Halo draga RAja sabura malo.Šta vam je bola,znam da je žestoko upeklo ali de malo do naših ljepotica Neretvde i Radobolje,šta ćeš imamo i toga u izobilju,pa se svi zajedno umimo hladnom vodom da dođemo sebi od ovog ljudskog šljama i ništavila.Po običaju biti ću malo opširan valjda mi dragi moji crveni nećete zamjerit.Ovako vam to izgleda najjednostavnije i najnaivnije:
Dužni mi malom šljamu 25 milja.Ok, uzmemo 25 hiljada odnosno pozajmimo od naših bivših legendi koji su uvijek spremni pomoći svom klubu za razliku od legendi drugih klubova.Dakle, tih imaginarnih 2500KM damo malom šljamu on ima ugovor još godinu ništa mu nismo dužni odmah izvisimo cijenu, obeštećenje za raskid ugvora FK Veležu 50000KM.Našoj legendi vratimo 25000+10000KM za zahvalu nama osta 15 u pađe jednim udarcem ubili roj smrdljivih muha
Moja RAja ovo je samo jedan primjer a ima još milion načina kako da budemo dobri a u svakoj soluciji da se šljama riješimo kao što @kimbo reče a i ja već od prije 3-4 dana taj mi šljam već 2 godine ide na neku stvar i non-stop mi napumpaje tlak.Da ja ne bi roknuo od visokog tlaka pa gluho bilo da me morate spremit na Sutinu nek mali šljam odpepa meni se tlak stabilizuje i ja sav sretan sa svojom crvenom rajom gledam ljubav našeg života, ono što nikad niko nemože shvatit, ljubav koju niko nikad neće razumjet,jednostavno gledam ono zbog čega postojim dragi moji gledam naše ROĐENE.Koliko god svi navijači ovog svijeta volili svoje klubove i koliko im ja god to priznao i ne dovodio u pitanje naša ljubav, naš odnos, naš način voljenja je puno drugčiji od svih drugih na ovom svijetu.Teško je to razumjet, teško je to objasnit, teško je to napisat, teško je to ispričat, ja nisam ni pjesnik Mika Antić, nisam ni rječit kao Mišo Marić pogotovo nemam šlifa za pisat kao naš veliki Aleksa pa da zorno dočaram svima na ovom svijetu kakva je ta naša ljubav.Mogu samo reći da je naša ljubav istinska, čista kao dječija suza, nepatvorena iskrena kao majčina ljubv prema djetetu ako treba ljubomorna do krajnosti, ona nije vezana ni za pare, ona nije zavisna od položaja našeg kluba na ljestvici, ona ne postoji radi nekog pojedinačnog igrača dragi moji ona je tu samo zbog zvijezde na srcu zbog 13 heroja poginulih za tu zvijezdu, ona je tu zbog naše jedinstvene crvene boje, ona je tu samo zbog VELEŽA našeg MOSTARA i sviju nas koji smo rođenjem primili jako težak virus, neizlječivu zaraznu bolest koja neće umrijet ni našom smrću jer uvijek će biti i uvijek će ostat samo jedan grad samo jedan klub i samo jenda ljubav zvana VELEŽ MOSTAR.Nemojmo se dati poremetit, nemojmo se dati izbacit iz takta znajte da su uvijek iskreniji pravi neprijatelji nego lažni prijatelji.Mi ne zavisimo od tuđih crnih fondova i para, mi ne postojimo radi prvenstva i kupa mi se ne volimo radi uspjeha mi smo svi zajedno od onog najmlađeg pionira do onog najstarijeg navijača samo zavisni jedni od drugih.Klub od navijača, navijači od kluba.U tom našem jedinstvenom i specifičnom odnosu prema svom klubu biti će onako kako treba da bude, bili smo u 2 ligi,bili smo dužni, bili smo razjedinjeni, bilo nas je malo, bili smo ljuti,bili smo razočarani,da dragi moji sve smo mi to bili ali ROĐENI moji sve smo mi to zajedno klub,navijači, simpatizeri uspješno prebrodili.Zato u ovom trenutku apsolutno nedozvolimo sebi da jedan žešći anonimus kvari naše nadanje,osjećaje i sve drugo pozitivno što je buknulo u posljednje vrijeme i prije je bilo još žešćih odlazaka i razočarenja od igrača koji su bili "grande" igrači za malog šljama i šta bi dragi moji?Mi ostadošmo, preživišmo, čak šta više i digo smo se a tih igrača kolio ja vidim nigdje na mapi.
Neću da kvarim ovaj tekst spominjući druge odnosno drugačije od nas eto ih tamo široka im kuća bilo u njihovom rahatluku,ako bude potrebe poslije ću napisati čisto sportski tekst a dotle pošto nas ima diljem svijeta samo za one koji su u Mostaru draga RAja malo izađite na Neretvu i Radobolju da vas obiđe onaj zrak sa naših ljepotica, da se malo umijemo našim bistrim vodama i laganini, opušteno jedno pivce za živce
Vjerujte mi da su te dvije ljepotice neprocjenjivo blago da bi drugi svi dali sve da nešto slično imaju u svom gradu, ali na sreću bog obdari nas ovom klimom, ovim jednistvenim plavim nebomi ovim najžućim sunce koje blješti i ljeti i zimi.Uživajte mili moji ROĐENI, sve vas volim i pozdravljam.Odoh ja s jednom karlom u ruci murnut se malo jednu od naše ddvije ljepotice.Malo mi je teško jer mi je izbor velik pa ne znam gdje ću.Ma zapravo dragi moji odoh se ja murnut i u Radobolju i Neretvu.
I kako "grande" od čovjeka, gromada od pjesnika reče:
"OSTAJTE OVDJE..."
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.