Safet Sušić - Pape

DonCorleone
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonCorleone » 20 jun 2014, 21:55

Virtu4l je napisao/la:Može se sa njima igrati, favoriti jesu, ali nisu toliki.
Mukando dragi, Francuska je nikada jaca, strasan fudbal, izuzetna pokretljivost, brzina, nema guzonja koji se vuceraju po terenu, nema povlastenih, momci ginu zajedno na terenu, a fizicki su spremniji od nas barem tri puta. Toliko o tvojoj prognozi.

Ova Francuska je ovakvu igru vec davno najavila u pripremnim utakmicama, a sada potvrdjuje izuzetnu formu. Mi igramo tromo, bez ikakve fizicke snage, jedino mali Mume nas izvlaci. Kakve su ovo pripreme bile, Bog sami zna. Ova Francuska bi nas pojela.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 21:59

DukeOfWellington je napisao/la:Igrali bismo pod manjim pritiskom nego oni, ali ne bez pritiska, znamo da imamo finu šansu.
Naravno, ovi golovi su došli iz grešaka, po meni Benaglio kriv za prva dva. Na prvu sve ovo djeluje strašno, ali nije to baš tako.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:01

DonCorleone je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Može se sa njima igrati, favoriti jesu, ali nisu toliki.
Mukando dragi, Francuska je nikada jaca, strasan fudbal, izuzetna pokretljivost, brzina, nema guzonja koji se vuceraju po terenu, nema povlastenih, momci ginu zajedno na terenu, a fizicki su spremniji od nas barem tri puta. Toliko o tvojoj prognozi.

Ova Francuska je ovakvu igru vec davno najavila u pripremnim utakmicama, a sada potvrdjuje izuzetnu formu. Mi igramo tromo, bez ikakve fizicke snage, jedino mali Mume nas izvlaci. Kakve su ovo pripreme bile, Bog sami zna. Ova Francuska bi nas pojela.
Otom potom. Siguran sa da ako ijednu reprezentaciju onda Pape ima Francusku u malom prstu. A posebno sada kada ce biti prvi u grupi. Ali biti ce jako jako tesko suprostaviti se njima. Jer Svicu su skroz slomili. Ali postoje i nacini kako igrati protiv njih. Ali tema je sada SAMO Nigerija.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 jun 2014, 22:02

Koliko god Francuska dobra isto toliko, dobro ne baš toliko, Švicarci i ne igraju baš dobro. Puno je tu grešaka, komplikuju neke situacije... Ali, naravno, slažem se da Francuzi odlično igraju.

Govorimo o fizičkoj spremi a skoro nam svi igrači pretrčali oko 10 km, vjerujem da su ima li još snage. Ja vjerujem da možemo dobit i Nigeriju i Francusku. :bih:

Benaglio je kriv za prva dva gola, na drugom pokriva 2. stativu a ne 1.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:04

Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Igrali bismo pod manjim pritiskom nego oni, ali ne bez pritiska, znamo da imamo finu šansu.
Naravno, ovi golovi su došli iz grešaka, po meni Benaglio kriv za prva dva. Na prvu sve ovo djeluje strašno, ali nije to baš tako.
Francuska lomi suparnike tempom a poslje ih Benzema i Giroud dokrajce. Cak i njih dvojica su prilicno agilni i pokretljivi za napadace. Trkacki su jedna od najjacih reprezentacija na SP. Postoji samo jedan nacin da se suprostavis takvoj reprezentaciji ali kao sto rekoh to sada nije tema.

apolo
Kontakt:

Post Postao/la apolo » 20 jun 2014, 22:05

Ne treba nama ovaj Seferovic. Pa sa loptom se nije sastavio. Bice losa noc.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:07

amstaff je napisao/la:Ne bi me cudilo da zaigramo nesto kao 4-1-2-1-2 ukoliko Spaha i Sejo ne zaigraju. Lulic na boku u ovoj varijanti, a Seo stoper.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
:rol: :rol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jun 2014, 22:08

Unofficialpage je napisao/la:Koliko god Francuska dobra isto toliko, dobro ne baš toliko, Švicarci i ne igraju baš dobro. Puno je tu grešaka, komplikuju neke situacije... Ali, naravno, slažem se da Francuzi odlično igraju.

Govorimo o fizičkoj spremi a skoro nam svi igrači pretrčali oko 10 km, vjerujem da su ima li još snage. Ja vjerujem da možemo dobit i Nigeriju i Francusku. :bih:

Benaglio je kriv za prva dva gola, na drugom pokriva 2. stativu a ne 1.
Prvi gol je bilo teško vaditi, šut je bio odličan i to iz ne baš lagane pozicije. Drugi gol je prije svega grozna greška Behramija čini mi se, ali je Benaglio začinio primivši short side gol, velika greška za ozbiljnog golmana.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 20 jun 2014, 22:08

Virtu4l je napisao/la: Naravno, ovi golovi su došli iz grešaka, po meni Benaglio kriv za prva dva. Na prvu sve ovo djeluje strašno, ali nije to baš tako.
+

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:09

Biscione je napisao/la:Ne treba ništa mijenjati, onako kao protiv Argentine treba izaći ponovo (ista formacija, isti sastav). A ako zagusti može ubacit Vedu u drugom pol.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 22:11

DukeOfWellington je napisao/la:Prvi gol je bilo teško vaditi, šut je bio odličan i to iz ne baš lagane pozicije.
Mislim da bi njegov igrač izbio loptu glavom da Benaglio nije zaplivao. Loša komunikacija prije svega.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:11

dubrovnik je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
emir79 je napisao/la: Nigerija nije Argentina. Nama je pobjediti, a treba se ugledati i na Hrvatsku i povuci paralelu izmedju njihove i nase utakmice. I oni su igrali sa 2 napadaca, Mandzukicem i Olicem, uz to igrali sa protivnmikom slicnim nasem.
Olic igra iskljucivo na krilu u Hrvatskoj, on nije klasicni napadac kao Mandzo. Pokusaj staviti Mandzukica na krilo, pa ces vidjeti da nece na nista liciti, kao i kod nas kad Vedo preuzme tu ulogu.
Zec moze igrati tu ulogu na krilu a Ibisevic ni u najludjem snu.
:thumbup: :thumbup:
Cuj Olic isto kao Vedo :roll: :roll:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 jun 2014, 22:12

PerryFred je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Naravno, ovi golovi su došli iz grešaka, po meni Benaglio kriv za prva dva. Na prvu sve ovo djeluje strašno, ali nije to baš tako.
+
Potpis. Svicarci su veceras bili pravo losi u prvom poluvremenu. I mi bi ih demolirali isto ovako kao francuzi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2014, 22:14

Ajax je napisao/la:Francuska lomi suparnike tempom a poslje ih Benzema i Giroud dokrajce.
Znamo i mi itekako nabiti tempo, vidjelo se to u posljednjim prijateljskim utakmicama, a mislim da ćemo se sutra ponovo uvjeriti u to.
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jun 2014, 22:16

Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Prvi gol je bilo teško vaditi, šut je bio odličan i to iz ne baš lagane pozicije.
Mislim da bi njegov igrač izbio loptu glavom da Benaglio nije zaplivao. Loša komunikacija prije svega.
Teško je golmanu imati to u vidu, on se refleksno baca prema lopti.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:18

Ponos Torina je napisao/la:4-4-2 bez Misimovica tako bi trebali igrati sledece dvije utakmice.Dzeko i Ibisevic u napadu i da napunimo mreze Nigerije/Irana :thumbup: :wave:
Jaca je 4-5-1 sa Misimovicem od 4-4-2 bez Misimovica. Zasto ?? Pa zato jer Misimovic zna zadrzat loptu kao i kreirat akciju asistirati. Dok Ibisevic zna samo trcat i pomagat u defanzivi. Ibisevic jeste opasniji u napadu ali riskiramo da igramo sa samo dva igraca u sredini terena. Naprimjer jedna Francuska bi nas pregazila u sredini ako bi tako zapoceli u prvih 30 minuta utakmice. Ibisevic je idealan za zadnjih 30 minuta. Tada zbog umora protivnika i nisu tolike bitne pojedine kvalitet koje Misimovic ima a Ibisevic nema.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 22:30

emir79 je napisao/la:
1988risha je napisao/la:
Pa nije ovo bajramski turnir,da čitamo tvoje gluposti o taktici... Svako živ vidi da igramo bolje s jednim špicem nego sa 2,a ti se naš'o pametovat tu... Pa ne igraš protiv Litve pa da možeš igrat tako... Fkt ti pojma o životu nemaš...
I opet se glupiras, kao i ovaj gore @Sveti.

Ne igramo mi bolje zato sto Vedad sjedi na klupi, nego zato sto imamo adekvatnog igraca na defanzivnom veznom koji pokriva jedan veci dio terena, odnosno, pretrci preko 12 kilometara.
Kako smo to ljepoto moja igrali do utakmice sa Slovackom? Bez Vedada? Aha, covjek postigao 8 golova, a Dzeko 10, imali najubojitiji tandem u kvalifikacijama. Kao sto rekoh, Vedad ne mjenja nista svojim ulaskom protiv Nigerije, sta vise, opasniji smo sa njim u napadu. Ali treba djecurliji objasnjavati, ili patite od amnezije, pa ne znate ni sta je jucer bilo. I zasto uzimas Litvu ? Zasto ne uzmes Grke? Sto ih zaobilazis?
:problem: :problem:
a sta je sa DESNIM KRILOM. Dali smo igrali sa DESNIM KRILOM kada je igrao Vedo. Nije jedina promjena Besic. Pravi zadnji vezni - Besic kojega smo mnogi prizivali razbijac napada. A pravo krilo - Hajrovica rasteze igru kao i protivnicku odbranu. I omogucava napade na obadvije strane. A to koliko je "jedna" Grcka jaka ce se pokazati na ovom SP. Svako ko imalo prati fudbal zna zasto smo mogli toliko riskirati protiv "jedne" Grcke. Zato jer ljudi nemaju skoro nikakav ofanzivni potencijal. Oni postignu jedan do nijedan gol cak protiv Latvije i Lichtenstaina. Pa i Nigerija je opasnija od jedne Grcke ofanzivno. Grcka je gotova prica. Stara reprezentacija sa tendencijom padanja u svim segmentima. Nova prica i izazov je ispred nas a to je NIGERIJA.

Nemoj zamjerit Emire, nije nista licno. U utakmici koja je biti ili nebiti bi bilo nerealno poceti sa dvojicom napadac i napast od prve minute. Na taj nacin cak i gubimo kvalitetnu zamjenu na klupi. Odnosno ovisimo samo o inspiraciji VIsce ili Ibricica jer drugih ofanzivaca nemamo na klupi.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 jun 2014, 23:05

Igrat ce LUlic na beku Kolasinac ide na stopera na lijevo krilo ce ici Visca.To je promjena u odnosu na Argentinu,Hajrovic je na desnom krilu ,a Dzeko u napadu..Očito sa Safet ne zeli rizikovati sa BIcakcicem

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:14

Francuska jaka ko beton. Svica je puno bliza po kvalitetu igraca nama nego Francuska. Doduse mi smo ipak jedno 20% jaci od Svice. Ali ako nista biti ce ( ako se kvalifikujemo ) jako tesko protiv Francuske ali ipak Svica nam je pokazala kako ne treba igrati protiv Francuske i njihovu pravu snagu.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 20 jun 2014, 23:15

1988risha je napisao/la:
Grcima smo dali 3 gola... i Slovačkoj 2... JEL TO PO TEBI BOMBAŠKI NAPAD U 4 UTAKMICE ????

Ti si zaključio da mi bombardujemo ekipe na osnovu 12 komada Lihtenštajnu,9 Litvi i 4 Litvaniji :clap: :clap:

A u 4 ozbiljne utakmice smo dali 5 golova,u dvije od te 4 nismo dali niti jedan... i to je po tebi bombardovanje... AFERIM STRUČNJAK... Problem je što na SP nema Baltičkih repki...i Lihtenštajna... Tako da prestani se glupirat... u 4 utakmice dati 5 golova i nije neko bombardovanje... malo više od 1 gola... tako da ne prdi bezveze... Costa Rica je dala 4 gola Italiji i Urugvaju u 2 tekme pa ih jos niko nije prozvao bombarderima...
Nadam se da neces biti toliki strucnjak pa i da ovom gospodinu se suprostavis.

Mislite li da Safet Sušić treba krenuti s dva napadača, Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem?
Ivica Osim: Ma, šta ja imam misliti!? Može se igrati i s pet špiceva, ali kada oni trče svih 90 minuta i vraćaju se u odbranu. Vidjeli ste Ivicu Olića i Marija Mandžukića, pa oni su ganjali više nego vezni i odbrambeni igrači. Bacaju se, remete igru, trče kao navijeni i još stignu zabiti gol. Ako naši tako budu igrali, onda neće biti problem. Danas se bez trke ne može ništa. Napadači moraju stalno pritiskati odbranu protivnika.

Al s´obzirom, da vi znate na cemu svijet stoji, nacete vi i Osimu zamjerke, sta on zna.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.