U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Pa mozda i bi da je sampion regularan,a ne na guzove,tj uz guranje sudije u utakmici koja odlucuje prvaka.Niko nije ismijavao Borac jer su izgubili,vec nacin na koji su uopste postali prvaci juniorske lige
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Juniori Akademije FK Sarajevo preko Partizana do pobjedničkog trofeja Kupa prijateljstva
Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su "Kup prijateljstva", turnir koji se u proteklim danima održavao na Zlatiboru. Izabranici trenera Dženana Uščuplića u jako kvalitetnoj finalnoj utakmici savladali su Partizan iz Beograda.
Nakon regularnog dijela finalne utakmice, rezultat je glasio 0:0, te je pitanje pobjednika odlučeno nakon izvođenja penala. Naši dječaci stigli su do pobjede, a dva penala odbranio je golman ekipe Belmin Dizdarević, koji je postigao i jedan gol prilikom izvođenja. Ukupni rezultat glasio je 6:5 u korist Bordo kluba. Dizdarević je na kraju turnira izabran i za najboljeg golmana, čime su njegove sjajne igre dodatno dobile na vrijednosti.
Sarajevo je u grupnoj fazi turnira savladalo Crvenu Zvezdu (2:0) i Osijek (2:1), a jedini poraz naša ekipa je pretrpjela od italijasnkgo SPAL-a (0:2). U polufinalu Sarajevo je savladalo Vojvodinu poslije penala (1:1/ 4:2), te su ostvarili pobjedu u današnjem, već spomenutom finalu. Osim klubova iz naše grupe i Partizana, na turniru su još učestvovali Videoton, Fenerbahce, Željezničar, Dinamo, Vojvodina, Budućnost iz Podgorice, Torino, Vardar, Olimpija, Espanyol i Udinese.
Bordo bijeli dres na ovom turniru nosili su: 12 Dizdarević, 2 Sabljica, 3 Bradarić, 4 Bešić, 7 Dervišagić, 8 Salčin, 9 Junuzović, 10 Nikolić, 11 Islamović, 13 Đokanović, 15 Jašarević, 1 Demirović, 5 Kadrić, 20 Konjalić, 21 Hasančić, 19 Alić, 17 Nargalić, 18 Čičkušić, 22 Šabić.
To je bilo prije tri il cetir godine ka je Sarajevo imalo solidnu generaciju i od svih tih igraca za tri se moze reci da su profesionalci..poenta je da se slabo radi s mladima u nasim klubovima..Zeljo na tom turniru od Zvezde u dvije utakmice dobije 10 komada a komotno su mogli jos toliko
Evo Muharemovic poceo igrati opet nakon povrede.ReX je napisao/la: ↑07 sep 2022, 22:25Drago mi je da na spisku nema Trkulje, Marjanovica, Tahrica, Janjetovica, Damjanovica i jos nekih fudbalera koji su zalutali i na proslim spiskovima. Odnosno nisu oni zalutali, neko je to naplatio, ali okej...
Mogao je komotno pozvati i Krdzalica kad je stavio Bristrica. Ne znam jel juniori igraju ovaj mjesec posto i Kahvica nema, inace neshvatljivo.
Mladenovic i Muharemovic su i dalje povrijedjeni ako se ne varam, ove sezone skoro nista nisu odigrali. Kakva je poenta poziva njima ne znam. Ima tu nazalost i dalje nekoliko veoma sumnjivih igraca. Ovaj Cavic ocigledno ima jak lobi koji ga gura.
I dalje se previse dijasporci ignorisu u U21. A vidili smo proslog ciklusa kako to ide kada se furaju domaci (sumnjivi) igraci. Haj da vidimo na sta ce ovo izgledati. Da sam optimistican nisam ni sekunde.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
gdje igra taj muharemovic?
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Bez Muharemovica, Kujrakovica, Begica, Markocevica, Gudelja, Spage, Dzevahirica u U17... Sumnjam da ce i Bayer pustiti Djedovica i Alajbegovica. Quo Vadis, Nedime?
@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
**** mater ovaj samo prepiso spisak kreten, jos samo izbacio ovih par boljih igraca. Koliko se sjecam ovaj Spago je bio jedan od zapaženijih zadnjih utakmicama.
S konja na magarca u p.m dokle.vise.
S konja na magarca u p.m dokle.vise.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Pogledaj npr ovu sezonu, saraajevo sa 7 igraca 2005. Igra se sa ligom.
Ptodle godine tri igraca 2005. Igrala, ostali vecinom 2004 (godinu i dvije mlađi od ostalih) i zbog loseg starta jer su igraci igrali za prvi tim (njih 6-7) na kraju ih pokradu u zadnja tri kola posebno u bijeljini... Steta sto ova ekipa niije otisla u ligu prvaka ali ce ova biti jos bolja jer sarajevo bas ima strasnu generaciju 2005.
A tu je i prvi stoper, 2006. Godiste koji igra za juniore
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Domžale. Odselio s roditeljima ne bih se zaacudio da pocne igrati za sloveniju....
- ASD
- Kontakt:
Ja živim u Domžalama, i imam dobar kontakt sa trenerima mladzih kategorija. Treneri kažu da takvog talenta nikad nisu u klubu imali, a napravili su puno kvalitetnih igraca (Haris Vučkić, Benjamin Šeško,...), zavrsaje mu se papirologija, jer je prilično komplikovano al bit ce i to ubrzo gotovo.
Super, drago mi je da se napokon rijesio kandzi ljudi iz privatne prcije manjeg entiteta.amkeivke je napisao/la: ↑17 sep 2022, 00:40Ja živim u Domžalama, i imam dobar kontakt sa trenerima mladzih kategorija. Treneri kažu da takvog talenta nikad nisu u klubu imali, a napravili su puno kvalitetnih igraca (Haris Vučkić, Benjamin Šeško,...), zavrsaje mu se papirologija, jer je prilično komplikovano al bit ce i to ubrzo gotovo.
@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Ćemo da vidimo.amkeivke je napisao/la: ↑17 sep 2022, 00:40Ja živim u Domžalama, i imam dobar kontakt sa trenerima mladzih kategorija. Treneri kažu da takvog talenta nikad nisu u klubu imali, a napravili su puno kvalitetnih igraca (Haris Vučkić, Benjamin Šeško,...), zavrsaje mu se papirologija, jer je prilično komplikovano al bit ce i to ubrzo gotovo.
Šeško je bio samo godinu stariji kada je potpisao za Salzburg u transferu vrijednom 2 i po miliona eura, te je odmah uskočio kao kadet u juniorski tim.
Dževahirić vjerovatno nije ništa manji talenat. Hvalio sam ga ovdje konstatno i pisao kako mi vjerovatno u mlađim kategorijama nismo imali ofanzivno dominantnijeg igrača (konkretno u tom slučaju pionirski nivo).
Međutim, ovo mijenjanje klubova, svake godine, pa onda napuštanje kluba u toku sezone i pravljenje pauze u pionirskom uzrastu mi se ne sviđa nikako, pa ni izbor države mi se ne sviđa.
On je već sad napravio pauzu od pola godine.
prije svega, on je fizicki dominantan i u kadetima i juniorima cemo vidjeti koliko je kvalitetan... u pionirima protiv ekipa sa jacim stooperima nije se puno naigrao. Dominantan jeste biio ali je npr posusju dao 14 golova... i rudaru prijedor isto dosta pa na kraju tih 35 ili koliko je poprilicno klimavo
- ASD
- Kontakt:
Ma tehnički je dominantan. Viđao sam kako uzima loptu i valja protivnike bez da koristi snagu ili brzinu.
Kahvić recimo to ni u njegovom uzrastu nikad nije mogao, jer je tehnički limitiran.
Međutim. Pitanje je u kakvom je sada stanju i koliko je nazadovao jer zbog ljudi koji ga usmjeravaju je izgubio pola godine.
Kahvić recimo to ni u njegovom uzrastu nikad nije mogao, jer je tehnički limitiran.
Međutim. Pitanje je u kakvom je sada stanju i koliko je nazadovao jer zbog ljudi koji ga usmjeravaju je izgubio pola godine.
-
- Kontakt:
Citao sam u 'slobodna bosna' gdje je Ovaj mali rekao da ne zeli vise igrati za reprezentaciju zbog tih malverzacija oko nnjega i Borca i tadasnjeg selektora Jankovica.
Navodno veliko razocarenje dozivioo.
Navodno veliko razocarenje dozivioo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Nije htio da produzi s Borcem i maknut je iz omladinskih selekcija BiH. Represija.
Sad je otisao kod mog prijatelja u Domzale i Slovenci bi mu mogli dati papire i posao i roditelju i bratu da zaigra za Sloveniju.
Sad je otisao kod mog prijatelja u Domzale i Slovenci bi mu mogli dati papire i posao i roditelju i bratu da zaigra za Sloveniju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.