Mogao bih komotno glasati za sve tri opcije, koliko sam po ovom pitanju neodlučan.
Ne vjerujem da ću reći nešto novo, ali evo par pretpostavki.
Osnovni i glavni uslov je da Robben bude zdrav i onda nema tog čovjeka koji će toliko negodovati ako ga Bayern zadrži. Druga stvar, on neće postati mlađi i brži (samim tim i bolji) nego što je nekoć bio. Vrhunac njegove karijere je iza njega, ali je i dalje više nego dobar za gotovo sve klubove na svijetu.
Puno se toga iznijelo i iznosi o njegovoj sebičnosti, pa smo bili svjedoci da je mnoštvo situacija reagovao pogrešno. I njemu je u podsvjesti to 'breme' koje ga prati čitavu karijeru i onda se znalo desiti da traži suigrača kojeg će uposliti unatoč tome što treba sam pokušati doći do realizacije. Ogromna je to zbrka u glavi i ne treba od njega očekivati da on promjeni svoj stil igre (tako vele i glavešine u upravi).
Dakako da ta sebičnost ne bi dolazila toliko do izražaja da je on ubitačan kakav je nekad bio. Svakim promašajem dobija novu salvu zvižduka i 'mam'

sa njim na transfer listu.
Meni više smeta ta limitiranost (nema desne noge

) i nezadovoljstvo koje može unijeti nemir u ekipu.
On je solista (kako na terenu, tako u u RL-u) i ja nisam siguran da nakon odlaska van Bommela on ima istinskog prijatelja u ekipi. Ne mogu gledati scene gdje on na treningu davi kapitena i usput šamara najsvjetlije čedo koje je poniklo u Bayernu u posljednjih nekoliko decenija.
Anton priča o sexualnosti i privilegiji imati jednog Robbena na klupi. I pritom se boji ko bi ga mogao nadomjestiti.
Ima i ta veze, ali ne po svaku cijenu. Razlog (pored već spominjanih čestih povreda) i tržišna vrijednost igrača.
Cifre koje se spominju i koje je Bayern dobivao (između 15-20 mio) su sasvim pristojne i ja ga ne bih volio gledati (na ovakav način) još jednu sezonu i onda da nam ode za bagatelu ili još gore kostenlos.
Robben je svakako veliko ime (vjerovatno i najveće u Bayernu) i znamo da uprava voli imati tak' nekog igrača (dobro, tu je Ribi neprikosnoven) i da oni ne gledaju toliko na te ponude i da bi bili spremni još jednom produžiti ugovor.
Čeka se Pep i njegova odluka. Usput, izjavio je u SportBildu da Arjena smatra weltklassom.