FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

SetoKaiba
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la SetoKaiba » 28 sep 2024, 22:40

Nije svako dijete iz B tima kvalitetno, a Flick ih gura jednog za drugim u vatru, kao da su svi u najmanju ruku Yamalov nivo.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 28 sep 2024, 22:46

Flik je na drogama. Nije ovo football manager. Bolje da nije uvodio izmjene. Razbio je dobar ritam trenutne ekipe.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 28 sep 2024, 22:49

Kakav god sastav bio ovo je epska sramota, Osasuna im uvali 4 komada a mogla je jos par. Podsjeti me ovo na Romu i slicne blamaze :mrgreen:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 28 sep 2024, 22:50

Nepotrebno, neopravdano, neprihvatljivo.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 28 sep 2024, 23:01

Negdje se moralo rotirati. Ali i pametnije odigrati. Previsoko Flik postavlja odbranu. Imali su ih u saci na početku drugog poluvremena.

Nadati se sto skorijem povratku povrijeđenih igrača jer s njima ova Barsa ima čemu da se nada.

Ferran na kraju sezone mora napustiti ovaj klub. Nema kvalitet.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 sep 2024, 23:03

Kad ti Osasuna utrpa 4 komada, a mogla je jos toliko - onda je to mnogo lose.
Uvijek sam bio za davanje sanse masijcima, ali nekima ne treba davati. Dominguez, Martin :wtf:

Valjda ova samarcina malo dozove Flicka, da popusti sa ovolikim rotacijama.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 28 sep 2024, 23:05

I neka povede i ovo strašilo na golu.
Mats i sa pokidanim ligamentima bi bolji učinak imao. Priča se ponavlja iz prošle sezone. Golman apsolutno nikakvu sigurnost ne unosi u odbranu.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 28 sep 2024, 23:08

Gdje ti nece uvaliti Osasuna 4 komada pa vidi ti samo odbrane sa Penom na golu.

Vec protiv Villareala smo zamalo kiksali sa rotacijama, zato smo danas platili dupli ceh.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 28 sep 2024, 23:11

slika
Jedan od momenata koji je prelomio utakmicu.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 sep 2024, 23:11

Grozna igra, zaslužen poraz, 0 bodova.

Šjor Tomislav Ivić je uvijek govorio, kako postoji prva ekipa, koju ne mijenjaš dok pobjeđuje i rezerve. Staro, zlatno pravilo vs. nekakav modernizam rotiranja novodobnih trenera. Štampa već dva dana piše, da Flick mora odmoriti neke igrače i pravi pritisak na trenera.
Da odmoriš profesionalca, koji igra utakmicu svaki treći-četvrti dan, a u međuvremenu ima najsavremenije metode rekuperacije. Čemu to, kad vidimo više puta koji je rezultat tog.
Flick je danas vodio utakmicu kao da je želio poraz.
- čudna ( blago rečeno ) prva postava,
- počinje drugo poluvrijeme bez promjena, a trebalo je mijenjati odmah, već poslije 2 0, i ne gubiti sekunde vremena za dostizanje rezultata
- mijenja Lewandowskog umjesto Torresa, koji definitivno ne zaslužuje više šansu za igru.

Svjestan sam, da ne razmišljaju svi ljudi jednako, ali ja nikad neću razumjeti zašto ne početi sa najjačom mogućom ekipom, napraviti
rezultat, a onda odmoriti igrače i uvesti zamjene. Kad imaš pozitivan rezultat, lakše je igrati ovim dječacima sa klupe. Ne razumijem te rotacije, koje dovedu do ovoga što smo vidjeli danas. Ubiješ karizmu u ekipi, ubiješ samopouzdanje, uneseš nemir i slabu energiju u ekipu, proizvedeš nezadovoljstvo, što može dovesti do dugoročnije krize. Vidim nezadovoljstvo u očima igrača(R, Y) koji sjede na klupi, a trebali su početi utakmicu.
Igraš protiv "nadrqanog" protivnika sa "nadrqanom" publikom. Ne smiješ im dati da ih publika ponese, moraš ih napasti odmah najjačim oružjem, jer oni su "domaća" ekipa i igraju samo na domaćem terenu. A ti im pogrešnim vođenjem omogućiš upravo to, jer se ušlo u utakmicu sa "lako ćemo". Čudi me to za jednog Nijemca. Ovaj Zaragoza je dosad odigrao dvije dobre utakmice u životu. Lani za Granadu dao 2 gola Barceloni, šta ga je i prodalo u Bayern i ovo danas. To je morao stručni štab znati, a očito sve ove činjenice nije znao, slabo se pripremio za utakmicu sa protivnikom kojemu ako daš prst u Pamploni, uzet će ti ruku. Na ovakvim utakmicama se gube titule, kakvo rotiranje, kakvi bakrači, kakvo odmaranje...........samo napraviš pizdariju i izbaciš igrače iz forme. Velika greška Flicka i stručnog štaba.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 28 sep 2024, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 sep 2024, 23:21

Rodju je napisao/la:
28 sep 2024, 23:11

Šjor Tomislav Ivić je uvijek govorio, kako postoji prva ekipa i rezerve, koju ne mijenjaš dok pobjeđuje. Staro, zlatno pravilo, nekakav modernizam rotiranja novodobnih trenera, a i štampa već dva dana piše, da Flick mora odmoriti neke igrače i pravi pritisak na trenera.
E to je moglo tako u doba Tomislava Ivica, prije 50 godina, kad se igrao poluamaterski fudbal jednom sedmicno.
Flick je primoran da rotira ionako desetkovanu ekipu. Ovoj Barci od prvotimaca fale dva stopera (Araujo i Christensen) i dva veznjaka (De Jong i Gavi).
Cetiri igraca iz prve postave fale od pocetka sezone. Mora rotirati jednostavno, da bi odrzao kakvu takvu svjezinu ekipe i da ne bi jos neko zaradio povredu.
Veceras se malo vise zaigrao da rotacijama, pa ubacio jos neke omladince. Zamjerke samo sto mu Inigo i Balde nisu igrali od prve minute.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 sep 2024, 23:35

let3 je napisao/la:
28 sep 2024, 23:21
Rodju je napisao/la:
28 sep 2024, 23:11

Šjor Tomislav Ivić je uvijek govorio, kako postoji prva ekipa i rezerve, koju ne mijenjaš dok pobjeđuje. Staro, zlatno pravilo, nekakav modernizam rotiranja novodobnih trenera, a i štampa već dva dana piše, da Flick mora odmoriti neke igrače i pravi pritisak na trenera.
E to je moglo tako u doba Tomislava Ivica, prije 50 godina, kad se igrao poluamaterski fudbal jednom sedmicno.
Flick je primoran da rotira ionako desetkovanu ekipu. Ovoj Barci od prvotimaca fale dva stopera (Araujo i Christensen) i dva veznjaka (De Jong i Gavi).
Cetiri igraca iz prve postave fale od pocetka sezone. Mora rotirati jednostavno, da bi odrzao kakvu takvu svjezinu ekipe i da ne bi jos neko zaradio povredu.
Veceras se malo vise zaigrao da rotacijama, pa ubacio jos neke omladince. Zamjerke samo sto mu Inigo i Balde nisu igrali od prve minute.
Pa dobro, ako je tako kako ti tvrdiš, onda dobiješ ovo što imaš večeras. Daš na vagu, izvažeš i kažeš šta više voliš, ovo ili pobjedu ? Ja nemam dilemu. Za tebe nisam siguran. Barem tako izgleda. Nedavno su odmarali Fermina, pa se on poslije odmora 2x povrijedio.
To što govoriš da se Ivić bavio poluamaterskim nogometom je više nego čudno, ali ne bih ulazio u raspravu o tom. Pretpostavljam da nije neznanje.
Ivić( najjači Hajduk svih vremena-2x u 1/4 finalu europskog kupa šampiona, Ajax, Porto, Anderlecht, PSG, Atletico Madrid sigurno nisu poluamaterske ekipe) je jedan od trenera kojeg Guardiola citira. Ivić, čovjek koji je predavao na najvećim nogometnim školama u svijetu i kog je Gazzeta proglasila 2007 za jednog od najuspješnijih trenera svih vremena. No, to nije važno. Ok, ne razmišljamo jednako i nije problem.

Btw. Prvo me iskritikuješ , a u zadnjoj rečenici, upravo kotradiktorno, potvrđuješ ono što sam i ja rekao, čudiš se zašto je promijenio odbranu, tako da ne razumijem tvoju reakciju na moj post, jer šta sam ja rekao ? Dobro, nije prvi put. Izgleda kao reakcija radi reakcije. Nije trebao početi ni bez Raphinhe i Yamala, ja i to tvrdim. Krajnji rezultat to sve govori. Krajnji rezultat je argument. Ako ti misliš da nije, ok, u redu.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 29 sep 2024, 00:11, ukupno mijenjano 3 puta.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 28 sep 2024, 23:42

Flick kalkulisao žestoko, nema Matsa na golu, plus umislili se za tri boda treba samo istrčati.
Flick je morao odmarati, fokus mu je bio na Osasunu obzirom na derbi Madrileña sutra.
Zato ide najbolji 11 u utorak i u Vitoriji prije rep pauze.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 sep 2024, 23:48

Zar nije bilo bolje na domaćem terenu protiv YB malo kalkulirati ? Ali malo, a ne ovo što je danas napravio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 sep 2024, 23:58

Rodju je napisao/la:
28 sep 2024, 23:35

Btw. Prvo me iskritikuješ , a u zadnjoj rečenici, upravo kotradiktorno, potvrđuješ ono što sam i ja rekao, čudiš se zašto je promijenio odbranu, tako da ne razumijem tvoju reakciju na moj post, jer šta sam ja rekao ? Dobro, nije prvi put. Izgleda kao reakcija radi reakcije. Nije trebao početi ni bez Raphinhe i Yamala, ja i to tvrdim. Krajnji rezultat to sve govori. Krajnji rezultat je argument. Ako ti misliš da nije, ok, u redu.
Ma nije to toliko kritika, vec mjesas kruske i jabuke.
Mislim Tomislav Ivic se poteze i njegove izjave iz proslosti :crazy: svaka cast njemu kao treneru, al to je lik i fudbal iz perioda paleozoika, davno proslo vrijeme.
Ovo danas je neka druga prica, potpuno novi nivo fudbala i potrosnja igraca. Vidis da se igraci konstantno povrijeđuju, zato su rotacije neminovne.

I dobro je sto si za poceo komentarisati FC Barcelonu i utakmice, a ne forumase :mrgreen:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 sep 2024, 00:00

jasonstatham je napisao/la:
28 sep 2024, 23:42
Flick kalkulisao žestoko, nema Matsa na golu, plus umislili se za tri boda treba samo istrčati.
Flick je morao odmarati, fokus mu je bio na Osasunu obzirom na derbi Madrileña sutra.
Zato ide najbolji 11 u utorak i u Vitoriji prije rep pauze.
Fokus je trebao biti na pobjedi protiv Osasune, jer u slučaju kiksa moleraja bježiš im na 6 ili 7 bodova.
To je trebao biti fokus, dakle najjača moguća ekipa i igra na pobjedu.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 sep 2024, 00:19

let3 je napisao/la:
28 sep 2024, 23:58
Rodju je napisao/la:
28 sep 2024, 23:35

Ma nije to toliko kritika, vec mjesas kruske i jabuke.
Mislim Tomislav Ivic se poteze i njegove izjave iz proslosti :crazy: svaka cast njemu kao treneru, al to je lik i fudbal iz perioda paleozoika, davno proslo vrijeme.
Ovo danas je neka druga prica, potpuno novi nivo fudbala i potrosnja igraca. Vidis da se igraci konstantno povrijeđuju, zato su rotacije neminovne.

I dobro je sto si za poceo komentarisati FC Barcelonu i utakmice, a ne forumase :mrgreen:
Paleozoik ili ne, ali moderna Barcelona se napajala i napaja se na idejama Johan Cruyff-a, koji je igrao i trenirao poodavno.
Guardiola je od njega učio i naučio. Johan Cruyff je suvremenik Ivića. Zaključak je vrlo jednostavan. Ameri to imaju najbolje definirano u profi sportu.
Btw. Guardiola je u Barceloni vrlo malo rotirao. Kad je to i činio, Messi je uvijek bio u igri. Kontaš šta želim reći?
Odmori pajdo neke, ali samo neke, a onog koji ti stvara razliku na terenu i omogućava pozitivan rezultat ne mijenjaš bez velike potrebe.
Laku noć.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 sep 2024, 00:55

Ovo je sve posljedica one utakmice protiv Monaca. Veliki je pritisak da se dobije YB i onda je ovo bačeno niz vodu. Ne pomaže ni ovih osam povreda pa onda ne možeš ni normalne rotacije da imaš. Jbt grob u veznom redu trenutno tri zdrava igrača. U odbrani dva ključna stopera i prvi golman nedostaju.

Ovaj Gerard Martin mi baš loše djeluje, nekakav je sav smotan. Nije mi jasno što su poslali Vallea u Celtic, tri godine je mlađi i ima konstituciju jednog beka za razliku od ovog.

Ansu ne zaslužuje lošiji tretman od Ferrana, ali svakako da obojicu treba nogirati.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 sep 2024, 01:36

Evander je napisao/la:
28 sep 2024, 18:29
jestamaji je napisao/la:
28 sep 2024, 18:08
Rodju je napisao/la:
28 sep 2024, 17:05

Jes' ti to bio sa Laportom u ašćinici, pa ti rek'o?
ne ali svako bez blaugranes naočala to vidi. bio je debeo razlog zašto su uveli to pravilo, eintracht ih je ponizio usted camp noua ali kad ti fali para na sve si spreman
Je li Galatasaraj ponizio Dortmund?
Kakve gluposti ti pricas...
Neka turista, neka dolaze.
ti pričaš gluposti, kao i svaki barselona slijepac. nakon blamaže protiv frankfurta više nije bilo moguće kupiti ulaznice sa kreditnom karticom iz gostujuće zemlje niti sa IP adresom gostujuće zemlje a uvedene su i mjere da se spriječi prodaja na sekundarnom tržištu. to nema veze sa turistima.
sada su odjednom to sve ukinuli a par hiljada karata protiv čeha i dovoljno protiv bajerna su još dostupne.

u gov.nima su do guše i svaki euro im je dobrodošao. to je jasno svima osim vama slijepcima koji sa barcinim glavešinama i dalje svaku noć sanjaju superligu

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 sep 2024, 01:46

jestamaji je napisao/la:
29 sep 2024, 01:36
Evander je napisao/la:
28 sep 2024, 18:29
jestamaji je napisao/la:
28 sep 2024, 18:08

ne ali svako bez blaugranes naočala to vidi. bio je debeo razlog zašto su uveli to pravilo, eintracht ih je ponizio usted camp noua ali kad ti fali para na sve si spreman
Je li Galatasaraj ponizio Dortmund?
Kakve gluposti ti pricas...
Neka turista, neka dolaze.
ti pričaš gluposti, kao i svaki barselona slijepac. nakon blamaže protiv frankfurta više nije bilo moguće kupiti ulaznice sa kreditnom karticom iz gostujuće zemlje niti sa IP adresom gostujuće zemlje a uvedene su i mjere da se spriječi prodaja na sekundarnom tržištu. to nema veze sa turistima.
sada su odjednom to sve ukinuli a par hiljada karata protiv čeha i dovoljno protiv bajerna su još dostupne.

u gov.nima su do guše i svaki euro im je dobrodošao. to je jasno svima osim vama slijepcima koji sa barcinim glavešinama i dalje svaku noć sanjaju superligu
Odrasti.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.