FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zijadp
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zijadp » 14 jul 2010, 11:13

Zeljovac je napisao/la:Da sam razocaran i nisam, Hapoel je bio a i ostao apsolutni favorit protiv nas, poraz k'o poraz, vjerujem da su momci mogli odigrati bolje i da su im okolnosti to dozvoljavale da bi odigrali, ali bilo je tako kako je bilo. Vjerujem da ce u uzvratu to izgledati puno bolje.
Nisam se mislio javljati na ovaj forum, na jedan pametan komentar milion imbecilnih komentara, diskusija nema smisla. Valjda je to ta sloboda misljenja = svako ima pravo da bude budala. :|

Kad vec spominjem budale, hajte pitari, kad se utrkujete da dokazete svoju imbecilnost na koju polazete apsolutna prava i ne znam cemu toliki trud :? , sjetite se finskih amatera :lol: . Budite dosljedni budali u sebi i kazite koliko je sarajevo platilo titulu te godine kad su vas ribari iz Finske kao apsolutni autsajderi nasukali kao prvaka YU :lol: . Kad se sjetim Finaca i njihove radosti :lol: , cijela Yugoslavia je bila u soku :lol:
Nije bruka izgubiti od bolje ekipe, bruka je kad mislis da si bolji u fudbalu od finskih konobara, ribara, kuhara , a nisi bolji :lol: :lol: :lol:

Ako je i ovo način da se utješiš ok. ( bolje i ovo nego Zmaj od Bosne ili nedaj bože Evropski gigant Litex)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 jul 2010, 11:14

Zar je moguce da jedna utakmica unisti sve sto je mukotrpno gradeno godinu dana??Ne branim Osima ni ekipu,zapravo je ono sinoc bila najveca dominacija jedne ekipe nad drugom sto sam ikada vidio u zivotu,ali kako npr.Culum koji je cijelu sezonu bio hvaljen od vecine preko noci postade kloc i igrac kojeg se hitno treba rijestiti?Mislim da igraci trebaju 1000 puta odgledati ovu utakmicu jer su svi sve svoje slabosti iskazali u njoj.Recimo,mene je najvise nervirao lijevi bek.Covjek na njegovoj strani uvijek sam,ne da ima 5 metare prostora,nego 10 i radi sta hoce.Treba ovaj poraz iskoristiti kao dobro skolu,ja prvi osjecam da je Zeljeznicar sinoc osramotio cijelu naciju,ali ipak i ja i drugi smo koristili previse jake rijeci sinoc poslije utakmice,ali iskreno se nadam da ce ovo utjecati da Zeljo postane jos jaci.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 14 jul 2010, 11:14

Upravo kako sam i ocekivao!
Sada svi pljuju po Zelji, komsije jedva docekale...
Ali niste u pravu, ovo je samo realan odraz stanja u nasem nogometu/fudbalu.
A bili smo, svi redom, prilicno nerealni, i ocekivali cudo.
Cuda se rijetko desavaju. Amar je za mene kralj, ma sta ko napisao.
Za malo vremena je napravio puno, to je cinjenica, a vratite se sezonu unazad, kada je isti ovaj Hapoel razvalio Rapida sa 5- 1.
Prema tome, nemojte sada kukati, sada moramo jos vise dati podrsku Amaru i igracima.
Istina, boli nezalaganje igraca, ali s druge strane, ko je bilo kada igrao fudbal zna, ako primis gol neplanirano rano, sve pada u vodu.
A mi smo za 2 minute primili 2 pacerska gola.

LIMVO TE LJOZE!!!!
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

HŠKZ-svetinja
Kontakt:

Post Postao/la HŠKZ-svetinja » 14 jul 2010, 11:16

Ono sinoć nije bio odraz stanja u BH nogometu, nego trenutna situacija u Želji!
nikoga nisam volio tako,dušom i tijelom beskrajno lako..kao tebe ZRINJSKI kao tebe !!!

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 14 jul 2010, 11:16

mamaSmurf je napisao/la:I na kraju da kažem, iako obožavam Želju, vjerujte mi na riječ, ima u životu puno važnijih stvari od jedne utakmice.Kad omatoriš, to shvatiš.
Evo je odlicna recenica napokon.

Izgubili, pa sta, ne blijedi ljubav prema klubu zbog jedne utakmice. Jesu odigrali ko tetkice sto je za kritiku, ali nije za napade, samaranje, blacenje svega sto je do sad uradjeno i kao najvaznije: NE UZIMAJTE NAM AMARA U USTA, zbog takvih je otisao prvi put, sad bi bilo puno bolnije i teze da ode.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 14 jul 2010, 11:17

TOJEMOJTIM je napisao/la:
analiticar_ je napisao/la:Ma Amar je tatin sin. Kao individua on ima ozbiljnih psiholoskih poremecaja..Nije zdravo odrastao jer je uvijek bio "tatin sin"..Lik je pun kompleksa ko zreo hercegovacki nar....Frajer je preskocio sve faze razvoja, prije svega pubertet....Pa vidite mu samo izjave u medijima, ne dolikuju ni nekom rudaru ili masinovodzi. Ponasa se ko neka seoska kabadahija....Ne vidim logike da takav neki lik sjedi na klupi nekog tima iz prve lige
mladiću uistinu si iritantan
Vala baš, a da ne spominjem ovo za rudare i mašinovođe.Ispadoše etalon za nepismenost, a ima ih pismenijih od pojedinih doktora.Šta li je ovaj analitičar, možda psihijatar.Ne kontaš ti, prijatelju analitičaru,Amarovu logiku.Za to treba biti malo jači mangup.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 jul 2010, 11:17

ackeey je napisao/la:Upravo kako sam i ocekivao!
Sada svi pljuju po Zelji, komsije jedva docekale...
Ali niste u pravu, ovo je samo realan odraz stanja u nasem nogometu/fudbalu.
A bili smo, svi redom, prilicno nerealni, i ocekivali cudo.
Cuda se rijetko desavaju. Amar je za mene kralj, ma sta ko napisao.
Za malo vremena je napravio puno, to je cinjenica, a vratite se sezonu unazad, kada je isti ovaj Hapoel razvalio Rapida sa 5- 1.
Prema tome, nemojte sada kukati, sada moramo jos vise dati podrsku Amaru i igracima.
Istina, boli nezalaganje igraca, ali s druge strane, ko je bilo kada igrao fudbal zna, ako primis gol neplanirano rano, sve pada u vodu.
A mi smo za 2 minute primili 2 pacerska gola.

LIMVO TE LJOZE!!!!
ma fol je u tome što niko čudo nije očekivo, samo smo se potajno nadali povoljnom rezultatu, ovo je dosta realan rezultat, ovaj isti Hapoel je prošle sezone bio bolji i od HSV-a i Celtica.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 14 jul 2010, 11:18

HŠKZ-svetinja je napisao/la:Ono sinoć nije bio odraz stanja u BH nogometu, nego trenutna situacija u Želji!
Daj majke ti, bar ne demoliramo stadion na kome igramo.
NAMJERNO NISAM NAPISAO "SVOJ" stadion, jer vi nemate svoj stadion... ;)

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 14 jul 2010, 11:19

zijadp je napisao/la:
Zeljovac je napisao/la:Da sam razocaran i nisam, Hapoel je bio a i ostao apsolutni favorit protiv nas, poraz k'o poraz, vjerujem da su momci mogli odigrati bolje i da su im okolnosti to dozvoljavale da bi odigrali, ali bilo je tako kako je bilo. Vjerujem da ce u uzvratu to izgledati puno bolje.
Nisam se mislio javljati na ovaj forum, na jedan pametan komentar milion imbecilnih komentara, diskusija nema smisla. Valjda je to ta sloboda misljenja = svako ima pravo da bude budala. :|

Kad vec spominjem budale, hajte pitari, kad se utrkujete da dokazete svoju imbecilnost na koju polazete apsolutna prava i ne znam cemu toliki trud :? , sjetite se finskih amatera :lol: . Budite dosljedni budali u sebi i kazite koliko je sarajevo platilo titulu te godine kad su vas ribari iz Finske kao apsolutni autsajderi nasukali kao prvaka YU :lol: . Kad se sjetim Finaca i njihove radosti :lol: , cijela Yugoslavia je bila u soku :lol:
Nije bruka izgubiti od bolje ekipe, bruka je kad mislis da si bolji u fudbalu od finskih konobara, ribara, kuhara , a nisi bolji :lol: :lol: :lol:

Ako je i ovo način da se utješiš ok. ( bolje i ovo nego Zmaj od Bosne ili nedaj bože Evropski gigant Litex)
:lol: :lol: :lol:

Samo ti napisi koliko je sarajevo platilo titulu te godine :lol: :lol: :lol:

Pinki tm`87
Kontakt:

Post Postao/la Pinki tm`87 » 14 jul 2010, 11:20

Kad odu šminkeri,furači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! Tvoji MANIJACI!
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 14 jul 2010, 11:21

ditalix je napisao/la:ŠTRUMFOVI BRUKA TE NAS
A ti brukas sam sebe sa tim "pravopisom", dijete opismeni se prvo pa onda skakuci po forumima
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

HŠKZ-svetinja
Kontakt:

Post Postao/la HŠKZ-svetinja » 14 jul 2010, 11:23

ackeey je napisao/la:
HŠKZ-svetinja je napisao/la:Ono sinoć nije bio odraz stanja u BH nogometu, nego trenutna situacija u Želji!
Daj majke ti, bar ne demoliramo stadion na kome igramo.
NAMJERNO NISAM NAPISAO "SVOJ" stadion, jer vi nemate svoj stadion... ;)
Da ste kojim slučajem pobjedili, onda bi bila priča ovo je pobjeda BH nogometa :lol: A usha sramotite ovu napaćenu državu. Dva europska gostovanja i 12 komada :lol:
nikoga nisam volio tako,dušom i tijelom beskrajno lako..kao tebe ZRINJSKI kao tebe !!!

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 14 jul 2010, 11:24

Avanes je napisao/la:
A ti brukas sam sebe sa tim "pravopisom", dijete opismeni se prvo pa onda skakuci po forumima

:D :D :D :D :D :D
Pravopis je cudo jedno!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 14 jul 2010, 11:26

nodiluxor je napisao/la:CLS, eto igrao si fudbal kao sto kazes, ali brate kakvo je ono bilo nezalaganje, covjece. Pa to je osnovni problem. Kada obuces dres prvaka, predstavljas naravno svoj klub , drzavu, grad , narod, pa majku mu ako neznaju lopte pa bar mogu malo potrcati, uletiti koji klizeci, pokazati volju. Bosanski mentalitet je nula, svima nama trebaju seanse kod psihijatara. Cip za motivaciju nepostoji u njihovim glavama, pa sta ih moze vise motivisati od lige prvaka. To im je svima bila sansa da se eventualno prodaju, glupsoni. Trenerova duznost je izmedju ostaloga i da motivise igrace, da prica sa njima,razgovara o svemu, o tome kako postati uspjesan, kako trebas sam sebe da ubijedis da si bolji, mentalno jaci od drugih. Trener mora da ih ubijedi da su bolji nego sto jesu. Motivacija je cudo. Pitajte malo starije navijace , ko je bio MIlan Ribar, najbolji Zeljin trener svih vremena. Mi smo ih tada zvali dinamit momcima, nesalomljivima...... :mrgreen: Kakva je to gneracija bila i kakav trener. Samo da vas podsjetim s kim smo tada ravnopravno igrali: Anderlecht, Derby County (prvak Engleske), Santos (Pele), ST. Johnston ( Skotska), Ferencvaros, Bologna, Inter, Arsenal.... :?:
CLS je napisao/la:Shvatam razocarenja, i ja sam ali ne kontam sada ispade sve lose. Kada se malo razmisli onda vidis neke svari, kao prvo Bekric je otisao (nisam njegov ljubitelj) ali on je nosio ekipu, Zeba je dosao(znam sta moze decko,trenirao sam sa njim) ali nije igrao proslu sezonu i tek je dosao treba malo vremena da on poveze stvari u ekipi i da se vrati u formu. Sto se tice Culuma i Lazara da smo u situaciji dovesti nekog boljeg, vjerovatno bi doveli.Cinjenica je da su Izraelci strasna ekipa i da puno vise ulazu u fudbal, i nije sramota izgubiti od njih (koliko se sjecam pobjedili su u Parizu, PSG 4:2 prosle sezone). Platili smo ne iskustvu i ne mozemo stvoriti evropskog Zelju za jednu sezonu, treba tu monog stvari uraditi prije nekog rezultata. Treba puno vise ulagati u omladinski pogon, u klub, u marketing itd. Zato glavu gore, i manje tenzija.

hehe malo brkas vremena, tada je liga bila puno jaca, a da ne govorim o zakonu do 28 god niko nije mogoa otici u inostranstvo. Slazem se ja sa tobom oko ne zalaganja ali cinjenica strah je ucino svoje nemoj misliti da sada opravdavam igru al tako je kako je, 90% nasih igraca je prva internacionalna utakmica u karijeri, jos protiv jakog protivnika, jos pred punim stadionom, mozda bi bilo bolje da je prva igrana ovdje, vjrovatno bi bila druga prica, al su bili razbijeni kada primis na brzinu par golova tebi je voda u usima nema tu zalaganja, padas psiholoski, a na tom smo polju svakako tanki u svim jacim klubovima imas covjeka koji radi na psihi, pogledaj malo, do prosle sezone isti ti igraci nisu mogli bodove sa gostovanja donijeti pa se stvari promjenile, iz ove utakmice jednio sto mozes izvuci jeste da moramo jos puno, puno, puno raditi i samo tako mozemo nesto napraviti. Govoris o nasem mentalitetu pa pogledaj malo forum ovaj do utakmice svima puna usta Zelje, uzeli Hrvate, mi pravo ono jaki, svi nesto sanjau ali cinjenica da nas je realnost pogodila kao grom iz vedra neba i to je dobro da je sada to bilo, jer se sada mora jos vise raditi. Ne znamo samo gdje vode sada psiholoske analize Amara Osima i igraca, mi kao navijaci moramo uz Zelju biti i kada je dobro ali jos vise kada je lose, a sinoc je lose bilo. Nova lekicija naucena i idemo dalje.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 14 jul 2010, 11:26

Elegant je napisao/la:Kazniti igrace, i obavezno dovesti nova pojacanja. Briga me sto nemaju pare neka ih rode. :evil:
Trkom u klub i reci im da te ne interesuje sto nemaju para jer ti hoces nova pojacanja. Nemoj cekati ni sekunde vise.
HŠKZ-svetinja je napisao/la:Želji se od glavu razbio projekt zvani Amar Osim! Zašto ovo govorim, doći preko noći i dignuti sve iz pepela, ne ide ni najvećim trenerima svijeta, a ne njemu! Isto je Ibraković Veležu uradio. Ne rade ljudi sustavno, nego za širu masu.Zadovolje navijače, ali ne i apetite kluba. Željo je iskrcao silu novca za titulu, a ove godine feninga nema.
Plus prodali ste par igrača, a nikoga niste doveli. Ne može se tako praviti igra i klub sa zdravim nogama. Dižite vi Amara u nebesa, ali meni se čini da će proći mnogo godina dok se financijski neoporavite od njega kada napusti klub i ostavi dugove...
Amar Osim je, kad je dosao u klub, rekao da i ako izadjemo u Evropu ove godine NE TREBA NISTA OCEKIVATI a da se neki uspjeh moze ocekivati tek za 2-3 godine. Toliko o tom projektu.
Prosli put kad je OTJERAN Amar imali smo sedam godina da se oporavimo ali gle cuda nismo. Nije kriv Amar koliko uprava koja nikako finansijski ne prati njegov rad.

De nam tacno reci koliko su novca "iskrcali" za titulu posto si izgleda odlicno upoznat sa stanjem u klubu?

Prodali smo samo Samira Bekrica a otisli su kao slobodni igraci Bucan, Simic (odigrao 11 utakmica) i Bajic. Ni sa njima ne bi nista bolje uradili sinoc a jedino je Bekric tu nesto vrijedio. Doveli smo Savica, Zebu, Ganceva i Karica za sada. Kazem za sada jer to nije kraj sto se tice prinova.
Brukas ti sebe sa svojom nepismenoscu .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

zijadp
Kontakt:

Post Postao/la zijadp » 14 jul 2010, 11:27

Zeljovac je napisao/la:
zijadp je napisao/la:

:lol: :lol: :lol:

Samo ti napisi koliko je sarajevo platilo titulu te godine :lol: :lol: :lol:

Šta je ovo očaj ili utjeha?

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 14 jul 2010, 11:29

A sto sere raja ovdje, a kad im se spomenu Basel, Besiktas, Partizan tada svi imaju izgovore. A nasa liga je skoro na zadnjem mjestu u Evropi cini mi se tri lige samo isod nas, nisu nas ljudi tu bezveze stavili ali eto.
Mes Que Un Club

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 jul 2010, 11:34

Ljudi, nego je l' ko prmijetio nema nam Seye? :D

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 14 jul 2010, 11:35

Sinoc su sve slabosti Zelje izasle na vidjelo.
U situaciji kada si sampion i imas sve otvoreno javljaju se sukobi unutar kluba(Zujo-Osim-Brkovic),nema generalnog sponzora,igraci traze novac za produzenje ugovora(Culum) a plate igracima obezbjedjuje Osim,ocekivati rezultat sa ekipom koja ima visemilionski budjet moze samo neko u filmovima.
Cijela situacija oko ZELJE je frizirana kako od medija tako i od rukovodstva kluba i simpatizera koji su najbolji u BIH.Realnost je ovaj rezultat.

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 14 jul 2010, 11:35

zeljo je sinoc bio katastrofalan.realno da se mi ne zavaravamo zeljo je prosjecna ekipa i uspjeh od prosle godine je samo pravljenje pite od govana.boli samo cinjenica da se nisu ni trudili,i mislim da nismo realni kada pricamo o kvalitetu nasih igraca.ali necu vise o utakmici i zelji da pricam,volio bi dati komentar na nesto drugo.
navijace zelje nema potrebe da bole ovi bolensi komentari.pa mi smo jedna jadna drzava,ljudi koji likuju zbog tudje nesrece.mislim pogledajte vi ko komentarise zeljinu bruku.ljudi koji su isfrustrirani stanjem u svojim ekipama.komentare navijaca sarajeva,ok mogu da razumijem to je rivalitet.moram reci da proslogodisnje rezultate sarajeva cijenim iz razloga sto su to uradili sa ekipom slicnog kvaliteta kao i zeljo,znaci katastrofa.kada su i oni gubili po 6-0 5-0 tada su sutili,cak sta vise sjecam se komentara kako su oni razavlili besiktas na kosevu.
svi navijaci zelje se slazu da je ono sinoc bila bruka,ne kontam sta inzinjeri,doktori nauka po ovom forumu zele postici.citam komentare navijaca sarajeva,drago mi je jer ste se digli,drago mi jer pricate da ce te prekucat ligu i sl.znaci zele reci,pricali ste bez ikakvog pokrica i sa prosjecnom ekipom digli ste se do zvijezda.uredu tacna konstatacija.e sad pitam ja vas sa kakvim pokircem vi pricate o sampionskom sarajevu,hahahaa zvucnim pojacanjima,za koje govorite da su igracine a da ih vidjeli niste,i ostale nobuloze.kada uradite i ako uradite nesto na kraju sezone onda imate pravo da likujete i pametujete.dotada imate hairliju neka vam prica o svojim intimnim trenutcima sa gospodinom blekicem i sta mu on sapuce na jastuku.
VOLIM TE ŽELJO

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, ErosViverosViv, Mamba21, tiagofaria25 i 48 gostiju.