RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

SipakUlicar1922
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 08 jun 2014, 15:34

Nakon 10:ak dana odsustva moram se i ja oglasiti u vezi zadnjih desavanja vezano za nasu svetinju. Odlican potez uprave sto nastoje da ojacaju saradnju sa Bursasporom. Moglo bi nam to biti od veliki koristi. U istom tekstu (fkvelez.ba) pise da su obavljeni i pozitivni razgovori sa nekoliko turskih biznismena. Odlican potez medjutim sta bi od Sarajevo Business Forum:a? Najavisa ga u velikom stilu i od tada vise ni rijeci?
Sto se Okica tice strasno sam razocaran. Ne na upravu nego na Sevku. Sve mu uslove ispunili i on predje u direktnog konkurenta. Iako je dao rijec da ako ode ici ce u inostranstvo. Znam da se radi o vecoj lovi ali je po meni opet ispao lazov. Nije ovo prvi put sto se njega tice. Vazda je gledao da bjezi iz Veleza. Nakon prve polusezone pobjeze u Celik pa kada je skontao da je vezan ugovorom vratio se sa repom medju nogama i onda kada je zabio u prvom proljetnom kolu u Banovicima lupa sakom na petokraku ko fol on neki Rodjeni. Sevko za mene nikada nisi bio Rodjeni (iako je dosta toga uradio za Velez) i nadam se da te vise nikada nece vratiti. Ja bi ovim lazovima zatvarao vrata za sva vremena. Nismo mi B - tim Sarajeva niti bilo kojeg drugog kluba.
Ipak unatoc odlascima Okica i Hajdarovica mislim da necemo previse izgubiti. Ne smijemo zaboraviti jednog igraca koji (po meni) moze biti odlicno pojacanje ako produzi ugovor. Mislim na Sinana Ramovica. Dodje li jos Vladavic onda zaista nista nismo izgubili u odnosu na proslu sezonu. Bicu tu zasigurno jos pojacanja. Upravo pametno radi iako mi izludismo nista ne znajuci. Najvise me brine Blagojevic. Nadam se da ce se sto prije vratiti.

Pastrmko brato svaka cast za kilacu :clap: Nesto te krenulo u zadnje vrijeme izgleda. Jeli opet padavac?
Prkosni i Ponosni od 1922

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 08 jun 2014, 16:48

MostaracVelezovac je napisao/la:1984, broj stranice ali i godina kad je RA postojao i kao registrovani KN dok TM87, HZ, Robijasi, Fukare, Lesinari a i svi ostali nisu jos bili ni u mosnjicama.

(Ovo malo da zakuham da bude veselo) :mrgreen:
jedini ste vi stagnirali :silent: :shifty:
( :mrgreen: )

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 08 jun 2014, 17:41

Ja i sad placem kad se sjetim :lol:

slika

Sa Bursom prijateljska, ovaj put u Mostaru. Neka moja zelja, recimo moguca..
Support Velez, It's logical! ★

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 jun 2014, 21:04

Sipak brato sinoc na 15-ku braon. Evo veceras nista ali valja hajna iz Neretve ko pet kila ribe. Idealna temperatura :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 08 jun 2014, 21:40

Ja kont'o gori u klubu, koliko ste stranica ispisali.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 08 jun 2014, 22:41

Bravo Mrkva!
Konačno se malo ozbiljnije radi,bez zalijetanja i nekih pompoznih najava.
U miru,lagano.

Velagić: Odlazak Okića nije poremetio planove, na pomolu dolazak Vladavića

Mostar -- Ljetna pauza i Mundijal nisu u potpunosti skrenuli pažnju sa domaćeg fudbala. U taboru "Rođenih", sada već kao po tradiciji, najaktuelniji je prelazni rok. Najpozvaniji da govori o fudbalskoj križaljci je sportski direktor Admir Velagić. Na početku razgovora za zvaničnu internet-stranicu FK Velež prvo pitanje se nametnulo samo po sebi. Prvi strijelac ekipe Šefko Okić potpisao je za Sarajevo.

"Da, pročitao sam tu vijest i razgovarao sam sa Okićem. Prije svega, mi njemu želimo puno sreće u nastavku karijere i žao nam je što napušta naše redove. Mi smo imali već napravljen dogovor sa njim, gdje smo pristali na sve njegove finansijske uslove još prije 20-tak dana i ostala je opcija da se sačeka da li će Okić napraviti transfer u inostranstvo. Tako je i on tražio, a s obzirom na to da je to bio jedan od njegovih uslova, morali smo pristati na to. U međuvremenu je potpisao za Sarajevo. Opet kažem, žao nam je zbog toga, ali Šefki Okiću želimo sreću u nastavku karijere. Mi ovim stavljamo, kako se to kaže, tačku na 'i' po pitanju Okića", ističe Velagić.

Transfer Okića, nije posebno poremetio planove "Rođenih". Kao i do sada radi se u 'tišini'.

"To je naše prvo i osnovno pravilo. Tako smo radili i u januarskom prelaznom roku. Jednostavno ne želimo se licitirati imenima preko medija. To uostalom, može dovesti i do raznih tipova koji samo čekaju takve situacije da 'pokvare transfer', ali isto tako i neprofesionalno je iznositi u javnost špekulacije. U prošlosti smo imali dosta nezgodnih iskustava upravo zbog ovoga i jednostavno od januara smo zauzeli ovakav kurs. Kada nešto bude konkretno to ćemo odmah i objaviti".[/b]

Ipak, jedno od najspominjanih imena je Admir Vladavić.

"Pa dobro, Vladavić i po imenu, ali i po činjenici da je naše dijete interesantan je i mostarskoj javnosti".

Realno, koliko je 'blizu' Veleža ?

"Kada je u pitanju odnos Velež – Vladavić tu je možemo reći jako blizu, jer nema nekih velikih nesuglasica oko detalja ugovora. Međutim, Vladavić ima, da tako kažem, stari problem sa Olimpicom, gdje taj klub ima određena finansijska potraživanja prema njemu. Velež će se potruditi da pomogne da se oni prevaziđu, ali opet kažem, to je jedina tzv. smetnja trenutno".

Vladavić nije jedino ime koje bi moglo pojačati 'Rođene'.

"Naravno da nije. Mi smo prije svega u saradnji sa stručnim štabom još na kraju sezone definisali šta tražimo. U tom pravcu smo se i usmjerili. Mi smo itekako zanimljiv klub na tržištu. Vjerujte da je dosta imena u opticaju. Preciznije da kažem, obavljeni su razgovori sa njima, ali ne želimo žuriti. Ovo je tržište kao i svako drugo i tako se treba postaviti. U narednim danima, kako se primicala 'prozivka' i tu će se konkretizirati imena".

Kako ste već istakli, nećemo iznositi imena, ali možemo li biti konkretniji sa pozicijima ?

"Pa tražimo po jednog kvalitetnog i iskusnog igrača u svakoj liniji. Osim toga, i ove godine ćemo potražiti mlađe i neafirmisane igrače, pošto su nam iskustva iz svakog prelaznog roka pokazala da upravo među njima pokaže se jedan veoma kvalitetan igrač".

Danas se pojavila vijest da se Jovan Blagojević razbolio, te da će odustvovati 2-3 mjeseca.

"Da, tako je, on mi se javio telefonom. Nezgodna je bolest, koja nije rijetka pojava kod sportista i zahtjeva samo mirovanje i odmor. Ljekarski pregled će tačno reći koliko je potrebno mirovanje, ono može biti i kraće od onog što je u prvi mah rečeno. Jovan Blagojević je naš igrač i Velež kao klub apsolutno stoji na raspolaganju njemu. Uprava je već napravila prve korake, kako bi se i u Mostaru ili Sarajevu napravili ljekarski pregledi, ukoliko naravno bude trebalo. Svaki naš igrač, kao što je to bilo i nedavno u slučaju Matijasa Pejića koji je imao tu nesreću da se njegovo rodno mjesto suoči sa katastrofalnim poplava, zna da je Klub uz njega".

'Rođeni' sa pripremama kreću sredinom mjeseca?

"Između 15. i 18. juna je 'prozivka'. Nakon toga ćemo raditi u Mostaru. Prvo će se izvršiti ljekarski pregledi, a zatim će se trenirati. Planirano je da u Mostaru odigramo tri utakmice do polaska u Austriju. Jedna je 27. juna sa Željezničarom u Međugorju. Nakon toga 9. jula idemo u Austriju, gdje su predviđene četiri utakmice, od čega tri će biti sa prvoligaškim ekipama. Po povratku u Mostar očekuje nas još jedna utakmica, koja bi bila i 'generalka'".

(StarMo)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 jun 2014, 22:51

Tako je Mrle. Nista Ha-Bu. Samo Ha :lol: :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 08 jun 2014, 22:54

ma bjezi
kontam nesto novo

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 jun 2014, 22:57

dime je napisao/la:ma bjezi
kontam nesto novo
Babe juce kopacke skinuli. Lakapo
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 jun 2014, 05:08

Tepsija care, ja prvo konto da je neki novi Mrkvin interrviju,kontam nesto ce novo reci pa se obradovo i kad sam doso do pola citanja vidim da je to bilo jos prosle sedmice :roll:

Nek oni rade u tisini,ali on kao sportski direktor ili neko drugi iz kluba je duzan barem jednom sedmicno izlaziti u javnost i obavijestavati navijace(ono sto se moze reci) sta se radilo u protekloj sedmici. ;) Sta ovo treba da znaci da nam nista nece reci sta se desava dok ne pocnu pripreme,ma daj. :crazy: (hebo ih rad u tisini :problem: )

P.S.I ne treba igraca uopste optuzivati(konkretno Okica) sto je preso u drugi klub vec nesposobnog sportskog direktora :crazy: koji nije naso nacina da to sprijeci ;) (to znaci da je nesposoban, jer, pitam se samo koji je ovo po redu igrac koji je preyebo Mrkvu ,a sam je to prizno svaki put :zviz: ) Mrle ,bem ti hljeb uhvati se nabavke toalet papira i ostalih potrepstina za klub,pregovaranje sa igracima ostavi nekome malo sposobnijem koji ce uspjeti bolje zastititi klub ;)

FORZa VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jun 2014, 07:19

.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 09 jun 2014, 08:46, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jun 2014, 07:21

Okic je dobio gomilu para vise od Sarajeva nego sto je Velez mogao da plati. Cak i nakon SVIH zahtjeva Okica za produzenje ugovora, Sarajevo je ponudilo puno vise para.
Tu ne treba kriviti Okica jer bi bio neodgovoran prema svojoj familiji da to nije uzeo.

Sto se tice Mrkve, ni on nije ovdje ispao nesposoban. Sta je trebao? Da plati daleko vise za jednog igraca i da mu nestane para za ostala pojacanja koja Feji trebaju? I sve to za igraca koji nam je pruzio 10 golova od skoro 30 odigranih utakmica?

I Okic je tu postupio ispravno, a i Mrkva. Sarajevo je jednostavno kupilo igraca bacajuci pare u iznosu u kojem se do sada nije razbacivao ni jedan BH klub.

Nasa sreca je to sto im Okic nece donijeti 15 golova u sezoni. Mogli su oni za te pare i bolje igrace uzeti.

Zato ne krivim ovde ni Okica ni Mrkvu. A ni Sarajevo. Nema potrebe pljuvat po Mrkvi. Ovdje je postupio ispravno.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 09 jun 2014, 08:02, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jun 2014, 07:39

Ziva budalastina Okic ce imati 50 000 godisnje sto definitivno nije cifra o kojoj se prica niti su to neke pisebne pare ni u nasim okvirima fudbala.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 09 jun 2014, 08:04

Za mene nije lazov kao sto ga nazivam iz tog razloga sto je presao u Sarajevo za vecu paru nego zato sto je rekao da ako ode iz Veleza to ce biti u inostranstvo. Znao je da je na glasu radi dobre sezone i vec je bio u pregovorima sa Sarajevom. Fino je mogao reci "sve je moguce" i nebi bilo nikakvih problema. Ovako je po meni ispao veliki lazov. Mislim da se ne radi o toliko puno vecoj cifri koliko se radi o igranju evropskih predkola. Ima tu i upravinog masla. Ugovori se moraju puno ranije rijesavati nego sto je slucaj. Vec sada treba produziti sa Blagojevicem, Jankovicem i ostalim koji su vezani do juna 2015
Prkosni i Ponosni od 1922

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jun 2014, 08:06

pile87 je napisao/la:Ziva budalastina Okic ce imati 50 000 godisnje sto definitivno nije cifra o kojoj se prica niti su to neke pisebne pare ni u nasim okvirima fudbala.
Prvo, ja ne znam cifru koju Okic zaradjuje tako da ne mogu ni potvrdit ni negirat to sto ti tvrdis.

Ali ako si taki hadzija pa ti 50,000 nije puno para, haj nam bola kupi par karata za Brazil pa podjeli raji. Sta si se stisno?

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 09 jun 2014, 08:35

pile87 je napisao/la:Ziva budalastina Okic ce imati 50 000 godisnje sto definitivno nije cifra o kojoj se prica niti su to neke pisebne pare ni u nasim okvirima fudbala.
Kako li si dosao do te informacije bas me zanima.

I da je ta cifra nije losa za godinu dana, sigurno je dobio nesto na ruke, dobio fin stan u gradu da boravi , nista mu falit nece

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jun 2014, 08:50

aS_Roma je napisao/la:
Kako li si dosao do te informacije bas me zanima.

I da je ta cifra nije losa za godinu dana, sigurno je dobio nesto na ruke, dobio fin stan u gradu da boravi , nista mu falit nece
Ma nije samo to bola, nego to je preko 4 milje mjesecno. Tovar igraca u ovoj ligi su sretni s miljom. Rijetki dobiju 2-3, a ovaj delegate se javlja "nije cifra o kojoj se prica" - pa se pitam s kakvom lovom ovaj raspolaze **** ga tito - mora da mu 100 banka dodje ko tariguz. Cuj "nije cifra o kojoj se prica niti su to neke posebne pare". A u drzavi samo 3 kluba na vrijeme isplacuju plate, bez zakasnjenja.

Pa u kojoj drzavi ti zivis legendo moja i kakve ti PLBiH klubove pratis?

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 09 jun 2014, 09:29

U klubu gdje je plata nuđena gojaku 200 maraka ...eto...

to su strane pare za iigraca kapaciteta Okica, ne kazem da je los, nego da je odlican igrac i takvi u ligi nasoj imaju 2000 neredovno...
akd saberes stan i sve sto ide, Ševko izadje i na 5000 mjesecno a u nasoj ligi je to ....

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 09 jun 2014, 11:13

Neznam koliko je istina o ovoj cifri ali opet bolje izađe nego kod nas i plus što će igrati Evropu.Kod nas su plate igračima oko 1500KM + ugovori što opet nisu loše pare.I treba reći da ne kasne, što je u malo klubova slučaj.
Ševko će možda gore samo od ugovora imati 50 milja, plus plate, plus plaćeni svi troškovi što je fantastično za naše uslove!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 09 jun 2014, 14:10

RAja moja fina,najbolja na svjetu,jeli moguce da nekog interesuje kolko ce Sevko zaraditi negdje van Veleza.Kao sto znamo prihvaceni su bili njegovi uslovi al covjek pogazi rijec nit osta kod nas nit ode vani.On je zavrsena prica u mom zivotu,neka mu je sretno.Puno me vise interuseje ostje li Ani i Letic,i hoce li taj Vlada potpisati,i koga cemo to mi dovesti.Znam da je odmor i zatisje,ali hocu da vjerujem da je sa svakim transferom upoznat najbolji trener na ovim prostorima,nas Feja.S njim na celu mi se netrebamo bojati nikoga,on je nas Murinjo :njanjanja: Feja je pokazo da zna i da voli nasega Veleza,hajmo mu dati podrsku,hajmo dati podrsku nasoj upravi koja se ocigledno trudi osigurati dobre uslove igracima :clap: :clap: pusti bola druge,samo VELEZ
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.