Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Virtu4l
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Virtu4l » 29 nov 2014, 10:58

Opa, počeli su, znači da je situacija više nego ozbiljna.

Brko, brko, šta im radiš :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 29 nov 2014, 11:05

Danas se ova tema zatvara jer Vaha je novi selektor,o tome evo vrapcici na granama kod mene pjevaju.
Samo Vaha.
Naravno nije ni on svemoguc al treba imati strpljenja.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 nov 2014, 11:11

Tesko se Vahi ako odbije danas, a sto je jako vjerovatno.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 nov 2014, 11:12

JuKaTu je napisao/la:Ako je Safet mogao biti selektor, što ne bi i Kike Budalike bio? Pape je prije preuzimanja reprezentacije imao sličan trenerski rezime Kiketovom, s tim što su obojica legende širokim narodnim masama, te s tim u vezi, narod ne bi imao problema prihvatiti Kiketa, a sve to zbog njegovih prijašnjih zasluga u odgoju generacija djece.

S tim da bi Kike sigurno imao i nekih prednosti u odnosu na Safeta, ako bi se u startu držao konvencionalnih fudbalskih pravila u smislu da imaš svaku poziciju na terenu pokrivenu bar jednim igračem, a vjerujem i da je na osnovu dugogodišnjeg rada s djecom stekao osnovna znanja o psihologiji ljudi u grupama, tako da bi i taj faktor motivacije bio bolji nego kod Safeta, čime bi izbjegli kukavička odustajanja od pobjede zbog povrede jednog ili dva igrača prije ključnih utakmica reprezentacije.

Ne znam, treba razmisliti ozbiljno.
Istina da Kike ima dosta prednosti u smislu temeljnog poznavanja materije, ipak, nije Kike vodio nijednu djeciju emisiju u inostranstvu..kako ce ga prihvatiti Dzeko , Pjanic ?
Ne bi ja rizikovao s domacim strucnjakom, Vaha prvo, pa ako odbije, onda Kike...
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 29 nov 2014, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 nov 2014, 11:14

Virtu4l je napisao/la:Opa, počeli su, znači da je situacija više nego ozbiljna.

Brko, brko, šta im radiš :rol:
Za koga si glasao u anketi momcino?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 29 nov 2014, 11:17

Ako ne bude Vaha,nemam ništa protiv da to bude :bih: :bih:

[youtube][/youtube]
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 29 nov 2014, 11:23

Yebo te život šta sve čovjek ovdje ne pročita.Uglavnom mnogi će se najesti svojih g.o.v.a.n.a koje su napisali ako Vaha bude selektor.Jednostavno čovjek ima izbora,ima drugih opcija za posao i to je izgleda jedini problem što je on tražena roba.Da je kao Baždarevići ili Hadžibegić godinama bez posla nebi ga niko ni spominjao kao kandidata za selektora.Forumi,internet portali,novine pune su gluposti o Vahidu,traži milione,nije patriota izdajica,francuz isl.
Znači mi hoćemo trenera koji je vrhunski,ali da radi za platu prosječnog trenera,i da mora raditi sa ljudima koje mu nađu ljudi koji nisu odigrali 90 min lopte!Mi hoćemo vrhunskog trenera koji je dužan da sve svoje misli i ideje objavljuje javno,da znamo gdje ruča,gdje spava i u kolko sati ustaje.Da je odgovoran za neuspjeh,a uspjeh će se pripisati igračima,savezu ili lakoj grupi,pomoći sudija isl.Hoćemo vrhunskog trenera ali mora ju mu pomoćnici biti naši treneri iz seoskih saveza koji nisu u stanju ni ekipu sastaviti za utakmicu na velikom odmoru.
I ONDA SE PITAMO ZAŠTO SE VAHA MISLI?
JA SE PITAM ZAŠTO NAS NIJE ODMAH U STARTU ODBIO?
E ZATO ŠTO VOLI OVU ZEMLJU,JABLANICU I MOSTAR,ETO RAZLOGA ZAŠTO SE JOŠ MISLI I NA KRAJU ZAŠTO ĆE I BITI SELEKTOR.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 nov 2014, 11:31

Ljudi, manite se prica o patriotizmu .
Kada su u pitanju licni interesi, malo ljudi ce ici protiv sebe , samo da bi ispunilo patriotsku "duznost".
Lako je reci "ja bi ovo, ja bi ono.."!
Stavite se u poziciju ,npr, Vahida, logicno je da vaga sta moze dobiti, sta izgubiti. Na emocionalnom, na finansijskom planu, na rejtingu...
Pitanje je da li bi ijedan, od domacih ili regionalnih strucnjaka, bio kandidat da mu se pruza bolja prilika ? Na koncu i do sada su bili oni koji nisu mogli naci bolji posao.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 nov 2014, 11:39

Sinan Sinanovic
5 Min ·

Dragi prijatelji, ljubitelji sporta, navijaci reprezentacije Bosne i Hercegovine, niti kao covjek ni kao novinar nemam pravo davati lazne nade svima koji, kao i ja silno zele Vahida Halilhodzica za selektora. Vaha nece biti selektor! To mi je sam potvrdio u telefonskom razgovoru. I on i brat mu Eno. Nazalost. I nemoj te osudjivati,mada svako ima pravo na svoj stav, Vahu. Treba znati da je Vaha puno dao za ovu drzavu. Znaju mnogi, pogotovo Mostarci i Hercegovci. Dvije reprezentacije je odveo na Svjetsko prvenstvo. Sve mu je poruseno, ista ova drzava Vaho nista nije pomogla. Naprotiv, on je u svakoj prilici pomagao i Velez i sve one koji su mu se obratili za pomoc. On je od Alzira od drzave dobio sve pocati, najvisa priznanja. Francuska mu je dala orden legije casti, proglasavan je najboljim trenerom Francuske,Maroka,Alzira, ali ovdje samo bio kandidat medju najboljima. Samo su avaz , Sport i SportSport.ba honorirali Vahine rezultate. Kao sto sam sinoc napisao, postoje jos neki "dublji" razlozi. O tom potom. I dok ovo pisem od utiskom razgovora s bracom Halilhodzic, nadam se preokretu... Da,kad vec Vaha nece biti, da to ne budu ni oni "strucnjaci" koji su prizeljkivali ovakav rasplet. Predstava oko Vahe danas ce dobiti svoj kraj bez aplauza, ali s puno upitnika.
Avaz spremio dvije price, jedna ce biti istinita. :mrgreen:

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 29 nov 2014, 11:59

Ne guram Vahu u prvi plan zbog toga sto je trazena roba vec zbog toga sto mi se cini kao najracionalnije rjesenje.Zahvaljujuci svom imidzu moze da uvede red i mir u sve djelove BiH fudbala,samo treba imati strpljenja sa njim a i on sa nama svima..

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 29 nov 2014, 12:09

Nadam se da će klocevi iz saveza Vahi dati odriješene ruke kad već ne mogu da mu daju milione ne koje je navikao.

Ako, ipak, Vaha ne bude selektor, mišljenja sam da je Rajevac dosta dobra opcija, jedino mi se ne sviđa što traži ugovor na 4 godine.
#Salihović

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 29 nov 2014, 12:09

hz1987 je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Postoji li ijedna fotogarfija na kojoj Amar Osim ima "normalan" izraz lica?
Uvjek je neka gimasa...
Naravno!

slika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nije sto je iz zelje, al fakat mora malo poradit na sebi.
ok, budi ekscentrik - al nemoj biti budala!
ako bi trebalo birati izmedju nekog srbijanskog strucnjaka, mese, senera, stranca - prije bih amara. al amara brate mili diskredituje ponasanje, stav i izgled. stvarno bi bilo neprimjereno da na klupi reprezentacije sjedi onakav lojav, nezainteresovan i s grimasama na licu u suskavcu!
ko bi mu bio pomocnik ? Dzurbuzovic ? :lol:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 nov 2014, 12:18

Gotovo, SportSport.ba je potvrdio.

Vaha ne preuzima repku. :silent:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 nov 2014, 12:19

nije vaha budala da preuzme reprezentaciju pomocnike mu biraju u timu moraju biti zastupljeni svi naraodi ,a trazi se da budemo top 20 reprezentacija da igramo velika takmicenja da je katastrofa kad ne prodjemo grupu na SP itd .sto mu to treba da ga nakon dva poraza svi pljuju i prozivaju .licno bi volio da je vaha selektor ali jako je tesko biti selektor BIH puno kompromisa a ovdje ljudi euforicni i nakon jednog odlaska na SP svi pricaju kako smo nogometna sila a nrealno smo osrednja evropska reprezentacija .

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 29 nov 2014, 12:19

"Nisam kandidat za selektora. To je moj kratki komentar", za SportSport.ba je izjavio najbolji bosanskohercegovački stručnjak koji je važio za najozbiljnijeg kandidata za preuzimanje našeg nacionalnog tima.

Iako se u posljednje vrijeme mnogo špekulisalo o tome kako bi Vahid Halilhodžić mogao sjesti na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, od toga neće biti ništa.

Proslavljeni stručnjak je u razgovoru za SportSport.ba saopštio da sasvim sigurno neće biti selektor naše izabrane vrste.

"Ja nisam kandidat za selektora Bosne i Hercegovine. To je moj kratak komentar na sve, i ne bih želio više pričati o tome. Za mene je to završena priča", rekao je Halilhodžić.
Završena sapunica zvana "Vaha" ;)

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 29 nov 2014, 12:20

HeraklitMracni je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Postoji li ijedna fotogarfija na kojoj Amar Osim ima "normalan" izraz lica?
Uvjek je neka gimasa...
Naravno!

slika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nije sto je iz zelje, al fakat mora malo poradit na sebi.
ok, budi ekscentrik - al nemoj biti budala!
ako bi trebalo birati izmedju nekog srbijanskog strucnjaka, mese, senera, stranca - prije bih amara. al amara brate mili diskredituje ponasanje, stav i izgled. stvarno bi bilo neprimjereno da na klupi reprezentacije sjedi onakav lojav, nezainteresovan i s grimasama na licu u suskavcu!
ko bi mu bio pomocnik ? Dzurbuzovic ? :lol:
Pa Kike Budalike i naci jos spadala kao sto je on.. da ne odstupaju od selektora..

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 29 nov 2014, 12:20

Ma moglo se je i pretpostaviti.. Mada opet sam razočaran što neće on biti selektor.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 29 nov 2014, 12:21

Goalgetter je napisao/la:
Sinan Sinanovic
5 Min ·

Dragi prijatelji, ljubitelji sporta, navijaci reprezentacije Bosne i Hercegovine, niti kao covjek ni kao novinar nemam pravo davati lazne nade svima koji, kao i ja silno zele Vahida Halilhodzica za selektora. Vaha nece biti selektor! To mi je sam potvrdio u telefonskom razgovoru. I on i brat mu Eno. Nazalost. I nemoj te osudjivati,mada svako ima pravo na svoj stav, Vahu. Treba znati da je Vaha puno dao za ovu drzavu. Znaju mnogi, pogotovo Mostarci i Hercegovci. Dvije reprezentacije je odveo na Svjetsko prvenstvo. Sve mu je poruseno, ista ova drzava Vaho nista nije pomogla. Naprotiv, on je u svakoj prilici pomagao i Velez i sve one koji su mu se obratili za pomoc. On je od Alzira od drzave dobio sve pocati, najvisa priznanja. Francuska mu je dala orden legije casti, proglasavan je najboljim trenerom Francuske,Maroka,Alzira, ali ovdje samo bio kandidat medju najboljima. Samo su avaz , Sport i SportSport.ba honorirali Vahine rezultate. Kao sto sam sinoc napisao, postoje jos neki "dublji" razlozi. O tom potom. I dok ovo pisem od utiskom razgovora s bracom Halilhodzic, nadam se preokretu... Da,kad vec Vaha nece biti, da to ne budu ni oni "strucnjaci" koji su prizeljkivali ovakav rasplet. Predstava oko Vahe danas ce dobiti svoj kraj bez aplauza, ali s puno upitnika.
Avaz spremio dvije price, jedna ce biti istinita. :mrgreen:

Ne pitaj kako je pomagao sve mu je Velez dao , a nijednom se nije pojavio na utakmici Veleza , a za ostalo da ne pricamo bjezi bola pusti mi te suplje :pinokio:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 29 nov 2014, 12:21

Šta sam govorio. Vaha neće preuzeti repka, nema šanse, pogotovo jer je u ovakvom rasulu. Sušić je uništio repku, zato teško da će doći neki dobar, veliko ime na našu klupu.
Amar Osim i samo Amar Osim! :salut:

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 29 nov 2014, 12:22

DukeOfWellington je napisao/la:
gonzales je napisao/la: Pa valjda njegov brat zna hoce li biti.
a sa bratom sam mu sjedio juce
Za njega ne znam, ali moj brat u moje ime nikad nije govorio.

Druga je priča da je iz naše perspektive tvoj razgovor sa njegovim bratom obična špekulacija.

Ipak sam bio u pravu, brat ipak zna.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Normus90 i 31 gost.