FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 14 mar 2013, 21:40

Neutral je napisao/la: Prodao sam Neutrala, vjerovali ili ne ;)
Smije li se znati kome i pošto? :D
Drago mi je da si ponovo sa nama. Nadam se dobrom druženju. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

BavaracZenica
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BavaracZenica » 14 mar 2013, 22:06

Neutral je napisao/la:Koga briga za ovu utakmicu. Kad će kup i LP. Prvenstvo je već naše. Bilo bi katastrofalno da padnemo u krizu u formi kada slijede najvažniji mečevi.
ima i toga druze , ali et bar meni je svaka utakmica bitna, i radi navijaca i igraca- no naravno da ako cemo izvuc Barcelonu , da ce nam ona biti u mislima i da necemo dat maximum u Ligi koja je hvala Bogu vec rjesena, ali mi i kad ne odigramo maximalno protiv nekog u Ligi opet bude 3-0 :)
FC Bayern !!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 22:19

geronimo je napisao/la:
Neutral je napisao/la: Prodao sam Neutrala, vjerovali ili ne ;)
Smije li se znati kome i pošto? :D
Drago mi je da si ponovo sa nama. Nadam se dobrom druženju. 8-)

Isti je Neutral što je bio od posta broj 1 ;)
Nije bio kod mene skoro 3 godine 8-)

@Bavarac

Meni je Leverkusen jedna od najmržih ekipa u Bundesligi nakon 7:1 od Barce :roll:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 14 mar 2013, 22:21, ukupno mijenjano 1 put.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 mar 2013, 22:21

roy_makaay je napisao/la:Nemojmo sad cijelu sezonu bacat u vodu radi jedne lošije utakmice,čak nije igra bila ni tol'ko loša koliko su prokleti Englezi sretni,u cijelom dvomeču nisu napravili poštene akcije a dadoše tri gola.Nakon Uniteda 99-e i CFC-a prošle sezone ovaj puta se Englezi ipak nisu uspjeli prošugat dalje :) :D .Alaba i Martinez najlošiji sinoć,Martinez suspendiran u četvrtfinalu no uvjeren sam da će Gustavo odigrati momački svoju ulogu,pogotovo ako nas sudbina spoji s uslovno jačim protivnicima.
slika
Stvarno se uvijek iznenadim kako pišeš sa mojim prstićima :mrgreen: drugim riječima, gotovo se uvijek sa tvojim postom mogu složiti (iako si u zadnje vrijeme rijetko sa nama).

I meni je, kao i većini vas, ostao gorak ukus u ustima nakon sinočnje tekme. Dosta toga je rečeno i nema se tu više šta kazati. Ante nam je par riječi prozborio o svojim predosjećajima i mogu reći da sam i sam takav (samo što to rijetko prenosim na ove stranice). Kada su dobili onaj korner (iz kojeg će i zabiti drugi gol) odmah sam znao da će ga utrpati.
Svakom je jasno da se ovako ne može kroz čitavu sezonu. Mali pad se osjetio u igrama u prethodnim kolima, kao i evidentan pad forme kod nekih igrača. Ne treba bježati od činjenice da su se mnogi uljuljkali u debeloj hladovini i da misle da će pod ručnom uvijek ići glatko. Ali ne lezi vraže.
Protiv Topnika sam bio (prije meča) zadovoljan nekom minimalnom pobjedom ili čak remijem. To je, po prikazanoj igri, i trebalo biti. I zato sam ja i citirao ovaj post od kolege roya.
Da se tako nešto izdešavalo, svi bi ovdje brujali o pametnoj postavci igrača Bayerna i rutinskom prolazu.

Stvarno je pomalo tužno gledati kako Bayern čuva loptu u nadoknadi.
Ružna je slika da nam ovako slab protivnik uvali dva gola (o samim golovima i pehu je mnogo toga rečeno).
U zraku se osjeti ta neka nelagoda nakon par propuštenih šansi i onda čekaš da te kazni gegner, koji ti ničim ne može parirati.
To mi sve govori da Bayernu treba jak protivnik u nastavku takmičenja i gdje neće u samom startu sebe gledati u roli favorita.

Dajte nam Juventus :!:
Neutral je napisao/la: Isti je Neutral što je bio od posta broj 1 ;)
Primjetim, jbga ti. :mrgreen: Dakle, ono je bila lafina.
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 14 mar 2013, 22:48

geronimo je napisao/la:
roy_makaay je napisao/la:Nemojmo sad cijelu sezonu bacat u vodu radi jedne lošije utakmice,čak nije igra bila ni tol'ko loša koliko su prokleti Englezi sretni,u cijelom dvomeču nisu napravili poštene akcije a dadoše tri gola.Nakon Uniteda 99-e i CFC-a prošle sezone ovaj puta se Englezi ipak nisu uspjeli prošugat dalje :) :D .Alaba i Martinez najlošiji sinoć,Martinez suspendiran u četvrtfinalu no uvjeren sam da će Gustavo odigrati momački svoju ulogu,pogotovo ako nas sudbina spoji s uslovno jačim protivnicima.
slika
Stvarno se uvijek iznenadim kako pišeš sa mojim prstićima :mrgreen: drugim riječima, gotovo se uvijek sa tvojim postom mogu složiti (iako si u zadnje vrijeme rijetko sa nama).

.
Obaveze mi ne daju da češće pišem,al' možeš bit siguran da pomno pratim dokazano najkvalitetniji topic na forumu.
I da, baš sam i ja često kont'o "wow,Gerina svaka je na mjestu i uvijek nađe pravu riječ"(nije nikakav revanžizam za tvoje riječi upućene prema meni,nego je zaista tako) :mrgreen:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 22:52

Imam neki predosjećaj da ćemo izvući PSG, a da u polufinale idemo na pobjednika između Reala i .....nestade predosječaj tu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2013, 22:56

Neutral je napisao/la:

O gdje si druže......? Pa što pobježe i s onog foruma??? :D
A dobro je da si se vratio korijenima....Ovaj forum je opet osvježen..... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 14 mar 2013, 22:57

Neutral je napisao/la:Imam neki predosjećaj da ćemo izvući PSG, a da u polufinale idemo na pobjednika između Reala i .....nestade predosječaj tu.
dozvoli da produbim osjecaj :mrgreen: Galatasaray (Amin)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 23:00

effe_sa je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

O gdje si druže......? Pa što pobježe i s onog foruma??? :D
A dobro je da si se vratio korijenima....Ovaj forum je opet osvježen..... :)

Zato što sam uvijek upadao u svađu sa likovima oko Pjanić-Kroos. Znaš i sam da je meni Kroos tako bez veze igrač da ne bi imao mjesta u Furthu da nije Nijemac. Čovjek ima sve, osim onog najvažnijeg a to je ekplozivni prvi dribling. Okrene se kao šleper i dodaje loptu ili na stranu Ribery-u pa haj ti Bilale driblaj.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 14 mar 2013, 23:04

Neko vec pomenu na temi da treba osporiti kvalitet ekipe, i u pravu je..
Sammer mora dobiti odrijesene ruke da ostro kritikuje a bez da se Heynckes stavlja na stranu igraca.

Velikih utakmica itekako nedostaje.. Igraci sinoc nisu bili dovoljno motivisani jer su imali rezultat iz prve utakmice pa se pristupilo nosalantno. Djelimicno je u pravu Hoeness sto kritikuje medije, jer motivacije ima kada treba eliminisati protivnika kojeg mediji dizu u nebesa, a nema za protivnika kojem niko nije dao ni minimalne sanse za pobjedu u gostima a narocito za prolazak dalje nakon prve utakmice i tri komada na domacem terenu.
Zato sam se ja uvijek plasio tih slabijih protivnika... Jos se oni i nabriju na Bayern.

geronimo je napisao/la: Stvarno je pomalo tužno gledati kako Bayern čuva loptu u nadoknadi.
Ružna je slika da nam ovako slab protivnik uvali dva gola (o samim golovima i pehu je mnogo toga rečeno).
U zraku se osjeti ta neka nelagoda nakon par propuštenih šansi i onda čekaš da te kazni gegner, koji ti ničim ne može parirati.
Kako da nije.. Bate Borisov i ona sramota je meni opet gora od ovog jer nije Arsenal ni toliko slab kako ga predstavljaju mediji danas. Ovdje je bila samo malo drugacija situacija jer smo u zadnjih 5 minuta imali priliku da prokockamo i prolazak dalje na takmicenju zbog nosalantnosti.

Danas malo gledam sta se pise po forumu, pa sam zapazio i da neki zele Bayern u cetvrtfinalu, da im se kao osvete za proslu godinu, ili pak da spuste nijemce na zemlju i tako te gluposti. :?
Nemam ama bas nista protiv takvih razmisljanja, cak volim da se ova ekipa stavi u podredjeni polozaj kod javnosti. Bayern se gotovo uvijek dobro nosio sa velikim ekipama, a nerijetko su nam probleme pravile one nesto slabije.

Ne volim ni ulogu favorita, tako da prizeljkujem nekog jakog protivnika u cetvrtfinalu, i siguran sam da se onakve predstave kao sinoc nece ponoviti. BVB zelim da izbjegnemo jer i jedni i drugi imaju priliku da prodju u polufinale

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2013, 23:04

Neutral je napisao/la:

Zato što sam uvijek upadao u svađu sa likovima oko Pjanić-Kroos. Znaš i sam da je meni Kroos tako bez veze igrač da ne bi imao mjesta u Furthu da nije Nijemac. Čovjek ima sve, osim onog najvažnijeg a to je ekplozivni prvi dribling. Okrene se kao šleper i dodaje loptu ili na stranu Ribery-u pa haj ti Bilale driblaj.
Slažem se s ovim, samo nemoj pretjerivat, ima on dobrih strana, ali nekako on i kod mene nema toliki rejting kao : Muller, Ribery.... i znaju se i ostali.....
Ima par igrača oko kojih se ja i ti nikako ne slažemo, ali dobar si za diskusije i pravi si čovjek, dobro da si tu.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 14 mar 2013, 23:08

Također i ja priželjujem Galatu samo iz jednog razloga, da se osvetimo Drogbi(za gol) ako već ne možemo Chelsea-u za ono izgubljeno prošlogodišnje finale. :twisted:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 mar 2013, 23:09

Neutral je napisao/la: Zato što sam uvijek upadao u svađu sa likovima oko Pjanić-Kroos. Znaš i sam da je meni Kroos tako bez veze igrač da ne bi imao mjesta u Furthu da nije Nijemac. Čovjek ima sve, osim onog najvažnijeg a to je ekplozivni prvi dribling. Okrene se kao šleper i dodaje loptu ili na stranu Ribery-u pa haj ti Bilale driblaj.
Zaboravi to. Nije ni tamo svako mrko nastrojen prema NAŠIM igračima. ;)
O.djebi te punoglavce (u startu) i svijet je opet ružičast. :D

Dobro da si te epitete uputio effe-u, jer je poznato da i on malo drži do njega. :mrgreen:
Ima istine, čelikovac. Vidjet ćemo u narednoj sezoni (kada mu ode mentor) s dolaskom Pepea kako će se stvari odvijati. Neće biti labavo, dabome. Ali, sa svakim napretkom u njegovoj igri niko sretniji od mene.
I sama pojačanja (pozicije) će mnogo toga reći. Svakako da ne bi trebao biti neprikosnoveni igrač 'najvažnije pozicije u ekipi'.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 23:13

Ima šut i desnom i lijevom nogu, ima odličan centaršut, pregleda igre solidan, ali eto ono najvažnije nema da bude weltklasse a smatram da u Bayernu mogu i smiju igrati samo weltklasse igrači.

Očekujem Boatenga opet na stoperu, Buyten odličan dok je lopta u zraku. Jednostavno čovjeku od 100kg i skoro 2 metra i 35 godina ne može biti mjesto u prvih jedanaest u Bayernu. Boateng mora biti tu i naučiti se da ne mora napraviti penal u 90 minuta :lol: Čovjek kada igra djeluje potpuno hiperaktivno, kao da ima viška energije. Neka malo pogleda na buraza gdje on troši tu energiju :mrgreen:

Bez Ribery-a smo izgledali očajno. Znate li kako ja znam da je očajna igra ? Sjetim se Jurgena i igre, ako se ne varam Buyten ima loptu i onda njegova famozna duga lopta. To se isto desilo jučer u par navrata. Buyten i duga lopta.

slika

Jučer se čak vraćao u odbranu. Mislim da je kod njega problem prevelika želja za dokazivanjem nakon prošle sezone. Dobro, vratio je BvB-u već :mrgreen:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 14 mar 2013, 23:33

Neutral je napisao/la: Jučer se čak vraćao u odbranu. Mislim da je kod njega problem prevelika želja za dokazivanjem nakon prošle sezone.
Prevelika zelja za dokazivanjem jer zeli u "prvih 11"
Zeli vratiti svoje izgubljeno mjesto, ali hebes ti to dokazivanje ako ces ti samo solirati i ne uputiti dobar pas suigracu onda kada treba.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 mar 2013, 23:38

Jučer se vidjelo koliko nam znače Schweinsteiger i Ribery i priče o tome kako imamo adekvatne zamjene možete okačiti mačku o rep.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 23:42

Izgubio je tu preciznost prilikom šuta, kad se samo sjetim njegovih golova :

Real-BvB golčina.
Pa gol protiv Fiorentine.
Gol protiv Uniteda na teatru snova itd.

A onda se sjetim njegovih promašaja 1 na 1. Holandija-Španija, finala SP-a kod 0:0 je promašio 1 na 1 . Dobro imao je onda rupu u mišiću.
Jučer opet 1 na 1 promašuje. I bilo je tu još 3-4 utakmice gdje je promašio 1 na 1, ali se ne mogu sada tačno sjetiti koje su to bile.

I Muller je počeo da pada u formi. Sve mi ovo nekako liči na padanje forme kada nam je najpotrebnija.

Ja bi bolio gledati malo Bayern da na 10-ki igra Muller, Ribery, Robben na krilu. Shaqiri se premalo koristi, ali kraj Ribery-a nema niko mjesta, ama baš niko na svijetu nije bolji igrač od Ribery-a na poziciji lijevog krila ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2013, 23:50

Neutral je napisao/la:
Očekujem Boatenga opet na stoperu, Buyten odličan dok je lopta u zraku. Jednostavno čovjeku od 100kg i skoro 2 metra i 35 godina ne može biti mjesto u prvih jedanaest u Bayernu.
Van Buytenu više vjerujem nego Boatengu i moraš priznat da je sinoć fenomenalno odigrao, protiv onoliko bržih igrača od njega. Iznošenje lopte , te pasovi, on je bio sigurnosni faktor naš.
Nije neobično da on dobro odigra, ali je neobično da bolje vlada loptom od mnogih u veznom redu, a tako je sinoć bilo. Nekako je bio sigurniji i od jednog Dante, koji igra super jaku sezonu.

E sad dolazi ono sa čim se ti nećeš složit. Nama bi sad Holger došao odlično (ti njega ne mirišeš :) koliko se sjećam), ali njegovi pasovi iz odbrane bi sinoć doprinijeli tečnijoj igri i većoj opasnosti. Holger je uz Dantea naš najjači stoper.....A Van Buyten, za one godine i s obzirom šta je sve prošao u zadnje vrijeme, igra iznad mogučnosti...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 14 mar 2013, 23:52

Bayern je sinoć imao 20-ak šuteva što u okvir što izvan gola, Robben je od tih rećemo 20 šuteva jedno (brat bratu) 9 šuteva nekim pokušajmima solo prodora, nekim šutevima koji nisu ni blizu gola. Od tih rećemo 9 šuteva Arijan je u najmanje 5 mogao uposliti nekog od saigrača ali on to naravno nije učinio nije učinio nego je završavo te situacije sam. Ovako je nešto slično bilo i u kupu protiv BvB kada je nešto cijelo vrijene sam pokušavao, ali u toj utakmici imao je sreću da je postigoa pobjedonaosni gol.

Samo nema nam kolege @ proFCB dokazanog poštovaoca lika i djela Arijana Robbena. ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2013, 23:57

effe_sa je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Očekujem Boatenga opet na stoperu, Buyten odličan dok je lopta u zraku. Jednostavno čovjeku od 100kg i skoro 2 metra i 35 godina ne može biti mjesto u prvih jedanaest u Bayernu.
Van Buytenu više vjerujem nego Boatengu i moraš priznat da je sinoć fenomenalno odigrao, protiv onoliko bržih igrača od njega. Iznošenje lopte , te pasovi, on je bio sigurnosni faktor naš.
Nije neobično da on dobro odigra, ali je neobično da bolje vlada loptom od mnogih u veznom redu, a tako je sinoć bilo. Nekako je bio sigurniji i od jednog Dante, koji igra super jaku sezonu.

E sad dolazi ono sa čim se ti nećeš složit. Nama bi sad Holger došao odlično (ti njega ne mirišeš :) koliko se sjećam), ali njegovi pasovi iz odbrane bi sinoć doprinijeli tečnijoj igri i većoj opasnosti. Holger je uz Dantea naš najjači stoper.....A Van Buyten, za one godine i s obzirom šta je sve prošao u zadnje vrijeme, igra iznad mogučnosti...

Nećeš vjerovati da sam maloprije gledao na transfermarktu kada se vraća Holger. Piše anfang Juni :(

Dante i Holger je naš najjači odbrambeni tandem. Oba lijevaci što je čudo i mislim nema ekipa sa dva centralna stopera lijevaka.

Buyten je odigrao sjajno, nema tu šta, ali uvijek mi je u sjećanju Milito. Ne mogu to nikako izbaciti iz glave iako bi rado. Sa Buytenom dobijamo u napadu nakon prekida dosta toga, ali opet Boatenga bi više volio vidjeti.

No, neka Yupp odluči šta će (čitaj Uli :mrgreen: )

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.