a moze biti i do drivera od grafe, meni se znalo desavati taj problem, recimo crasha nekad iz cista miraanonimni je napisao/la:ponekad mi se zna desiti da mi se ekran zacrni na sekundu, monitor ostane upaljen, poslije te sekunde se sve vrati na normalu, do čega bi moglo biti ?
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
vrlo je moguće da je do drivera, neki dan sam ga instalir'o i od tad su problemi i počeli, koliko se sjećam, a s ovim kablovima sam kao zadnji problem im'o plav ekran
hvala obojici, valjda ću izdržati s ovim 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Koju graficku kupiti do 100 KM? Hitno je, prehitno...
U imtecu, defaultu ili negdje vec u Sarajevu? Pomazite, nemoj da se zayebem nije mala stvar kupnja nove grafe, a para nemam vise...nemojte polovnjaka

Nvidia GFroce 8600Gt
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
nvdidia gt 430 koju licno koristim. Cijena nove je izmedju 100-130KM kod nas, dok je vani nekih 80KM. Graficka je prejaka, nema igre koju nisam pokrenuo, tako da je i BF3 isao na medium bez ikakvih problema 
Evo da vidis okvirno stanje na piku http://www.****/?trazilica=gt+430" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo da vidis okvirno stanje na piku http://www.****/?trazilica=gt+430" onclick="window.open(this.href);return false;
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
U mene AMD Radeon HD 6700 series, nema šta ne može pokrenut 

"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
"See you in another life, brother."
Real Madrid
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nvidia 8800gt trenutno best buynime_tm87 je napisao/la:Koju graficku kupiti do 100 KM? Hitno je, prehitno...U imtecu, defaultu ili negdje vec u Sarajevu? Pomazite, nemoj da se zayebem nije mala stvar kupnja nove grafe, a para nemam vise...nemojte polovnjaka
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ovako ljudi...da li su ove dvije wireless antene iste, tj da li im je ista svrha ? ova prva je ona antena koja se najcesce vidja, onako malena, dok je druga malo poveca ? ova druga je na mom modemu...

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Okom su iste, no nisu u jacini iste (dBi). Prva je za manji domet, dok druga fata nesto vise signala, no sve zavisi za cega ti treba !?
Reci nam koji net i odakle planiras fatati pa da ti kazem koju da uzmes, no ova mala je ukoliko imas u kuci (na drugom spratu reicmo) net, a velika ako je 100 metara od tebe signal pa da ga fatas.
*fata ili salje, isti je princip.
Reci nam koji net i odakle planiras fatati pa da ti kazem koju da uzmes, no ova mala je ukoliko imas u kuci (na drugom spratu reicmo) net, a velika ako je 100 metara od tebe signal pa da ga fatas.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ovako, vec smo o ovome ja i ti raspravljalineo je napisao/la:Okom su iste, no nisu u jacini iste (dBi). Prva je za manji domet, dok druga fata nesto vise signala, no sve zavisi za cega ti treba !?

Jel' moguće da mi je otišla mrežna karta na računaru ? Na laptopu je konekcija odlična, dok na računaru ne može google da otvori samo mi javlja da pokušam ponovo
I koliko para bi bila kupovina i promjena mrežne karte, ili do čega je već.

DRUG NEBI TI PUNCA
Mozes uzeti ovakav router, kada ga kupis javi se pa da ti pomognem da ga konfigurisesPapastathopoulos je napisao/la: ovako, vec smo o ovome ja i ti raspravljaliznaci, treba mi ono da mogu preko moba ulazit na net preko wifi...imam airlive modem i ovu veliku antenu s kojom hvatam signal i tako imam net za PC...al nemogu da napravim mrezu za moba jer ne mogu da udjem u ruter jer mi ne daju sifru vlasnici ovog neta...e sad...mogu li recimo da kupim ovakav slican ruter koji ima onaj wan prikljucak i da preko tog modema ulazim na net preko moba ?

Tesko, no moguce da kartica zaglupi, posebno ako se instalraju updatei sistema ili drivera. Nadji koji je model i updejtuj ih. Sto se tice mrezne kartice za racunare krece se od 5KM pa do 25KM.bagrcavi je napisao/la:Jel' moguće da mi je otišla mrežna karta na računaru ? Na laptopu je konekcija odlična, dok na računaru ne može google da otvori samo mi javlja da pokušam ponovoI koliko para bi bila kupovina i promjena mrežne karte, ili do čega je već.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
sigurno ?neo je napisao/la:Mozes uzeti ovakav router, kada ga kupis javi se pa da ti pomognem da ga konfigurisesPapastathopoulos je napisao/la: ovako, vec smo o ovome ja i ti raspravljaliznaci, treba mi ono da mogu preko moba ulazit na net preko wifi...imam airlive modem i ovu veliku antenu s kojom hvatam signal i tako imam net za PC...al nemogu da napravim mrezu za moba jer ne mogu da udjem u ruter jer mi ne daju sifru vlasnici ovog neta...e sad...mogu li recimo da kupim ovakav slican ruter koji ima onaj wan prikljucak i da preko tog modema ulazim na net preko moba ?

hoce li mi se ista poremetit s ovim internetom na PC ? da ovi vlasnici ovog neta ne isceraju vjeru iz mene dzaba

Kako vidjeti koji je model mrežne karte ? xp operativni sistem je na računaru.
DRUG NEBI TI PUNCA
Bilo koji router s wi-fi i sa wan portom ce odgovarati, na tebi je da uzmes. Podesit ces ga tako sto ces iz wan porta vec postojeceg routera ukljuciti u wan port novog routera koji ces kupiti. Konfigurisat ces i onda racunare koji se spajaju kablom ces konektovati na LAN portove novog routera (kao sto je sada na starom), a preko wi-fi ces moci ulaziti s racunararom/laptopom koji ima wi-fi, te takodjer s mobitelima koji imaju wi-fi.
Znaci shema: router stari wan port -----> router novi wan port, racunari -------> novi router LAN port, mobitel preko wi-fi na novom rotueru i to je to
Znaci shema: router stari wan port -----> router novi wan port, racunari -------> novi router LAN port, mobitel preko wi-fi na novom rotueru i to je to

http://www.softpedia.com/get/System/Sys ... tion.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;bagrcavi je napisao/la:Kako vidjeti koji je model mrežne karte ? xp operativni sistem je na računaru.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
aha shvatam...al jesil siguran da ovaj moj postojeci router ima wan ulaz ? imaju samo dva ulaza, lan1 i lan2...neo je napisao/la:Bilo koji router s wi-fi i sa wan portom ce odgovarati, na tebi je da uzmes. Podesit ces ga tako sto ces iz wan porta vec postojeceg routera ukljuciti u wan port novog routera koji ces kupiti. Konfigurisat ces i onda racunare koji se spajaju kablom ces konektovati na LAN portove novog routera (kao sto je sada na starom), a preko wi-fi ces moci ulaziti s racunararom/laptopom koji ima wi-fi, te takodjer s mobitelima koji imaju wi-fi.
http://www.softpedia.com/get/System/Sys ... tion.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;bagrcavi je napisao/la:Kako vidjeti koji je model mrežne karte ? xp operativni sistem je na računaru.
ovakav otprilike je:

edit: ovakav isti :

Ah...nisam siguran da ces moci bez podataka prvog routera nastimati, tek saa skotna da ti imas bezicni internet 
Nista, uzimaj ADSL
Sta su ti iz telekoma odg ?
ako si na dobriniji ili stupu http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M552dd6b47f8.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nista, uzimaj ADSL

ako si na dobriniji ili stupu http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M552dd6b47f8.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A yeboga ti, raspravljamo se o ovome ima 2 hefte, a ti tek skont'o koji mi je netneo je napisao/la:Ah...nisam siguran da ces moci bez podataka prvog routera nastimati, tek saa skotna da ti imas bezicni internet
Nista, uzimaj ADSLSta su ti iz telekoma odg ?

- adas_barca
- Kontakt:
Instalirao sam Paskal al ne mogu u njemu radit jer znakovi su promijenjeni , npr. nemam ;(tačka zarez
) a treba mi. Zna li neko kako ovo riješit ?

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 10 gostiju.