AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

macak88
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la macak88 » 27 apr 2014, 21:16

Milan have decided to offload Balotelli (23) following his most recent outburst. He is ready to join Monaco in Ligue 1. [Corsport]
:shock:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 apr 2014, 21:28

Negdje pise da ide u Manchester (zamjena Van Perise), pa PSG u zamjenu za Lavezzija, pa Monaco, pa Arsenal... kandidata svakako ima, a ako je istina da ga je uprava prekrizila, onda mu je ovo zadnja sezona ovdje.

Sto se mene tice, slobodno neka ide, ali ispod 40-50 miliona nista. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 27 apr 2014, 21:30

Kakvih bolan 40-50?

Mogu biti sretni ako pokriju novac koji su platili za njega, maksimum nekih 30 ako Monaco odluči da se baš razbacuje lovom i sl...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 apr 2014, 21:32

Pa ako je istina za Monaco i PSG, onda bih trazio 40 miliona. Ionako precjenjuju svakog igraca, pa sto ne bi i njega. :kafa:

Mada je nekih 30-35 optimalna cijena.

FORZA MILAN !

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2014, 21:47

Ovo sve polako mirise na neku konstantu u posljednje vrijeme. 2010/11 Prvaci, 2011/12 2.mjesto, 2012/13 3.mjesto, 2013/14 6-8 mjesto, 2014/15 top 10 ;)
P.S. Ako se proda Mario ocekujem transfer tipa nekih 15m € za recimo Bendtnera :cool:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 apr 2014, 23:29

Rami: "My future? Milan is my dream club, but I won't rule out joining another club." :crazy:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 28 apr 2014, 00:25

Pošteno. Prošlo je vrijeme bandiera kao što su bili Maldini i Baresi. Sad svi trče za parama. Ovi sad što su u Milanu sutra bi otišli za 10 hiljada više.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 apr 2014, 16:35

_forzamilan_ je napisao/la:Pošteno. Prošlo je vrijeme bandiera kao što su bili Maldini i Baresi. Sad svi trče za parama. Ovi sad što su u Milanu sutra bi otišli za 10 hiljada više.
A mozhda je proshlo vreme velikog Milana, u kome su bandiere bili Baresi i Maldini. :roll: ;)
Ovi sad shto su u Milanu ne zhele da trule u neambicioznom klubu, koji se zadovoljava mediokritetskim rezultatima. :zviz:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2014, 16:46

Nek' si nam ti rekao.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 28 apr 2014, 17:31

MaGiCa je napisao/la:
_forzamilan_ je napisao/la:Pošteno. Prošlo je vrijeme bandiera kao što su bili Maldini i Baresi. Sad svi trče za parama. Ovi sad što su u Milanu sutra bi otišli za 10 hiljada više.
A mozhda je proshlo vreme velikog Milana, u kome su bandiere bili Baresi i Maldini. :roll: ;)
Ovi sad shto su u Milanu ne zhele da trule u neambicioznom klubu, koji se zadovoljava mediokritetskim rezultatima. :zviz:
:thumbup:
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 apr 2014, 18:02

MaGiCa je napisao/la:
Veoma zanimljiv je ovaj dio u italicu. Baš me zanima koji to trenutni igrači, izuzev El Shaarawyja, uništavaju svoju karijeru (ili kako piše - truHnu) u Milanu :?: Većini njih je igranje na San Siru krajnji domet, osim već pomenutog Faraona. Paradoksalno je da upravo on, koji je ubjedljivo najveća nada Rossonera, koji je s 18 godina na leđima nosio Milan ( :!: ), na sav glas trubi o tome da želi ostati u klubu i igrati rame uz razme sa svojim idolom, Kakom.

Hajde da krenemo od ostalih koji kao nešto vrijede...

De Sciglio - za sada ostaje samo talentovani klinac, koji uzgred još uvijek nema izgrađenu igru u ofanzivi i kvaliteta centaršut da bi bio meta najjačih klubova (baš me zanima kako bi kao takav igrao u npr. Realu :zviz: ).
Rami - prosječan igrač kojem je ovo ostvarenje sna i kojeg u najboljem slučaju čeka Valencija, naravno ukoliko napusti klub.
De Jong - odličan igrač, meni lično vrlo drag, ali ipak u lijepim godinama. Slaba igra u ofanzivi, mesarstvo i nekonstatnost su ga uvijek dijelili od ostvarivanja veće karijere.
Montolivo - isto kao i Nigel, s tim da je on kapiten kluba. Zasluženo, nema šta. Međutim, za nešto više, on bi ipak igrati bez previše oscilacija i padova forme, a on to ne čini. Plus što je također u godinama.
Taarabt - nakon što su svi pomislili da se pozdravio s ozbiljnim fudbalom, on je ipak pokazao da ne mora biti toliko sebičan i da svojim driblinzima može očarati fudbalske sladokusce. No znamo kako prolaze ti vječni talenti... Kapacitet za velika djela, ali bojim se da će ostati na tome. Možda je on jedini od navedenih koji će platiti danak igrama u Milanu, naravno ako nastavi igrati dobro, a Milan ne bude igrao zapaženiju ulogu.
Honda - propao po dolasku u Italiju. Ne trebam pominjati da je već u zrelim fudbalskim godinama kada se očekuje najbolje s njegove strane. Solidan igrač za rotaciju.
Kaka - on je svoju posljednju riječ odavno rekao. Poslije 2007., a posebno po povratku kući, to više nije onaj igrač koji je bio najbolji na svijetu. Sada je jedna od slabijih karaka čak i ovakvog Milana, koji konkuriše za poziciju najgoreg u posljednjih par decenija.
Balotelli - psiha je stvar koja će ga vječno progoniti i sprječavati da postane WC napadač, iako po nekim minimalnim kriterijima to već jeste. Ima tu još stvari kao simuliranje, oscilacije... ali sve to potiče od mentalne nezrelosti. Donio je mnogo toga otkako je došao, ali ne može se reći da ga klub koči više od njega samog.

Eto, nadam se da smo razbili mit o igračima koji navodno propadaju u neambicioznom klubu koji se zadovoljava prosječnim rezultatima. Ti slobodno navedi nekog igrača za kojeg misliš da se izdvaja i koji može igrati u boljem klubu, ja te odmah demantujem. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 apr 2014, 18:13

Chekaj, MDS, SES, Balawi, Montolivo, verovatno sutra Cristante i Petagna, pre toga Pato, T.Silva, Zlatan...malo li je toliko njih koji su mogli mnogo vishe, ali nisu imali adekvatni supporting cast :?:

Konstatovali smo da Milan vishe nije shto je nekad bio. Ako je to tako, onda nema efekta pozivati se na Baresija ili Maldinija koji su 80-90% svojih karijera proveli u jednom od najjachih klubova sveta u tim periodima. Malo morgen bi njihove karijere izgledale tako kako su izgledale, da je modus operandi Milana u to vreme bio ovakav kao shto je danas.

Trenutni Milan je objektivno ekipa da se bori za LE, daleko iza Fiorentine i vodeceg trojca. Nek uprava Izvoli, pa otera Balawog - pasce ACM josh nizhe.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 apr 2014, 18:27

MaGiCa je napisao/la:Chekaj, MDS, SES, Balawi, Montolivo, verovatno sutra Cristante i Petagna, pre toga Pato, T.Silva, Zlatan...malo li je toliko njih koji su mogli mnogo vishe, ali nisu imali adekvatni supporting cast
Za SES-a sam već rekao da je on jedini igrač kojeg bi ovakav Milan mogao ukopati. Međutim, kao što pomenuh, on ne namjerava ići sa San Sira. :cool: Za De Sciglija, Balotellija i Montoliva sam objasnio. Jednostavno, on bi možda funkcionisali bolje u nekom top klubu, ali da dođeš do takvog i ti moraš biti top. A eto, Super Mario je igrao u odličnom Cityju, ali je napravio veliko ništa. U stvari, napravio je gomilu skandala. Monto je bolje igrao u slabašnoj Fiorentini nego sada u Milanu, mislim da je to dovoljno. Čovjek se jednostavno ne snalazi najbolje u većem klubu, iako je s vremena na vrijeme imao briljantnih utakmica (pobjeda nad Barcom 2-0 je jedna od tih). A Cristante i Petagna još uvijek igrao u Primaveri, tako da su irelevantni za ovu diskusiju, jer pričamo o trenutnoj situaciji, a ne o tome šta će biti za 2-3 ili 5 godina. Što se tiče Pata, njega su uništile povrede. Tu je Milan bio nemoćan, iako je i famozni MilanLab djelimični krivac. No ne poznajemo tu tematiku totalno, tako da je i njihova krivica pod velikim upitnikom (ne amnestiram ih, samo konstatujem). Thiago Silva i Zlatan su osvajali trofeje s Milanom i prodali se u ultrabogati PSG, gdje su obojica glavni igrači. Jedino nisu podigli CL trofej, ali treba napomenuti da su i oni i Pato igrali u zlatnoj eri Barcelone, tako da im odlazak u druge klubove ne bi bio od velike pomoći u ostvarenju tog cilja.
MaGiCa je napisao/la:Konstatovali smo da Milan vishe nije shto je nekad bio. Ako je to tako, onda nema efekta pozivati se na Baresija ili Maldinija koji su 80-90% svojih karijera proveli u jednom od najjachih klubova sveta u tim periodima. Malo morgen bi njihove karijere izgledale tako kako su izgledale, da je modus operandi Milana u to vreme bio ovakav kao shto je danas.
Ma to je sve jasno, i ne sporim uopće, ali suludo je očekivati da Milan može biti uvijek uspješan kao Sacchijev, Capellov ili Ancelottijev. Svi veliki klubovi (trenutno ACM i MUFC) prolaze kroz teške periode, ali se uvijek dižu iz pepela i izdominiraju određeni vremenski period. Uvjeren sam da ovaj put neće biti iznimka.
MaGiCa je napisao/la:Trenutni Milan je objektivno ekipa da se bori za LE, daleko iza Fiorentine i vodeceg trojca. Nek uprava Izvoli, pa otera Balawog - pasce ACM josh nizhe.
Neće, ukoliko bi od transfera dobili 30-40 miliona koje bi uložili u 2 ili 3 kvalitetna pojačanja u svakom redu. Ipak, pošto znamo da takav scenarij nije realan kada su u pitanju Berlu i Ujak Fester, onda nemam ništa protiv Balinog ostanka. Bolje on u vrhu napada, nego milioni u džepovima staraca koji sistemski uništavaju vlastiti klub.

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 29 apr 2014, 10:03

Sanjam ja sinoc Real prodaje di mariu Milanu za 60 milki ,a meni zao klempe. ;)
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 apr 2014, 10:20

madridistaforever je napisao/la:Sanjam ja sinoc Real prodaje di mariu Milanu za 60 milki ,a meni zao klempe. ;)
Samo sanjaj snovi su besplatni :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 29 apr 2014, 11:35

"Tutto sport: Galliani doesn't want 6th place because he wants to play summer tour in USA which makes more money." :crazy:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 29 apr 2014, 11:44

Ja ne znam šta taj Galliani radi, je li on osoba zadužena za transfere ili on odlučuje o svemu u Milanu, gdje je Berlusconi koja je njegova funkcija sada u Milanu?
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 apr 2014, 12:09

Pa koji ku'rac o tome nisu ranije razmisljali? Pocevsi od (ne)dovodjenja igraca, trpljenja Allegrija pa do postavljanja neiskusnog Seedorfa (koji ruku na srce radi najbolje sto moze).

Jadan covjek, nije zasluzio ovo sve. Cak ne smije ni intervjue davati, jucer ga Galliani pecnuo da je bez odobrenja dao intervju za sky. Molim? Je li i za to treba imati dozvolu? :facepalm:
Seedorf je "tezak" covjek, ne mogu s njim kako oni hoce. Zato im je trn u oku.

Da hoce crknuti, obojica, pocevsi od Gallianija. Drugacije haman ne moze. Prije sam ga jos budala branio, ali ispade da je on najveca rak rana kluba. :crazy:

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 apr 2014, 12:11

Berlusconi: "Will I sell Milan? No. These are the fantasies of other people."

Milan's coach for next season - percentages by Mediaset.
Inzaghi - 60%.
Seedorf - 25%.
Montella - 10%.
Spalletti - 5%.

Where Balotelli will play next season: percentages by Mediaset:
Milan: 30%.
Galatasaray: 25%.
Monaco: 15%.
Arsenal, Chelsea, Tottenham: 10%.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 29 apr 2014, 12:50

IlPrincipe je napisao/la:
Where Balotelli will play next season: percentages by Mediaset:
Milan: 30%.
Galatasaray: 25%.
Monaco: 15%.
Arsenal, Chelsea, Tottenham: 10%.[/b]
Sta je sa preostalih 20% ???? :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.