Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Wisey
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Wisey » 23 jul 2012, 22:51

neo je napisao/la:
igman je napisao/la:Cudno je kako Ferguson moze biti kontradiktoran, juce je govorio kako je Hazard precijenjen igrac i kako ne vrijedi 40 miliona, a veceras vec poslao ponudu za devetaestogodisnjaka u iznosu od 38 miliona eura, za igraca koji je na klupi reprezentacije Brazila!
Hazardova plata ce biti nekih 140-170K sedmicno, dok od Mourina nece prelaziti 50K...tu ce biti velika usteda. Da ne pricamo koliko je igrac i agent dobio za potpis :)
Neupućen si, nemamo o čemu diskutovati.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 23 jul 2012, 22:53

Uputi me, molit cu :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jul 2012, 22:54

Narin je napisao/la:Prema pisanju brazilskog sajta "Lancenet", United će poslati posljednju ponudu vrijednu 40 miliona eura za Lucasa Mouru, a njemu ponuditi 5-ogodišnji ugovor vrijedan 130,000 funti sedmično, koju će São Paulo prihvatiti.
Nesto mi ovo puno zvuci..
Fakat puno. Ocito su procjenili da je ogroman potencijal, ali sve ima svoje granice. To dodje oko 30 miliona funti ja mislim, i mogao bi bit transferski rekord kluba (trenutni rekord Berbatov za 30,75 miliona funti).
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 23 jul 2012, 22:59

Cartman je napisao/la:
Narin je napisao/la:Prema pisanju brazilskog sajta "Lancenet", United će poslati posljednju ponudu vrijednu 40 miliona eura za Lucasa Mouru, a njemu ponuditi 5-ogodišnji ugovor vrijedan 130,000 funti sedmično, koju će São Paulo prihvatiti.
Fakat puno. Ocito su procjenili da je ogroman potencijal, ali sve ima svoje granice. To dodje oko 30 miliona funti ja mislim, i mogao bi bit transferski rekord kluba (trenutni rekord Berbatov za 30,75 miliona funti).
Pa šta su oni vidovita Džemila pa da znaju da će Sao Paulo prihvatiti ponudu?
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 23 jul 2012, 23:00

neo je napisao/la:Uputi me, molit cu :)
Nisi 'pogodio' ni Hazardovu platu, nit Mourinu, a bogami ni iznos transfera. Činjenica da je Lille prihvatio ponude sve tri strane (dva Manchestera) znači da su svi bili spremni dati za njega koliko se traži, a ostalo je na igraču da izabere. Hazard nije otišao u Chelsea zbog 6 miliona agentu kako je to lijepo Ferguson pokušao predstaviti, nego zato što on smatra (iz kojeg razloga u cijeloj priči je najmanje bitno) da je to najbolji izbor.

Što se Moure tiče, veliki talent i već sada solidan igrač ali nosi sa sobom veću količinu rizika nego Kagawa ili Hazard.Za tu dvojicu sam uvjeren da ne mogu zeznuti stvar.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jul 2012, 23:00

Martex je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Pa šta su oni vidovita Džemila pa da znaju da će Sao Paulo prihvatiti ponudu?
Ma kako su se ovi Brazilci digli, mogli bi oni odbit i ponudu od 50 miliona eura. Gdje dodjose do para odjednom majku im. :D

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 23 jul 2012, 23:03

Realno,traze previse.Oni su iz Brazila,svi znamo da Brazilska liga nije toliko jaka kao sto neki misle da jeste.
Realna cijena Moure je oko 20M,ali posto je fudbal danas takav kakav jeste,ne bih se uopste iznenadio da na kraju united plati tih 40M za njega,jer su skoro svi igraci precijenjeni.Ali sta ces,ako ne ulazes,ne mozes ni dobiti.

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 23 jul 2012, 23:06

Narin je napisao/la:Realno,traze previse.Oni su iz Brazila,svi znamo da Brazilska liga nije toliko jaka kao sto neki misle da jeste.
Realna cijena Moure je oko 20M,ali posto je fudbal danas takav kakav jeste,ne bih se uopste iznenadio da na kraju united plati tih 40M za njega,jer su skoro svi igraci precijenjeni.Ali sta ces,ako ne ulazes,ne mozes ni dobiti.
Sve je to marketing, sponzori, financije. Recimo, Santos će više zaraditi s Neymarom u ekipi za ove 2-3 godine upravo iz navedenih razloga nego da ga sad proda nekome za 50 miliona. Slično je i ovdje.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 23 jul 2012, 23:10

Wisey je napisao/la:
Narin je napisao/la:Realno,traze previse.Oni su iz Brazila,svi znamo da Brazilska liga nije toliko jaka kao sto neki misle da jeste.
Sve je to marketing, sponzori, financije. Recimo, Santos će više zaraditi s Neymarom u ekipi za ove 2-3 godine upravo iz navedenih razloga nego da ga sad proda nekome za 50 miliona. Slično je i ovdje.
Ma,nisam bas siguran da se to isplati ovim klubovima kao sto su Barca,United i ostali.Gotovo svi klubovi su u dugovima,pogotovo ovi veci,pa Glasgow Rangers bankrotirao,kud ces dalje.Ako Moura ne bude dobro igrao,svi ce ismijavati Fergiea i tih 40M,isto kao sto sada rade sa Downingom,Carrollom,Hendersonom i jedno vrijeme sa Torresom,a iz Uniteda imamo primjer Bebea,koji je doveden kao "cudo od djeteta" za 7M i ispao flop,barem u prvoj sezoni.Mada ja bih volio da dodje Moura,ali priznajem da mi se cijena nikako ne svidja.Evo Npr Chicharito je doveden za cijenu neku od 5M koliko se sjecam i sad da on ne postigne gol citavu sezonu,niko mu nista ne bi rekao upravo zato jer je cijena transfera bila poprilicno mala.United je uglavnom dovodio igrace za malu cijenu i pravio klase od njih.Primjer je Cantona,koji je dosao iz Leedsa za jedno 1 il 2M,tako nesto.
Ronaldo takodjer (mada cijena i nije bila toliko mala,negdje oko 10M koliko se sjecam)..

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 23 jul 2012, 23:15

stvarno previše 40 miliona neka je on talent,ali ovolika suma novca za njega :roll:.Iako se treba priviknuti na situaciju ako konkurenti troše i kupuju,pa moramo i mi malo zagrabiti u kasu,ali ovo je previše :? :roll:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jul 2012, 23:19

Ma neka on dodje, ima dovoljno ekonomista u klubu da znaju koliko se moze platit. Pa vlasnik nam zidov, a manager skot. Nece dat previse, to je sigurno. :D

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 23 jul 2012, 23:23

Sad je doslo takvo vrijeme da se ne moze dovesti ni prosjecan igrac za malo para tako je kako je.

Ne bi ga SAF toliko zelio i bio spreman dati tolike pare da nije siguran da ce se i isplatiti.

Ja vjerujem da ce ovaj prelazni rok biti bolji nego u zadnjih par godina.
Glory Glory Man United !!! :D

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 jul 2012, 23:26

joj kako bi volio vidjeti sahina i bainesa zajedno cca 20 mil funti
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jul 2012, 23:46

Izgleda da je ova plata mjesecna, a ne sedmicna. Znaci 130 hiljada eura mjesecno. To uopste nije puno.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 jul 2012, 23:48

Prema navodima brazilskih medija spominje se plata Lucasu od £130 milja mjesecno na 5 god, sto bi bilo nekih 33 hiljade sedmicno, a to bi bilo 3 puta vise negoli sto on sada prima u Sao Paulu (10k mjesecno :o ) ;)

Dakle kad se uzmu u obzir ukupni troskovi ovog transfera (odsteta klubu+placa igracu), to je donekle i prihvatljivo, jer ako ostane na ovom navodnom dogovoru, za 2 i pol godine bi mu isplatili 4,5 mil funti (navedena sedmicna primanja), dok bi za taj isti period neki od igraca koji primaju npr. 120 hiljada sedmicno, zaradili 15 miliona funti ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jul 2012, 23:51

Ma ta plata je nista. Mislim da jedan Young ima vise od duplo od te plate. Ne vjerujem da je to tacno, ali samo neka dodje vise. Mozda nam ne treba toliko igrac na njegovoj poziciji, ali treba nam neki spektakularan igrac sa velikim potencijalom. Ovoj ekipi fali nesto ekstra otkad je Ronaldo otisao.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 jul 2012, 23:59

Ne znam šta se mota po glavi Fergusona ali dati 40 mil za nekog iz Brazila je previše.Izgleda brazilci osjetili priliku pa sad na svakom koraku pumpaju cijene svojim igračima,Moura,Oscar,Ganso,Neymar,....
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 jul 2012, 00:12

Saurman je napisao/la:
Ne znam šta se mota po glavi Fergusona ali dati 40 mil za nekog iz Brazila je previše.Izgleda brazilci osjetili priliku pa sad na svakom koraku pumpaju cijene svojim igračima,Moura,Oscar,Ganso,Neymar,....
Nije on "neko iz Brazila" nego najveci talenat Brazila nakon Neymara. Za takve igrace se mora platit.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 24 jul 2012, 00:15

Brazilci opet vracaju onaj sjaj kakav su imali nekada, to ste zaboravili majstore poput Ronalda Rivalda Karlosa Cafua i ostalih, nije to tako davno bilo a ova repka koju je Brazil poslao na Olimpijadu podsjeca na te stare dane.
Cijene mozda i jesu previsoke al takva su vremena i moras se prilagodit.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jul 2012, 00:20

Cartman je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Nije on "neko iz Brazila" nego najveci talenat Brazila nakon Neymara. Za takve igrace se mora platit.
Od kad to za talenta treba iskeširati 40 mil.Sad za svakog igrača koji zna napraviti biciklo i dodati petom traže 40-50 mil i dođe u Europu propadne kao žeton. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.