.