Pa mi se križamo sa A grupom čini mi se, a tamo je realno svaki protivnik itekako prolazan.
Ma bogme čisto sumnjam, dvaput da ih mlatnemo u kratkom roku, ne bi im bilo dobro

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Pa mi se križamo sa A grupom čini mi se, a tamo je realno svaki protivnik itekako prolazan.
Francuzima 4. mjesto vise odgovara nego 3. Jer bi u tom slucaju izbjegli Srbiju i Grcku do polufinala. Od Spanije su dosta bolji, a o ostalim ekipama iz grupe A ne vrijedi ni pricati. Mi bi u slucaju pobjede sutra bili mininalno 3.
Čak bi u tom slučaju Francuzi mogli ciljat tu četvrtu poziciju koja u narednoj rundi donosi a1 (iako je tamo puno iznenađenja to je vjv Španija) pa u narednoj rundi na možda Finska (Izrael) - Hrvatska.bordobijeli je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:40Sta mislite mogu li Francuzi razmišljati na nacin pa bolje Bosna da prodje nego Litva.
Zasto tako mislis u vezi Srbije? Ja bas kapiram da je obratno. Igra se koliko treba, odmaras najvaznije igrace (Jokaru i Micića) jer imas tu mogucnost usled ovakve grupe. Razigravas ostale, projektujes plan B, C...Shategabri je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:50Ne u našoj grupi.lumani je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:47Shategabri je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:43
Pa realno tri top utakmice gdje dajemo 80+.
Ne kažem da neki ne kalkulišu, al kad pogledam rezultate nekih drugih reprezentacija, mi smo definitivno hit prvenstva.
Nema kalkulisanja sve tijesne tekme.
Kalkuliše Srbija sigurno, odu na +20 i onda skinu nogu sa papučice.
Iskreno mislim da će im se to obiti o glavu, no dobro.
Čini mi se i Španija da je ovo izgubila pod sumnjivim okolnostima.
BenjooJutub je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:42Najbolje rezultate nacionalne selekcije postižu kada je u ekipi 80% Bošnjaka...![]()
Svaka utakmica je na isti kalup, odlijepe se na startu i onda doziranje. Bar ja tako doživljavam.marconato je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:06Zasto tako mislis u vezi Srbije? Ja bas kapiram da je obratno. Igra se koliko treba, odmaras najvaznije igrace (Jokaru i Micića) jer imas tu mogucnost usled ovakve grupe. Razigravas ostale, projektujes plan B, C...Shategabri je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:50Ne u našoj grupi.
Čini mi se i Španija da je ovo izgubila pod sumnjivim okolnostima.![]()
Ne treba zapinjati ni za koga.
Imaš li ti šta o konkretnom naslovu?
Ma u top 4 koji god
Izgubise juce od Belgijanaca i tamo je grupa totalno luda,ali niko ne izgleda nista posebno,svako ko se bude krizao s tom grupom moze biti sretan.Shategabri je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:32Ma u top 4 koji god![]()
Ja se te Španije nimalo ne plašim.
Mi ako prođemo ovu grupu, Španci uopšte nisu neki bauk.
Sastav im je tu negdje sa nama s tim da braća Hernangomez nisu Nurkićeva liga, a bogme nemaju ni igrača tipa Muse.
Ostalo je bara-bara.
Ekipa je pokazala snagu nakon sto je samo posle 2 odigrana prijateljska meca dobila Grke (uz Janisovih 40 p) i to citavo drugo poluvrijeme bez Micića.Shategabri je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:26Svaka utakmica je na isti kalup, odlijepe se na startu i onda doziranje. Bar ja tako doživljavam.marconato je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:06Zasto tako mislis u vezi Srbije? Ja bas kapiram da je obratno. Igra se koliko treba, odmaras najvaznije igrace (Jokaru i Micića) jer imas tu mogucnost usled ovakve grupe. Razigravas ostale, projektujes plan B, C...Shategabri je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:50
Ne u našoj grupi.
Čini mi se i Španija da je ovo izgubila pod sumnjivim okolnostima.![]()
Naravno, tu se slažem, igra se koliko treba, grupa je takva da Srbija to može sebi priuštiti.
To može biti i dobro, a može i kontraproduktivno u smislu opustanja.
Turnir treba odraditi na max, onda pamet na ispašu![]()
Drugi razlog za to mi je utakmica Slovenije sa Mađarskom dan ranije i sličan obrazac gdje su glavni igrači igrali tako do 20 minuta, u prvom nabili razliku i kasnije lagano.
Srbija ima takvu širinu u rosteru da bi mogli igrati utakmice na max. Jasno, postoji rizik od povreda, istrošenost (mada su ovo top spremljeni igrači, a recimo Jokić najbolje zna kako je igrati b2b ili 4 meča u 7 dana). Plan B, C se mogu razvijati i sa nešto većim angažmanom, ovako se stiče utisak da ne znamo pravu snagu ekipe (što s neke strane može biti i dobro za samu ekipu, al opet svi znaju snagu reprezentacije Srbije, tako da...).
Vidjećmo kad krene KO faza jesam li u pravu.
Ljiljani nisu ratna zastava , nego grb srednjovjekovne Bosne, hrscana nasih pradjedova.Kristijan je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:12imekorisnicko je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:07
Prijatelju, godinama se pokušava uraditi sve da se privole Srbi. Svaki iole BH patriota Srbin ima status zvijezde,ali prilagođavat se takvima kao ti koji će svejedno navijati za Srbiju uz hitove Baje malog nema nikakvog smisla. Mi se hajcamo kako nam se hajca,a ti navijaj za kog ti se navija
Budimo pošteni, nitša se ne pokušava da bude zajednička država. Apsolutno. Ništa. Svi su u torovima i to potvrđuje i ova fotografija koju sam postavi baš zbog toga. Ratne zastave nosaju ljudi koji nisu ni bili učesnici rata. I to je kontraproduktivno baš iz svega toga što si naveo. Osim ako je nekome interes da za jednu reprezentaciju navija trećina zemlje. Da ne navodim slučaj Vranješ i tetovažu.
Dakle ja sam formalista oko nekih stvari. Ratnim zastavama nije mjesto na tribinama i stadionima. I tu nema ali.
A ko ne vidi da to busanje sa ratnim zastavama nanosi isključivo štetu nečemu što se zove multietnička država, jbg. Možda shvati prekasno. Toliko na tu temu, bez krajnje loše namjere.
Kome je stalo do BiH ljiljani mu ne smetaju, kome nije stalo apsolutno je nebitno koja ce zastava bit...moze i ona sa cevapom pa ovaj ce opet otic igrat za "maticu"..Vjeverica777 je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:06Pa dobro, a zašto se onda buniš kada Čilić, Matković, Bogdanović igraju za Hrvatsku ili ako sutra Lana Pudar bude plivala za Srbiju.Victor je napisao/la: ↑05 sep 2022, 12:56Ljiljani samo mogu uvrijediti onoga ko ne voli BiH..ako ti ne volis BiH sta te onda briga? I otkud ti pracvo na misljenje..? Ne priznajes drzavu znaci diskreditovan si..
Eto samo da se srbi i hrvati koje boli q za BiH ne uvrijede mi necemo nosit ljiljane ..eo samo da rep svezem
To ne sporim, kvalifikacije za SP, ona sa Grčkom je bio max angažman.marconato je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:37Ekipa je pokazala snagu nakon sto je samo posle 2 odigrana prijateljska meca dobila Grke (uz Janisovih 40 p) i to citavo drugo poluvrijeme bez Micića.Shategabri je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:26Svaka utakmica je na isti kalup, odlijepe se na startu i onda doziranje. Bar ja tako doživljavam.
Naravno, tu se slažem, igra se koliko treba, grupa je takva da Srbija to može sebi priuštiti.
To može biti i dobro, a može i kontraproduktivno u smislu opustanja.
Turnir treba odraditi na max, onda pamet na ispašu![]()
Drugi razlog za to mi je utakmica Slovenije sa Mađarskom dan ranije i sličan obrazac gdje su glavni igrači igrali tako do 20 minuta, u prvom nabili razliku i kasnije lagano.
Srbija ima takvu širinu u rosteru da bi mogli igrati utakmice na max. Jasno, postoji rizik od povreda, istrošenost (mada su ovo top spremljeni igrači, a recimo Jokić najbolje zna kako je igrati b2b ili 4 meča u 7 dana). Plan B, C se mogu razvijati i sa nešto većim angažmanom, ovako se stiče utisak da ne znamo pravu snagu ekipe (što s neke strane može biti i dobro za samu ekipu, al opet svi znaju snagu reprezentacije Srbije, tako da...).
Vidjećmo kad krene KO faza jesam li u pravu.
Ovo sto Kari radi je sasvim ok i po meni bolje nego ono Saletovo (2015 i 2019) kad smo u grupi giljali za svaku yebenu loptu, dobijali sve po 25-30, pa posle izduvali k'o balon.
Ima tu jos dosta prostora za napredak, treba razigrati Gudurića, Nedovića, Jaramaza, Davidovca...
Dalje, lako je sa Jokićem i Micićem, treba ostale ukljuciti u sistem, zato se i desi pad, a ne samo zato sto se dozira potrosnja. Evo danas je stigao i Milutinov i tu onda pod koshem dobijamo dominaciju kakvu msm nema nijedna reprezentacija na prvenstvu.
Ma ne zna se nista ni u toj grupi gdje je Španija. I oni su izgubili od Belgije imaju još igrati s Turcima i CG i mogu izgubiti pa nece biti prvi u grupi. Daj da mi dobijemo francusku a u osmini finala cemo s pjesmomharis004 je napisao/la: ↑05 sep 2022, 14:05Čak bi u tom slučaju Francuzi mogli ciljat tu četvrtu poziciju koja u narednoj rundi donosi a1 (iako je tamo puno iznenađenja to je vjv Španija) pa u narednoj rundi na možda Finska (Izrael) - Hrvatska.bordobijeli je napisao/la: ↑05 sep 2022, 13:40Sta mislite mogu li Francuzi razmišljati na nacin pa bolje Bosna da prodje nego Litva.
B3 je možda najgora opcija jer bi u 1/4 finala išli na Srbiju.
U suštini na eurobasketu, pogotovo u 1/4 finala nema laganog protivnika, ali nekako po do sada prikazanog najviše će vrijediti izbjeći Srbiju i Grčku prije polufinala, a to donose pozicije b1 i b4.
Sigurno da im Španija ne bi bila najpovoljniji žrijeb u 1/8 finala, ali bi im se otvorio žrijeb a u polufinalu bi išli na Grčku.
Ako mi nekako uhvatimo b3 u nekim ludim scenarijima išli bi na CrnuGoru/Tursku što opet nije katastrofalan žrijeb poslije ovakve grupe![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.