FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 17 avg 2012, 13:59

Pa dobro, sad je najbolji veznjak na svijetu i to ubjedljivo na svojoj poziciji.
A jesul sad neki skontali koliko vrijedi Busquets ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 17 avg 2012, 14:02

Nisu.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 avg 2012, 14:10

E pa onda kontajte i dalje.
Znam da vam nije jasno :lol:

P.S. sta je sa Alcantarom ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 17 avg 2012, 14:12

M4kaveli je napisao/la:Pa dobro, sad je najbolji veznjak na svijetu i to ubjedljivo na svojoj poziciji.
A jesul sad neki skontali koliko vrijedi Busquets ?
Pa koliko ce vrijedit, Top 3 zadnjih veznih na svijetu. Xabi,Biskvit,De Rossi.
Po kojem redoslijedu to zavisi od stila kakav ko preferira i to je to.
Vrijedi min. 40 milja.

(ako si na to ciljao)

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 17 avg 2012, 14:35

Xavi i sa 32 godine + nacet ozljedama vrijedi 30 miliona :shock: Busquets vrijedi 42 miliona, ali on ima 24 godine.
Šakirin 40 miliona, a Puyol 6 :o bez obzira što ima 34 godine i što je podobro nacet ozljedama - ovo je premalo za njega.
Alcantara 22 miliona sa 21 godinom (mora ove godine proigrati i poceti polako preuzimati od Xavia dirigentsku palicu)....Iniesta 70 milki, Cesc 55, Messi 120 :o :shock: pa ove brojke u modernom fudbalu su otišle u PM. Više ništa nije normalno.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 17 avg 2012, 14:48

I momci, imal sta od tog Songa?
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 17 avg 2012, 14:53

D10S je napisao/la:I momci, imal sta od tog Songa?
Nedo Bog , necemo novog Hleba. Wenger sad može samo uvaljivati muda za bubrege Cityu i Unitedu. Omudrali smo i mi sa Rosellom

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 17 avg 2012, 15:09

D10S je napisao/la:I momci, imal sta od tog Songa?
Svaki dan je sve blize i blize barceloni.Kako sam procitao Wenger ce popricati sa Songom da vidi dali zeli igrac otici.
Ovaj transfer me podsjeca na transfer Fabregasa.
Visca el Barça ! Mes que un club !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 avg 2012, 15:29

citam evo na mundo deportivo da su pregovori oko songa u finalnoj fazi, pitanje je sati kad ce pasti dogovor i sve je sad stvar cjenkanja, koji milion gore-dole, barca nudi 15, arsenal trazi 25, kako se navodi najvjerovatnija cijena ce biti oko 20 miliona

sta sad misliti ne znam ni ja, nisam nimalo ljubitelj ovog transfera, song zaista jest odlican igrac, vrijedi i vise od 20 miliona ako gledamo kako drugi klubovi placaju igraci, nemam nista protiv njega i njegovih kvaliteta, jedino mi se ne svidja cinjenica da ce tesko biti prvotimac, jer niti je klasicni stoper pa da tu igra u buducnosti, niti je bolji od sergia da njega recimo izgura iz tima

opet s druge strane kad se sagleda, ako se dobro uklopi u ekipu bice veliko pojacanje, ne tako veliko kao alba, ali opet veliko pojacanje, vidjecemo sta je tito planirao, prica se da ce biti zamjena za keitu, dakle zadnji vezni i ponekad kad treba opreznije igrati mozda ce ga uvoditi umjesto xavija ili inieste ili nekog krila, kako je to radio pep s keitom, kad izvede ofanzivnog veznog ili krilo, pa da malo pojaca defanzivu s keitom,to je po meni jedna opcija

druga opcija po meni najlosija je da ga koristi iskljucivo kao zamjenu sergio, takav igrac kao song ne zasluzuje to

treca opcija je da koristi na stoperu kad zatreba, paraleno s tim i na zadnjem i centralnom veznom, to nije tako lose jer onda ce imati dosta prilike za igru, krpit ce mnoge rupe i to je idealno, al veliko je pitanje moze li sve to song odigrati na visokom kvalitetu, ako bude mogao onda je sjajno pojacanje, ako ne, onda su pare bacene bezveze

sa dovodjenjem songa mislim da je zavrsena sav posao oko transfera za ovo ljeto, opet se moze reci da smo poslovali odlicno, dobra dva mlada igraca alba i song za ukupno nekih 35 miliona, to je pravi posao, kad tome dodamo proslu godinu i fabregasa i alexisa za takodje ne tako ogromne cifre, moze se reci da otkako je rossel na vlasti barca ima fenomenalnu transfer politiku, alba, song, fabregas i alexis za nesto manje od 100 miliona, to je po meni sjajno, 4 fantasticna igraca, skoro dakle pola ekipe, a sve mladi momci i velike igracine, garancija da cemo i godinama pred nama biti hegemonija
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 17 avg 2012, 15:36

@Romario
Upravo tako,song je zaista fenomenalan igrac i da nema busquetsa on bi za barcelonu bio najbolje rjesenje.A posto imamo Sergia to je sada potpuno druga prica.Igrac poput Songa nezasluzuje da sjedi na klupi ili ce ipak Tito napraviti "novog mascherana".

Sto se tice Rosella on savrseno odraduje svoj posao.Nerazbacuje se sa parama sto je najvaznije.Pa jednog Fabregasa je platio 40 miliona,Alba 14 miliona.Pa cak je i smanjio dugove u barceloni.
Visca el Barça ! Mes que un club !

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 17 avg 2012, 15:42

Konačno neko da izbaci Busquetsa iz prvih 11, Alex Song zivotinja od nogometaša 8-)
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 avg 2012, 15:47

DesimaL je napisao/la:@Romario
Upravo tako,song je zaista fenomenalan igrac i da nema busquetsa on bi za barcelonu bio najbolje rjesenje.A posto imamo Sergia to je sada potpuno druga prica.Igrac poput Songa nezasluzuje da sjedi na klupi ili ce ipak Tito napraviti "novog mascherana".

Sto se tice Rosella on savrseno odraduje svoj posao.Nerazbacuje se sa parama sto je najvaznije.Pa jednog Fabregasa je platio 40 miliona,Alba 14 miliona.Pa cak je i smanjio dugove u barceloni.
tako je jaro, a nije ni toliko platio fabregasa, 29 miliona je placen plus neke klauzule, alexis 26 miliona plus klauzule, alba 14 milionceka i song vjerovatno oko 20, pa to je sjajno, nekad su ovolike pare bacane na cirginskog, a svako od ove cetvorice je maradona za takve i za ove moure, pastore, lavezzija, coentrao i slicne koji su bili i skuplji od nasih pojacanja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 17 avg 2012, 16:10

Ipak kad bolje sagledam situaciju, bolje je da Song dođe. Mogli su to i kanterani pokrpiti, ali pritisak je u ovoj sezoni veoma veliki da se ponovo skine Real sa trona i sumnjam da bi se oni mogli nositi sa time, zato dobijamo jednog super igrača koji ima iskustva i koji je polivalentan. Neka njega, nekako imam osjećaj da će igrati više nego što svi mislimo :D
Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 avg 2012, 16:35

Pa mislim da svi znaju razlog zbog kojeg Barca kupuje vrhunske igrace po smijesnim cijenama.
Pazite sad ovo:
Jedna strana: Alves, Xavi, Messi !
Druga strana: Alba, Iniesta, Villa !

Sta reci ? :lol:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 17 avg 2012, 16:39

M4kaveli je napisao/la:Pa mislim da svi znaju razlog zbog kojeg Barca kupuje vrhunske igrace po smijesnim cijenama.
Pazite sad ovo:
Jedna strana: Alves, Xavi, Messi !
Druga strana: Alba, Iniesta, Villa !

Sta reci ? :lol:
Messi ne igra krilo, nit ce Villa igrat krilo :)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 avg 2012, 16:41

Ma nije to krilo koliko ja znam :D
To je nesto izmedju spica i krila.
Nesto kao lazna devetka.
Al eto, i ako jeste, onda Messi u sredinu, Alexis na stranu i Villa na drugu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2012, 16:50

Realno sada govoreći, bez podcijenjivanja ikoga, sjećate li se vi da je već jedan ofanzivni LB uz veliku pompu ne tako davno bio došao u Barcelonu, pa je ostao samo izvikan ? Da, upravo tako, mislim na Adriana, nadam se da ovaj neće " zakazati " sretno u predstojećoj sezoni :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 avg 2012, 17:43

zizu1991 je napisao/la:Realno sada govoreći, bez podcijenjivanja ikoga, sjećate li se vi da je već jedan ofanzivni LB uz veliku pompu ne tako davno bio došao u Barcelonu, pa je ostao samo izvikan ? Da, upravo tako, mislim na Adriana, nadam se da ovaj neće " zakazati " sretno u predstojećoj sezoni :)
adriano nije doso u barcelonu da igra na lijevom beku ,on je doso da igra najprije u veznom redu ,jer je barca tad bila vec imala abidala i maxwela, tek kasnije jer je stvarno polivalentan igrac prebacen je na lijevog beka jer je bilo manjka igraca na toj poziciji,u prvoj sezoni nije vidio lijevog beka
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 17 avg 2012, 17:48

barca_87 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Realno sada govoreći, bez podcijenjivanja ikoga, sjećate li se vi da je već jedan ofanzivni LB uz veliku pompu ne tako davno bio došao u Barcelonu, pa je ostao samo izvikan ? Da, upravo tako, mislim na Adriana, nadam se da ovaj neće " zakazati " sretno u predstojećoj sezoni :)
adriano nije doso u barcelonu da igra na lijevom beku ,on je doso da igra najprije u veznom redu ,jer je barca tad bila vec imala abidala i maxwela, tek kasnije jer je stvarno polivalentan igrac prebacen je na lijevog beka jer je bilo manjka igraca na toj poziciji,u prvoj sezoni nije vidio lijevog beka
Adriano je u Sevilli igrao lijevog beka 8-)
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 17 avg 2012, 17:58

Kupili ste Songa! Hvala vam. Odlično će praviti društvo Cescu na klupi. Čestitam.

Lee Dixon ‏@LeeDixon2
Song gone!

D ‏@AFCAMDEN
Alex Song has officially left Arsenal. Announcement expected over the weekend/monday.

8-)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.