Jusko00 je napisao/la: ↑11 maj 2022, 21:35
To sam neki dan citao za Maribor. ali sta prica Jankovic
„On nije pozvan na turnir zato što ne igra u svom klubu, a zašto ne igra ne bih želio ulaziti. Ne zanimaju me čaršijske priče.
Kod mene niko ne može doći na bilo koji drugi način osim svojim kvalitetom. U odnosu na stari spisak pozvana su dva dječaka, jedan je standardni igrač Osijeka, a drugi Bayer Leverkusena. Nema zakulisnih radnji i samo ko zasluži taj može igrati. Ko vas je nazvao da pokrenete tu temu? Vjerovatno njegov otac ili neko drugi“, postavio nam je na početku razgovora kontra pitanje selektor Janković.
Odgovorili smo mu: „Nije poenta priče ko nas je nazvao nego to što je Dževahirić najbolji strijelac u Omladinskoj premijer ligi BiH i to ubjedljivo sa 40 golova, što je duplo više od najbližeg pratioca, zar to nije dovoljan argument?“
„On je kvalitetan, ali ne mora značiti da je najbolji. Kako će neko ko ne igra za svoj klub igrati za reprezentaciju? Dževahirić ima određeni kvalitet da postane dobar igrač, a da li će postati dobar vidjet ćemo. Ja odgovaram za reprezentativni nivo i mi smo prošle godine bili osam utakmica neporaženi, a o tome niko ne piše. Dževahirić ima određeni kvalitet i potencijalni je reprezentativac, razvija se kako treba. Nije pozvan u reprezentaciju jer za svoj klub nije igrao tri kola, a što ne igra je pitanje za neke druge ljude“, kaže za „Slobodnu Bosnu“ selektor Janković.
SELEKTORE, GDJE TI JE LOGIKA?
No Jankoviću smo postavili pitanje gdje je logika da igrača koji redovno trese mreže protivničkih golmana ne uvrsti u sastav jer nije odigrao tri utakmice i to iz selektoru nepoznatih razloga? Odgovor Jankovića je išao u prilog onome što mu odgovara, a to je relativizacija Dževahirićevog doprinosa bh. selekciji:
„Doprinio je reprezentaciji kao i ostali igrači. Nije se odvajao od ostalih“, poručio je Janković, a na naše pitanje koliko je golova dao, Janković nam je odgovorio:
„Pa jesu li samo golovi bitni?!“
„Jesu“, odgovorili smo selektoru Jankoviću, u alanfordovskom stilu, naročito ako vam je to glavni posao u timu i ako u svakoj utakmici postignete gol ili dva za svoj tim.
Malo nam je bilo čudno kako jedan takav talenat zbog tri, a zapravo dva neodigrana susreta za klub, o čemu ćemo pisati u nastavku ovog teksta, ne dobije poziv za reprezentaciju. Janković to ovako objašnjava:
„Vi kada budete selektor onda zovite igrače po vašem nahođenju, a kod mene je ovako. Nazovite ga pa ga pitajte u kakvoj smo relaciji bili i ne znam odakle vam moj broj telefona“, kazao je selektor Janković nakon čega smo s njim završili ovaj vrlo neugodni razgovor, kojim je iz samo njemu poznatih razloga potpuno relativizirao igru svog do jučer najboljeg igrača
"Kvalitet" igraci iz TSV Milbertshofen, Mladost DK ( koji nije u Premijer ligi), Vaud Yverdon, Kozara, FK Spartak Banja Luka, Sloga“ iz Bosanske Otoke"