FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
92
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
39
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
9%
Samo stranac
60
24%

Ukupno glasova: 255

keli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la keli » 05 apr 2022, 00:38

Ma ebo ig i fb po stotine hiljada nakih pratitelja a jedva 7 milja clanova za tri mjeseca i dvije i po milje na tekmi. Taman jos da se zamaram s tim ko koga prati i ko koga ne prati. Bolje bi bilo da se pocne pratit Sarajevo na Kosevu umjesto sto se zamaramo glupostima. U srijedu se ocekuje losa posjeta ako nas bude 1500 bit ce cudo ali vidjet cemo u nedjelju idealan termin za tekmu hocel nas bit bar 4000 ili cemo i dalje kukat na poteze Mirvica a mi nikakve poteze ne povlacimo.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 05 apr 2022, 00:46

ado-hz je napisao/la:
05 apr 2022, 00:37
Da u klubu znaju koliko Bilbija ne voli ili bolja rijec mrzi Sarajevo i sta sve lose prica o klubu otpratii bi ga iste sekunde i jos blokirali.
Bilbija nedavno u intervjuu za meridian rekao da mu je to bio fin period u karijeri i da je imao zelju da ostane. I dan danas u kontaktu sa tadasnjim igracima i naveo sa se cuje sa Dupovcem. Koliko god da izgara protiv nas na terenu i ima zelju da zabije gol, nista konkretniji odnos nije ni istok imao prema njemu. Uostalom nije on toliki trag ostavio u nasem klubu da nije smio proslaviti gol protiv nas, stavise nije bio stalan u prvih 11 cesto ga je rotirao klupa/prva postava. Niko od nas ne bi ostao ravnodusan da mu se onoliko psovalo sa tribina tako da smo mu samo dali motiv da vazda odigra protiv nas vrhunski. Nikad mi nece biti jasno to zamjeranje kad se proslavi gol protiv bivseg kluba, razumijem kad to uradi neko ko je dobar dio karijere dao tom klubu i slicno ali igrac kojem smo mi bili samo usputna stanica da se toliko uzme na zub ne kontam. Golovi su da se proslave svakako.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 apr 2022, 00:48

keli je napisao/la:
05 apr 2022, 00:38
Ma ebo ig i fb po stotine hiljada nakih pratitelja a jedva 7 milja clanova za tri mjeseca i dvije i po milje na tekmi. Taman jos da se zamaram s tim ko koga prati i ko koga ne prati. Bolje bi bilo da se pocne pratit Sarajevo na Kosevu umjesto sto se zamaramo glupostima. U srijedu se ocekuje losa posjeta ako nas bude 1500 bit ce cudo ali vidjet cemo u nedjelju idealan termin za tekmu hocel nas bit bar 4000 ili cemo i dalje kukat na poteze Mirvica a mi nikakve poteze ne povlacimo.
Ja ne znam kako tebi i slicnima nacrtati da svaki segment kluba utiče na posjetu. Mozes do jutra ti pisati ali ti forum za to ne sluzi. Za to sluze ljudi u marketingu a sada ih ima jako puno, za to sluze rezultati, za to sluzi osjecaj pripadnosti klubu, za to sluze dobri uslovi za gledanje tekme i sl.
Oni koji dolaze redovno ce doci svakako.
Forum je mjesto gdje ljudi iznose svoja misljenja i diskutuju. Ako se nekome kritike ne sviđaju, samo preskocis. Pratiti ove poluigrace je u najmanju ruku degutantno. Izbacivati onakve slike za prvi april je nivo srednjoškolki . Na kraju, ne izbaciti sastave prije utakmice sa leotarom u ozbiljnoj sredini je za otkaza

Dakle, kao sto se u vakat prvih gresaka sabrine pisalo "neka imamo duplu sta serete" tako se doslo do toga da poljubimo patos
Sad kad se ukazuje na ovu pošast zvana SFK koja je preuzela klub, opet ide neka nemoj, nije to sad bitno pa ce za pola godine biti.
Evo jedno pitanje... Covjek ima dva sina i hoce da ide na utakmicu. Recimo da ima i polusezonsku i sve u fulu, jesi svjestan da ako bude hlado i kiša da ce djeca biti mokra i prehlađena i stajati dva sata u vodi i na kiši?
Stvarno mislis da je to privlacna stvar nekome kome sarajevo nije bolwst nego razonoda?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 apr 2022, 01:02

keli je napisao/la:
E čuj jedva 7000 članova za tri mjeseca, kao da je to neka mizerna brojka članova za ovu kukuruz ligu. Navijači su maksimalno ispoštovali članstvo i na tome nam svaka čast. Pored svih turbulencija, Blitvara i njegovog antifudbala kakvog ne pamte ni naši najstariji navijači, opet se skupilo 7000 članova. Što se tiče posjete, to nije naša bolest samo i sramota naših navijača. To je problem u cijeloj državi, gdje je omladina masovno otišla vani, gdje se država prazni i gdje sve manje imamo neke srednje klase u državi, a sve više siromaštva.

Zrinjski igra sezonu iz snova, sezonu kakvu niko nije mogao zamisliti da jedan klub ove lige može odigrati. Rutiniraju ekipe, drže konstantu kakvu liga ne pamti, Husrefa i drugu ekipu lige ljudi razvale sa pet komada kao drugoligaša, a kakva im je posjeta?? Jedva ih 1000 se skupi...
Bahati, bahati Željkan!
1946

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 05 apr 2022, 02:34

Pantelija je napisao/la:
05 apr 2022, 00:48
keli je napisao/la:
Ja ne znam kako tebi i slicnima nacrtati da svaki segment kluba utiče na posjetu. Mozes do jutra ti pisati ali ti forum za to ne sluzi. Za to sluze ljudi u marketingu a sada ih ima jako puno, za to sluze rezultati, za to sluzi osjecaj pripadnosti klubu, za to sluze dobri uslovi za gledanje tekme i sl.
Oni koji dolaze redovno ce doci svakako.
Forum je mjesto gdje ljudi iznose svoja misljenja i diskutuju. Ako se nekome kritike ne sviđaju, samo preskocis. Pratiti ove poluigrace je u najmanju ruku degutantno. Izbacivati onakve slike za prvi april je nivo srednjoškolki . Na kraju, ne izbaciti sastave prije utakmice sa leotarom u ozbiljnoj sredini je za otkaza

Dakle, kao sto se u vakat prvih gresaka sabrine pisalo "neka imamo duplu sta serete" tako se doslo do toga da poljubimo patos
Sad kad se ukazuje na ovu pošast zvana SFK koja je preuzela klub, opet ide neka nemoj, nije to sad bitno pa ce za pola godine biti.
Evo jedno pitanje... Covjek ima dva sina i hoce da ide na utakmicu. Recimo da ima i polusezonsku i sve u fulu, jesi svjestan da ako bude hlado i kiša da ce djeca biti mokra i prehlađena i stajati dva sata u vodi i na kiši?
Stvarno mislis da je to privlacna stvar nekome kome sarajevo nije bolwst nego razonoda?
Ma nemamo navijacku svijest i dobar fudbal. To su jedina dva razloga zasto su stadionu prazni a te marketinge qrce palce mozete vise supljirati kome hocete. Bas to sto kazes nije bolest nego razonoda je navijacka (ne)svijest koju sam spomenuo i mi imamo 2000 takvih ljudi. Zeljo isto. A grad sa okolicom ima 400k ljudi. Jednostavno toga ovdje nema i sve ekipe osim hajduka bljesnu ponekad sa fantasticnom posjetom i tjt. HNL je liga koja je enormno napredovala pa opet posjete ka.rina obicna. Eto osijek, dinamo i rijeka imaju sigurno bolji marketing od nas pa gdje su ti ljudi na stadionu? Stalno potencirate taj marketing a on je daleko od glavnog krivca za posjetu. Klub postavi objavu kad se igra tekma, bude najava u medijima, objave horde na zvanicnoj... Ako cu ja tebi za svaku tekmu pravit najave i hajc da dodjes izvini primadono ne moras ni doci ktjb. Dakle, navijacka svijest i los fudbal. Ni rezultati nisu krivi za posjetu jer i kad smo duplu uzeli posjeta je bila goli qrac. Valjda i tad marketing los bio sta li. Prva dupla pa na proslavi jedva 12 milja. Al hebo to neko zapratio hrelju na igu :shock: katastrofa :thumbdown:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 05 apr 2022, 03:29

Keli ne piši gluposti
ISTINA ZA VEDRANA!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 apr 2022, 03:31

Svaki ali svaki segment kkuba nosi svoj dio na krajnjem rezultatu. U pravu si za hrvatski i za srbijanski fudbal, isto tako svi ti stadioni su također većinom neuslovni.
Kupovna moć kod nas je katastrofa druze trebam li ti ja crtati da otac sa djetetom treba da potrosi 30ak maraka da se smrrzne i pokisne na koševu na kojem se nije pogledala dobra utakmica u zadnjih godinu skoro....

Jesi svjestan da u ovoj drzavi sport ne postoji da su uspjesi sporadicni i cista statisticka greska? Da ne postoji zakon o istom i da su ljudi siti lazi i prevara?
Da je pola navijača onih okorjelih otišlo iz bosne zivjeti vani, da drugi dio je shvatio da je u ovaj vakat bolje kupiti hrane za te pare nego doci na koševo?

Mozes ti meni koji od 96' gledam sarajevo reci da dodjem, al ne mozes nekome ko nije vezan za klub i kome je to kako sam i rekao nesto sporedno.
I nigdje ja nisam rekao da marketing radi na tome da nas bude 100000 na stadionu nego da izgledamo barem u tom segmentu najbolji u drzavi jer imamo uposlenih u marketingu ko neki klubovi ukupno sto immaju a bolje izgledaju na drustvenim mrezama od nas iako im iste vode studenti honorarno
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 apr 2022, 03:41

Ja mislim da se problem posjete može riješiti tako što će Ajla dići cijenu karata. Kad mogu osnovne životne namirnice sve redom da poskupe, mogu i karte, pa ko voli Sarajevo neka izabere šta mu je bitnije. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 apr 2022, 04:26

Ma keli je dobar momak al mu je sve redom orilo-gorilo. Blitvara je branio zivotom, sad brani ove trenutne, njemu ne smeta plaho nista na svijetu. Da sutra Amara Osima zaposle, on bi napisao, "sta ste napali na lika, nek se dokaze."
Druze, sve utice na posjetu. Ja 12 god dolazim redovno na tekme, nijedna domaca me ne fula na koju teoretski mogu stici (od posla i sl.). Al ako u srijedu raja potvrdi da se ne moze ispred stadiona dobit popust na clanskoj (ne mogu u srijedu stici od posla), pazi da necu u nedjelju doci i platit kartu 12 KM. Ja i drug 24 KM, gorivo cener, 34. Pa ne dolazim na Wembley da gledam finale Eura.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 05 apr 2022, 05:06

Nama nikad niko nece valjati i nikad nista nam nece valjati. Stalno bi tjerali. Prvi ja sam bio takav. Ali prolazi zivot, stari se. Uzivajte malo u utakmicama i dolazite cesce na stadion. Na kup vjerovatno necu stici, ali bas sam se radovao sto je ligaska utakmica u nedjelju jer ne radim nedjeljom ali kad udjem na ovaj forum i vidim svu ovu negativu....

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 05 apr 2022, 07:31

Kad ovdje experti kazu nije sve do trenera , Jukic extra igra u Zrinjskom kod nas nije ni sa klupe ulazio kako treba. :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 05 apr 2022, 08:27

joker90 je napisao/la:
05 apr 2022, 03:41
Ja mislim da se problem posjete može riješiti tako što će Ajla dići cijenu karata. Kad mogu osnovne životne namirnice sve redom da poskupe, mogu i karte, pa ko voli Sarajevo neka izabere šta mu je bitnije. :kafa:
Ocito je neko iz kluba uvidio da sta god radili cifra na Kosevu nece ici preko 3-4000 i onda da je bolje podici prosjecnu cijenu sa 7.5 na 11.5 i tako maksimalno iskoristiti onih par hiljada sto svakako dolaze gore.

A ovo je i dobrim dijelom uradjeno da se privuku novi clanovi.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 apr 2022, 08:34

JavierBosnia je napisao/la:
05 apr 2022, 08:27
joker90 je napisao/la:
05 apr 2022, 03:41
Ocito je neko iz kluba uvidio da sta god radili cifra na Kosevu nece ici preko 3-4000 i onda da je bolje podici prosjecnu cijenu sa 7.5 na 11.5 i tako maksimalno iskoristiti onih par hiljada sto svakako dolaze gore.

A ovo je i dobrim dijelom uradjeno da se privuku novi clanovi.
Ima smisla, al vjerujem da ce ovim potezom i odbit dosta raje. Ili ce ljudi preci na sjever kao u vakat, al rasrkani po coskovima tribine, sto nijednoj navijackoj grupi svakako nije u interesu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 05 apr 2022, 09:48

FCUM je napisao/la:
05 apr 2022, 07:31
Kad ovdje experti kazu nije sve do trenera , Jukic extra igra u Zrinjskom kod nas nije ni sa klupe ulazio kako treba. :urnebes:
Jukić je jedan od najgorih igraca koje sam u zivotu gledao a dobijao je sansi i vise nego sto je trebao. Ako ga je Jakirović nekako proigrao on je za mene bosanski Guardiola.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 05 apr 2022, 10:06

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
05 apr 2022, 09:48
FCUM je napisao/la:
Jukić je jedan od najgorih igraca koje sam u zivotu gledao a dobijao je sansi i vise nego sto je trebao. Ako ga je Jakirović nekako proigrao on je za mene bosanski Guardiola.
Pretpostavljam da je ovo bila neka ironija za Jukica, jer lik u Zrinjskom ulazi s klupe zadnjih 10 minuta da da 5. ili 6. gol na vec dobijenim utakmicama.

Smijesan igrac koji nema snage da igra u juniorima, a kamoli da se bavi ozbiljnim sportom

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 05 apr 2022, 10:06

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
05 apr 2022, 09:48
FCUM je napisao/la:
Kad se sjetim njegovog driblinga, magija je bio.. Nabije loptu i trka se sa odbrambenim :damn:
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 05 apr 2022, 10:15

Toliko dobro igra da je igrao samo 23% ove sezone i 11% bio u prvi 11.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 apr 2022, 10:21

Malo preko 360 minuta na terenu ove sezone, ili ako vam je lakše čak pune 4 utakmice. Kanta od igrača.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 apr 2022, 10:37

Ma Jukić krilce za 20 tak minute igre, nista specijalno.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 apr 2022, 11:01

Dobro da nismo ovog naci levata Borjana doveli.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: juka55, rimljanin90 i 23 gosta.