Postao/la AlfredNobel » 02 jun 2019, 16:06
E ovako, s ovim postom završavam raspravu oko ove tematike, koja je svakako nigdje veze, ali okej. Samo da objasnim, jer ima ovdje normalne i racionalne raje, za razliku od idiota i mentalnih defekata.
Ne sviđa ti se neko, okej, uzmeš napišeš jedan post i obuhvatiš sve. To poštujem, niti ja koga tjeram da voli ovog, onog, petog, desetog. Svako ima svoje viđenje, ukus i tako treba da bude. Znači, konkretno nisi simpatizer Husrefa, Hebiba, Krstea, Halilovića, ovog, onog. Ništa, od uzeti napisati roman, svoje argumente istaknuti i to je to. Možda budeš upravu, otvoriš oči nekom drugom ili obrnuto, neko tebi. Ponavljam, to poštujem i takve persone poštujem i takav potez pozdravljam.
Ali, ova neka pretvaranja, hinjska pakovanja, ukrašavanja, laganja, podmetanja i indoktrinacije su mi nešto najodvratnije. Pogotovo ovo neko glumljenje finjaka, a popljuje se i traže i najmanju moguću sitnicu da se uhvate i drže nekakva predavanja. Znači, to ne podržavam i pljuvaću svakog ko to radi. Najbolji primjer je pantelija, koji je ograničen lik i koji već duže vrijeme piše na ovaj fazon romana, spinuje, tjera vodu na svoj mlin. Mete su mu naravno Husref i Hebib, malo bi ko on to realno gledao, ali džaba kad prevagne ona mržnja i kompleksi. Čak za Hebiba mislim da imaju usku neku povezanost, da nije Hebib negdje ubacio gdje nije smio, haj ga znaj. Vidim, tu je standardno par njegovih havera, da stanu i napišu kako je upravu i 'salutaju' par puta.
Je li to teško za shvatiti? Ako jeste, onda ja ne znam. Okej, kritika. Odoh napisati za Husrefa šta mislim da ne valja, odvaliću vala post preko čitave jedne stranice, sve sročiti šta me nervira i završiti. Ma jok, gdje ćeš to, daj da ja raju smaram, da im namećem svoje, da napišem romane koje nemaju poentu, jer eto možda šta i upiju što zamislim. Daj svoje da namećem, daj da raju ubjedim u nekakve notorne gluposti.
Sunce ti poljubim, raspravlja se o nekakvim debilnim stvarima, a dupla se uzela. Zato kažem, likovi poput pantelije su bitni k'o lanjski snijeg. Oni u stvarnosti nemaju nikakvu moć. Mislim kad bi nekom ispričao ovaj jedan roman što napiše dnevno, raja bi mu oplakala od smijeha, jer to su takve nebuloze, koje može napisati samo čovjek zatucan, zadojen mržnjom i nekim kompleksima. U stvarnosti je stanje drugačije po pitanju svega, ne znam još nikog da ovako priča o legendama poput Husrefa i Čale. S starim kad pričam i starijim generacijama, tačno se na ljudima vidi to poštovanje i riječi hvale koje imaju za Husrefa, Čalu ili neki drugu legendu. Ovi balavci su nebitni sekunde.
Ja sam pričao s par ljudi ovdje preko PP i rekao im da bi bilo gospodski da recimo se sad raziđe s Husrefom, te da on odluči da ide dalje. Ne zato što sam protiv njega, jer sam bio mišljenja da je bolje da ode u majstorskom stilu. Znam kakva je raja i mentalitet, malo opet neka krenu loši rezultati, psovaće mu se. Isključivo zbog toga sam bio mišljenja da je dobro možda da se sad raziđe, a ne zato što je loš trener, galamdžija, taldžija i slične gluposti.
Ja i dan danas stojim iza svojih riječi i stajaću. I kad prođe Husref, treba se okrenuti mladim trenerima, jer su oni danas svugdje cijenjeni. To je zato jer su moderniji, jer fudbal se mijenja iz sezone u sezonu. Željni, gladni uspjeha, moderni u svakom aspektu coachinga i to je razlog. Ali, ako to kažem, znači li to da sam ja protiv Musemića? Apsolutno ne. Opet ponavljam, da su se razišli, okej, sad ako ostane, meni je to opet okej. Ide moja puna podrška, kao i sve vrijeme do sad. Niti imam koristi od Husrefa, niti me ko plaća, niti bilo šta drugo, to mi je glupo i napisati, jer to je glavna vadiona kad nestane 'argumenata' takvim likovima. Ja Husrefa i volim i cijenim, prvo kao čovjeka, a onda i kao igrača i kao trenera. To će uvijek tako biti, i ne samo za mene, već i za 95% raje. Niko neće dati otkaz čovjeku koji je osvojio prvu duplu krunu historiju, koji ima najviše tekmi na klupi kluba kao što je FKS i ko je najuspješniji trener ikad. Zadovoljan je i vlasnik, tako da, džaba sve.
Ovim bi završio svu ovu raspravu oko Husrefa i neda mi se više raspravljati s idiotima koji bi nešto svoje da nametnu. Nadam se da će biti raje koja će ovo pročitati i čisto da se odvoje neke stvari, te da ne bi bilo zabune. Ko je normalan i ko nema skrivenih namjera, shvatiće. Ko je pak drugačiji, opet će gurati svoje i ja tu ne mogu ništa.
Zadnja izmjena:
AlfredNobel, dana/u 02 jun 2019, 16:14, ukupno mijenjano 5 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka