U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 maj 2022, 21:31

Jusko00 je napisao/la:
11 maj 2022, 21:24
izdzezveubrazil je napisao/la:
11 maj 2022, 21:04
Jusuf Terzić i Faris Dževahirić koji nije igrao u ovoj utakmici su veliki potencijal, a nešto bi moglo biti i od Mešića i Kose u ovoj generaciji. Ostale i ne znam baš.
Dzevahiric nije produzio ugovor s Borcem i kaznjen je nepozivanjem u repku..
:njanjanja: Zar imaju ugovore u tom uzrastu?

Kako odvratan klub, zahvaljujući pozicioniranju ovog Igora Jankovića tu su i iskopali i njega i Terzića. Inače, znaju oni šta rade, selektor U-15 reprezentacije ima dobar uvid u najveće potencijale u državi iz svih krajeva, već kad se dobaci do kadeta malo je teže te igrače dovesti iz drugih klubova. Ovako imaju sve na dlanu i njega da ih nagovara da dođu u Borac.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 11 maj 2022, 21:35

slika

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 maj 2022, 21:36

Imajednabrigada je napisao/la:
11 maj 2022, 18:16
Haahahahahahaaah sta se covjek napisa gluposti, al haj sve nekako sam i povjerovao dok nije spomenuo Savica i Hasica 🤣🤣 ...lik ima info a ne raspolaze s info da Hasic i Savic, djokanovic uopste nemaju pravo igrati naredni ciklus za u21. Stvarno svaki dan sam sve vise i vise razocaran u ovaj forum kakvih sve ubleha i kompleksasa ima....pa nimo mi glupi ljudina ili bar nas vecina nije.😅😅😅
Pa nisu ni ove kvalifikacije gotove,imaju pravo do kraja ovih kvalifikacija igrat
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 maj 2022, 21:37

Ima ko hoce zato ima sada u u15 5 igraca iz Borca :kafa:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 maj 2022, 21:39

E čuj ostaje li BiH bez fudbalskog talenta? Kakav glup naslov, pa nisu mu prebili noge ili ga likvidirali i spakovali u gepek. Ne daju mu da igra za nebitnu reprezentaciju, prave malo pritiska, nek fino promijeni klub iduće sezone i baš ga briga.

I taj otac je malo trebao razmišljati prije nego je poslao dijete u Borac, imao je 20 boljih opcija.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 11 maj 2022, 21:45

11 maj 2022, 21:31
Jusko00 je napisao/la:
11 maj 2022, 21:24
11 maj 2022, 21:04
Jusuf Terzić i Faris Dževahirić koji nije igrao u ovoj utakmici su veliki potencijal, a nešto bi moglo biti i od Mešića i Kose u ovoj generaciji. Ostale i ne znam baš.
Dzevahiric nije produzio ugovor s Borcem i kaznjen je nepozivanjem u repku..
:njanjanja: Zar imaju ugovore u tom uzrastu?

Kako odvratan klub, zahvaljujući pozicioniranju ovog Igora Jankovića tu su i iskopali i njega i Terzića. Inače, znaju oni šta rade, selektor U-15 reprezentacije ima dobar uvid u najveće potencijale u državi iz svih krajeva, već kad se dobaci do kadeta malo je teže te igrače dovesti iz drugih klubova. Ovako imaju sve na dlanu i njega da ih nagovara da dođu u Borac.
Problem je sto i ova djeca od 15 godina imaju "menadzere" koji su mislili da će Borac u ove 4 godine, dok je smrad Vico glavni u Nogometnom savezu, harati ligom.
Pa su uz obećanja od strane uprave Borca da xe djecu gurati u repku, a onda su skontali da je Borac kita od ekipe i da nikada nece biti ekipa koja će imati neki veliki uticaj u ligi. Cist primjer lošeg menadžera i roditelja koji su zelili svom sinu " najbolje" je mali Kulasin, koji je iz Želje, uz obećanje o obaveznim minutama, pozivu u reprezentaciju u21 sa nepunih 18 godina, dali sina u Borac. U samom početku je se ispunjavala obaveza, ali kako Borac bez pomoći sudija nije ekipa ni za sredine tabele tako su " sportski strucnjaci" iz Borca, Kulasina počeli ignorirati, i sada momak truhne a ima ugovor od 5 godina.
Menadžer zajebao roditelje, roditelji djete, a djetetu karijeru.
U BiH imate 4 ekipe u koje trebate otici i bićete ispostovani, bez lažnih obećanja, a to su Sarajevo, Zrinski, Široki i Željo. Ostalo je talasika, bez uvrede!
Mali je pametan i po cijenu svega ne treba produžiti sa Borcem ugovor, oni za godinu dana, kada ode Vico , ispadaju iz lige.
Da su roditelji od ovog momka pametni, fino pokupe malog i odvedu ga u drugu ekipu, do isteka ugovora. Ne treba ni minute ostati u propalom projektu Vice I Terzića
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 11 maj 2022, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.
Evo i oni tebe selame!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 maj 2022, 21:49

Marko Brkic dok je bio u Borcu igrao sve utakmice. otisao u Wolfsburg igra Bundesligu ne dobija poziv. tek sada nakon blizu godinu dana opet se vratio.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 maj 2022, 21:50

Slažem se potpuno s tobom, uz samo jedan dodatak, a to je ovaj gore iz narednog posta. Glupost je bila, a ne njegova nego njegovog oca, potpisati za Borac, a bio je poznat i drugim klubovima.

Inače, baš Borac ide u skladu sa tim ambicioznim roditeljima, to si dobro rekao, evo sad u juniorima imaju tog Kulašina, kojeg su spustili iz seniora, imaju Ivana Grgića koji je zimus doveden iako je već skupljao seniorske minute u Širokom, a sad se spustio stepenicu niže i nisam siguran da je za seniorski tim Borca i debitovao.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 11 maj 2022, 21:51

11 maj 2022, 21:39
E čuj ostaje li BiH bez fudbalskog talenta? Kakav glup naslov, pa nisu mu prebili noge ili ga likvidirali i spakovali u gepek. Ne daju mu da igra za nebitnu reprezentaciju, prave malo pritiska, nek fino promijeni klub iduće sezone i baš ga briga.

I taj otac je malo trebao razmišljati prije nego je poslao dijete u Borac, imao je 20 boljih opcija.
Navodno se cijela porodica seli van iz BiH i zbog toga nije produzio ugovor,vjerojatno je Farisov otac kao njegov staratelj potpisivao prijasnji ugovor

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 11 maj 2022, 21:55

11 maj 2022, 21:50
Slažem se potpuno s tobom, uz samo jedan dodatak, a to je ovaj gore iz narednog posta. Glupost je bila, a ne njegova nego njegovog oca, potpisati za Borac, a bio je poznat i drugim klubovima.

Inače, baš Borac ide u skladu sa tim ambicioznim roditeljima, to si dobro rekao, evo sad u juniorima imaju tog Kulašina, kojeg su spustili iz seniora, imaju Ivana Grgića koji je zimus doveden iako je već skupljao seniorske minute u Širokom, a sad se spustio stepenicu niže i nisam siguran da je za seniorski tim Borca i debitovao.
Razumijem ja roditelje. Sve su krivi menadžeri, jer su davali nerealna obećanja, a svaki roditelj u želji da njegov mali bude Dzeko ne razmišlja racionalno. Kulasin da je ostao u Zelji sad bi bio okosnica ekipe, jer mali je bio ekstra talenat, i sigurno bi bio vidjen i na radaru mnogim ekipama.
U FK Sarajevu imas nekoliko igrača koji su nedavno došli iz Borca u Sarajevo, jer znaju da jedino iz ove četiri ekipe, koje sam nabrojao, mozes dalje napredovati.
Pa Borcu sudije štele i u omladinskim ligama, zamisli ti tog jadluka.
Evo i oni tebe selame!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 maj 2022, 22:11

Ako ga budu vodili roditelji sa sobom, i onda mu tražili klub to neće valjati nikako.

Kod mene jedan mali bio talentovan, igrao za kadete kao pionir. Trebao da pređe u neki bolji klub u državi da igra za kadete.
Ali se roditelji presele u Njemačku u neko selo i njeg povedu da igra za neku seosku ekipu, kao eto blizu mu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 11 maj 2022, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 maj 2022, 22:15

Džan Kiridžić iz Sarajevo otisao u St.Pauli. ima tek 14 godina

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 maj 2022, 22:15

Strašno je ovo što se radi, i onaj Savo Sušić je pozvan u juniorsku reprezentaciju iako je bio katastrofa u kadetskoj.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 11 maj 2022, 22:48

ASD je napisao/la:
11 maj 2022, 22:11
Ako ga budu vodili roditelji sa sobom, i onda mu tražili klub to neće valjati nikako.

Kod mene jedan mali bio talentovan, igrao za kadete kao pionir. Trebao da pređe u neki bolji klub u državi da igra za kadete.
Ali se roditelji presele u Njemačku u neko selo i njeg povedu da igra za neku seosku ekipu, kao eto blizu mu.
Majka mu je dobila posao u Ljubljani i mali ce vjerovatno tamo,brat mu je kosarkas i trebao bi pristupiti u klub gdje je trener otac Luke Doncica.Vec im se javili iz Maribora

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 maj 2022, 23:13

To i nije tako loša opcija pod tim okolnostima. Mada, lično smatram da je mali mogao i bolje.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 maj 2022, 08:09

Jusko00 je napisao/la:
11 maj 2022, 21:35
slika
To sam neki dan citao za Maribor. ali sta prica Jankovic :D

„On nije pozvan na turnir zato što ne igra u svom klubu, a zašto ne igra ne bih želio ulaziti. Ne zanimaju me čaršijske priče. Kod mene niko ne može doći na bilo koji drugi način osim svojim kvalitetom. U odnosu na stari spisak pozvana su dva dječaka, jedan je standardni igrač Osijeka, a drugi Bayer Leverkusena. Nema zakulisnih radnji i samo ko zasluži taj može igrati. Ko vas je nazvao da pokrenete tu temu? Vjerovatno njegov otac ili neko drugi“, postavio nam je na početku razgovora kontra pitanje selektor Janković.

Odgovorili smo mu: „Nije poenta priče ko nas je nazvao nego to što je Dževahirić najbolji strijelac u Omladinskoj premijer ligi BiH i to ubjedljivo sa 40 golova, što je duplo više od najbližeg pratioca, zar to nije dovoljan argument?“

„On je kvalitetan, ali ne mora značiti da je najbolji. Kako će neko ko ne igra za svoj klub igrati za reprezentaciju? Dževahirić ima određeni kvalitet da postane dobar igrač, a da li će postati dobar vidjet ćemo. Ja odgovaram za reprezentativni nivo i mi smo prošle godine bili osam utakmica neporaženi, a o tome niko ne piše. Dževahirić ima određeni kvalitet i potencijalni je reprezentativac, razvija se kako treba. Nije pozvan u reprezentaciju jer za svoj klub nije igrao tri kola, a što ne igra je pitanje za neke druge ljude“, kaže za „Slobodnu Bosnu“ selektor Janković.
SELEKTORE, GDJE TI JE LOGIKA?

No Jankoviću smo postavili pitanje gdje je logika da igrača koji redovno trese mreže protivničkih golmana ne uvrsti u sastav jer nije odigrao tri utakmice i to iz selektoru nepoznatih razloga? Odgovor Jankovića je išao u prilog onome što mu odgovara, a to je relativizacija Dževahirićevog doprinosa bh. selekciji:

„Doprinio je reprezentaciji kao i ostali igrači. Nije se odvajao od ostalih“, poručio je Janković, a na naše pitanje koliko je golova dao, Janković nam je odgovorio:

„Pa jesu li samo golovi bitni?!“

„Jesu“, odgovorili smo selektoru Jankoviću, u alanfordovskom stilu, naročito ako vam je to glavni posao u timu i ako u svakoj utakmici postignete gol ili dva za svoj tim.

Malo nam je bilo čudno kako jedan takav talenat zbog tri, a zapravo dva neodigrana susreta za klub, o čemu ćemo pisati u nastavku ovog teksta, ne dobije poziv za reprezentaciju. Janković to ovako objašnjava:

„Vi kada budete selektor onda zovite igrače po vašem nahođenju, a kod mene je ovako. Nazovite ga pa ga pitajte u kakvoj smo relaciji bili i ne znam odakle vam moj broj telefona“, kazao je selektor Janković nakon čega smo s njim završili ovaj vrlo neugodni razgovor, kojim je iz samo njemu poznatih razloga potpuno relativizirao igru svog do jučer najboljeg igrača

"Kvalitet" igraci iz TSV Milbertshofen, Mladost DK ( koji nije u Premijer ligi), Vaud Yverdon, Kozara, FK Spartak Banja Luka, Sloga“ iz Bosanske Otoke" :bow:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 maj 2022, 08:37

slika

Pazi Ibrasimovica iz Tuzle. Momcina tek napunio 15 godina a visok skoro 1.95. :salut: :mrgreen:

Stoper kakvog bi svaki tim pozelio, samo ne znam kakav je sa fudbalom i ima li u njemu kuveta za nesto vise u karijeri.
@igrajlopte 🐦

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 maj 2022, 09:08

Momak je ljevak. Igra kod nas desnog štopera jer je i drugi štoper ljevak.
Dževahirić u napadu je isto ljevak.

Žao mi je što se to Farisu dešava. Radi se o top talentu. On je napadač ali nije da samo stoji gore kao ostali napadači u omladinskim reprezentacijama nego on dođe po loptu i dribla.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 maj 2022, 13:07

Juniori remizirali u drugom mecu sa crnogorcima. Kocevic strijelac kod nas. Eto ocigledno dobio naknadni poziv.

Nije se ni moglo nesto vise ocekivati od ovog dvomeca. Em nemas trenera, em ti nedostaju Smajic, Kahvic, Prskalo, Sakota, Ramic, Prusina, Krdzalic... Valjda je neki od ovih novajlilja se dobro pokazao barem.
@igrajlopte 🐦

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 maj 2022, 20:34

U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Čakovecu vršnjake iz Bugarske sa 1:0 u susretu drugog kola memorijalnog turnira „Vlatko Marković“.

Selektor Igor Janković je danas na teren izveo sljedeći sastav: Mladen Jurkas, Ivan Kraljević (51. Luka Vasiljević), Petar Đukanović, Amar Ibrišimović, Jusuf Terzić, Sergej Ignatkov (71. Afan Fočo), Andrej Mičić, Dušan Petrović, Ensar Mušić (59. Admir Gojak), Vuk Ćorić (51. Bakir Koso), Kerim Alajbegović (59. Sanin Mešić).

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Beduin, CAGarfia, denza, GG3, invincible1921, JayCatwright, Mostarska, Proximic, s4mke, Sheyi, Sveti, Venom, zamorano1plus8, Zglavkar i 138 gostiju.