Safet Sušić - Pape

dubrovnik
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la dubrovnik » 20 jun 2014, 23:32

Kad je o igri Hrvatske rijec a za koju sam svim srcem navijao, treba biti objektivan i vidjeti da je Kamerun u rasulu.Stanje u Kamerunu je takvo da im se igraci tuku se na terenu i mislim da ne bi dali gola da su jos 2 dana igrali. Usput i takav Kamerun ostane s igracom manje jednom notornom gluposti Songa. Reprezentacija Kameruna u takvom stanju jos je i dobro prosla protiv Hrvatske ciji vezni red koji je srasno kvalitetan usput opet nije briljirao. Olic na krilu je greska ma sto neki govorili i vidjet ce se u prvoj ozbiljnoj utakmici. Vidjet cemo pa onda donositi zakljucke. Isto vazi i za Ibisevica. Poceli smo igrat super i zasto to razbijati. Hajrovic je zabio par golova u pripremama i pomaze Mujdzi i te kako u obrani. Taj segment ce biti jako bitan protiv ovih divova iz Nigerije.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:34

emir79 je napisao/la:
Mislite li da Safet Sušić treba krenuti s dva napadača, Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem?
Ivica Osim: Ma, šta ja imam misliti!? Može se igrati i s pet špiceva, ali kada oni trče svih 90 minuta i vraćaju se u odbranu. Vidjeli ste Ivicu Olića i Marija Mandžukića, pa oni su ganjali više nego vezni i odbrambeni igrači. Bacaju se, remete igru, trče kao navijeni i još stignu zabiti gol. Ako naši tako budu igrali, onda neće biti problem. Danas se bez trke ne može ništa. Napadači moraju stalno pritiskati odbranu protivnika.
Mandzukic trci duplo vise od Dzeke i to mu je jedina stvar u kojoj je bolji od njega. Olic je igrao KRILO. Driblao je uz aut liniju i ubacivao lopte u sredinu terena. Isto tako trkacki je izraztio jak. Moze li Ibisevic to odigrati kao Olic. Ja se nesjecam da je ikad on tako odigrao u karijeri. Osim je mislio vjerovatno pet napadaca. A ne pet sidrasa. Pa niko na svijetu ne igra ni sa dvojicom sidrasa vise. Cak niti sa jednim sidrasem. Sve vise su u "modi" agilni i pokretljivi napadaci kao Aguero, Suarez i slicni koji se puno vise vracaju i pomazu odbrani.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 jun 2014, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 jun 2014, 23:38

Ajax ti imas duplo bolje fudbalsko znanje od raznih pojedinaca ovde, sto se dzaba zamaras objasnjavati osnove fudbala.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:41

DonCorleone je napisao/la:Ajax ti imas duplo bolje fudbalsko znanje od raznih pojedinaca ovde, sto se dzaba zamaras objasnjavati osnove fudbala.
Neka jaro koliko vidimo minimalno preko 50% ljudi na ovoj temi kao i na temi BiH - Nigerija priziva da se nista ne mijenja. Znaju ljudi valjda zasto. Bolje sada pricat jer ako izgubimo protiv Nigerije dzaba je onda sve.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 23:43

Mandžo i Ola me baš podsjećaju na Suareza i Aguera.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:47

Virtu4l je napisao/la:Mandžo i Ola me baš podsjećaju na Suareza i Aguera.
Imas odgovor dva posta iznad ali nije problem ponoviti. Mandzukic pretrci duplo vise od Dzeke. Brzina, sprintovi i pomaganje u defanzivi. To je jedan od njegovih najvecih kvaliteta. A Olic je odigrao KRILNOG napadaca, Znaci driblao uz aut liniju i nabacivao loptu u pred gol protivnika. Dali moze Ibisevic odigrati kao Olic ?? Olic je igrao krilnog napadaca. Nesto kao Hajrovic, Lulic, Visca !! Samo povremeno se je ubacivao na mjesto klasicno napadaca. Pa onda opet na krilo.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 jun 2014, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 jun 2014, 23:49

Ajax je napisao/la:
Imas odgovor dva posta iznad ali nije problem ponoviti. Mandzukic pretrci duplo vise od Dzeke. Brzina, sprintovi. A Olic je odigrao KRILNOG napadaca, Znaci driblao uz aut liniju i nabacivao loptu u pred gol protivnika. Dali moze Ibisevic odigrati kao Olic ?? Olic je igrao krilnog napadaca. Nesto kao Hajrovic, Lulic, Visca !!
Olic je fizicki duplo jaci igrac od Ibisevica, borbeniji, eksplozivniji, jaci u duel igri itd...Ibisevic je igrac kaznenog prostora i nista vise.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 20 jun 2014, 23:53

Pape gdje su bili Miske,Vranješi Toni Šunjić dok su ostali igrači i članovi reprezentacije obavljali džumu namaz (sportske vijesti iz klx.ba)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:54

DonCorleone je napisao/la:
Olic je fizicki duplo jaci igrac od Ibisevica, borbeniji, eksplozivniji, jaci u duel igri itd...Ibisevic je igrac kaznenog prostora i nista vise.
Dzeko i Ibesivic su dva potpuno ista igraca, sidrasi - igraci peterca. Jedina je razlika da je Dzeko mnogo iskusniji. Ima jaci udarac posebno sa oko 20-tak metara. Pa i u igri glavom je malo bolji. Posjeduje i bolju tehniku. Puno vece je ime u svijetu fudbala. I naravno kao takvoga ga i sudije dozivljavaju.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 jun 2014, 23:54

Ziko je napisao/la:Pape gdje su bili Miske,Vranješi Toni Šunjić dok su ostali igrači i članovi reprezentacije obavljali džumu namaz (sportske vijesti iz klx.ba)
Ucili uz hodzu jarane.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 23:56

Ziko je napisao/la:Pape gdje su bili Miske,Vranješi Toni Šunjić dok su ostali igrači i članovi reprezentacije obavljali džumu namaz (sportske vijesti iz klx.ba)
Čekali ispred džamije.
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 jun 2014, 23:59

Ajax je napisao/la:
Dzeko i Ibesivic su dva potpuno ista igraca, sidrasi - igraci peterca. Jedina je razlika da je Dzeko mnogo iskusniji. Ima jaci udarac posebno sa oko 20-tak metara. Pa i u igri glavom je malo bolji. Posjeduje i bolju tehniku. Puno vece je ime u svijetu fudbala. I naravno kao takvoga ga i sudije dozivljavaju.
To je to, igra sa dva napadaca jeste popularna ali kada imas jednog koji obavljao prljav posao u odbrani i koja zna igrati na krilnoj poziciji, tako dobijes ispomoc u odbrani, jako krilo i napadaca.

Druga stvar je kada imas igraca peterca a zelis od njega napraviti krilo koje ispomaze odbrani. Ne ide jednostavno. A niko ne igra sa dva klasicna igraca peterca.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 jun 2014, 00:03

Ajax je napisao/la:
Imas odgovor dva posta iznad ali nije problem ponoviti. Mandzukic pretrci duplo vise od Dzeke. Brzina, sprintovi i pomaganje u defanzivi. To je jedan od njegovih najvecih kvaliteta. A Olic je odigrao KRILNOG napadaca, Znaci driblao uz aut liniju i nabacivao loptu u pred gol protivnika. Dali moze Ibisevic odigrati kao Olic ?? Olic je igrao krilnog napadaca. Nesto kao Hajrovic, Lulic, Visca !! Samo povremeno se je ubacivao na mjesto klasicno napadaca. Pa onda opet na krilo.
Nemoj nesto pisati, ako nemas argumenta za to. Dzeko je protiv Argentine pretrcao preko 10 kilomatera, a cisto sumnjam da ih je toliko Mandzukic pretrcao, da se provjeriti.
Ovo su naglabanja, a ne cinjenice.
Olic mozda ima trku, ali nista ne moze postici na krilu, nista vise od Ibisevica, jer je limitiran na toj poziciji, nema nikakvog centarsuta. I opet ne znaci da ce vise pretrcati od Vedada, jer i Vedad dosta trci.

Znaci nemojte naglabati, nego postavljajte dokaze za tvrdnje o trci. Nasa reprezentacija je u prvom kolu pretrcala vise od svih nasih protivnika u grupi. Lijepo i transparentno imate u PDF-u na FIFA-noj stranici.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 21 jun 2014, 00:05

Virtu4l je napisao/la:
Čekali ispred džamije.
Jesu li im cipele i sportske patike izmješali dok su čekali.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jun 2014, 00:06

To je to, igra sa dva napadaca jeste popularna ali kada imas jednog koji obavljao prljav posao u odbrani i koja zna igrati na krilnoj poziciji, tako dobijes ispomoc u odbrani, jako krilo i napadaca.

Druga stvar je kada imas igraca peterca a zelis od njega napraviti krilo koje ispomaze odbrani. Ne ide jednostavno. A niko ne igra sa dva klasicna igraca peterca.
Ili ako imas kombinaciju jedan visoki sidras i jedan mali brzi napadac kao lazna 10-tka to isto moze. Ali igrati sa dva sidrasa jedino mozes protiv ekipa koje nisu ofanzivno dovoljno jake da kazne taj propuh u sredini terena. Naravno moze to i protiv boljih upaliti. Ali jednostavno previse rizikujes. Vec sada Pjanic i Besic trca ne 100% nego 120% zbog Misketa. Sto je po meni OK, po tebi nije. Ali pustimo sada to. Kada bi poceli sa dva klasicna napadaca i dva krila Lulic - Hajrovic. Tada bi Pjanic i Besic morali pretrcati oko 150% da pohvataju sve igrace i sprijece njihove napade. Naravno premoreni Pjanic ce biti neupotrebljiv u napadackim akcijama.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 jun 2014, 00:21, ukupno mijenjano 2 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jun 2014, 00:10

emir79 je napisao/la:Nemoj nesto pisati, ako nemas argumenta za to. Dzeko je protiv Argentine pretrcao preko 10 kilomatera, a cisto sumnjam da ih je toliko Mandzukic pretrcao, da se provjeriti.
Ma neću da im odgovaram, dosadilo mi. Naravno da su pretrčali manje od Džeke. PDF na FIFA sajtu ne laže. Nego kamera ih dva puta prikaže kad zaganjaju, pritisnu, pa se ovi odmah nafuraju. Tuđe g0vno je vazda slađe.
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 jun 2014, 00:11

Nije mi ok Ajax, jer je tranzicija iz odbrane u napad veoma bitna da ne kazem kljucna na ovom prvenstvu, a mi smo prespori u tom segmentu a zna se ko nas koci. Poderase se drugi igraci krpeci rupe na terenu a to ne moze biti izvlacenje maksimuma jedne ekipe. Mi bi bili najjaci u 4-3-3 sistemu sa Pjanicem na prirodnoj poziciji centralnog veznog i cvrstom sredinom terena sa Besicem i Salihovicem koji pokrivaju teren kada Miralem krene naprijed, naravno uz dva jaka krila i Dzeku.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 jun 2014, 00:13

Usporedbe radi ;)

Pogledajte koliko nasa reprezentacija trci , koliko je Dzeko pretrcao, a koliko Vedad za svega 24 minute .

Ako nadjacas u trcanju jednu trkacku ekipu kao sto je Nigerija, i to protiv jedne ekipe kao sto je Argentina, onda to govori sve.

Znaci bez dokaza, nemojte izlaziti sa tim Mandzukic i Olic, ovo ono, puste price.

slika
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jun 2014, 00:15

emir79 je napisao/la:
Ovo su naglabanja, a ne cinjenice.
Olic mozda ima trku, ali nista ne moze postici na krilu, nista vise od Ibisevica, jer je limitiran na toj poziciji, nema nikakvog centarsuta.
Vidi Emire. Jedno je statistika a drugo je realno utakmica. Ja sam odgledao preko stotine utakmica i Dzeke i Mandzukica. Olica i Vede oko 30-40 tak. Znaci cijele utakmice ne sazetke. Ovdje ne govorimo koji je bolji napadac. Ovdje je govora samo o trci. A sta je veliki osim rekao o trci. Rekao je " jer taj koji ne moze da trci taj ne moze ni da igra. Pada sve u vodu. pada taktika .... ".
Dalje Mandzukic ako je i po cemu poznat onda je to ogromna trka. I nije klasicni sidras nego vise atletska, trkacka varijanta. Trece jedno su pretrcani kilometri a drugo je TEMPO. Pa jedan Begovic je pretrcao 5 kilometara zar ne ??

Kako nemoze nista postici na krilu covjece. kako su Brazilci postigli auto gol. Koje je probio po krilu i uputio centarsut ?? Ja mislim da je to bio Olic. Dali je Ibisevic ijednom pobjegao nekom igracu po krilu i uputio kakav centarsut, jer ja se toga ne sjecam. Ponavljam ovdje nije rijec koje bolji igrac. Jednostavno radi se o igracima sa razlicitim individualnim kvalitetama. Formacije tima bi se trebala prilagoditi igracima kakve imas u timu. A ne da se igraci guraju na neke neprirodne pozicije.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 jun 2014, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 jun 2014, 00:17

Rekoh ja neki dan, dobro ce nam doci ova Fifina statistika da se razbiju neke predrasude. Ljudi sve mjere, mislim da imaju i podatak kad je neki igrac prnuo ali ne zele da ih objavljivaju za sad dok traje prvenstvo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Kompromis i 4 gosta.