Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sony_91
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la sony_91 » 27 nov 2012, 14:47

Hvala na pomoći @Toxicity @SPY @anonimni. Još uvijek razmišljam, laptop mi je potreban zbog fax-a a volim ponekad sjesti i odigrati neku igru i zbog toga gledam nekako sve da uklopim. Najvjerovatnije ću uzeti laptop a bojim se da mi ne "rikne" brzo, jer kao što sam napisao nisam do sada imao iskustva s laptopima, a fino ću se iskeširati, nema mijenjati jedno 2-3 godine ništa :)

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 27 nov 2012, 15:57

Skinuo sam nekakav menager s neta i posto nemam cd-a instalirao sam onaj deamon tools,i sve je ok igra funkcionise medjutim sad imam problem kad recimo idem desnim klikom na neki fajl ili folder izbaci mi nekakav error i ne mogu nista kopirat,izbrisat i sl. :lol: ,izbrisao sam DT pa me zanima jel ima kakav program sa slicnom funkcijom kao DT ili da ipak igru sprzim na dvd :mrgreen: (sto mi je jako mrsko :mrgreen: ).
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

B3Z3
Kontakt:

Post Postao/la B3Z3 » 27 nov 2012, 16:04

Pozdrav imam problem sa temp procesora bez ikakvog opterecenja je na 52C pasta je promjenena prije 20 dana.procesor je intel penium 4 651HT

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 27 nov 2012, 17:17

Imam i ja jedan problem, kada nastimam pc na stand by nakon nekih 30 minuta recunar se sam pokrene,
koji mu je racku :?: :?
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 27 nov 2012, 21:25

sony_91 je napisao/la:Hvala na pomoći @Toxicity @SPY @anonimni. Još uvijek razmišljam, laptop mi je potreban zbog fax-a a volim ponekad sjesti i odigrati neku igru i zbog toga gledam nekako sve da uklopim. Najvjerovatnije ću uzeti laptop a bojim se da mi ne "rikne" brzo, jer kao što sam napisao nisam do sada imao iskustva s laptopima, a fino ću se iskeširati, nema mijenjati jedno 2-3 godine ništa :)
I ja sam u istoj situaciji bio prije 2-3 godine, mislio se šta ću uzet. I na kraju uzeo laptop tošibin. On jest mašina, to stoji ali ipak sam se pokajao. Laptop dva puta odnijeo na predavanje na fax i više mi dopizdilo ga nosat i stalno mi ustanu bio. A za 1500 KM sam tada mogo uzet dobru mašineriju. Moraš laptop čuvat k'o oči u glavi ako ga misliš nosat tamo 'amo, dovoljno je malo oštetit ekran nakon čega se pođe raspadat. :mrgreen:
King Kenny je napisao/la:Skinuo sam nekakav menager s neta i posto nemam cd-a instalirao sam onaj deamon tools,i sve je ok igra funkcionise medjutim sad imam problem kad recimo idem desnim klikom na neki fajl ili folder izbaci mi nekakav error i ne mogu nista kopirat,izbrisat i sl. :lol: ,izbrisao sam DT pa me zanima jel ima kakav program sa slicnom funkcijom kao DT ili da ipak igru sprzim na dvd :mrgreen: (sto mi je jako mrsko :mrgreen: ).
Alcohol 120% bi ti ja preporučio.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 27 nov 2012, 21:25

Šta da radim? Sjebah tipke na laptopu :/

Zapravo,slomilo mi se slovo "J" ,gdje da ga zamjenim u Sarajevu?

Model je LENOVO Thinkpad E520

Hvala vam puno :)

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 28 nov 2012, 21:05

neki program za vracanje obrisanih fileova ??

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 nov 2012, 21:09

U zadnje vreme je poceo mnogo da mi koci youtube i gledanje utakmica na streamu.Evo i sada kada sam hteo da upalim utakmicu secka nenormalno.Do cega bi moglo da bude to ?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 28 nov 2012, 21:12

Zenichanin je napisao/la:Imam i ja jedan problem, kada nastimam pc na stand by nakon nekih 30 minuta recunar se sam pokrene,
:?: :?:
WELCOME TO CHELSEA FC

1905 - 19.05.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 28 nov 2012, 21:25

Devil je napisao/la:U zadnje vreme je poceo mnogo da mi koci youtube i gledanje utakmica na streamu.Evo i sada kada sam hteo da upalim utakmicu secka nenormalno.Do cega bi moglo da bude to ?
obriši kolačiće iz browsera i skeniraj računar sa nekim programom koji će "pokupit" te neke fajlove koji otežavaju i usporavaju rad računara i konekciju. preporučujem ccleaner i malwarebytes anti-malware.

ako i dalje bude kočilo, probaj skinut ekstenziju (znam da ima za operu) koja blokira reklame i ona pop-up sr.anja.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 nov 2012, 22:10

I dalje isto,obrisao kolacice,uradio ciscenje Ccleanerom (izbrisao skoro 2500 MB valjda),ali i dalje isto.Zvuk normalno radi ali slika koci u pm(na streamu) na YT sve secka. ;)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 28 nov 2012, 22:37

Zenichanin je napisao/la:
Zenichanin je napisao/la:Imam i ja jedan problem, kada nastimam pc na stand by nakon nekih 30 minuta recunar se sam pokrene,
Vidi jel ti u device manageru pod lan network adapter naštimano wake up on lan. I vidi jel to isto u biosu naštimano za miš i tastaturu. Naravno isključi tu opciju ako je on.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 28 nov 2012, 22:56

baresi#6 je napisao/la:
Zenichanin je napisao/la:
Vidi jel ti u device manageru pod lan network adapter naštimano wake up on lan. I vidi jel to isto u biosu naštimano za miš i tastaturu. Naravno isključi tu opciju ako je on.
slabo se ja snalazim s tim, de ti to na nasem, pc mi je na nasem jeziku :)
WELCOME TO CHELSEA FC

1905 - 19.05.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 28 nov 2012, 23:13

Desni klik moje računalo>Svojstva>Hardware>Device Manager>Network Adapters>desni klik Ethernet>Properties/Svojstva>Power Management>Allow this device to bring comp out of standby isključi kvačicu.

A za miš i tastaturu da isključiš to bi trebao iz biosa. To nemoj dirati ako se ne razumiješ oko računara radije nađi kakvog jarana da ti proba isključiti tu opciju da se pc pali dodirom miša ili tastature. Meni se isto to dešavalo u gluho doba noći pc se sam upali pa sam to u biosu isključio i nije se više javljalo.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 28 nov 2012, 23:18

arelinho je napisao/la:neki program za vracanje obrisanih fileova ??
prosto te zalim. ovaj problem mi se zna desiti svremena na vrijeme i iz iskustva wondeshare data recovery mi se pokazao kao najbolji u pokusaju spasavanja nekih stvari. i dalje nije naj naj ali mi je spasio guzicu par puta.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

kotromanic
Kontakt:

Post Postao/la kotromanic » 29 nov 2012, 10:29

Devil je napisao/la:I dalje isto,obrisao kolacice,uradio ciscenje Ccleanerom (izbrisao skoro 2500 MB valjda),ali i dalje isto.Zvuk normalno radi ali slika koci u pm(na streamu) na YT sve secka. ;)
Ako koristiš chrome kucaj u adress bar: chrome://plugins

Kad otvori klikni na details, nađi adobe flash player i tu bi trebalo da je više fajlova, i ukini (disable) onaj interni plugin, a ostavi SAMO onaj plugin iz sistema.
Kod njega je Location:C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\NPSWF32_11_4_402_287.dll)

To je meni rijesilo isti problem sa YT i stream-ovima ;)
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 nov 2012, 16:13

kotromanic je napisao/la:
Devil je napisao/la:I dalje isto,obrisao kolacice,uradio ciscenje Ccleanerom (izbrisao skoro 2500 MB valjda),ali i dalje isto.Zvuk normalno radi ali slika koci u pm(na streamu) na YT sve secka. ;)
Ako koristiš chrome kucaj u adress bar: chrome://plugins

Kad otvori klikni na details, nađi adobe flash player i tu bi trebalo da je više fajlova, i ukini (disable) onaj interni plugin, a ostavi SAMO onaj plugin iz sistema.
Kod njega je Location:C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\NPSWF32_11_4_402_287.dll)

To je meni rijesilo isti problem sa YT i stream-ovima ;)
Sto se tice Adobe flash-a imam samo ovo:
Adobe Flash Player - ": 11.5.31.2
Shockwave Flash 11.5 r31
": Shockwave Flash
": Shockwave Flash 11.5 r31
": 11.5.31.2
?: C:\Documents and Settings\Stefan.COMPUTER\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\23.0.1271.91\PepperFlash\pepflashplayer.dll
": PPAPI (" процеса)
"
MIME ":
MIME " " & " $
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash
.swf
application/futuresplash FutureSplash Player
.spl
" & $
edit:Evo i slika http://www.dodaj.rs/f/1B/j1/4mLN8tbo/untitled.png

kotromanic
Kontakt:

Post Postao/la kotromanic » 29 nov 2012, 17:23

Devil je napisao/la: edit:Evo i slika http://www.dodaj.rs/f/1B/j1/4mLN8tbo/untitled.png
Ako isključiš taj jedini fajl koji imaš da li onda možeš uopšte pokreniti video na YT?

Probaj i ponovo instalirati flash, pa provjeri onda da li ima više fajlova na chrome://plugins pa uradi ono što sam ti rekao već ;)

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 29 nov 2012, 17:24

Preko cega vi skidate torrente? Moze li neki prijednog a da nije uTorrent? Hvala
Glory Glory Man United!

kotromanic
Kontakt:

Post Postao/la kotromanic » 29 nov 2012, 17:32

Anderson8 je napisao/la:Preko cega vi skidate torrente? Moze li neki prijednog a da nije uTorrent? Hvala
Ja koristim BitTorrent i nikada nisam imao problema s njim.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.