Safet Sušić - Pape

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la calcio » 18 jun 2014, 21:35

Znaci nakon Susica dovesti Rehagela :D

Dajte ljudi, pratite SP i uzivajte. I mi smo tamo ako niste primjetili ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:36

calcio je napisao/la:Znaci nakon Susica dovesti Rehagela :D

Svoj ti pos'o. Ti uživaj u ovome, a ja ću sačekat' da postignemo nešto više. Eventualno od četvrtfinala počinjem da uživam.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2014, 21:38

Evo, ja ti sad govorim da ćemo se načekati na selektora koji će odraditi ovakav posao i sa kojim ćemo igrati sličan, da ne kažem atomski fudbal kao što smo igrali pod Papetom.

Grča je postigla sa stilom igre koji mi ni u snu ne možemo igrati, a svakako je to poređenje sa Grčkom totalno neukusno. Izuzetaka i senzacija je uvijek bilo i biće, ali to nije pravilo i nikad neće biti, to je incident koji se desi svakih 20-30 godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:41

Virtu4l je napisao/la:Evo, ja ti sad govorim da ćemo se načekati na selektora koji će odraditi ovakav posao i sa kojim ćemo igrati sličan, da ne kažem atomski fudbal kao što smo igrali pod Papetom.

Grča je postigla sa stilom igre koji mi ni u snu ne možemo igrati, a svakako je to poređenje sa Grčkom totalno neukusno. Izuzetaka i senzacija je uvijek bilo i biće, ali to nije pravilo i nikad neće biti, to je incident koji se desi svakih 20-30 godina.
Ako savez počne da dovodi gore onda ćemo se naravno načekati. Ja se nadam boljem, ne gorem.

Oni su uspjeli samo zato što su učinili sve da uspiju, osjetili su svoju šansu koju neće imati ni za 100 godina i iskoristili tu šansu. Mi imamo šansu koju možda nećemo imati ko zna do kada i treba da iz toga izvučemo maksimum. Ovo nije maksimum.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2014, 21:43

Objasni mi šta je maksimum.
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:46

Virtu4l je napisao/la:Objasni mi šta je maksimum.
Hajmo reći da je neka maksimalna zona polufinale EP-a i četvrtfinale SP-a. Možemo i dalje od toga, ali moramo barem jednom sa ovom generacijom napraviti nešto od ove dvije varijante. Inače nam je najbolja generacija otišla za jeftino.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 jun 2014, 21:53

Kao prvo, u sred prvenstva si nasao pricati o tome sta je nas maksimum. Pa strpi se makar dok zavrsi SP.
Kao drugo pod Susicem smo mnogo napredovali i jos uvijek napredujemo, nije mi jasno kako to ne vidis?
Kao trece, spusti se malo na zemlju, igra se fudbal i u drugim zemljama. I drugi imaju dobre igrace, i oni zele pobjede i borice se svim sredstvima da to ostvare. Mozemo igrati odlicno i ispasti, fudbal je stvarno, kako rece Mancini, cudna igra. Za mene je najbitnije da smo konstantni na velikim takmicenjima, to nam treba biti cilj.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2014, 21:56

DukeOfWellington je napisao/la:Hajmo reći da je neka maksimalna zona polufinale EP-a i četvrtfinale SP-a. Možemo i dalje od toga, ali moramo barem jednom sa ovom generacijom napraviti nešto od ove dvije varijante. Inače nam je najbolja generacija otišla za jeftino.
Ne bih ja tako definisao maksimum. Evo, uzet ćemo trenutnu situaciju. Prolazak u drugu fazu takmičenja je realan, i to treba biti zacrtani cilj, kao što i jeste. Ako ne prođemo grupu, to je neuspjeh, naravno. Šta ako u osmini finala naletimo na Francusku, jeli neuspjeh izgubiti od njih? Ja mislim da nije.

Dakle, ne mogu se na taj način postavljati ciljevi. Nismo mi Njemačka, Brazil ili Argentina pa da nas ne zanima ko će nam biti protivnik u nokaut fazi, hoću da kažem da žrijeb diktira naš maksimum ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 22:02

calcio je napisao/la:Kao prvo, u sred prvenstva si nasao pricati o tome sta je nas maksimum. Pa strpi se makar dok zavrsi SP.
Kao drugo pod Susicem smo mnogo napredovali i jos uvijek napredujemo, nije mi jasno kako to ne vidis?
Kao trece, spusti se malo na zemlju, igra se fudbal i u drugim zemljama. I drugi imaju dobre igrace, i oni zele pobjede i borice se svim sredstvima da to ostvare. Mozemo igrati odlicno i ispasti, fudbal je stvarno, kako rece Mancini, cudna igra. Za mene je najbitnije da smo konstantni na velikim takmicenjima, to nam treba biti cilj.
Mrsko mi se vala strpit mjesec dana iskren da budem. Kakve veze ima šta se ovdje piše, ne misliš valjda da će to na bilo koji način uticati na rezultat reprezentacije. Možda vjeruješ i u Milana Tarota, ne bi me iznenadilo.

Jesmo napredovali pod Sušićem, ali nismo radi Sušića, to je problem. Ali rijetki to vide.

Igra se fudbal u skoro svim zemljama, a prvak postane onaj ko učini sve što je u njegovoj moći. Moramo da mislimo da možemo, a to nije teško misliti s obzirom na ono čime raspolažemo.

Za 10 godina možda ćemo imati generaciju kojoj će plasman na SP ili EP biti puno teže ostvariti nego ovoj postati šampion. Da smo otišli na EP u Portugal ili na SP u Njemačku to bi bio podvig, toj generaciji maksimalan domet bio je plasman EP ili SP. Ova je daleko bolja i plasman na veliko takmičenje je sasvim logičan. Možda će slijedeća biti lošija od ove dvije, a onda će plasman na SP biti naučna fantastika.

@Virtual

Maksimum se ne mora postići sad. Na tri naredna prvenstva barem jednom moramo izbaciti neku reprezentaciju nominalno jaču od nas i postići taj cilj.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2014, 22:08

Definitivno, ali nemamo pravo biti previše kritični ako izgubimo od boljeg.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bhsport » 18 jun 2014, 23:02

Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Jednostavno je nedovoljno, već je protraćio sav kredit, ne može to vratiti retroaktivno ni sa titulom prvaka svijeta.
Pretjeruješ. Dovoljno je naravno, i više od toga. Od jedne ekipe koja je uglavnom bila na marginama došli smo do tima koji oduševljava Evropu, a evo sad i svijet. Napravljen je respektabilan tim, tim za budućnost, tim koji će bez problema otići na nekoliko narednih smotri, a to nam je prije 4-5 godina bilo nedostižno.

Ta priča o polufinalima i finalima ne pije vode. Mi možemo odigrati dobro, nadigrati većinu ekipa koje su bolje od nas, ali konstantni ne možemo biti.
Druze sam Safet je više puta ponovio da je pitanje kad ćemo opet otići na neko prvenstvo sto je odron izjava.
Imamo potencijal samo trebamo uvoditi mlade Hrgota, Arsla, Prćić ...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 18 jun 2014, 23:14

safet ostaje selektor, ako repka prodje u drugi krug... previse je safet konformista da bi se zahebavao po kojekakvim prosjecnim klubovima ili ligama za neznatno vece pare... na klupi repke ce zaradjivat' slidno, tek svaki mjesec, a nekad i dva tekma... uslovi za plasman na euro nikad povoljniji, jos u francuskoj... ma nema sanse da ne ostane, ma koliko to neko smatrao losim za repku.... vecina javnosti, kako strucnjaka, tako i navijaca podrzava selektora..
iako sad nije vrijeme da se o tome uopste diskutuje... ovih mjesec dana je svaki dan praznik navijacima BiH i u tome trebamo uzivat'.... dugo smo cekali... ne treba to kvarit' prepucavanjima po forumima... mi bi prolaskom u drugi krug vec bili svjetski prvaci....sastavis repku od knap 2,5 mio stanovnika i prodjes dalje... to je ravno tituli...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jun 2014, 23:52

Pauleta je napisao/la:
Begović - jedan od boljih u Europi
Mujdža - solidan bek
Spahić - dobar stoper, sklon kiksu
Bičakčić - dobar stoper
Kolašinac - veliki potencijal
Hajrović - dobro krilo
Bešić - veliki potencijal
Pjanić - vrhunski igrač
Misimović - nekad odličan igrač na zalasku karijere
Lulić - dobro krilo
DŽeko - nekada potencijal za top 5 napdača na svijetu, a sada jako dobar napadač
+
Ibišević- dobar napadač
Medunjanin - solidan vezni
Vranješ - dobar bek, solidan stoper
Salihović - nekad jako dobro krilo, a danas ok igrač
Zukanović - dobar stoper
Bunoza - dobar stoper
Vrančić - dobar vezni
Prcić - veliki potencijal

Sve u svemu dobra ekipa sastavljena od dobrih igrača, koja može redovito na velika natjecanja, ali neznam o kakvim titulama ti pišeš.
Momak objasnio sto se tice kvaliteta igraca osim Spahe. Spaha je vrhunski stoper. Jedino si zaboravio Hrgotu i Arslanagica. Sto se tice realnih dometa to je top 16 ili top 8 na svjetskom prvenstvu. A poslje nikad se nezna. Najrealnije trenutno je top 16. Ako ne budemo bolji od Nigerije to bi bio neuspjeh. A sve iznad toga je uspjeh.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jun 2014, 01:32

DukeOfWellington je napisao/la:
calcio je napisao/la:Znaci nakon Susica dovesti Rehagela :D

Svoj ti pos'o. Ti uživaj u ovome, a ja ću sačekat' da postignemo nešto više. Eventualno od četvrtfinala počinjem da uživam.
I ti svoj pos'o.
Takvi tipovi kao ti i u finalu da smo,tek onda nebi uzivao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 jun 2014, 03:12

Istina, bio bih previše nervozan zbog možda i jedinstvene prilike da postanemo šampioni svijeta. Takvi poput tebe uživaju u činjenici da postoje, ti si gruba simplifikacija homo sapiensa.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 jun 2014, 03:16

DukeOfWellington je napisao/la:Istina, bio bih previše nervozan zbog možda i jedinstvene prilike da postanemo šampioni svijeta. Takvi poput tebe uživaju u činjenici da postoje, ti si gruba simplifikacija homo sapiensa.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jun 2014, 03:45

DonCorleone je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Istina, bio bih previše nervozan zbog možda i jedinstvene prilike da postanemo šampioni svijeta. Takvi poput tebe uživaju u činjenici da postoje, ti si gruba simplifikacija homo sapiensa.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Kurleone se kesla a fakat nije ni skontao o cemu se zbiva.Sto se Duvkana of Karingtona tice niti si homo a bogami ni sapiens.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 jun 2014, 09:05

:lol: :lol: :lol:

Samo naprijed PAPE!
Sport je lijek za tijelo i duh.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 19 jun 2014, 09:38

DukeOfWellington je napisao/la:
calcio je napisao/la:Kao prvo, u sred prvenstva si nasao pricati o tome sta je nas maksimum. Pa strpi se makar dok zavrsi SP.
Mrsko mi se vala strpit mjesec dana iskren da budem. Kakve veze ima šta se ovdje piše, ne misliš valjda da će to na bilo koji način uticati na rezultat reprezentacije. Možda vjeruješ i u Milana Tarota, ne bi me iznenadilo.

Jesmo napredovali pod Sušićem, ali nismo radi Sušića, to je problem. Ali rijetki to vide.

Igra se fudbal u skoro svim zemljama, a prvak postane onaj ko učini sve što je u njegovoj moći. Moramo da mislimo da možemo, a to nije teško misliti s obzirom na ono čime raspolažemo.

Za 10 godina možda ćemo imati generaciju kojoj će plasman na SP ili EP biti puno teže ostvariti nego ovoj postati šampion. Da smo otišli na EP u Portugal ili na SP u Njemačku to bi bio podvig, toj generaciji maksimalan domet bio je plasman EP ili SP. Ova je daleko bolja i plasman na veliko takmičenje je sasvim logičan. Možda će slijedeća biti lošija od ove dvije, a onda će plasman na SP biti naučna fantastika.

@Virtual

Maksimum se ne mora postići sad. Na tri naredna prvenstva barem jednom moramo izbaciti neku reprezentaciju nominalno jaču od nas i postići taj cilj.
Ovo boldano je ništa drugo nego omalovažavanje nečijeg rada, i to prema svim objektivnim pokazateljima, uspješnog rada. Ko kod kaže da Sušić nije unaprijedio našu igru, da ozbiljnost i profesionalan pristup utakmicama nije digao na viši nivo, taj iskreno nema pojma o nogometu i iz njega progovara čista zloba i zavist.

Ova reprezentacija je sastavljena od 2-3 vrhunska igrača, 3-4 odlična igrača koji su iznad europskog prosjeka a ostalo je europski prosjek ili čak ispod prosjeka. Dosta igrača nam je limitirano svojim fizičkim predispozicijama, neke mi precjenjujemo, neki jednostavno ne igraju dovoljno tokom sezone. Pogledajte samo koliko naših igrača igra u europskim takmičenjima, koliko igrača imamo koji se bore za titule u svojim prvenstvima i jasno je koliko mi stvarno imamo prosječne igrače uz nekoliko izuzetaka. Ti igrači su međutim, ostvarili rezultate koji su za nijansu iznad njihovih realnih mogućnosti i sve iznad ovog je ogroman uspjeh. Nemoguće je da tu nema bar malo zasluge selektora. Mi nemamo ekipu koja može svih 90 minuta odigrati u visokom ritmu i tu dolazi do izražaja njihova limitiranost. Fizička sprema se podiže kroz cijelu sezonu i ako igrač dođe na reprezentativno okupljanje nespreman, tu se ne može puno učiniti i naš stručni štab je po tom pitanju poprilično nemoćan.

Nekakva polufinala EP-a ili četvrfinala SP-a su skroz nerealni ciljevi (to se može desiti usljed nekakvog spleta okolnosti, ali to očekivati od ove ekipe je ludost). Mi čak i protiv Nigerije nismo favoriti. Na osnovu čega mi to možemo zahtijevati pobjedu protiv njih? Nigerija je kontinentalni prvak, ima puno veći rejting od nas, puno bolje rezultate od nas i ako izuzmemo Džeku i Pjanića ni po čemu nismo bolji od njih ni individualno. Ako ih pobjedimo to će biti ogroman uspjeh. Jedini neuspjeh je ukoliko ne pobjedimo Iran.

Pape nije vrhunski trener, kao što nam ni igrači nisu vrhunski igrači ali su zajedno napravili odličan rezultat. Omalovažavanje selektora i igrača u ovom historijskom trenutku je pokazatelj kakvog sve ološa ima među nama. Neko je na forumu neki dan napisao kako je pola forumaša bolje od Lulića ????? Za igrača koji igra u jednoj od 5 najjačih liga na svijetu, koji igra na SP-u reći da je lošiji od forumaša koji u to vrijeme dok Lulić igra na SP-u, češkaju mu.da pred računarom, je u krajnju ruku nebulozno i zahtjeva tretman u ozbiljnoj psihijatrijskoj ustanovi. Ovakvih "kritika" nisu pošteđeni ni ostali igrači a najviše selektor.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 jun 2014, 09:41

Susic zasluzuje novi ugovor,valjda ce ga prihvatiti...ako prodjemo u drugi krug treba mu ponuditi dozivotni ugovor!
Sad se trebamo fokusirati na utakmicu u Cuiabi protiv Nigerije,dobro je sto nam u toj utakmici odgovara i bod,mada treba uciniti sve da pobjedimo i jednom nogom smo u drugom krugu! Gledao sam Kamerun protiv Hrvatske,koji nije nista losiji od Nigerije,Hrvati su ih demolirali... Nigerija je protiv Irana jako lose izgledala na terenu,generalno taj africki fudbal nema ni glavu ni rep,uzdaju se u nekakvu snagu,duge lopte i individualne akcije,idu na ho ruk,nema tu kolektiva...sa dobro pripremljenom taktikom i ozbiljnim pristupom mozemo do dobrog rezultata! Mozda ne treba nista mijenjati u ekipi,izuzev Salihovica ako bude spreman,a Kolasinca staviti na mjesto stopera umjesto Bicakcica,i to je to,a na poluvremenu uvesti Ibisevica... formacija 4-2-3-1 pokazala se kao odlicna i ne bi trebali experimentisati pred ovu veoma vaznu utakmicu,ako smo s tom formacijom pobjedili Obalu Slonovace,super jaki Mexiko,odlicno odigrali protiv Argentine,onda i protiv Nigerije ne treba nista mjenjati. Po meni velika stvar ce biti ako Salihovic bude spreman,on je veoma vazan igrac za nasu ekipu,vidjelo se to protiv Mexika i O.Slonovace,s njim smo jos jaci...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.