Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Admir_Sa » 10 maj 2010, 22:14

suntu jeu je napisao/la:Da, tačno je..evo našao sam

http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=18937 Totti jedan od nas.

http://www.laroma24.it/index.php?show=a ... rtid=20206
Imajul gdje slike
nema potpisa

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 maj 2010, 22:18

daffy je napisao/la:ne znam.. nista ne mozemo sigurno govoriti dok ne krene prelazni rok.. ja licno nisam za njega.. a vjerujem da nisu ni ostali Juventini.. ali kada se vec prica da malo i mi prospemo koju.. Spaleti nije uopste medju "boljim" strucnjacima.. on je prosjek.. a takvi nam ne trebaju.. bio je kontakt sa Cezareom ( mojim favoritom ), ali ipak nije imao hrabrosti da preuzme Juve pa je ostao u Violama.. Allegri je jos mlad, ali je puno bolji od Spaletija.. ne bih se ni bunio da nam dodje Mancini..

@sarajlija to su samo nagadjanja.. za Montezemela i Ferrari.. ne smijes nikog osudjivati prije nego istina prava ispliva.. a i ako bude tako onda je iskljucivo kriv John Elkann a ne Fiat.. Agnelliji se polako vracaju, ali mislim da ce poslije Agnellija na celo doci Del Piero i njegova djeca.. :mrgreen:
ma Agnelli,Elkan i ti,sve ista familija,rodjaci **** ih ja,igraju se monopola,ev tebi ovo meni ovo,a koliko ti je Juventus,dam ti komad Ferraria i pola Fiata za Juventus i komad alfa Romea moze? :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 maj 2010, 22:20

Admir_Sa je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:Da, tačno je..evo našao sam

http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=18937 Totti jedan od nas.

http://www.laroma24.it/index.php?show=a ... rtid=20206
Imajul gdje slike
Totti uno di noi,vala jeste sto se mene tice :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 maj 2010, 22:22

:lol: znam da su familija.. ali Agnelli su cistokrvni Agnelli.. a ne englezi kao ovi Elkanni..

a gledaj furke kod njih.. John Elkann ima 37 godina ja mislim i vlasnik je Fiata, a Andrea Agnelli ima 35 godina i vlasnik Juventusa.. jebte, kako "mladi" relativno momci sa takvim kapitalom.. :mrgreen:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 maj 2010, 22:25

daffy je napisao/la::lol: znam da su familija.. ali Agnelli su cistokrvni Agnelli.. a ne englezi kao ovi Elkanni..

a gledaj furke kod njih.. John Elkann ima 37 godina ja mislim i vlasnik je Fiata, a Andrea Agnelli ima 35 godina i vlasnik Juventusa.. jebte, kako "mladi" relativno momci sa takvim kapitalom.. :mrgreen:
ma to ti je tako kod tih bogatih dinastija,veoma mlade ih salju na prestizne fakultete,onaj Andrea Agnelli bas lik je sve jako zavrsio sto se fakulteta tice i dobro iskustvo stekao na raznim poslovima,i tako ih mlade obucavaju da bi preuzeli to bogatstvo,da neko sa strane ne dodje ,tako to ide,samo svoja krv,to je vec stoljecima rutinska praksa kod bogatih dinastija,razumljivo :)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 maj 2010, 22:29

zato je Juve 113 godina u vrhu.. Juve kao vino.. sto stariji predsjednik to Juve bolji.. mada se boca razbila prije par godina pa smo morali kupovati novu :cry:

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 maj 2010, 22:36

daffy je napisao/la:zato je Juve 113 godina u vrhu.. Juve kao vino.. sto stariji predsjednik to Juve bolji.. mada se boca razbila prije par godina pa smo morali kupovati novu :cry:
polako i vinu trebaju godine da dostigne kvalitet,novo doba i moramo se prilagodit novom dobu a to je samo kesh i komercijalizacija svega,od podaje imena stadiona do privlacenja igraca cisto parama,jer vidim da nove generacije mnogo ne interesuje prestiz i istorija i kako biti dio velike istorije,vazno je imat koji milion vise pa igrat za Man City Chelsea i takve instant klubove,zna Trezege ,zna Buffon a znao je i Nedved za koga igraju a para su imali,pa su ljudi ponosni na njih a i oni na svoju karijeru,dok likovi poput Teveza i Adebayora se jos nisu pronasli ,valjda im pare zaslijepile oci a Boga mi i razum :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 10 maj 2010, 22:44

pa dobro..nije ni prvi put da smo u krizi...

od 85 do 94...i tad je bilo nezgodno....

al prebrodice ovo juve...nadam se ubrzo :idea:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 maj 2010, 22:45

pa to kazem.. razbila se boca ( Umberto ) i kupila se nova boca ( Andrea ) koja treba malo ostariti da bi bila dobra.. :mrgreen:

ima jos igraca koji srcem igraju.. jedan od njih je Marek Hamsik.. kako lik voli svoj klub Napoli.. traze ga svi, a on ih sve redovno od*ebe i samo prica o Napoliju.. Nedved je cini mi se rekao da je Hamsik njegov nasljednik.. jos pogotovo cinjenica da su komsije ( Slovacka - Ceska ).. trebalo bi masno platiti Napoliju za Mareka..

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 maj 2010, 22:50

sarajlija89 je napisao/la:pa dobro..nije ni prvi put da smo u krizi...

nije uspjesan onaj koji nikad nije pao,nego onaj koji je poslije pada se brzo digao ;)
jel vam poznat klub iz gornje recenice 8-)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 10 maj 2010, 22:58

trebamo se sad svrstat u tu recenicu...sad je najteze :D

E jeste vi vidjeli ono...cuj traze da se scudetto zamrzne...koji idioti...

To je nas scudetto :evil:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 maj 2010, 23:00

JuveSissoko je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:pa dobro..nije ni prvi put da smo u krizi...

nije uspjesan onaj koji nikad nije pao,nego onaj koji je poslije pada se brzo digao ;)
jel vam poznat klub iz gornje recenice 8-)
redovno mi govore u skoli.. :?

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 maj 2010, 11:49

jucer zavrsen prvi sastanak odbora direktora,jos jedan znacajniji, slijedeceg ponedjeljka,kako sam ja skontao iz clanka u vezi sa tim sastankom,Juventus gubi 25-30 miliona predvidjene zarade zbog ne odlaska u LP,al isto tako jedan je od rijetkih koji nema odnose sa bankama,tj.nema kredit uzet od banaka,a cak ima 25 miliona likvidnih sredstava,tj,kesha,mada ta sredstva mogu biti i u drugim oblicima kad se radi o likivdnim al posto je rijec od fudbalskom klubu,mora da je rijeci cisto o parama,jer sumnjam da Juventus ima zalihe robe i potrazivanja od kupaca :D ,uglavnom tih 25 miliona pokazuje da je veoma stabilan klub sto se tice kratkog roka i nema znacajnijih dugova,sto je opet znak stabilnosti,tako da govore da ce biti kupovine,eh mozda se i zaduze ko zna pa pocnu da trose kao ludi,al mislim da ludi i nisu,barem ka Real M. nisu :)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 maj 2010, 12:14

to je ono sto krasi Juve.. zadnjih sezona i pored velikih kupovina naprave pare koje uvijek budu u plusu, a ne kao ostale ekipe sto svake godine na svoj negativni racun dodaju 50-100 miliona..

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 11 maj 2010, 12:26

daffy je napisao/la:to je ono sto krasi Juve.. zadnjih sezona i pored velikih kupovina naprave pare koje uvijek budu u plusu, a ne kao ostale ekipe sto svake godine na svoj negativni racun dodaju 50-100 miliona..
ma kakvom plusu to je sve samo na papiru a zapravo minus koji rade pokrije fiat i njegove kompanije kćerke, jer juve od tv prava zarađuje isto ko i ostali veliki klubovi serije a, nisu prodali nikakve igrače za velike pare, od ulaznica zarađuju manje od barija, a za ovu sezonu su potrošili najviše u italiji, čak više i od intera a zaradili puno puno manje a još prave stadion tako da su rashodi pet puta veći od prihoda, al onda umjesto da kao što radi ambramović ili šeici u sitiju to pokriju iz svog džepa oni sklope neke "sponzorske" ugovore sa new holandom, fiatom, ivecom i sl. i iz ovih firmi isišu te pare jer ljudi koji sjede u upravi tih firmi sjede i u upravi juventusa i to je to.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 maj 2010, 12:30

prije Calciopolija nisu poslovali u plusu koliko se ja sjecam.. a kada je dosla nova uprava poceli su.. sta je razlika

Arsenal i ostali grade stadione koji kostaju 400 miliona, a Blanc za 150 miliona izganja stadion koji ce biti vjerovatno najmoderniji u evropi.. jos pravo na ime stadiona nije prodano, bit ce vjerovatno 50m.. tako da citav stadion izgradjen ce biti za pisljivih 100m.. to ti je razlika..

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 11 maj 2010, 12:34

ma sve ok znam to i svaka čast al je fazon što to nije pozitivno poslovanje, pozitivno poslovanje bi bilo da se u klub uloži 100 m eura i onda od tv prava, ulaznica, prodaje dresova, raznih sponzora i prodaje igrača zaradi više, a to ne radi danas nijedan veliki klub. neko minuse pokriva na jedan neko na drugi način ali uglavnom svi troše puno više nego što zarađuju
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 maj 2010, 12:58

samo jedna stvar koja odslikava kako se radilo,u najboljem periodu Juventusa to su kraj 90-tih i pocetak 2000-tih,Moggi je sve igrace kupio od zaradjenih para od prodaje,dakle nije od Fiata i ostalih gazdih marke uzeo,nego ono sto je Juventus prodao od tih para se i dovelo ,jedan primjer mi je najupecatljiviji,doveli Inzaghia za 2 miliona a prodali za 40,fin posao,a sto se tice ovog Juventusa sa novom upravom,citajuci njihove finansijske izvejstaje vidi se da posluju u plusu,da li su "uljepsani" ti izvjestaji to je pitanje,sto se tice stadiona njegova finansijska konstrukcija je odvojena od Juventusa,tako da mislim sto Juve kao klub zaradi ne ide na gradnju stadiona nego drugim putevima se finasira njegova gradnja,tako da los ili dobar rezultat na terenu Juventusa ne utice na finansiranje izgradnje stadiona,

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 maj 2010, 13:00

ti pricas o vjerovatnoci da se tako radi.. mozda i jeste tako, ali jos nismo vidjeli dokaze da je to tako kako ti pricas.. ;) to su samo cinjenice neke koje si ti naveo, koje ne moraju znaciti da su tacne.. ostali klubovi rade tako zato sto oni zavise od svog tatice i hocel im tatica dati para.. dok mi ne zavisimo..

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 11 maj 2010, 13:11

Ljudi gledam sad na Studio Sportu,jel moguce da ce vam novi trener bit Del Neri ? :roll:
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.