Dajte ljudi, pratite SP i uzivajte. I mi smo tamo ako niste primjetili

Svoj ti pos'o. Ti uživaj u ovome, a ja ću sačekat' da postignemo nešto više. Eventualno od četvrtfinala počinjem da uživam.calcio je napisao/la:Znaci nakon Susica dovesti Rehagela![]()
Ako savez počne da dovodi gore onda ćemo se naravno načekati. Ja se nadam boljem, ne gorem.Virtu4l je napisao/la:Evo, ja ti sad govorim da ćemo se načekati na selektora koji će odraditi ovakav posao i sa kojim ćemo igrati sličan, da ne kažem atomski fudbal kao što smo igrali pod Papetom.
Grča je postigla sa stilom igre koji mi ni u snu ne možemo igrati, a svakako je to poređenje sa Grčkom totalno neukusno. Izuzetaka i senzacija je uvijek bilo i biće, ali to nije pravilo i nikad neće biti, to je incident koji se desi svakih 20-30 godina.
Hajmo reći da je neka maksimalna zona polufinale EP-a i četvrtfinale SP-a. Možemo i dalje od toga, ali moramo barem jednom sa ovom generacijom napraviti nešto od ove dvije varijante. Inače nam je najbolja generacija otišla za jeftino.Virtu4l je napisao/la:Objasni mi šta je maksimum.
Ne bih ja tako definisao maksimum. Evo, uzet ćemo trenutnu situaciju. Prolazak u drugu fazu takmičenja je realan, i to treba biti zacrtani cilj, kao što i jeste. Ako ne prođemo grupu, to je neuspjeh, naravno. Šta ako u osmini finala naletimo na Francusku, jeli neuspjeh izgubiti od njih? Ja mislim da nije.DukeOfWellington je napisao/la:Hajmo reći da je neka maksimalna zona polufinale EP-a i četvrtfinale SP-a. Možemo i dalje od toga, ali moramo barem jednom sa ovom generacijom napraviti nešto od ove dvije varijante. Inače nam je najbolja generacija otišla za jeftino.
Mrsko mi se vala strpit mjesec dana iskren da budem. Kakve veze ima šta se ovdje piše, ne misliš valjda da će to na bilo koji način uticati na rezultat reprezentacije. Možda vjeruješ i u Milana Tarota, ne bi me iznenadilo.calcio je napisao/la:Kao prvo, u sred prvenstva si nasao pricati o tome sta je nas maksimum. Pa strpi se makar dok zavrsi SP.
Kao drugo pod Susicem smo mnogo napredovali i jos uvijek napredujemo, nije mi jasno kako to ne vidis?
Kao trece, spusti se malo na zemlju, igra se fudbal i u drugim zemljama. I drugi imaju dobre igrace, i oni zele pobjede i borice se svim sredstvima da to ostvare. Mozemo igrati odlicno i ispasti, fudbal je stvarno, kako rece Mancini, cudna igra. Za mene je najbitnije da smo konstantni na velikim takmicenjima, to nam treba biti cilj.
Druze sam Safet je više puta ponovio da je pitanje kad ćemo opet otići na neko prvenstvo sto je odron izjava.Virtu4l je napisao/la:Pretjeruješ. Dovoljno je naravno, i više od toga. Od jedne ekipe koja je uglavnom bila na marginama došli smo do tima koji oduševljava Evropu, a evo sad i svijet. Napravljen je respektabilan tim, tim za budućnost, tim koji će bez problema otići na nekoliko narednih smotri, a to nam je prije 4-5 godina bilo nedostižno.DukeOfWellington je napisao/la:Jednostavno je nedovoljno, već je protraćio sav kredit, ne može to vratiti retroaktivno ni sa titulom prvaka svijeta.
Ta priča o polufinalima i finalima ne pije vode. Mi možemo odigrati dobro, nadigrati većinu ekipa koje su bolje od nas, ali konstantni ne možemo biti.
Momak objasnio sto se tice kvaliteta igraca osim Spahe. Spaha je vrhunski stoper. Jedino si zaboravio Hrgotu i Arslanagica. Sto se tice realnih dometa to je top 16 ili top 8 na svjetskom prvenstvu. A poslje nikad se nezna. Najrealnije trenutno je top 16. Ako ne budemo bolji od Nigerije to bi bio neuspjeh. A sve iznad toga je uspjeh.Pauleta je napisao/la:
Begović - jedan od boljih u Europi
Mujdža - solidan bek
Spahić - dobar stoper, sklon kiksu
Bičakčić - dobar stoper
Kolašinac - veliki potencijal
Hajrović - dobro krilo
Bešić - veliki potencijal
Pjanić - vrhunski igrač
Misimović - nekad odličan igrač na zalasku karijere
Lulić - dobro krilo
DŽeko - nekada potencijal za top 5 napdača na svijetu, a sada jako dobar napadač
+
Ibišević- dobar napadač
Medunjanin - solidan vezni
Vranješ - dobar bek, solidan stoper
Salihović - nekad jako dobro krilo, a danas ok igrač
Zukanović - dobar stoper
Bunoza - dobar stoper
Vrančić - dobar vezni
Prcić - veliki potencijal
Sve u svemu dobra ekipa sastavljena od dobrih igrača, koja može redovito na velika natjecanja, ali neznam o kakvim titulama ti pišeš.
I ti svoj pos'o.DukeOfWellington je napisao/la:Svoj ti pos'o. Ti uživaj u ovome, a ja ću sačekat' da postignemo nešto više. Eventualno od četvrtfinala počinjem da uživam.calcio je napisao/la:Znaci nakon Susica dovesti Rehagela![]()
DukeOfWellington je napisao/la:Istina, bio bih previše nervozan zbog možda i jedinstvene prilike da postanemo šampioni svijeta. Takvi poput tebe uživaju u činjenici da postoje, ti si gruba simplifikacija homo sapiensa.
Kurleone se kesla a fakat nije ni skontao o cemu se zbiva.Sto se Duvkana of Karingtona tice niti si homo a bogami ni sapiens.DonCorleone je napisao/la:DukeOfWellington je napisao/la:Istina, bio bih previše nervozan zbog možda i jedinstvene prilike da postanemo šampioni svijeta. Takvi poput tebe uživaju u činjenici da postoje, ti si gruba simplifikacija homo sapiensa.![]()
![]()
Ovo boldano je ništa drugo nego omalovažavanje nečijeg rada, i to prema svim objektivnim pokazateljima, uspješnog rada. Ko kod kaže da Sušić nije unaprijedio našu igru, da ozbiljnost i profesionalan pristup utakmicama nije digao na viši nivo, taj iskreno nema pojma o nogometu i iz njega progovara čista zloba i zavist.DukeOfWellington je napisao/la:Mrsko mi se vala strpit mjesec dana iskren da budem. Kakve veze ima šta se ovdje piše, ne misliš valjda da će to na bilo koji način uticati na rezultat reprezentacije. Možda vjeruješ i u Milana Tarota, ne bi me iznenadilo.calcio je napisao/la:Kao prvo, u sred prvenstva si nasao pricati o tome sta je nas maksimum. Pa strpi se makar dok zavrsi SP.
Kao drugo pod Susicem smo mnogo napredovali i jos uvijek napredujemo, nije mi jasno kako to ne vidis?
Kao trece, spusti se malo na zemlju, igra se fudbal i u drugim zemljama. I drugi imaju dobre igrace, i oni zele pobjede i borice se svim sredstvima da to ostvare. Mozemo igrati odlicno i ispasti, fudbal je stvarno, kako rece Mancini, cudna igra. Za mene je najbitnije da smo konstantni na velikim takmicenjima, to nam treba biti cilj.
Jesmo napredovali pod Sušićem, ali nismo radi Sušića, to je problem. Ali rijetki to vide.
Igra se fudbal u skoro svim zemljama, a prvak postane onaj ko učini sve što je u njegovoj moći. Moramo da mislimo da možemo, a to nije teško misliti s obzirom na ono čime raspolažemo.
Za 10 godina možda ćemo imati generaciju kojoj će plasman na SP ili EP biti puno teže ostvariti nego ovoj postati šampion. Da smo otišli na EP u Portugal ili na SP u Njemačku to bi bio podvig, toj generaciji maksimalan domet bio je plasman EP ili SP. Ova je daleko bolja i plasman na veliko takmičenje je sasvim logičan. Možda će slijedeća biti lošija od ove dvije, a onda će plasman na SP biti naučna fantastika.
@Virtual
Maksimum se ne mora postići sad. Na tri naredna prvenstva barem jednom moramo izbaciti neku reprezentaciju nominalno jaču od nas i postići taj cilj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.