AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

_forzamilan_
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 maj 2014, 22:50

Prva pobjeda u nekom od derbija ove sezone :tokralju:

Dobra utakmica, svi su bili više manje dobri. Slažem se sa da je De Sciglio loš. Nekoliko puta ga je prošao japanac ko da ga bog nije ni dao. Malo se ustabilio ali tanko je to. Izgleda postaje igrač ala Giovinco.
Kaka jako dobar meč odigrao njega bih izdvojio. Balo dosta batina dobio ali dobar. Taraba isto jako dobar. Mexes mačka opalio onog smrada Icardija ovaj se nije više sastavio sa loptom, šta ima guziti Mexesa :cool:
Inter se opet htio taktikom malog tima provući kao zadnja 3-4 derbija gdje su svaki put bili nadigrani ali su bili miljenici sreće. Ovaj puta Mazzari je čekao neke kontre koje srećom nismo dočekali. Nije ovo bila neka spektakularno dobra utakmica ali protivnik je ipak nadigran i zaslužena pobjeda.

p.s. smeće od trenera Intera nije dao da se veliki Zanetti oprosti ovacijama u svome posljednjem derbiju :thumbdown:

FM!
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 04 maj 2014, 22:51

Cestitke :thumbup:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 maj 2014, 22:51

Nije bas neka bajna igra, ali ovaj Inter je toliko ocajan da smo ih cak i mi (preko ku'rca odigrali) dobili. Jesu uopste imali sut u gol?
Ali neka, svidja mi se ovaj scenario. Solidna igra, a 3 boda tu. :mrgreen:

Veceras vecina dobro odigrala, moram usput pohvaliti Constanta, zasluzio je. :kafa:
Poli i De Sciglio katastrofa.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 maj 2014, 22:52

Ne bih se ni ja bunio ako se moze uzet jedno 20 milki. Momak me sve vise podsjeca na Abatea, ode naprijed pa onda vraca loptu nazad, a i ono malo pokusaja ubacivanja budu ocajni. Nekad smo govorili da smo pokriveni na bekovskim pozicijama a da su stoperi problem. Sada mi se cini da puno vise skripi na bekovima.
Sto se tice utakmice, zasluzena pobjeda, ovi misevi nisu nista pokazali.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 maj 2014, 22:54

Mago je napisao/la:Cestitke :thumbup:
;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 maj 2014, 22:55

muxa je napisao/la:Ne bih se ni ja bunio ako se moze uzet jedno 20 milki. Momak me sve vise podsjeca na Abatea, ode naprijed pa onda vraca loptu nazad, a i ono malo pokusaja ubacivanja budu ocajni. Nekad smo govorili da smo pokriveni na bekovskim pozicijama a da su stoperi problem. Sada mi se cini da puno vise skripi na bekovima.
Sto se tice utakmice, zasluzena pobjeda, ovi misevi nisu nista pokazali.

Ne bi da sad tražim u istoriju postova ali sam ja i za bekove govorio da su nam kriminalni.
Doduše, tad je De Sciglio bio baš, baš mlad.
Očigledno je da nije napredovao, čak bi rekao i nazadovao. Meni se iskreno kao igrač nikada nije ni sviđao jer sam mišljenja da je prestatičan i premalo agresivan za igrača njegove pozicije. Ne pamtim kad je onako majstorski nekoga pokupio, kliznuo... Igru prema naprijed nema, centaršut još manje. U ovakvom Milanu može igrati, bilo gdje drugo u renomiranom klubu teško.

Što se tiče Abatea, on posjeduje nemoguće fizičke predispozicije da bude kvalitetan ali njegov IQ mu jednostavno to ne dozvoljava jer igra kao muha bez glave.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 04 maj 2014, 22:57

Mec sezone za nas u Bergamu, finale nad finalima. I moramo da prisluskujemo sta ce biti u Torinu, (Torino - Parma).
Najidealnije bi bilo da remiziraju. U tom slucaju ako pobjedimo Atalantu, preskacemo obje ekipe na tabeli. Ako Torino dobije opet smo u dobroj poziciji jer ih ceka u zadnjem kolu Fiorentina. Dok ako Parma dobije mozemo da se pozdravimo sa kvalifikacijama, jer Parma docekuju Livorno u posljednjem kolu.. FORZA MILAN!!
Sarajevo ljubavi moja.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 maj 2014, 23:01

I ja sam zaboravio pohvaliti De Jonga igrao je ko zvijer i dao gol šta bi više. Konstant jeste ofanzivno loš bio i ne zna centrirati ali je onog klauna od Jonathana pojeo kao i sve koji su probali proći na toj strani. Kritikujemo ga vazda ali danas je zaslužio čistu desetku.

BTW Inter nije imao šuta u okvir gola :lol:

Krepat ma ne molat!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 maj 2014, 23:06

Ko nam je kriv kada smo spali na to da ovisimo o drugim klubovima sto se tice Evrope. O tome se trebalo ranije razmisljati. Sada je bojim se prekasno, bit ce potrebna velika sreca i splet sretnih okolnosti.
Kakvih smo glupih bodova i utakmica izgubili, vjerovatno bi se sada ustvari borili za LS. :kafa:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 maj 2014, 23:06

Slazem se za Constanta ali brate i Rami i Mexes su odigrali za 10. Kad kudimo nakon lose partije red je i pohvaliti kad zasluze :)
Iznenadio me veceras Sedorf sa 4-3-1-2 al fino je izgledalo. Jos dok Faraon bude fit :grin:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 maj 2014, 23:09

DE JONG JE IGRAČ SEZONE ZA MILAN !!!

IGRAČ OVE UTAKMICE, BETON !!!!

slika
slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 maj 2014, 23:10

Tako je, zasluzio je momak sve pohvale. :kafa:

slika

Takodjer se slazem da Rami i Mexes izgledaju sve bolje u zadnje vrijeme, mnogo manje golova primamo pod palicom Seedorfa. Ne bih rekao da je to slucajnost.
I steta za tu dobru seriju nasih stopera, vec iduce sedmice ulijece Bonera. :cool:

FORZA MILAN !

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 maj 2014, 23:11

muxa je napisao/la:Slazem se za Constanta ali brate i Rami i Mexes su odigrali za 10. Kad kudimo nakon lose partije red je i pohvaliti kad zasluze :)
Iznenadio me veceras Sedorf sa 4-3-1-2 al fino je izgledalo. Jos dok Faraon bude fit :grin:

Ja Ramija smatram već vrlo dobrim igračem i ne čudi ovako dobra predstava s obzirom da igra dobro u kontinuitetu. Mexes je dokazan u derbijima uvijek gazi sve pred sobom ali onaj incident odbrane protiv Rome ćemo zaboraviti :oops:

Ali Milan mora igrati sa 2 napadača jer samo sa 1 Balo usamljen mora izmišljati toplu vodu još ako Taraba i Kaka nisu na nivou teško je dati taj gol. Kad Pazzo uđe on se rastereti i šanse se lakše stvaraju ali eto gubi se taj balans na sredini kad je defanziva u pitanju pa se nešto mora žrtvovati.

:lol:
slika

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: _forzamilan_, dana/u 04 maj 2014, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.

Krepat ma ne molat!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 04 maj 2014, 23:19

Hajde bar ova pobjeda da nas obraduje, dobro je. Nadam se da ce Sedorf i sljedece sezone voditi tim, istina treba nam pojacanja i nadam se da ce ih Sedorf dobit. Steta za precku Kake, maestralan bi to gol bio. Valjda cemo u ove dvije preostale utakmice vidjet Sharavija u akciji..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 05 maj 2014, 00:13

Nigel de Jong: MotM vs Inter, Rating 8.1, Goals 1, Key Passes 2, Tackles 2, Pass Accuracy 93%

Barbara Berlusconi and Galliani were in the locker room after the match to congratulate the squad (Barbara stayed to talk with Seedorf).

Seedorf: "The way the players celebrate together on the pitch says more than words could."
Seedorf: "I wanted to surprise Inter by changing the tactical system. I have been thinking about using it next season."
Seedorf: "I want to thank the players for showing their pofessionalism and loyalty today."

De Jong : " I dedicated the Milan Derby winner to Seedorf "

Taarabt: "I really liked playing behind the strikers tonight, even though it wasn't easy in the beginning."
Taarabt: "It was great to win the derby, especially for the fans. I'm happy that we could give them such a gift."

Montolivo: "I dedicate this victory to the fans. They deserve it."

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 maj 2014, 11:40

Da rezimiramo :bih: :bih:

slika

slika

slika

slika
slika
slika

Bonera :lol:
slika

I Balin showtime
slika

FORZA MILAN !

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 05 maj 2014, 13:05

utakmica tamam...kontam kako je komšijama gledati onakav šinter, pa ljudi nisu spaćno došli do našeg gola...mazari :lol:

u ovakvim utakmicama mi samo bude žao kad ti dođe ekipa skinutih gaća, ne treba ih malo ka.rati, nego im treba zavući dobro...prevedeno na teren, onakvoj ekipi sa onakvom igrom trebali smo utrpati još jedno 2-3 gola pa nek se ima o čemu pričati, ha ja :D
Undici stelle - ACM 1899

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 maj 2014, 14:54

Sta velite?
Kod mene jos uvijek neodredjeno, ne znam sta bih rekao. Nit' smrde nit' mirisu. Ovaj domaci bi mogao biti malo vise uz tijelo. Ali da je originalan, jeste.
Ali font? Ubjedljivo jedan od najruznijih ikada. :facepalm: :facepalm: A tek ovo slovo A, mogu misliti haosa nazad sa Saravijevim imenom plus veliki broj. :mrgreen:

slika

slika

slika

FORZA MILAN !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 05 maj 2014, 15:39

Konačno su skinuli prokletstvo s Derby della Madonnine. Milan solidno odigrao i zasluženo pobijedio, Inter je bio jako loš. Tek kada shvatiš da će Neroazzurri (a možda i Rossoneri) ove godine igrati EL, jasno je u kakvom je stanju Serie A. Tuga, bijeda, jad...

Skidam kapu De Jongu, odigrao je kapitenski. Ako je iko zaslužio da postigne pogodak, onda je to bio on. Nekolicina na temi ga je osporavala i umanjivala njegovu stvarnu vrijednost, ali nadam se da je takve ipak razuvjerio. Holanđanin je definitivno čovjek na kojeg se možeš osloniti u svakoj utakmici. Balotelliju također svaka čast, fantastična partija i vrhunska asistencija. De Sciglio bi mogao štošta naučiti od njega, poseban akcenat stavljam na centaršut (hmmm... šta tek onda reći za Constanta i Abatea po tom pitanju :?: :lol: Stvarno ne postoji bek u Milanu koji zna poslati oštru loptu u šesnaesterac.). Kaka osim jednog odličnog voleja, iz kojeg je uzdrmao prečku, nije pokazao gotovo ništa. Jasno je da on mora na klupu kada se El Shaarawy vrati u startnih jedanaest. Poli također nevidljiv. Moram priznati da sam očekivao daleko više od njega, no šta se može kada momak od dolaska u Milan igra na neprirodnim pozicijama (desni bek, desno krilo). Rami i Mexes briljirali u odbrani, tako da smo napokon dobili dvojac za koji ne moramo vječno strahovati hoće li kiksati ili ne. Treba pohvaliti i Kevina, zaista se trudio. A Taarabt će biti perverzija kada se uigra na poziciji koju mu je namijenio Seedorf. Montolivo ponovo u pozadini odradio veliki dio posla, nemam šta prigovoriti za sinoćnju partiju. Zaboravio sam spomenuti Abbiatija, mada ne znam šta da kažem obzirom da nije imao posla tokom čitavog meča. :mrgreen:

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 05 maj 2014, 15:56

Da se javim i ja nakon nekog vremena,imo sam nekih problema pa sam zapostavio i forum....nisam stigao gledati utkamicu,ali po statistici i komentarima vidim da smo bili bolji i zasluzeno slavili :) drago mi je sto je De Jong pogodio jer svaku utakmicu da 100% sebe :cool: Vidim niste zadovoljni novim dresovima dok se meni bas svidjaju, nesto neobicno mozda je ovo jedan od korak ka naprijed :) samo ovaj grb nisam bas pratio sto je kod crveno crnih bas taj ako neko moze da ukratko objasni? Jos jedna stvar sto me raduje povratak El Saravija nadams e da ce u zadnje dvije utkamice dobiti priliku makar po pola sata da ga vidimo ponovo na djelu :D
FORZA MILAN

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^ i 6 gostiju.