Miami Heat

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

bear grylls
Kontakt:

Re: Miami Heat

Post Postao/la bear grylls » 21 jun 2013, 10:56

Ma kakv odlazak wadea na to zaboravite on je srce ove ekipe zadnjih 10 godina. Covjek jednostavno ima problema sa koljenima i kao takav je pruzio sjajne partije kad je trebalo. Sljedece sezone uz nadam se neku terapiju da ce biti onaj stari a ako takav je najbolji suter lige to se ne daje ljudi. Bosh ne znam ja opet kazem kad je trebalo zatvorio je reket pravio blokadu radio pljav posao jeest ofanzivno los al **** sve je islo na wadea i lebron a naizmjenicno pa sta urade. Ja ga ne bi dao koga dovesti umjesto njega ko to moze nadomjestiti ono sto on radi za nas nemojte gledat samo box score. Meni je posto drag takav kakav je iako sam mu bio među najvecim kriticarima ovdje.Samo nam fali jedan solidan centar nista vise znaci samo prosjecan jedan centar da nije teret ofanzivno i da je solidan u dobrani.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2013, 10:57

@work

To sve zavisi, ako u Heatu zele da postanu dinastija ili da samo jasu na talasima rezultata velike trojke.
Sledeca godina ce biti jos jaca glede konkurencije. Bullsi, Pacersi i Knicksi ce naIstoku sigurno biti ozbiljniji nego ove sezone, mozda i Pistonsi koji imaju ozbiljan frontcourt. Na Zapadu je OKC sigurno jaca sa zdravim Westbrookom, GS ce isto biti ozbiljniji, jos ako prodje ovaj dzumbus na relaciji Boston-Clippersi - tek ce onda biti zeznuto za svakoga da dodje u zavrsnicu POa, jer ce biti dosta jakih i atletskih timova.

Kako se tu uklapa Wade :?:
Savrseno ako je zdrav, ali ako nije? E ako nije, to ti je 16-17 miliona$ blokiranog cap prostora, za koje se mogu minimum dvojica opasnih igraca da dovedu i zakrpe "rupe".

Bosh, Haslem i Andersen su kombinovali juce 3 poena i 11 skokova. Miami je, dakle, dobio iskljucivo na backcourt ovu tekmu. A to nece bas uvek da moze, kada ti naidju Rose, Deng i Butler ili Westbrook, Durant i ne znam Sefolosha. :roll:

Miamiju ipak i pored titule treba remont. ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 jun 2013, 10:59

wade je srce i dusa ekipe, james je najbolji igrac, nema tu potrebe nesto da se uklapa i pametuje oko toga, ne pretjeruj i ne trazi problem gdje ga nema, nego znam da je prerano, tek sto smo uzeli naslov ali ne mogu si pomoci i odma razmisljam o iducoj sezonu, koga ostaviti od trenutnog rostera a kome ne produziti ugovor ili pokusati raditi trade? :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2013, 11:03

bear grylls je napisao/la:Ma kakv odlazak wadea na to zaboravite on je srce ove ekipe zadnjih 10 godina. Covjek jednostavno ima problema sa koljenima i kao takav je pruzio sjajne partije kad je trebalo. Sljedece sezone uz nadam se neku terapiju da ce biti onaj stari a ako takav je najbolji suter lige to se ne daje ljudi. Bosh ne znam ja opet kazem kad je trebalo zatvorio je reket pravio blokadu radio pljav posao jeest ofanzivno los al **** sve je islo na wadea i lebron a naizmjenicno pa sta urade. Ja ga ne bi dao koga dovesti umjesto njega ko to moze nadomjestiti ono sto on radi za nas nemojte gledat samo box score. Meni je posto drag takav kakav je iako sam mu bio među najvecim kriticarima ovdje.Samo nam fali jedan solidan centar nista vise znaci samo prosjecan jedan centar da nije teret ofanzivno i da je solidan u dobrani.

Imam tri pitanja za tebe:

1) Sta ako se Wade ne moze izleciti :?:

2) Sta ako zbog Bosha ima 5-6 ekipa koje mogu da pune Heat preko PFa, gde Heat gubi seriju u PO :?:

3) Gde ces da uguras tog "solidnog centra", kada se zna za da je Heat na ivici SCa

http://hoopshype.com/salaries/miami.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

:?:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2013, 11:05

LenBias je napisao/la:wade je srce i dusa ekipe, james je najbolji igrac, nema tu potrebe nesto da se uklapa i pametuje oko toga, ne pretjeruj i ne trazi problem gdje ga nema, nego znam da je prerano, tek sto smo uzeli naslov ali ne mogu si pomoci i odma razmisljam o iducoj sezonu, koga ostaviti od trenutnog rostera a kome ne produziti ugovor ili pokusati raditi trade? :)

Slazes se da te citiram i likujem nad ovim postom, ako krene lose u sledecoj sezoni?
Jer i da se slozis i da se ne slozis - to ti sleduje. ;)

Over and out.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 jun 2013, 11:09

cuj da citiras i da likujes nad postom, druze citiraj me svaki dan ako ce ti to popraviti kvalitet zivota, ko sam ja da ti ne dopustam raditi nesto sto se usrecuje :lol: ja sam prije prosle sezone rekao da ce heat osvojiti, ove sezone sam takodje bio siguran u naslov, za nove igrace i nacin kako ce doci bas ono sto nam treba ne brinem dok je ziva ova osoba na mom avataru tako da ne znam sta vise da ti kazem i sta je potrebno vise da ti kazem :) wade je igrac koji se ne daje i tu bi bio kraj rasprave, jos preciznije i tacnije, wade je igrac kojeg riley ne daje ;)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 21 jun 2013, 11:17

O tome cemo ako se to desi. Ako wade se povrijedi vidjcemo sta ce riley ali ne mozes na osnovu toga se rijesiti takvog igraca jer ce se MOZDA povrijedit. On da dođe sa amputiranom nogom na stakama ostaju u majamiu u to nema sumnje. Opet kazem ti za bosha covjek je izuzetno koristan u nekim stvarima i danas je odlicno cuvao duncana e ako vala njega moze ne vidim problem.Opet covjek i neigra prirodnu pozivciju i to treba shvatit bori se s nekim tezim likovima od sebe. A centar ne znam miller mozda ide u penziju on nam je MLE tako da tu bi dosta se oslobodilo para a opet pat riley je to moras vjerovati u kuma.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 21 jun 2013, 11:18

Ma Wade ne ide, nema govora. Nego, kakvi su stavovi Allena u pogledu nastavka karijere. Mislim da Chalmersa treba zadržati, dobro se uklapa u ovaj tim, Andersena i Allena po mogućnosti i željama njihovim(naravno i plate su faktor).

Najjaće oružije bosha jeste taj šut sa poludistance i odlično se uklapa u oafnzivne postavke Heata jer Jamesu i Wadeu(zbog koljena ne ide toliko u reket kao ranije) širi reket i kažnjava sa poludistance i distance. Problem je u kasnijim rundama playoffa i kada je indisponiran u napadu, onda Heat i nema neke koristi od njega. Sad je li pitanje forma, pad ili nešto treće najbolje zna stručni stožer i oni će to odlučiti. Međutim u ovoj finalnoj seriji bi ima npr. mnogo bolje ležao jedan Josh Smith. Sad je pitanje bi li on igrao za te pare, međutim mogućnost igranja za Heat nije mačiji kašalj.
Reket se može napuniti i sa npr. Okaforom koji je dobar defanzivni igrač.
Na vanjske pozicije možda ugrabiti nekog tipa Marrowa koji će možda igrati za male pare, a i Reddick bi se možda žrtvovao. Najvažnije za sljedeću sezonu je zadržati Battiera jer on je igrač koji je do sada u mnoštvu utakmica bio x factor, ali je on vezan ugovorom tako da to ne treba da brine.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 jun 2013, 11:31

velika prednost heata kod dovodjenja igraca je bas ta koji je work spomenuo, igraci ce doci igrati za vidno manje novca jer su sigurni da ce ili biti prvaci ili biti u najuzem mogucem krugu za osvajanje naslova prvaka, sto se tice igraca moje misljenje je da trebaju ostati iduci: james, wade, bosh (ali kod njega treba dobro odvagati opcije i sta se moze dobiti za njega, misljenja sam da i dalje on na trzistu dosta vrijedi na kraju krajeva i da bi ga mnoge manje ekipe volile imati kao svog prvog igraca), chalmers, haslem, birdman, shane, cole i allen, to bi bilo to, za millerov ostanak bi bio da ima manji ugovor ali ovako apsolutno bi trebao se ukljuciti u neki trade, lewis apsolutno nije nista pokazao i njemu su vrata otvorena, on mi je jedna od najvecih zagonetki i ne mogu vjerovati da je on izgubio bas sve sto ga je krasilo kao kosarkasa iz perioda kada je bio strasno dobar igrac, za ostale i ne treba neki veliki razlog, logicno je da idu jer igraci koji bi dosli umjesto njih tesko da mogu ponuditi manje :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 jun 2013, 11:42

Ma kakav trade Wadea?! :?

James je najbolji (malo je reći najbolji) igrač Miamija, ali Wade je duša tima. Povrede ga nisu mazile, ali je stoički stisnuo zube i odradio cijeli PO. A, finalnu seriju je odigrao za svaku pohvalu (uzmemo li u obzir takvu vrstu povrede). Što se tiče Bosha, on bi mogao ići, ali mišljenja sam da neće biti ništa od toga. Zašto? Čovjek je zajebant, a treneri (GM-ovi, vlasnici, kako god želite) vole imati lika koji diže atmosferu u svlačionici. S druge strane, i ove sezone je osvojeno prvenstvo, pa će se i ove vidno slabije partije uzeti sa rezervom. Dodajmo i to da je on bez pogovora (tek) treća violina ekipe i sve je jasno. Dakle, zbog ovih faktora vjerujem kako ćemo CB-a i naredne sezone gledati u dresu Miamija.

Što se tiče sezone - kapa do poda za Heat. Bili su najbolji, najkonstantniji i ako ćemo biti realni, zaslužili su naslov. Da se razumijemo, i da su Spursi osvojili ne bi bilo nezasluženo. Toliko vatre u "starkeljama" je nešto što će mnogim preplaćenim zvijezdama otvoriti oči (ili bi barem trebalo). 8-)

Sve u svemu, još jedna pobjeda Heata i Jamesa nad navijačima Bullsa. :mrgreen: Momak je izdominirao sve živo i postaje bezobrazno pričati loše o njemu i nipodaštavati ga iz straha od prevelikog uspjeha i skidanja pojedinaca sa trona. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2013, 12:20

Kao sto sam i rekao poslje 6 utakmice, Heat ce ovo osvojiti, psiha je bila na njihovoj strani. Da nije nje bilo i tog momentuma kojeg su dobili pobjedom u gm 6 pola ovih suteva za tri ne bi uslo. Ipak ostala je ona anegdota istinita, teze je odbraniti sampionat nego osvojiti ga. James je napokon ispostovao ovu utakmicu i zasluzeno MVP finala.

Cestitke.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 jun 2013, 13:32

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 jun 2013, 13:45

Madafaka je napisao/la:slika

8-) 8-)
za hejterčiće sa foruma :!: 8-) :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 jun 2013, 19:05

To majstore @l-train, svaka čast.

Ma prvo uživat o naslovu, svi free agenti žele doć u Heat, dovest nekog centra po meni i ostavit ove momke na okupu, opet će Allen i Battier ubijati tricama kada uđu s klupe. Battier će ostati a Allen je upitan mada ja i dalje vjerujem i u njegov ostanak
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 21 jun 2013, 20:08

Kako je meni zao sto nisam mogao navijati za Wade-a u ovom finalu, jedan mi je od drazih igraca(a i miami bila ekipa dok su tu igrali wade,haslem,kapono,williams,walker...) al kad igra sa najmrzim mi igracem :( :( Bil Miami prihvatio trade Iggy za Wadea?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 jun 2013, 20:10

JHam je napisao/la:Kako je meni zao sto nisam mogao navijati za Wade-a u ovom finalu, jedan mi je od drazih igraca(a i miami bila ekipa dok su tu igrali wade,haslem,kapono,williams,walker...) al kad igra sa najmrzim mi igracem :( :( Bil Miami prihvatio trade Iggy za Wadea?
Zar nije Iboudala player option ?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 21 jun 2013, 20:15

Pa neki S&T bi se mogao izvesti, ne vjerujem da bi on potpisao za nekih 5mil za miami :roll:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 jun 2013, 21:16

Nema sanse da bi Wadea zamjenili Iggyem ;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 jun 2013, 21:42

slika

:lol:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jun 2013, 22:15

Legenda :!: :!:zipa patika ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.