FK Rudar Kakanj

lokalpatriota
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la lokalpatriota » 25 apr 2017, 13:07

Nakon odigranog 23. kola Rudar na 3. mjestu sa 39 bodova. Kad bi igrači imali i pokazali malo volje možda bi i mogli ući u PL, ali ništa se ne zna, ima još 7 kola do kraja sezone. Prošlu utakmicu u Goraždu su nam poništili čist go, pa nam je onda sudija podijelio tri crvena kartona, suđenje katastrofa. Iduće kolo Rudar gostuje na Koševu kod Bosne Seme
Zadnja izmjena: lokalpatriota, dana/u 25 apr 2017, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 25 apr 2017, 13:52

lokalpatriota je napisao/la:Nakon odigranog 23. kola Rudar na 3. mjestu sa 39 bodova. Kad bi igrači imali i pokazali malo volje možda bi i mogli ući u PL, ali ništa se ne zna, ima još 7 kola do kraja sezone. Prošlu utakmicu u Goraždu su nam poništili čist go, pa onda sudija dijelio crvene kartone, suđenje katastrofa. Iduće kolo Rudar gostuje na Koševu kod Bosne Seme
Ako uspješno apsolviraju naredne dvije utakmice, onda smo glavni kandidati za viši rang. Al' Rudar je to, ako se kojim slučajem dovedu u situaciju da ih pobjeda vodi u PL (utakmica tipa Mladost-GOŠK), ONI ĆE KIKSATI!
#samoRudar #zauvijek

lokalpatriota
Kontakt:

Post Postao/la lokalpatriota » 25 apr 2017, 15:35

Otkako je Rudar ispao iz Premijer lige, svake sezone su favoriti i najavlju
ju povratak u PL. Nakon što smo ispali iz najelitnijeg društva svake sezone smo u vrhu tabele. Evo sve o sezonama od 2001. do 2014. :
2001/2002.
Najavljen je brzi povratak u PL, ali je tada ušla ekipa NK Žepče, a Rudar je završio na četvrtom mjestu sa 49 bodova.
2002/2003.
Opet je Rudar jedan od najozbiljnijih kandidata za ulazak u Premijer ligu, ali su na kraju prvenstva navijači i ljubitelji fudbala u Kaknju razočarani. Peto mjesto sa 59 osvojenih bodova.
2003/2004.
U ovoj sezoni Rudar je završio kao četveroplasirani sa 44 osvojena boda.
2004/2005.
Rudar je vječito u vrhu i ovoga puta se u Kaknju odlučuje Velež ili Jedinstvo. Ako Rudar porazi rođene, Jedinstvo je Premijerligaš. Ovo prvenstvo ostaje upamćeno po još jednom uzaludnom pokušaju Rudara da bude prvi.
2005/2006.
Prednost koju je Velež napravio u prvih deset kola prvenstva do kraja se samo uvećavala tako da Rudar nije imao nikakvih šansi i nije moga napraviti ništa više od druge pozicije.
2006/2007.
Takmičarska sezona u kojoj je Rudar definitivno propustio najveću šansu da se vrati u društvo premijerligaša. Najveći dio prvenstva, od devetog do zadnjeg kola Rudar je bio prvi. Utrku za šampionsku titulu vodili su Rudar i Zvijezda iz Gradačca, a prvak je postao Travnik koji je cijelo prvenstvo imao najmanje izgleda za osvajanje titule.
2007/2008.
I ovog puta najave o povratku u PL nisu izostale. Ovu sezonu Rudar je završio na trećem mjestu sa 46 bodova.
2008/2009.
Ponovo i po ko zna koji put na kraju sezone Rudar je vicešampion. Najbolji strijelac ali i igrač sezone je Igor Ilić, igrač Rudara iz Kaknja.
2009/2010.
Rudar je ovu sezonu završio na četvrtom mjestu sa 47 bodova.
2010/2011.
Najslabiji plasman u Prvoj nogometnoj ligi FBiH Rudar je ostvario u ovoj sezoni. Od 16 prvoligaša, zelenocrni su zauzeli jedanaesto mjesto sa isto toliko pobjeda.
2011/2012.
Rudar je završio na četvrtom mjestu sa 52 boda. Ostvareno je 15 pobjeda, 7 neriješenih i 8 izgubljenih utakmica.
2012/2013.
I u ovoj sezoni je Rudar na kraju četvrto mjesto. U 28 odigranih utakmica, zelenocrni su osvojili 42 boda.
2013/2014.
Treću sezonu uzastopno Rudar je na kraju zauzeo četvrto mjesto sa 50 bodova. Nekada su zelenocrne nazivali vječiti drugi, a po rezultatima u Prvoj ligi FBiH moglo bi se reći i vječiti četvrti.

Vječito u vrhu, ali nikada prvi.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 25 apr 2017, 16:45

Mislim da smo zaslužili da Travniku uzmemo prvo mjesto iz drugog plana (mada oni nisu više u pravom planu) :D

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 25 apr 2017, 23:26

lokalpatriota je napisao/la:Otkako je Rudar ispao iz Premijer lige, svake sezone su favoriti i najavlju
ju povratak u PL. Nakon što smo ispali iz najelitnijeg društva svake sezone smo u vrhu tabele. Evo sve o sezonama od 2001. do 2014. :
2001/2002.
Najavljen je brzi povratak u PL, ali je tada ušla ekipa NK Žepče, a Rudar je završio na četvrtom mjestu sa 49 bodova.
2002/2003.
Opet je Rudar jedan od najozbiljnijih kandidata za ulazak u Premijer ligu, ali su na kraju prvenstva navijači i ljubitelji fudbala u Kaknju razočarani. Peto mjesto sa 59 osvojenih bodova.
2003/2004.
2004/2005.
Rudar je vječito u vrhu i ovoga puta se u Kaknju odlučuje Velež ili Jedinstvo. Ako Rudar porazi rođene, Jedinstvo je Premijerligaš. Ovo prvenstvo ostaje upamćeno po još jednom uzaludnom pokušaju Rudara da bude prvi.
2005/2006.
Prednost koju je Velež napravio u prvih deset kola prvenstva do kraja se samo uvećavala tako da Rudar nije imao nikakvih šansi i nije moga napraviti ništa više od druge pozicije.
2006/2007.
Takmičarska sezona u kojoj je Rudar definitivno propustio najveću šansu da se vrati u društvo premijerligaša. Najveći dio prvenstva, od devetog do zadnjeg kola Rudar je bio prvi. Utrku za šampionsku titulu vodili su Rudar i Zvijezda iz Gradačca, a prvak je postao Travnik koji je cijelo prvenstvo imao najmanje izgleda za osvajanje titule.
2007/2008.
I ovog puta najave o povratku u PL nisu izostale. Ovu sezonu Rudar je završio na trećem mjestu sa 46 bodova.
2008/2009.
Ponovo i po ko zna koji put na kraju sezone Rudar je vicešampion. Najbolji strijelac ali i igrač sezone je Igor Ilić, igrač Rudara iz Kaknja.
2009/2010.
2010/2011.
Najslabiji plasman u Prvoj nogometnoj ligi FBiH Rudar je ostvario u ovoj sezoni. Od 16 prvoligaša, zelenocrni su zauzeli jedanaesto mjesto sa isto toliko pobjeda.
2011/2012.
Rudar je završio na četvrtom mjestu sa 52 boda. Ostvareno je 15 pobjeda, 7 neriješenih i 8 izgubljenih utakmica.
2012/2013.
I u ovoj sezoni je Rudar na kraju četvrto mjesto. U 28 odigranih utakmica, zelenocrni su osvojili 42 boda.
2013/2014.
Treću sezonu uzastopno Rudar je na kraju zauzeo četvrto mjesto sa 50 bodova. Nekada su zelenocrne nazivali vječiti drugi, a po rezultatima u Prvoj ligi FBiH moglo bi se reći i vječiti četvrti.

Ne zeleci da vas okrivljujem za nesto, mislim da vasa uprava ili ko vec "vodi" klub ne zeli u PL. Ovo mi mirise na ono, skupi bodova na pocetku sto vise, pa da kasnije mozemo i zaradit nesto. Najbolja ste ekipa koja je gostovala u Vrapcicima i sam sam sebi grizao nokte od onog gola u 1. minuti sto smo dali. Imate odlicnih igraca ali uvijek negdje falite. Mada jos uvijek nije nista gotovo, mozete vi i do prvog mjesta. Samo je pitanje hocete li.

Kobilica vam je STRASNI igrac.

I ne trebas shvatiti nista pogresno ovo sto sam napisao, to je moje misljenje a mozda i ostalih kad procitaju ovu statistiku sto si ti napisao. Lijep pozdrav za Kakanj

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 26 apr 2017, 01:43

shaman7 je napisao/la:Ne zeleci da vas okrivljujem za nesto, mislim da vasa uprava ili ko vec "vodi" klub ne zeli u PL. Ovo mi mirise na ono, skupi bodova na pocetku sto vise, pa da kasnije mozemo i zaradit nesto. Najbolja ste ekipa koja je gostovala u Vrapcicima i sam sam sebi grizao nokte od onog gola u 1. minuti sto smo dali. Imate odlicnih igraca ali uvijek negdje falite. Mada jos uvijek nije nista gotovo, mozete vi i do prvog mjesta. Samo je pitanje hocete li.

I ne trebas shvatiti nista pogresno ovo sto sam napisao, to je moje misljenje a mozda i ostalih kad procitaju ovu statistiku sto si ti napisao. Lijep pozdrav za Kakanj
Imao sam priliku pitati par ljudi iz Uprave, kako to da godinama imamo najjaču ekipu, a ne možemo ući u Premijer ligu, i svi mi isto odgovore: DO DOMAĆIH IGRAČA JE (kao da se uđe u PL, većina ih ne bi mogla igrati, pa namjerno kiksaju kad je najpotrebnije i po običaju igrči sa strane tj. pojačanja plate ceh itd... ma svašta tu ima) A kad igrače pitaš, svaljuju na Upravu i tako nas već 17 godina prave budalama.

SVI su klubovi u ovoj ligi ili ulazili u viši rang ili ispadali, osim Rudara, jedino je Rudar vječno tu, sve sezone.., i ubjedljivo je prvi na vječnoj listi Prve lige Federacije.., žalosno ba! Vjerujte da su RESPEKTABILNE brojke navijača na domaćim i gostujućim utakmicama, s obzirom na stanje u klubu. Taj boldirani dio sve govori. :oops: :oops: :oops:
#samoRudar #zauvijek

lokalpatriota
Kontakt:

Post Postao/la lokalpatriota » 26 apr 2017, 09:46

shaman7 je napisao/la:
lokalpatriota je napisao/la:Otkako je Rudar ispao iz Premijer lige, svake sezone su favoriti i najavlju
2001/2002.
2002/2003.
2003/2004.
2004/2005.
2005/2006.
2006/2007.
2007/2008.
2008/2009.
2009/2010.
2010/2011.
2011/2012.
2012/2013.
2013/2014.

Ne zeleci da vas okrivljujem za nesto, mislim da vasa uprava ili ko vec "vodi" klub ne zeli u PL. Ovo mi mirise na ono, skupi bodova na pocetku sto vise, pa da kasnije mozemo i zaradit nesto. Najbolja ste ekipa koja je gostovala u Vrapcicima i sam sam sebi grizao nokte od onog gola u 1. minuti sto smo dali. Imate odlicnih igraca ali uvijek negdje falite. Mada jos uvijek nije nista gotovo, mozete vi i do prvog mjesta. Samo je pitanje hocete li.

Tačno je to što si napisao, na početku sezone igrači
sve daju od sebe, a kasnije šta bude. Uzet ću za primjer ovu sezonu ali jesenji dio, znači 8 kola bez poraza ako se ne varam, euforija "uhvatila" navijače i cijeli grad. Kasnije, izgubismo od Bosne u Visokom, pobijedi nas Zvijezda u Kaknju, Travnik nas pobijedi u Kaknju, tako da je to tačno što si napisao. U Mostaru smo bezveze primili go, pogodili smo jednu prečku, sudija nije svirao penal za nas i šta je sve odbranio vaš golman pred kraj utakmice, svaka mu čast. Nemam ja šta pogrešno shvatiti to što si napisao stvarno je tako, a i statistika tako govori. Pozz za Mostar :)

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 06 maj 2017, 19:08

Bravo Rudar
moSa likCe

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 08 maj 2017, 21:37

Pogotovo nas iznenađuje da gostima iz Visokog nije poznato pravilo da gostujući navijači na svim terenima u BiH obavezno napuštaju stadion 15 minuta prije završetka utakmice, ovo naročito ako se zna da su navijači Rudara isto tako napuštali stadion u Visokom prije završetka utakmice prilikom svih zadnjih gostovanja.

Pa kako mozete ovo napisati?
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 09 maj 2017, 07:46

Vijadukt je napisao/la:Pogotovo nas iznenađuje da gostima iz Visokog nije poznato pravilo da gostujući navijači na svim terenima u BiH obavezno napuštaju stadion 15 minuta prije završetka utakmice, ovo naročito ako se zna da su navijači Rudara isto tako napuštali stadion u Visokom prije završetka utakmice prilikom svih zadnjih gostovanja.

Klasicna provokacija..ne treba to ni citat a kamoli se obazirat na to...
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

lokalpatriota
Kontakt:

Post Postao/la lokalpatriota » 10 maj 2017, 11:55

amadeus21 je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:Pogotovo nas iznenađuje da gostima iz Visokog nije poznato pravilo da gostujući navijači na svim terenima u BiH obavezno napuštaju stadion 15 minuta prije završetka utakmice, ovo naročito ako se zna da su navijači Rudara isto tako napuštali stadion u Visokom prije završetka utakmice prilikom svih zadnjih gostovanja.

Klasicna provokacija..ne treba to ni citat a kamoli se obazirat na to...
Crijevari smiješni ste, ko gubi ima pravo da se ljuti :wave:

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 10 maj 2017, 12:08

lokalpatriota je napisao/la: Crijevari smiješni ste, ko gubi ima pravo da se ljuti :wave:
Stani, frajeru. Daj reci mi kad si izasao ranije sa stadiona Luke?
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

lokalpatriota
Kontakt:

Post Postao/la lokalpatriota » 10 maj 2017, 20:12

Vijadukt je napisao/la:
lokalpatriota je napisao/la: Crijevari smiješni ste, ko gubi ima pravo da se ljuti :wave:
Stani, frajeru. Daj reci mi kad si izasao ranije sa stadiona Luke?
De stani ti malo, gdje vidiš da sam ja gdje spomenuo Luke i izlazak sa stadiona ?

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 10 maj 2017, 20:33

lokalpatriota je napisao/la: De stani ti malo, gdje vidiš da sam ja gdje spomenuo Luke i izlazak sa stadiona ?
Pa nisi me trebao citirati ako nemas odgovor na moje pitanje. Trebao si me izostaviti jer se osjecam prozvanim.

kakanjac62
Kontakt:

Post Postao/la kakanjac62 » 13 maj 2017, 18:59

U Gradaccu se igra na sredini terena bez sansi .Rudar ko fol ide na prvo mjesto.Koji su to seratori svi pocevsi od uprave ,trenera igraca .Koji ste qu..c pobijedili Bosnu kuci .bolje je da snjima imate komsijske odnose nego da idete samo njih da sebete.Ma Rudar ko Rudar zadnjih 20 godina .Fuj pocelo mi se to sve gaditi koji lazovi. Makar da ste napadali u Gradaccu pa da covjek kaze borili su se nego cuj igra se na sredini terena bez ikakvih sansi . :nene: :nene: :nene:

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 13 maj 2017, 20:17

Al zato je slijedece kolo 2 u Kaknju. Znaci u pravu si,, cilj je samo kako shebat Visoko. Ima neko losiji odnos nego mi sa TK

Kalounho
Kontakt:

Post Postao/la Kalounho » 13 maj 2017, 20:41

Žao mi je Rudara, danas ste nezasluženo izgubili, primili ste gol iz nepostejećeg penala a imali ste dosta napada koje niste uspjeli završiti na pravi način, fali vam napadač dobar, Bajro to nije, a moram pohvaliti Kobilicu kakva igračina svaka čast momku. S ovim porazom vjerovatno gubite sve šanse za ulazak i ponovo ćete izvisiti. Najviše mi žao ovih kakanjaca koji bodre klub na svim gostovanjima, danas im nisu dali uć na stadion kao ni u Banovićima, sramota zaista, ljudi prevale 200 km i zabrane im ulazak, ma daj..

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 13 maj 2017, 20:50

Kakanjci svaka cast bolja ekipa u Gradaccu dugo nije gostovala. Imate sve do zavrsnice. I tu nesto skripi. Dsnas ste nas razbili sve dok ne dodete do gola i tu ste tanki. Igrac sa brojem 10 masina. Takode celo u veznom redu dobar.
A to za navijace ne kenjajte. Nikom nije zabranjen ulaz. Samo momci htjeli dzaba. E to ne moze. Nama u Kaknju u prvom djelu sezone nekim i po 7 markica uzimali.

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 13 maj 2017, 22:37

combe je napisao/la:Kakanjci svaka cast bolja ekipa u Gradaccu dugo nije gostovala. Imate sve do zavrsnice. I tu nesto skripi. Dsnas ste nas razbili sve dok ne dodete do gola i tu ste tanki. Igrac sa brojem 10 masina. Takode celo u veznom redu dobar.
A to za navijace ne kenjajte. Nikom nije zabranjen ulaz. Samo momci htjeli dzaba. E to ne moze. Nama u Kaknju u prvom djelu sezone nekim i po 7 markica uzimali.
Da nije bio penal drugacija bi bila utakmica,ovako smo isli na kontre i uspjeli jednom precku zatrest,a slazem se da su nas danas nadigrali,svaka im cast na tome....capljina i rudar su jedino nesto pokazali na banji....
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 13 maj 2017, 23:10

crvenobijeli je napisao/la:
combe je napisao/la:Kakanjci svaka cast bolja ekipa u Gradaccu dugo nije gostovala. Imate sve do zavrsnice. I tu nesto skripi. Dsnas ste nas razbili sve dok ne dodete do gola i tu ste tanki. Igrac sa brojem 10 masina. Takode celo u veznom redu dobar.
Da nije bio penal drugacija bi bila utakmica,ovako smo isli na kontre i uspjeli jednom precku zatrest,a slazem se da su nas danas nadigrali,svaka im cast na tome....capljina i rudar su jedino nesto pokazali na banji....
Yebo nas ako smo zabili u prvih 10 minuta i onda se kuci narednih 80 bazirali da se branimo i igramo na kontre.
A i o tom penalu bi se druze dalo diskutovati. Penal ko penal je bio odnosno prekrsaj na Glisicu u 16. Ali tom penalu su prije prethodila 2 Glisina faula u istoj akciji prije penala.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.