AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 27 maj 2014, 10:37

Mišljenja sam da će Pipo postat veliki trener. Ne mora značiti da će odmah sa Milanom napraviti nešto, ali u budućnosti će siguran sam biti veliki trener.
Ali ono što mene brine i na šta sam ljut je razlog zbog kojeg je Pipo došao na klupu.
Da se razumijemo, oni su njega postavili prije svega iz razloga što je već na platnom spisku i što neće izdvojiti veliku sumu za novog trenera. Dobit će on neku povišicu koja će vjerovatno zavisiti i od Sedorfove sudbine. Vrlo vjerovatno će imati manju platu od one koju će Sedorf primati u fotelji :crazy:
Drugi razlog je što su samo mladom i ambicioznom treneru (kojem je u početku iskustvo važnije od novca) mogli postaviti takve uslove i što vrlo vjerovatno neće tražiti neka mega pojačanja.
Sad ćemo opet slušati celu kako priča o projektu stvaranja vlastitih igrača i njihovom promovisanju u prvi tim.
Ako ništa, barem sam ubjedjen da će Pipo više šanse davati tim mladim igračima, Cristanteu, Saponari...pod uslovom da osanu u Milanu.
Bilo kako bilo sretno Pipu i FORZA MILAN!
Il Club più titolato al mondo!

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 27 maj 2014, 10:49

slika

A pravo i da kopiram komentar od nekog lika na konstataciju drugog da je u stvari sve do ekipe a ne do trenera:
Diego Godin, Gabi, Juanfran, Raul Garcia, Mario Suarez, Tiago i slični nisu neka svjetska klasa pa su došli do finala Lige prvaka. Sad ti i i dalje reci da trener ništa ne znači.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 27 maj 2014, 11:17

Da li je Pippo nas novi trener ? Je li oficijalno ? Pozz
Sarajevo ljubavi moja.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 maj 2014, 11:26

Nije još official ali 100% je tačno ;)

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 27 maj 2014, 12:41

Skroz slabo pisem na temi jer se nema sta napisati, samo se vrtimo u krug sa jednom te istom pricom :/ Sedorf ce biti smijenjen samo iz razloga sto je napravio spisak igraca koje hoce u timu a ne one igrace koje mu celavci dovedu po svom izboru..ako su tako sposobni sto Galijani ne bude trener,a Berlu. pomocnik i nek vode tim...da ce i sljedeca sezona biti losa pokazuje i ovo cjenkanje oko Ramia i Tarabta...oni da ozbiljno misle izvrsiti reorganizaciju tima odma bi izvalili 14miliona za oboicu koliko traze i presli na kupovinu drugih igraca... zatim postavljanje Pipa za trenera pokazuje da se ne zeli sigurno napredovati nego eksperimentisati, pa ako uspije i dobro je, a ako ne uspije imamo izgovor i to je to. Da se ne vracamo na jednu te istu pricu koje pozicije treba pojacati,koga treba prodati itd to svi znamo tako da ako se to ne odradi znamo odma na cemu smo i to je to... jedva cekam da vidim kako ce man utd odraditi ovo ljeto jer su oni uprskali kao i mi iako su oni ulozili para(Felaini,Mata),ali siguran sam da njima ne predstavlja problem izvaliti jos 50-100miliona.Ni Milanu to ne bi trebao biti problem da neko drugi vodi tim a ne ovi sto misle da se od stare slave zivi.
FORZA MILAN

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 27 maj 2014, 12:55

Bio jednom jedan A.C. Milan............brao Silvio brao Galliani covjek nam dotrci bukvalno prekine karijeru i dodje i jos napravi vrlo dobar rezultat i posao i vi ga seljacki naguzite :thumbdown:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 maj 2014, 13:03

muxa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ne znam fakat šta u Milanu misle sa ovim čestim promjenama trenera.Pa ovom timu Milana ne bi pomogli Guardiola i Mourinho zajedno.Kad će shvatiti da nije problem u treneru nego u igračkom kadrom koji je kvalitetom u rangu Cesene.
Jako realno sa tvoje strane :lol:

Sto se Tasotija tice ja mu nebi dao ni da bude pomocnik.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Što nije realno ? Jel' misliš da će nešto promjeniti Pipo ? Ovom timu su potrebna ozbiljna ulaganja i to svi vide osim uprave kluba na čelu sa onim pedofilom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 27 maj 2014, 13:12

Saurman je napisao/la:
muxa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ne znam fakat šta u Milanu misle sa ovim čestim promjenama trenera.Pa ovom timu Milana ne bi pomogli Guardiola i Mourinho zajedno.Kad će shvatiti da nije problem u treneru nego u igračkom kadrom koji je kvalitetom u rangu Cesene.

Što nije realno ? Jel' misliš da će nešto promjeniti Pipo ? Ovom timu su potrebna ozbiljna ulaganja i to svi vide osim uprave kluba na čelu sa onim pedofilom.
Znamo mi to svi ili skoro svi kao sto mozes vidjeti po postovima, ali kao da se mi nesto pitamo ili bilo koji navijac Milana.Svi vidimo gdje je problem a to je Berluskoni koji nece da ulaze u klub.Galiani je tu potrcko i siguran sam da ima 50-100miliona na raspolaganju da bi cuda radio,ali ovako i on ako hoce da zadrzi posao dovodi sta se moze dovesti i to mora sto vise spustiti cijenu kako bi tata Berluskoni bio zadovoljan.Ja bi se slozio sa tom politikom ako ti dovodis nekog igraca pa traze 40miliona pa ti pokusavas da spustis na 30-35miliona,a ne ovako igrac kosta 7 miliona oni to ne mogu platiti kao da je upitanju 70 miliona.Kao sto sam napisao u prethodnom postu ja sam uvjeren da je Pipo eksperiment ako uspije dobro je,ako ne imaju izgovor.
FORZA MILAN

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 maj 2014, 13:41

Saurman je napisao/la:
muxa je napisao/la:

Evo Hattrick123 ti je rekao i to je realno, ali brate nije realno kad kažeš da je igrački kadar u rangu Cesene :nene:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2014, 13:59

Nije puno ni pogriješio. Možda nemamo sastav u rangu Cesene, ali sljedeće godine ponovo predstoji borba za LE. Nešto više od toga sa ovim kadrom je nemoguće.
I umjesto da poslije ovakve sezone odluče ulagati i fokusirati se na skudeto, Berlusconi izjavljuje da svako novo pojačanje neće imati platu veću od 2.5 miliona. Pa kako oni misle dovesti i privući nekog iole dobrog igrača? :roll:

Ja u suštini nemam ništa protiv Pippa, vjerujem da će biti čak i bolji, ali način na koji će biti svrgnut jedan Seedorf je blago rečeno odvratan. Fuj. :thumbdown:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 maj 2014, 14:24

Nije puno pogriješio osim što je Cesena u Seriji B :roll:
Pa ja sam i u vrijeme dok smo razglabali o smjeni Alegrija govorio da nemamo ekipu za sami vrh, al i da nemamo ekipu za 15. mjesto.
I evo to se potvrdilo, Sedorf je bez iskustva u vodjenju ekipe zamalo izborio LE i samim tim priča kako "nije sve do Alegrija" ne pije vode.
Da je kojim slučajem Alegri ranije dobio otkaz ubjedjen sam da bi završili 5. i to je maximum ove ekipe. Ali reči da imamo igrače u rangu Cesene može samo neko ko nema blage veze o fudbalu ili neko ko pokusava trollati.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2014, 14:59

A dobro, pretpostavljam da nije doslovno mislio da imamu ekipu u rangu Cesene, ali za naše prilike, to ti skoro dođe tako.
Pa da ga je'beš, ne može se jedan Milan čupati za LE sa Torinom i Veronom. :oops:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 maj 2014, 15:22

Može može nisu oni puno bolji od nas :lol:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2014, 17:09

Pa znam i ja da može. I to ne da može, već jesu bolji od nas. :mrgreen: Ali fazon je u tome što to ne priliči (bar ne bi trebalo) klubu poput Milana.

Ovo sa Pippom haman pa gotova stvar. Jako ružno kako su se šupački ponijeli prema Seedorfu, ali kad je već ispalo ovako kako je ispalo, nadam se da će nasljednik uraditi još bolji posao. Treba ga podržati bez mješanja u odluke i pojačati mu ekipu. Inače ni njemu ne predviđam blistavu trenersku karijeru u Milanu.
Inzaghi will restart with El Shaarawy and two modules: the 4-3-3 and 4-3-1-2. El Shaarawy, Balotelli, Taarabt, Montolivo in midfield.

FORZA MILAN !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 maj 2014, 17:53

Grozan je način na koji su se ponijeli prema Seedorfu, ali od gamadi se ne može ništa drugo očekivati. Kad prema jednom Maldiniju nemaju respekta da mu ponude mjesto u klubu, kako onda očekivati da budu fer prema ostalima. Živim za dan kada će napustiti klub i siguran sam da će im Bog naplatiti za ovo što prave od svetog ACM-ovog imena.

Do tada, red je da našoj legendi, Pippu Inzaghiju (od kojeg očekujem da bude novi Simeone :mrgreen: ), poželimo dobrodošlicu i pružimo podršku, naravno ako je istina da je on Clarenceov nasljednik na užarenoj klupi Rossonera. Osjećam da će njegov angažman biti pun pogodak i da je pred njim velika trenerska karijera. Jednostavno, u ovom poslu ili jesi ili nisi, a on je rođeni pobjednik. Donio je klubu mnogo trofeja, slave i uspjeha kao igrač, nadam se da će isto uraditi i kao allenatore. :cool:

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 27 maj 2014, 18:09

Claus je napisao/la:Jednostavno, u ovom poslu ili jesi ili nisi, a on je rođeni pobjednik. Donio je klubu mnogo trofeja, slave i uspjeha kao igrač, nadam se da će isto uraditi i kao allenatore. :cool:
I Seedorf je rođeni pobjednik, pa smo vidjeli kako završi. Nije dovoljno biti rođeni pobjednik, puno toga se mora poklopiti za uspjeh, a u Milanu se trenutno ništa ne poklapa. Predviđam da će i Pippa žrtvovati već krajem sezone, možda i ranije.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 maj 2014, 18:26

Stranac je napisao/la:
Claus je napisao/la:Jednostavno, u ovom poslu ili jesi ili nisi, a on je rođeni pobjednik. Donio je klubu mnogo trofeja, slave i uspjeha kao igrač, nadam se da će isto uraditi i kao allenatore. :cool:
I Seedorf je rođeni pobjednik, pa smo vidjeli kako završi. Nije dovoljno biti rođeni pobjednik, puno toga se mora poklopiti za uspjeh, a u Milanu se trenutno ništa ne poklapa. Predviđam da će i Pippa žrtvovati već krajem sezone, možda i ranije.
Naravno da ne zavisi sve od pobjedničkog mentaliteta (btw, Pippo je ipak još srčaniji i, ako smijem reći (da me neko krivo ne shvati) još veći šampion od Seedorfa), ali reci mi - ko je očekivao da će Conte, poslije nekoliko očajnih sezona, toliko visoko uzdići Juventus, ili ko je očekivao šampionat od Atletica s na papiru prosječnim igračkim kadrom (bez nekih zvijezda), ili pak od Liverpoola da se do zadnjeg kola utrkuje za titulu u EPL :?: Situacija u klubu ne mora biti presudna, jer uvijek postoje ljudi koji će se vinuti iznad prosjeka. Ako sam nešto naučio prateći fudbal sve ove godine, to je da uvijek treba očekivati neočekivano.

U ŠBB-KBB priče ne želim ulaziti. Pippova sudbina zavisi od rezultata, a niko ne zna kakvi će oni biti. U stvari, još uvijek nije ni počeo prelazni rok i nisu određeni ciljevi za narednu sezonu, tako da je neukusno prognozirati do kada će biti vijek trajanja novog trenera. Možemo samo nagađati i bazirati se na pretpostavkama, kao što ti to radiš, ali tome forum zapravo i služi.

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 27 maj 2014, 18:51

Claus je napisao/la:ko je očekivao da će Conte, poslije nekoliko očajnih sezona, toliko visoko uzdići Juventus,
Pa upravo, kako rekoh poklopilo se. Ljudi koji zdravo razmišljaju preuzeli klub, nije sve do Contea, vjeruj mi. Agnelli, Marotta, Paratici, Nedved su itekako zaslužni za uspjeh.

Ne treba zaboraviti da je Conte čekao trenutak da preuzme ekipu, ranije nije bio zagrijan upravo zbog nezdravog okruženja, kakvo je čini mi se trenutno u Milanu. Sve ima svoje, drug.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 maj 2014, 19:12

Ima, što sam i potvrdio u prethodnom postu, ali govorim da nije nemoguće da Pippo postigne nešto vanserijsko, uprkos očajnom stanju u klubu. Ne mora to biti titula, može plasman u CL ili Kup Italije (navodim primjer). Fino posložene kockice u klubu su olakšavajuća okolnost, ali nikako prepreka za onog ko želi i zna stići do cilja. Lično vjerujem da Inzaghi to može, što se da zaključiti iz mojih postova, a vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 maj 2014, 19:42

Galliani ponudio Sacchi-ju da bude direktor omladinskog pogona, tu poziciju trenutno vodi Galli ali Galli će se pridruziti Inzaghijevom timu na čelu prvog tima.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.