Untedi fali "realizator" !
Na jučerašnjem obračunu dva giganta crvenih đavola Alexa Fergusona i prošlogodišnjih prvaka Evrope Barcelone moglo se vidjeti gotovo sve osim vrhunskog fudbala i pregršta golova. Razumljivo je da se radi o prijateljskoj utakmici ali se publika ipak nadala nekoj majstoriji od vrhunskih napadača s obje strane. Međutim ni Messi ni Rooney nisu pokazali ništa posebno, a pogotovo Fergiev miljenik koji je promašio udarac sa bijele tačke. Rooney nije pokazao ni zavidan nivo u igri. Većinu vremena je bio pasivan, čekajući na sudbonosnu loptu dok je Welbeck odradio nekoliko prodora bez mnogo uspjeha. Igra se poboljšala ulaskom Kagawe koji je jedini pored Unitedovih krila pokazao entuzijazam za igrom. Ni to nije rezultiralo golovima u regularnom vremenu nego u razočarenju đavola nakon bolje izvedbe penala Barcelone. U posljednje vrijeme se dosta piše o dolasku holandskog reprezentativca Van Persia, i čini se kako bi upravo on mogao biti ta karika koja Unitedu fali. On je formiran napadač, a u situacijama kada Rooney ima loš dan, Chicaritu fali motivacije, a Berbatov ostanak u klubu neizvjestan, Persie može izvesti svoju magiju. Welbeck odlično stvara prilike ali mu fali realizacija koja Persiu ne manjka. Sve u svemu United je pružio solidnu partiju i pokazao da nije daleko od svemoćne Barcelone i da se uz mala pojačanja može nositi i sa najboljima.
Evo,pronađoh ovo na man utd bih,valjda neko napisao ovaj clanak.Kome nije mrsko neka procita.Malo mi je smijesno kada su Rooney i messi stavljeni u istu recenicu,a radi se o tome da su i jedan i drugi razocarali jucer.Pa Rooney da je odigrao onako kao Messi,za mene bi to bilo vise nego odlicno.Messi je bio sasvim ok jucer,Andersona izluđivao,tako da on i Rooney nikako ne mogu u istu recenicu sto se tice nastupa jucer,ali i opcenito.Jedan je Messi.
Onda fali nam realizator.Hah,posto sam na forumu bicu kulturan i napisat cu ovako " sta ce nam realizator kad nema ko loptu prenijeti..Sve je to super,Van Persie i Rooney ubilacki dvojac,masina za golove i tako to,al kad bi nam dosla ekipa tipa Reala il Barce,kako bi onda genijalnost njih 2 dosla do izrazaja kad bi 90% utakmice lopta bila na nasoj polovini.Scholes je majstor,ali nema vise tu brzinu,ne moze on trcati 90 minuta i razigravati,Carrick je primoran igrati Stopera radi dosta povreda u zadnjoj liniji,a Andersonova kreativnost je ravna 0.Fletcherova buducnost ne upitna,dok Cleverley je bio solidan,dobar na OI,a sad kakav ce biti protiv jacih protivnika vidjet cemo.Ali opet mislim da nam treba jos jedan veznjak.Nek dodje Persie,ja nemam nista protiv,ali opet ce faliti ta kreativnost.Super je to sto cemo mi moci ekipama kao Stoke zabiti po 2,3 gola,al kad dodje neko jaci,to ce biti problem.A kao sto je Busby rekao : "I never wanted Manchester United to be second to anybody. Only the best would be good enough." Tako i meni,samo me prvo mjesto zanima,barem u EPL!