FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
ono što se dešavalo sinoć na koševu je bilo sramota ali igrači veleža su vidjeli kako je nama zadnje dvije godine bilo u mostaru.....udaranje marciana i muharemovića koji je završio u bolnici.....
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
Jednostavno, neatraktivan protivnik, shvatite ljude - Sparta, Helsingborg, ceka se Cluj, a pored toga, Velez je tek drugi mostarski klub.matetaraba je napisao/la:samo 5000 ljudi na koševu toliki grad i takav derbi a nešto se hvalite vi imate posjećenost
A sto se tice uprave Veleza (od koje je gora samo uprava Sarajeva) potrebno je samo da se sjetite falsifikovanja Hosicevog potpisa!?
Smjesan je taj Velez klub, imaju za avion ali nemaju stadion!
hedonist je napisao/la:Jednostavno, neatraktivan protivnik, shvatite ljude - Sparta, Helsingborg, ceka se Cluj, a pored toga, Velez je tek drugi mostarski klub.matetaraba je napisao/la:samo 5000 ljudi na koševu toliki grad i takav derbi a nešto se hvalite vi imate posjećenost
A sto se tice uprave Veleza (od koje je gora samo uprava Sarajeva) potrebno je samo da se sjetite falsifikovanja Hosicevog potpisa!?
ti si se izgleda registrovao da bi malo provocirao ...aj tamo u vukojebinu iz koje si dosao, vjerovatno si NULTRAS !!!
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Sa ovim boldiranim se slazem.Ne znam samo kako moze neko pitati zasto slaba posjeta.Vecina navijaca FK Sarajevo zivi za ove vece utakmice,(mislim na simpatizere)dok su ove tekme sa klubovima iz nase lige manje-vise nebitne.Ali,srecom,uvijek ima ljudi koji klub prate uvijek,kad je tesko,nebitno koja je utakmica.Ponosim se tim da me protivnik ne privlaci,vec moj klub,bez obzira na sve.Ali,nema svako isto misljenje,nazalost.hedonist je napisao/la:Jednostavno, neatraktivan protivnik, shvatite ljude - Sparta, Helsingborg, ceka se Cluj, a pored toga, Velez je tek drugi mostarski klub.matetaraba je napisao/la:samo 5000 ljudi na koševu toliki grad i takav derbi a nešto se hvalite vi imate posjećenost
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
RSD VELEZ je jedini klub u BiH, od rata, koji je svojim sredstvima napravio stadion!!!!!!hedonist je napisao/la:Jednostavno, neatraktivan protivnik, shvatite ljude - Sparta, Helsingborg, ceka se Cluj, a pored toga, Velez je tek drugi mostarski klub.matetaraba je napisao/la:samo 5000 ljudi na koševu toliki grad i takav derbi a nešto se hvalite vi imate posjećenost
Bez političkih sponzora i vladajuce strukture!!!!
A i usput se nadje za avion i oko 300 malih automobila do Rajvosa.... sto znaci otprilike.... 300 puta 40km benzina , jeste jednako 12000 km goriva, plus puni restorani u Brajlovica, Goje, Maksumica, pa ako tome dodamo hladna burad pive sa Ilidze i Alipasinog polja, pa to onda izadje otprilike koliko kupovina jednog prvenstva Premier Lige BiH..... samo sa jednim gostovanjem...
Hehehhe, pozdrav...
(ovo nije upuceno FK Sarajevu)
Ja sam u postu u kojem sam opisao svoje vidjenje utakmice napisao sve pohvale za sjever , ponavljam jos jednom ..
fer , korektni i zahvaljujem se na tome ..
istok , da te Bog mili sacuva ... kao da se niste u putu nikada sreli , a ne da navijate za isti klub ..
u svakom slucaju pozdrav sjeveru , a onim papcima sa istoka za skandiranje Zrinjskom samo jedno pitanje ...
jel to hvala sto su nasi momci ginuli za deblokadu Vaseg i naseg Sarajeva ( vise od 100 hercegovaca je poginulo 92 na Igmanu i kasnije na deblokadi Sarajeva ??? sramite se ... morao sam to napisati jer me stvarno duboko uvrijedilo pogotovo sto dolazi od starijih ljudi ( na istoku su stariji )...
admine izvini , necu vise to spominjati...
istok , da te Bog mili sacuva ... kao da se niste u putu nikada sreli , a ne da navijate za isti klub ..
u svakom slucaju pozdrav sjeveru , a onim papcima sa istoka za skandiranje Zrinjskom samo jedno pitanje ...
jel to hvala sto su nasi momci ginuli za deblokadu Vaseg i naseg Sarajeva ( vise od 100 hercegovaca je poginulo 92 na Igmanu i kasnije na deblokadi Sarajeva ??? sramite se ... morao sam to napisati jer me stvarno duboko uvrijedilo pogotovo sto dolazi od starijih ljudi ( na istoku su stariji )...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ne shvatam ovo,i ne znam kako neko to moze napisat uopste..ja idem da gledam svoj klub i boli me q ko dolazi,protivnik je nebitan,ne dolazim njih da gledam,al hajd mozda ja grijesim,mozda tako treba...hedonist je napisao/la:
Jednostavno, neatraktivan protivnik, shvatite ljude - Sparta, Helsingborg, ceka se Cluj, a pored toga, Velez je tek drugi mostarski klub.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Toliko su je na početku svi hvalili, ja sam mislio da ćemo stići Engleze ali.....cccccccburek pita je napisao/la:katastrofa,vec propala sezona...
ipak je ovo Bosna i Hercegovina
Drug ne odobravam ni ja skandiranje zrinjskom ali nemoj da mjesas lonce i poklopce jer ovo je sa sportskog aspekta a ne s ratnog jbg.mostar_mo je napisao/la:Ja sam u postu u kojem sam opisao svoje vidjenje utakmice napisao sve pohvale za sjever , ponavljam jos jednom ..
krcko je napisao/la:Pa kako vas nije stid sine dragi.Zaboravljas kako nas docekujete u vrapcicima,i ne samo nas vec i ostale ekipe.Odnosno i ne docekujete.A to sto nas takvi kao ti mrze zaboli nas racku.Pa jeste li svaki prekid maksimalno koristili za opstrukciju igre.A da ne pricam o cekanju papamobila da dodje do povrijdjenog igraca pa on kao ozdravi toboze.I na kraju sa jednom prilikom na utakmici se izvukli bod.A ostatak utakmice,bar veci dio iste je bilo fuj sa strane vasih igraca.SAMO ZA NASU LJUBAV NAJVECU.Starm0 je napisao/la:Evo me sad iz sarajeva. Mrzim vas pitare. Mrzio sam vas i prije, a sad mi je drago i da vas ostatak RA mrzi. Docete vi nama u Mostar.![]()
![]()
Blah blah blah, nas na jugu je bilo gotovo ko vas na sjeveru. Toliko o ljubavi prema svom klubu. Tvoj problem nije sto vas ja mrzim, nego sto vas citava BiH mrzi. Krsili ste nas, dok smo vam mi poklanjali bodove. Sada kad dodjete u Mostar osjetiti cete sta je pravi pritisak, lomljavina, krsenje, i pravi docek

Ja ne razumijem cemu to izvinjavanje RA i Velezu, te poltronstvo. Jesu li Muharemovica poslali u bolnicu pred najvazniju europsku tekmu? Jesu.. Jesu li nas kamenovali u Vrapcicima? Jesu... Jesu li pravili probleme Hosicu i falsifikovali papire? Jesu... Jesmo li zbog njih bojkotovali Europu? Jesmo... Sta su oni konkretno ikada uradili za nas? Nikada nista..
Zelim im sve najbolje ali lizanje sa njima postaje gnusno. Sada jos pocnite pljuvati nase igrace zbog desavanja u tunelu.. Svaka im cast, trebali su ga u bolnicu poslati pa da se vrati milo za drago za Muharemovica. Jbt, kao da je Velez neka svetinja u koju se ne smije dirati. Libo me neka stvar i za njihovim klubom i za njihovom navijackom grupom.
P.S. Nisam sa istoka.
Zelim im sve najbolje ali lizanje sa njima postaje gnusno. Sada jos pocnite pljuvati nase igrace zbog desavanja u tunelu.. Svaka im cast, trebali su ga u bolnicu poslati pa da se vrati milo za drago za Muharemovica. Jbt, kao da je Velez neka svetinja u koju se ne smije dirati. Libo me neka stvar i za njihovim klubom i za njihovom navijackom grupom.
P.S. Nisam sa istoka.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Nego šta.Megaloman je napisao/la:Ja ne razumijem cemu to izvinjavanje RA i Velezu, te poltronstvo. Jesu li Muharemovica poslali u bolnicu pred najvazniju europsku tekmu? Jesu.. Jesu li nas kamenovali u Vrapcicima? Jesu... Jesu li pravili probleme Hosicu i falsifikovali papire? Jesu... Jesmo li zbog njih bojkotovali Europu? Jesmo... Sta su oni konkretno ikada uradili za nas? Nikada nista..
P.S. Nisam sa istoka.
Očito nisi bio ni jednom u Mostaru na gostovanju već se vodiš pričama Husrefa i sličnih.I sranja koja su se dešavala u Mostaru oko navijača su bila s agenturom,tj.prave HZ nisu vratile još Sjever bile.A mi smo imali fer odnose sa nekadašnjih Zapadom(današnji Sjever) još kad ih je samo 200 bilo,tako da su agenti tada fasovali radi toga.
A to što se dešava na terenu,pa ne možemo mi s tribina utjecati na to.'ta eno sinoć napadnut je Osmanagić,ne vjerujem da bi iko sa Sjevera se zaletio da bije dečka kao što niko ne bi onako reagovao kao Zaimović kad je udario Marciana,mada je i on bio isprovociran od strane njega ali Husrefići nikako to da spomenu već odmah ide na to da se mrzi sve što dolazi iz glavnog grada,kako vas niko ne voli jer ste najveći,jer ste ovo,jer ste ono.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
Nije istina da je napadnuta agentura vec su napadnuti obicni navijaci koji su dosli da pogledaju tekmu. Isto tako dogovorite se vi medju sobom sta je tacna verzija, da li su ljudi kamenovani od strane RA ili od strane vaseg "istoka". Ja sam naveo jako puno razloga zasto ste vi nama duznici (da ne spominjemo jos i pomoc FK Sarajeva poslije rata za pocetak radova na stadionu u Vrapcicima) - mi vama nismo duzni ni za sta. Ponavljam, vi meni niti smrdite niti mirisete. Jednostavno ste mi nebitni, ali i pored toga vam zelim sve najbolje. Ali cinjenica je da mi je zao sto malog debilcica nisu poslali u bolnicu, cisto da bi se barem za Muharemovica poravnali racuni.Log Out je napisao/la:Nego šta.
Očito nisi bio ni jednom u Mostaru na gostovanju već se vodiš pričama Husrefa i sličnih.I sranja koja su se dešavala u Mostaru oko navijača su bila s agenturom,tj.prave HZ nisu vratile još Sjever bile.A mi smo imali fer odnose sa nekadašnjih Zapadom(današnji Sjever) još kad ih je samo 200 bilo,tako da su agenti tada fasovali radi toga.
A to što se dešava na terenu,pa ne možemo mi s tribina utjecati na to.'ta eno sinoć napadnut je Osmanagić,ne vjerujem da bi iko sa Sjevera se zaletio da bije dečka kao što niko ne bi onako reagovao kao Zaimović kad je udario Marciana,mada je i on bio isprovociran od strane njega ali Husrefići nikako to da spomenu već odmah ide na to da se mrzi sve što dolazi iz glavnog grada,kako vas niko ne voli jer ste najveći,jer ste ovo,jer ste ono.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
mostar_mo je napisao/la:Ja sam u postu u kojem sam opisao svoje vidjenje utakmice napisao sve pohvale za sjever , ponavljam jos jednom ..
ovo boldirano nema veze sa tekmom i nema više prijateljstva sa veležom i red armijem.....zadnje dvije sezone kad smo gostovali kod vas bio je pakao, kao da smo u beogradu a ne u mostaru.....a vi kad dođete na koševo očekujete da vas doćekamo u nekom prijateljstvu
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
Megaloman je napisao/la:Nije istina da je napadnuta agentura vec su napadnuti obicni navijaci koji su dosli da pogledaju tekmu. Isto tako dogovorite se vi medju sobom sta je tacna verzija, da li su ljudi kamenovani od strane RA ili od strane vaseg "istoka". Ja sam naveo jako puno razloga zasto ste vi nama duznici (da ne spominjemo jos i pomoc FK Sarajeva poslije rata za pocetak radova na stadionu u Vrapcicima) - mi vama nismo duzni ni za sta. Ponavljam, vi meni niti smrdite niti mirisete. Jednostavno ste mi nebitni, ali i pored toga vam zelim sve najbolje. Ali cinjenica je da mi je zao sto malog debilcica nisu poslali u bolnicu, cisto da bi se barem za Muharemovica poravnali racuni.Log Out je napisao/la:Nego šta.
nisi korektan nimalo , prvo Muharemovic je nastradao u duelu ...niko ga nije sacekao pred svlacionicom pa izudarao,
drugo , vi redovno nosite bodove od nas i imate uslove da ih odnesete , mi smo sinoc drugi put poslije rata uzeli bod na Kosevu i odmah drama , znaci kad vas kantamo dobri ste , al ako kojim slucajem odnesete bod treba vas pobiti ..
jel to ta tvoja logika?
Niste vi vidjeli Sjevera.Eto mi vas uvijek bijemo,maltretiramo a vi nikako da se opametite pa nas uvijek dočekate fino.
Završimo s ovim,uzeli smo vam bod i ćao.
Završimo s ovim,uzeli smo vam bod i ćao.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
- The_Target
- Kontakt:
Svaka cast za pjevanje himne "Jedna si jedina", da se najezis...na jednom derbiju tako nesto napraviti...
Rođeni brato
Nastavlja se rasipanje bodova
Odigrano je treće kolo Premijer lige, a Sarajevo je kući nastavilo rasipati dragocijene bodove. Ovaj put s bodom na kontu odlazi Velež, a bordo tim se nalazi na desetoj poziciji sa dva boda iz tri utakmice. Susret na Koševu posmatralo je oko 5.000 gledalaca, od kojih je samo 300-400, navijača Veleža, sretno napustilo stadion, dok su pristalice Sarajeva nakon kraja utakmice skandirale "UPRAVA NAPOLJE".
Mostarci su poveli u 4. minuti preko Džafića, a Ihtijarević je u 75. minuti izjednačio. Ajdin Maksumić je pet minuta prije toga promašio jedanaesterac za Sarajevo. Osim toga bordo tim je imao mnoštvo šansi koje igrači nisu znali iskoristiti. Oba tima su od 80. minute igrale sa igračem manje, jer su nakon koškanja put u svlačionicu dobili Džakmić i Osmanagić.
Odigrano je treće kolo Premijer lige, a Sarajevo je kući nastavilo rasipati dragocijene bodove. Ovaj put s bodom na kontu odlazi Velež, a bordo tim se nalazi na desetoj poziciji sa dva boda iz tri utakmice. Susret na Koševu posmatralo je oko 5.000 gledalaca, od kojih je samo 300-400, navijača Veleža, sretno napustilo stadion, dok su pristalice Sarajeva nakon kraja utakmice skandirale "UPRAVA NAPOLJE".
Mostarci su poveli u 4. minuti preko Džafića, a Ihtijarević je u 75. minuti izjednačio. Ajdin Maksumić je pet minuta prije toga promašio jedanaesterac za Sarajevo. Osim toga bordo tim je imao mnoštvo šansi koje igrači nisu znali iskoristiti. Oba tima su od 80. minute igrale sa igračem manje, jer su nakon koškanja put u svlačionicu dobili Džakmić i Osmanagić.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Samo bez bolnica molim vas.Nema potrebe za sve ostalo se slazem.Megaloman je napisao/la:Ja ne razumijem cemu to izvinjavanje RA i Velezu, te poltronstvo. Jesu li Muharemovica poslali u bolnicu pred najvazniju europsku tekmu? Jesu.. Jesu li nas kamenovali u Vrapcicima? Jesu... Jesu li pravili probleme Hosicu i falsifikovali papire? Jesu... Jesmo li zbog njih bojkotovali Europu? Jesmo... Sta su oni konkretno ikada uradili za nas? Nikada nista..
P.S. Nisam sa istoka.
Na otvaranju nove sezone tim sa Koševa je osvojio samo dva boda u tri utakmice ( od kojih su dvije igrali na svom travnjaku). Remi sa Veležom na najvećem bh. stadionu pokazao je mnogo nedostataka u igri bordo tima.
Mehmed Janjoš je neuspjeh u prva dva kola pravdao na različite načine, tipa nedostatka sportske sreće, umora, povrede igrača...Svi su šutjeli i pustili da priča traje, čekajući rezultat, kao i hiljade navijača kojima je Sarajevo jedna od životnjih svetinja. Dočekali su novo razočarenje. Mnogi poklonici bordo boje strategu Sarajeva zmijeraju forsiranje defanzivne formacije (igra sa jednim špicem), a svoje nezadovoljstvo pokazali su na kraju utakmice sa Mostarcima kada su tražili smjene.
Možda uzrok pada u igri treba tražiti u činjenici da je Sarajevo istovremeno igra i evropske utakmice, a da je fond igrača bukvalo sveden na brojku 12 ili 13. Ostalo čine juniori. Nakon eliminacije Spartaka i Helsingborga bilo je evidentno da neće moći odgovoriti izazovima Premijer lige BiH na onaj način na koji se očekuje.
Visok poraz u Modriči nagovijestio je takav rasplet, a potpuna potvrda stigla je u dvoboju sa kvalitetnim Veležom. Čelni ljudi kluba nisu se potrudili da na početku sezone dovedu pojačanja koja su itekako potrebna. Da se sam nije ponudio Avdić i da Hamzagića nije preporučio Faruk Hadžibegić pitanje je da li bi ikako bilo novih imena u bordo svlačionici.
Već u četvrtak tim sa Koševa igra utakmicu četvrtog pretkola Evropske lige sa rumunskim Clujom. Zbog kartona pravo nastupa nema Maksumić, pa se logično postavlja pitanje ko će ga zamijeniti? Naime, niti jedan igrač sa klupe ne igra na toj poziciji, a to samo pokazuje sa koliko amaterizma rade ljudi koji su zaduženi za pojačanja. Tu se prije svega misli na Senada Merdanovića, sportskog direktora kluba. Da napomenemo, prelazni rok traje do 31. avgusta ove godine. Ostaje da vidimo hoće li se nešto promijeniti.
Iako je sa ekipom trenirao Dženan Hošić (koji igra na poziciji stopera) nije se pokazao baš veliki interes za njegov angažman. Očigledno je da čelnici bordo tima nemaju jasnu strategiju i viziju kako bi klub trebao izgledati u budućnosti.
Svakako za kraj treba pohvaliti sjajne nastupe u Evropskoj ligi, koja je po rejtingu odmah iza Lige prvaka, ali ne možemo se oteti dojmu da je eliminacija Slovaka i Šveđana brojne probleme stavila u drugi plan. Kako sada stvari stoje narušena je atmosfera pred gostovanje Cluja, a sigurno je da će narednih dana biti dosta burno u bordo timu.
Mehmed Janjoš je neuspjeh u prva dva kola pravdao na različite načine, tipa nedostatka sportske sreće, umora, povrede igrača...Svi su šutjeli i pustili da priča traje, čekajući rezultat, kao i hiljade navijača kojima je Sarajevo jedna od životnjih svetinja. Dočekali su novo razočarenje. Mnogi poklonici bordo boje strategu Sarajeva zmijeraju forsiranje defanzivne formacije (igra sa jednim špicem), a svoje nezadovoljstvo pokazali su na kraju utakmice sa Mostarcima kada su tražili smjene.
Možda uzrok pada u igri treba tražiti u činjenici da je Sarajevo istovremeno igra i evropske utakmice, a da je fond igrača bukvalo sveden na brojku 12 ili 13. Ostalo čine juniori. Nakon eliminacije Spartaka i Helsingborga bilo je evidentno da neće moći odgovoriti izazovima Premijer lige BiH na onaj način na koji se očekuje.
Visok poraz u Modriči nagovijestio je takav rasplet, a potpuna potvrda stigla je u dvoboju sa kvalitetnim Veležom. Čelni ljudi kluba nisu se potrudili da na početku sezone dovedu pojačanja koja su itekako potrebna. Da se sam nije ponudio Avdić i da Hamzagića nije preporučio Faruk Hadžibegić pitanje je da li bi ikako bilo novih imena u bordo svlačionici.
Već u četvrtak tim sa Koševa igra utakmicu četvrtog pretkola Evropske lige sa rumunskim Clujom. Zbog kartona pravo nastupa nema Maksumić, pa se logično postavlja pitanje ko će ga zamijeniti? Naime, niti jedan igrač sa klupe ne igra na toj poziciji, a to samo pokazuje sa koliko amaterizma rade ljudi koji su zaduženi za pojačanja. Tu se prije svega misli na Senada Merdanovića, sportskog direktora kluba. Da napomenemo, prelazni rok traje do 31. avgusta ove godine. Ostaje da vidimo hoće li se nešto promijeniti.
Iako je sa ekipom trenirao Dženan Hošić (koji igra na poziciji stopera) nije se pokazao baš veliki interes za njegov angažman. Očigledno je da čelnici bordo tima nemaju jasnu strategiju i viziju kako bi klub trebao izgledati u budućnosti.
Svakako za kraj treba pohvaliti sjajne nastupe u Evropskoj ligi, koja je po rejtingu odmah iza Lige prvaka, ali ne možemo se oteti dojmu da je eliminacija Slovaka i Šveđana brojne probleme stavila u drugi plan. Kako sada stvari stoje narušena je atmosfera pred gostovanje Cluja, a sigurno je da će narednih dana biti dosta burno u bordo timu.
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo
Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, mercurial, muhamedhulk, riki46 i 95 gostiju.