FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Izvinjavam se na upadu na temu, ali Zekić košta, a i on bi bar jednog pomoćnika poveo sa sobom.
Jednostavno, za skuplje trenere, bojim se da nijedan klub u BiH nema razvijen sistem. Takav trener se dovodi kad već imaš iole formirane mlađe kategorije, neku organizaciju u klubu, solidan igrački kadar, te stabilne finansije. Onda se dovede neko ko će biti upgrade na Musemiće, Osime, Jagodiće, Bašiće, Naliće, Starčeviće, Žižoviće, itd...
Sarajevo je nešto najbliže tome, bar zasad.
Ode ja u off topic skroz.
Jednostavno, za skuplje trenere, bojim se da nijedan klub u BiH nema razvijen sistem. Takav trener se dovodi kad već imaš iole formirane mlađe kategorije, neku organizaciju u klubu, solidan igrački kadar, te stabilne finansije. Onda se dovede neko ko će biti upgrade na Musemiće, Osime, Jagodiće, Bašiće, Naliće, Starčeviće, Žižoviće, itd...
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
dns je pitanje samo sa koliko razlike i za koga 

-
- Kontakt:
Izvinjavam se i ja na upadu, od sinoc kisa pada tako da ce pretpostavljam pokvariti dojam nogometnih znalaca i jedne i druge ekipe.
e ima teren sta i pokvariti hahahahahSariel1987 je napisao/la: ↑03 apr 2021, 09:27Izvinjavam se i ja na upadu, od sinoc kisa pada tako da ce pretpostavljam pokvariti dojam nogometnih znalaca i jedne i druge ekipe.

-
- Kontakt:
Ma teren nam je los i bez kise a tek na kisi je prica za sebe.
Nije upad. Normalna je diskusija.Riziko je napisao/la: ↑03 apr 2021, 09:24Izvinjavam se na upadu na temu, ali Zekić košta, a i on bi bar jednog pomoćnika poveo sa sobom.
Naravno da je sasvim neproduktivno dovesti nekog mlađeg ili trenera sa vizijom uz moderan pristup u klub u kojem sistem i organizacija funkcionišu polovično a takvi su manje više svi klubovi u PL BiH , samo ovisno o vremenskom tajmingu kad će koji upasti odnosno koliko toliko isplivati iz krize.
Osim toga za neki rezultat treba i vremena, ništa ne dolazi preko noći.
Nama treba odmah trener za uspjeh, preko noći. Nema godinu, dvije. Hoćemo odmah Dalića, Keka, Lalatovića...
A ustvari Krčamervić, Tit Ula, Adžem, Prasac itd.
Lijepo vrijeme, hajmo balerine!
A ustvari Krčamervić, Tit Ula, Adžem, Prasac itd.
Lijepo vrijeme, hajmo balerine!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Godine pracenja naseg fudbala, pogled kroz prozor, tusanjaska livada, nasi amateri...sve to kazuje da necemo zabit ni cajnoslu.
Cuva Bog Zelju svog!
Da vidimo kako naša stvarnost trenutno izgleda. Pet timova je ispred nas: Sarajevo, Borac, Široki, Zrinjski i Velež.
Sarajevo - Olimpik 2:0
Sarajevo - Mladost 5:1
Sarajevo - Krupa 3:0
Borac - Olimpik 2:0
Borac - Mladost 6:0
Borac - Krupa 3:1
Široki - Olimpik 1:0
Široki - Mladost 2:1
Široki - Krupa 1:0
Zrinjski - Olimpik 1:0
Zrinjski - Mladost 2:0
Zrinjski - Krupa 1:0
Velež - Olimpik 2:0
Velež - Mladost 4:0
Velež - Krupa 2:0
Željo - Olimpik 0:1
Željo - Mladost 0:1
Željo - Krupa 0:1
U 15 utakmica protiv pet prvoplasiranih Olimpik, Krupa i Mladost u gostima su zabili samo tri gola. E ti isti su nama na Grbavici zabili tri gola. Na šta spade kuća Petrovića (Amara).
Sarajevo - Olimpik 2:0
Sarajevo - Mladost 5:1
Sarajevo - Krupa 3:0
Borac - Olimpik 2:0
Borac - Mladost 6:0
Borac - Krupa 3:1
Široki - Olimpik 1:0
Široki - Mladost 2:1
Široki - Krupa 1:0
Zrinjski - Olimpik 1:0
Zrinjski - Mladost 2:0
Zrinjski - Krupa 1:0
Velež - Olimpik 2:0
Velež - Mladost 4:0
Velež - Krupa 2:0
Željo - Olimpik 0:1
Željo - Mladost 0:1
Željo - Krupa 0:1
U 15 utakmica protiv pet prvoplasiranih Olimpik, Krupa i Mladost u gostima su zabili samo tri gola. E ti isti su nama na Grbavici zabili tri gola. Na šta spade kuća Petrovića (Amara).
Taj ton ostavi i te rijeci ostavi za sebe i s kim si navikao tako.sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑03 apr 2021, 02:23
Yebo vas Adzem, nema ko ga nije tjerao sad se odjednom velica covjek bezveze trener izgubio titulu sa ubjedljivo najjacom ekipom u ligi i sto kaze Dela sa cirkuzanjem.
brat je najjaciVeteranSA je napisao/la: ↑03 apr 2021, 09:18https://www.transfermarkt.com/zoran-zek ... iner/36182
Evo trenera za nas. Siguran sam da sa dva pomoćnika ne bi koštao više od Amara sa 8 pomoćnika. Moderan trener, sa autoritetom, znanjem, ambiciozan i naravno ne zna nikoga ovdje. Ni igrače, ni navijače, ni Misketa ni Senada. Milina bi bila. Ujedinili bi se za dva dana, garantujem...

-
- Kontakt:
Ponašajte se raja, valjda smo ovdje svi na istoj strani.
Željezničar za život cijeli!
daj ba Husika nemoj se lud pravitiSudoHusika je napisao/la: ↑03 apr 2021, 11:42Ponašajte se raja, valjda smo ovdje svi na istoj strani.

par forumasa i ja sto nesto pokusavamo

-
- Kontakt:
Ko je brate na istoj strani, ovi sto slijepo brane il ovi sto zele lose da dokazu poentu.SudoHusika je napisao/la: ↑03 apr 2021, 11:42Ponašajte se raja, valjda smo ovdje svi na istoj strani.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
-
- Kontakt:
Ma mislio sam na to da se bar ne pičhketamo međusobno. Sasvim je ok da neko misli da je Adžem bio dobar i to je njegovo pravo.sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑03 apr 2021, 11:50Ko je brate na istoj strani, ovi sto slijepo brane il ovi sto zele lose da dokazu poentu.SudoHusika je napisao/la: ↑03 apr 2021, 11:42Ponašajte se raja, valjda smo ovdje svi na istoj strani.
Željezničar za život cijeli!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pa i Vukas i Jakirović su mlađi,moderniji,nisu znali nikoga a koštaju ko Baka i Osim zajedno,pa mrka kapa.A imaju logistiku što od Čovića pa do saveza.VeteranSA je napisao/la: ↑03 apr 2021, 09:18https://www.transfermarkt.com/zoran-zek ... iner/36182
Evo trenera za nas. Siguran sam da sa dva pomoćnika ne bi koštao više od Amara sa 8 pomoćnika. Moderan trener, sa autoritetom, znanjem, ambiciozan i naravno ne zna nikoga ovdje. Ni igrače, ni navijače, ni Misketa ni Senada. Milina bi bila. Ujedinili bi se za dva dana, garantujem...
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙
Te trenere o kojim pričate nismo mogli dovoditi ni kad smo kao i imali neke finansijske mogućnosti. Sada jedino koga od naših iz omladinskog ili recimo onog Hošića iz Goražda ili tako nekog koji kao obećava u federalnoj a Željo bi mu kao ime dobro došao u trenerskom tazvoju.
Svašta pročitati. U jednom postu se Adžem i Joldić nazivaju nivoom Brace Gumene glave, a u istom postu se traži neko ko je stručnjak za rad sa mladima.
Adžem i Joldić osvojili sa juniorima sve što se može osvojiti. Igrali ligu prvaka za juniore. Adžem iznjedrio sadašnji kostur reprezentacije. Da nam je savez normalan, bilo bi tu još nekoliko naših igrača. Joldić dogurao do Atletica. Ima li ko da je nešto slično napravio u BiH?
Ili možda očekujemo da "otmemo" šefa omladinske škole Bajerna ili Barcelone?
Btw, ni Adžema više ne možemo "prevariti" da nas preuzme. Sad sigurno ima posao daleko bolje plaćen, sa daleko manje stresa nego kod nas.
Međutim, generalno sada zbog čitavog stanja i u našoj ligi i u klubu, prilično je svejedno ko je trener. Možda najbolje Amar jer će sa najmanje turbulencija izdržati ovaj period. Da nije Amar, mi bismo već promijenili dva trenera od početka proljeća, a imali bi isti skor. Nisam ni ja sretan sa postavkom i igrom, ali sam još manje sretan ovim konstantnim krađama i forsiranjem nacionalnog ključa. A mi naravno, svi sretni, prihvatili tu igru i sebe kritikujemo, umjesto da odgovorimo na ovaj pritisak. Sinoćnji penal za Borac, a isto i forsiranje naknade za Vrhovca, a gledanje kroz prste Borcu jesenas za puno veći iznos. Klop da nam dođe, teško da se tu može šta uraditi.

Adžem i Joldić osvojili sa juniorima sve što se može osvojiti. Igrali ligu prvaka za juniore. Adžem iznjedrio sadašnji kostur reprezentacije. Da nam je savez normalan, bilo bi tu još nekoliko naših igrača. Joldić dogurao do Atletica. Ima li ko da je nešto slično napravio u BiH?
Ili možda očekujemo da "otmemo" šefa omladinske škole Bajerna ili Barcelone?
Btw, ni Adžema više ne možemo "prevariti" da nas preuzme. Sad sigurno ima posao daleko bolje plaćen, sa daleko manje stresa nego kod nas.
Međutim, generalno sada zbog čitavog stanja i u našoj ligi i u klubu, prilično je svejedno ko je trener. Možda najbolje Amar jer će sa najmanje turbulencija izdržati ovaj period. Da nije Amar, mi bismo već promijenili dva trenera od početka proljeća, a imali bi isti skor. Nisam ni ja sretan sa postavkom i igrom, ali sam još manje sretan ovim konstantnim krađama i forsiranjem nacionalnog ključa. A mi naravno, svi sretni, prihvatili tu igru i sebe kritikujemo, umjesto da odgovorimo na ovaj pritisak. Sinoćnji penal za Borac, a isto i forsiranje naknade za Vrhovca, a gledanje kroz prste Borcu jesenas za puno veći iznos. Klop da nam dođe, teško da se tu može šta uraditi.