Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2019, 13:46

BosniaBoston je napisao/la: Ako je i federer u finalu favorit je,ima mentalni egde
Ma nije, sporo je ovo da Federer bude favorit, pogotovo Federer koji nije u dobrom ritmu trenutno. Drugo je Wimbledon i uslovi koji njemu apsolutno odgovaraju, ovdje su Rafini uslovi, prije svega visok odskok.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 avg 2019, 13:51

bodi123 je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la: Ako je i federer u finalu favorit je,ima mentalni egde
Ma nije, sporo je ovo da Federer bude favorit, pogotovo Federer koji nije u dobrom ritmu trenutno. Drugo je Wimbledon i uslovi koji njemu apsolutno odgovaraju, ovdje su Rafini uslovi, prije svega visok odskok.
Wimbledon ove godine uopste nije bio po Federerovom ukusu,daj ba.Vruce,otvoren krov stalno i sporija trava
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 avg 2019, 13:53

Federer ako dođe do finala to znači da je u formi, a tad u tom meču forma će najmanju ulogu igrati. Sporo jest ali opet je ovo beton, dovoljno brzo da Federer može sa Rafom igrati, nije šljaka pa da to dodatno oteža.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2019, 13:56

BosniaBoston je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Wimbledon ove godine uopste nije bio po Federerovom ukusu,daj ba.Vruce,otvoren krov stalno i sporija trava
Nema to nikakve veze s njihovim matchupom. Wimbledon kakav god bio to je trava, a trava kakva god bila ona ima izuzetno nizak odskok koji Federeru savrseno odgovara a Rafi ne odgovara ni najmanje. Takvi uslovi favoriziraju Federera 100 od 100 puta u odnosu na Rafu.

Ovdje je stvar sasvim drugačija, visoki odskok i srednje brza podloga, uslovi koji Rafi odgovaraju i koje on voli. Uostalom rezultati ove dvojice posljednjih godina na USO dovoljno govore, Roger se nikako ne snalazi otkako su promjenili i usporili uslove, a i sam je nekolicinu puta to spominjao.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 avg 2019, 14:01

bodi123 je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la: Kako ti mirno,fino i strucno komentarises o tenisu a kad neko bocne Torpedo odmah zustra reakcija :mrgreen:
To je dio mene, u to se ne smije barakat, tenis je samo sport :mrgreen:

Uslovi su brži nego prosle godine, i nije tolika sparina, sto bi Fedu najvise trebalo odgovarat.

Karen gubi, moglo bi se bas pročistit u ovoj drugoj polovici, jedan od čudnijih slemova u zadnjih par godina definitivno, potop.
:mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 avg 2019, 14:01

Ma ovo je Rafin turnir, pogotovo sad, sve drugo je sviranje qrcu i prebacivanje uloge favorita.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2019, 14:08

bodi123 je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la: Kako ti mirno,fino i strucno komentarises o tenisu a kad neko bocne Torpedo odmah zustra reakcija :mrgreen:
To je dio mene, u to se ne smije barakat, tenis je samo sport :mrgreen:

Uslovi su brži nego prosle godine, i nije tolika sparina, sto bi Fedu najvise trebalo odgovarat.

Karen gubi, moglo bi se bas pročistit u ovoj drugoj polovici, jedan od čudnijih slemova u zadnjih par godina definitivno, potop.
:mrgreen:
E jbg, nisam očekivao od tebe da ne možes s kopčat 2 i 2. :mrgreen:

Pričamo o razlikama na travi i tvrdoj podlozi, na travi je Federer vazda u prednosti u odnosu na Rafu, sto nije slučaj s tvrdom podlogom.

Rafa ima veći nivo od Federera trenutno, i uslovi koji su ok za njega(iako brži nego prosle godine kad su bili drastično spori) mu i dalje odgovaraju. Razlog - visok odskok. Odgovaraju i Federeru vise nego oni proslogodisnji, al opet daleko manje nego oni Wimbledonski, **** jel moram crtat. :mrgreen:
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 29 avg 2019, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 avg 2019, 14:08

pa ne znam za vas,ali meni i ova podloga izgleda mnogo brze u odnosu na proslu godinu...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 avg 2019, 14:10

Djokovic i Federer su rekli da im je isto kao proslih godina, Nadal se mislim nije izjasnio po tom pitanju.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2019, 14:10

Brže je, nije mnogo al jest dovoljno da se može primjetiti. Srednje brza tvrda podloga. Opet i kao takva, US Open je i dalje ubjedljivo najsporiji slem nakon RGa.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 avg 2019, 14:11

ozbiljno....ne znam ono jednostavno mi utisak takav dok gledam ...ali naravno moze to i prevariti ...sad si me razocarao :D :D

da li bi halalio babuki onaj WB kad bi ovo osvojio :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 avg 2019, 14:13

bodi123 je napisao/la:Brže je, nije mnogo al jest dovoljno da se može primjetiti. Srednje brza tvrda podloga. Opet i kao takva, US Open je i dalje ubjedljivo najsporiji slem nakon RGa.
Jel tebi nejasno kako na brzom hardu Djole ima vise GSova od Federera,a Federer vise na sporom hardu :mrgreen:
#Punoljetstvo

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2019, 14:17

bodi123 je napisao/la:Brže je, nije mnogo al jest dovoljno da se može primjetiti. Srednje brza tvrda podloga. Opet i kao takva, US Open je i dalje ubjedljivo najsporiji slem nakon RGa.
Jel tebi nejasno kako na brzom hardu Djole ima vise GSova od Federera,a Federer vise na sporom hardu :mrgreen:
Kako?

Ne zaboravi da je USO do 2017. bio brzi slem, a Australija spora. Onda su zamjenili uloge, Australiju su podesili za Feda odnosno kontra Nola, a USO su iz ko zna kojih razloga usporili drastično :mrgreen:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 avg 2019, 14:21

kako hinjski provuce da su ubrzali Australiju za Feda ...a presuti za koga su USO usporili :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 avg 2019, 14:25

Znaci i jednu i drugu podlogu protiv noleta?
#soroš
#mrzinascelisvet
#zavera
#nolesrbine
:D
#Punoljetstvo

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2019, 14:28

Ne bi me čudilo ni najmanje da je tako. Jbg, zapad fakat ne voli i ne želi da gleda Djokovića kako prestiže ovu dvojicu, nema se to sta kriti. Jutros ovi retardirani Ameri navijaju za Londera iz sve snage, a do prije nekoliko sati grickali nokte dok je moćni Damir očitavao Fedu lekciju i pljeskali mu na duple greske. :mrgreen:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 avg 2019, 14:31

volio bi da se finale USO igra u Beogradu ...i onaj tenk da stave pored terena...da cijeli mec zvizde babuki pa bi vidjeli kako bi ga babuka otresao ...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 avg 2019, 14:32

bodi123 je napisao/la:Ne bi me čudilo ni najmanje da je tako. Jbg, zapad fakat ne voli i ne želi da gleda Djokovića kako prestiže ovu dvojicu, nema se to sta kriti. Jutros ovi retardirani Ameri navijaju za Londera iz sve snage, a do prije nekoliko sati grickali nokte dok je moćni Damir očitavao Fedu lekciju i pljeskali mu na duple greske. :mrgreen:
Ali jesu i seljaci brate mili. :mrgreen:
Ni u jednom trenutku ne mogu svi mirno sjediti i gledati meč. Naša harmonika u Australiji svojevremeno je vrhunac kulture za ove džibere.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 avg 2019, 14:40

Ne smijem ni zamislit kakav bi show napravili kad bi dočekali Feda i Rafu u finalu naredne nedjelje i kakva bi se tu lova obrnula. Pred 24 milje ljudi na najvećem stadionu na svijetu meč za GOATa tenisa, haos bi bio, naježi se dok sam ovo pisao. :mrgreen:

Jedna stvar im se ne može zamjerit, hajp i ludilo koje oni znaju napravit ne zna niko drugi, zato mi je bas krivo sto nikad nismo imali priliku pogledati ih na USO. Oni od obične NBA il NFL tekme naprave maskenbal jbt, sta bi tek od ovakvog meča uradili.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 avg 2019, 14:43

bodi123 je napisao/la:Ne smijem ni zamislit kakav bi show napravili kad bi dočekali Feda i Rafu u finalu naredne nedjelje i kakva bi se tu lova obrnula. Pred 24 milje ljudi na najvećem stadionu na svijetu meč za GOATa tenisa, haos bi bio, naježi se dok sam ovo pisao. :mrgreen:

Jedna stvar im se ne može zamjerit, hajp i ludilo koje oni znaju napravit ne zna niko drugi, zato mi je bas krivo sto nikad nismo imali priliku pogledati ih na USO. Oni od obične NBA il NFL tekme naprave maskenbal jbt, sta bi tek od ovakvog meča uradili.
Dovoljno je vidit kakav su show napravili od serena-sharapova lafo blockbuster a ova je 20 puta zaredom natamburala
#Punoljetstvo

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.