U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Unknown2
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Unknown2 » 31 mar 2022, 22:56

Ne mora da bude srbin. ali nas savez je pic...i odlucio da Savez RS bira selektora U21 BiH. i narvno da ce oni staviti svoga.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 31 mar 2022, 23:02

Zukanovic je napisao/la:
31 mar 2022, 22:56
Ne mora da bude srbin. ali nas savez je pic...i odlucio da Savez RS bira selektora U21 BiH. i narvno da ce oni staviti svoga.
Zar nije tako odluceno posto se Federacija najvise pitala za selektora A reprezentacije? Mislim tako i jeste bilo ako se gleda unazad. To se promjenilo sa Vicom i Petevom.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 apr 2022, 01:14

15 godina Srbi vode U-21, jos od Ibre Zukanovica. I niko ga nije nadvisio.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 01 apr 2022, 02:25

sta je bilo sa Vinkom Marinovicem? on je po meni bio solidan trener/selektor u-21 za nase uslove

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 01 apr 2022, 13:33

sport.1 ja msm da je postavio onaj story sa laznog profila Cuica, a dole Bosnje svrsavaju.. Kako smo postali jadan narod koji se raduje, moli i svrsava na takve sitnice i gluposti :facepalm: :puke:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 apr 2022, 13:55

bhpremijerliga12 je napisao/la:
01 apr 2022, 13:33
sport.1 ja msm da je postavio onaj story sa laznog profila Cuica, a dole Bosnje svrsavaju.. Kako smo postali jadan narod koji se raduje, moli i svrsava na takve sitnice i gluposti :facepalm: :puke:
Gora je ta spodoba iza tog profila.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 01 apr 2022, 14:05

izdzezveubrazil je napisao/la:
01 apr 2022, 01:14
fazon je sto se i ne trude da se Ibro stigne cak naprotiv trude se ali u suprotnom smjeru

Bihac1919
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1919 » 01 apr 2022, 22:09

IO N/FSBiH priprema smjenu selektora U19 reprezentacije Ivice Barbarića i njegovog stručnog štaba.🙃🙃🙃🙃

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 apr 2022, 22:14

Bihac1919 je napisao/la:
01 apr 2022, 22:09
IO N/FSBiH priprema smjenu selektora U19 reprezentacije Ivice Barbarića i njegovog stručnog štaba.🙃🙃🙃🙃
Da vrate Slavena Musu? :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 01 apr 2022, 22:18

U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Slovenije.

Prvi meč na programu je 5. aprila u 16:30 sati u na stadionu NK Jedinstvo u Bihaću, a drugi 7.4. u 11:00 u Velikoj Kladuši na stadionu NK Krajišnik.

Selektor Nermin Šabić je za ovu reprezentativnu akciju odabrao sljedeće igrače:

Faris Mehić (Sarajevo), Adel Duškaj (Željezničar), Dženan Maličević (FSV Frankfurt, Njemačka), Kenan Hrštić (Sloboda), Filip Taraba (Široki Brijeg), Dženan Šabić (Željezničar), Haris Jogunović (Velež), Nidal Čelik (Sarajevo) Sergej Popović (Željezničar ST Banja Luka), Matej Stojčić (Borac), Faris Babić (Sarajevo), Vedad Garčević (Tuzla City), Adrijan Rizvić (Olimpija, Slovenija), Bego Kurjaković (AKA Austria Wien, Austrija), Roko Šilić (Zrinjski), Danin Hasanić (Sarajevo), Omar Kuko (Velež), Alija Jahić (Tuzla City), Ivano Gojsilović (Široki Brijeg), Kerim Hujić (Radnik Hadžići), Harun Dudić (Sloboda), Marko Begić (Posušje).

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 01 apr 2022, 22:35

Bihac1919 je napisao/la:
01 apr 2022, 22:09
Treba kazniti covjeka sto je napravio dobre rezultate..ti se ne poklapa s dosadasnjom praksom

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 01 apr 2022, 22:39

Srbi vode u15, u21 i A selekciju, Bosnjaci kao najbrojniji narod imaju u17 i sitnog sanera Sabica.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 01 apr 2022, 22:40

Ako smjene Barbarica a ostave Sabica i Starcevica...ja licno iz Krajine cu prevaliti 300kilometara i doci pred Savez i **** mater u lice svima...a picke sarajevske i ostali kvazinavijaci iz cijele BIH neka ispijaju kahve po baštama evo ide nam i lijepo vrijeme i pametuju kako bi i sta trebalo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 apr 2022, 22:50

Wanderson je napisao/la:
01 apr 2022, 22:39
Srbi vode u15, u21 i A selekciju, Bosnjaci kao najbrojniji narod imaju u17 i sitnog sanera Sabica.
:bow:

To je doslovno samo kod Bošnjaka moguće :rol:

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 01 apr 2022, 23:04

Vucevich je napisao/la:
01 apr 2022, 22:50
Wanderson je napisao/la:
01 apr 2022, 22:39
:bow:

To je doslovno samo kod Bošnjaka moguće :rol:
U svakoj normalnoj zemlji bi puč bio izvrsen u roku od sat vremena i postavljen savez po mjeri većine.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 apr 2022, 12:18

Imajednabrigada je napisao/la:
01 apr 2022, 22:40
Ako smjene Barbarica a ostave Sabica i Starcevica...ja licno iz Krajine cu prevaliti 300kilometara i doci pred Savez i **** mater u lice svima...a picke sarajevske i ostali kvazinavijaci iz cijele BIH neka ispijaju kahve po baštama evo ide nam i lijepo vrijeme i pametuju kako bi i sta trebalo.
Ne moras se muciti, skokni do Banjaluke kod Vice i **** njemu mater u lice, mozes usput i ujaka.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 apr 2022, 13:47

02 apr 2022, 12:18
Imajednabrigada je napisao/la:
01 apr 2022, 22:40
Ne moras se muciti, skokni do Banjaluke kod Vice i **** njemu mater u lice, mozes usput i ujaka.

Mislis puno mi je bliže hahaha
Sve ok al ako mislimo da je kod Vice četalja samo problem i da je on jedini problem naseg fudbala grdno se varamoo. Hercegovacki klan nista manje nije ppguban a tako ni ovaj probosanski...kad se sjetim samo ovog naseg konja I.durića ili onog mesara Rašcica huja me neka obuzme. Kad se sjetim samo vremena kad smo vodili najvecu bitku sa clanovima i skupstinom starog Saveza za vrijeme Ep u Austriji kada je HTV radila neku reportazu posle njihove neke ppbjede kada neki smrad predstavnik Srednjobosanskog saveza bosnjo rece da je navijao svim srcem za Hrvatsku a mi ovamo rat vodimo s njima. Mislim da se zvao Mirsad Ibrisimbegovic tako nekako onoo..klasicni balija. Tad da sam mogao do njega u tom momentu polomio bi mu noge i ruke, rodjena mati ga ne bi prepoznala, tako da ..kazem sve su to ista **** vecinom. Pred Savezom su bar svi na okupu lakse im je sasut sve u lice jer svi zasluzuju isto.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 03 apr 2022, 13:35

INTERVJU/ Barbarić i juniori su svjetlo na kraju tunela: Kradu li Čuića? Znam šta bih uradio, ali…

Selektor U19 BiH za **** govori o sjajnim igrama bh. juniora, supertalentovanom Filipu Čuiću, ali i svojoj trenerskoj karijeri

Ivica Barbarić je napravio odličan posao na klupi juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Neko se u martu 2021. godine sjetio ovog Mostarca i ponudio mu mjesto selektora, nije više ni važno šta je presudilo da baš on bude na toj funkciji, važno je da je od prvog dana počeo časno i pošteno obavljati svoj posao.

Poraz se ne slavi, ostali smo bez plasmana na Evropsko prvenstvo, međutim četiri pobjede u šest kvalifikacionih utakmica i sam proboj na završni turnir pokazatelj su da su “Zmajići” na dobrom putu pod vodstvom Barbarića.

Da su kojim slučajem u utorak pobijedili Francusku i ostvarili historijski uspjeh ko zna šta bi bilo dalje. Ovako, po povratku, nije bilo šampanjca, cvijeća ni glamura kao kada su dočekani “A” reprezentativci nakon pobjede u Litvaniji 2013. godine. Nakon što su se utisci slegli Ivica Barbarić se javio za **** portal.

– Razmišljao sam proteklih dana o svemu onome što se dogodilo. Bili smo na korak od senzacije, došli smo do toga da sami odlučujemo o svojoj sudbini, ali nažalost nismo uspjeli. Kroz čitavo ovo vrijeme od svojih igrača sam tražio da idemo uz utakmice u utakmicu i da dajemo maksimum. Uvjeravao sam ih da ako budemo na toj razini možemo se nositi sa svima. Ovaj put rezultatski nije bilo onako kako smo priželjkivali, međutim nemam im šta zamjeriti. To je sad gotova priča, kaže nam Barbarić.

Još je važnije što je od naših budućih Zmajeva stvorio pravu ekipu, koja kada nije na terenu onda zajedno pjeva, pleše, slavi, druži se… To je ono što ne vidimo u A selekciji.

– Mi smo imali jako dobar taj ambijent u reprezentaciji. To je jako bitno, kada nema toga, teško je jednostavno. No, ono što bih još želio da kaže, jeste da su nas u skoro svim prethodnim kvalifikacijskim utakmicama gledali kao autsajdere. Na kraju smo u šest mečeva ostvarili četiri pobjede te jedan remi i poraz. U toj zadnjoj utakmici protiv Francuske smo imali i problem. Nije igrao Krdžalić koji je meni što se tiče kreativnosti fundamentalan igrač, imali smo problema sa Čuićem koji je imao problemu trbušnog zida, nije trenirao. Bio je tu da uđe 15-20 minuta. Bilo je i drugih sitnih povreda. Uz to, mi nemamo ni toliko dovoljno širinu, tako da sam prije te utakmice bio u razmišljanju. Zato smo se zatvorili, bilo je bitno da ne primimo gol u prvom dijelu i kasnije s dva svježa napadača pokušamo napraviti nešto. To je i dalo rezultat, poveli smo, ali nažalost brzo su nam ugašeni snovi. Bitno je da izvučemo pouke.

Juniorsku reprezentaciju na aerodromu niko nije dočekao. Bili su prisutni tek najuži članovi porodice od igrača.

– Mene to nije razočaralo jer nas niko nije ni ispratio. Bilo je nekih poziva od strane, recimo, Zvjezdana Misimovića. Ponavljam, nisam razočaran, u fudbalu uvijek treba gledati naprijed, ali posao tih ljudi je da dođu, pozdrave, kritikuju ili pohvale što treba. To je to. Znam šta to znači.

Od samih rezultata možda je važnije što se među Barbarićevom generacijom pojavilo nekoliko fudbalera kojima stručnjaci predviđaju blistave karijere. Mnogo njih još Barbarić ima u svom notesu.

– Pokušavam sve igrače koji su iz BiH privoliti da igraju tu. Recimo, probao sam sa ‘malim’ Soldom koji je u Dinamu. Situacija je takva da Hrvati iz BiH imaju mogućnost igrati za Hrvatsku, kao i Srbi za Srbiju, međutim isto tako za druge zemlje se odlučuju i Bošnjaci. Veliki broj tih mladih momaka igra za Austriju, Njemačku, Švicarsku… gdje su se i rodili. Mi moramo uraditi puno više da ih privučemo. Moramo se brinuti za tu djecu jer bi tako prosperirao i bh. fudbal. Ipak, to je posao drugih ljudi.

Na radaru HNS-a je Filip Čuić koji brani boje splitskog Hajduka. Mogu li i njega “preoteti” susjedi?

– U Hrvatskoj ga nisu odmah primijetili. Mi smo razgovarali s njim, došao je, sada treba sve uraditi da tu i ostane. Ja znam kako bih to uradio, ali o tome mora više razmišljati Savez, kao selektor sam ograničen što se toga tiče.

Barbarić nije ‘no name’ trener. Iza sebe ima bogato igračko i trenersko iskustvo. Bio je i prvak sa Širokim Brijegom 2006. godine.

– Svi imamo neke svoje iskustvo, pa tako i ja, cijeli život svoj sam u fudbalu. Prošao sam bivšu jugoslovensku školu na visokoj razini, zna se šta je Velež predstavljao u to vrijeme i kakvi su igrači igrali u crvenom dresu, a put me je preko Mostara kasnije odveo u Španiju. Tamo sam i počeo svoju trenersku karijeru. Tokom prethodnih godina sam radio sa dosta mladih igrača. Je li sve to presudno da danas budem na ovoj funkciji, ne znam, međutim da je iskustvo to bitno – jeste. Fudbal isto tako dosta napreduje, treba se znati prilagoditi na sve to, podvukao je Ivica Barbarić na kraju razgovora za **** portal.

Re-pka ba

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 06 apr 2022, 08:14

BIH – Slovenija 0:0 U16

11 : Mehić, Jogunović, Šabić, Taraba, Čelik, Kuraković, Kuko, Babić, Dudić, Rizvić, Hujić

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 apr 2022, 10:23

Iza selektora Slobodana Starčevića (50) već je 16 utakmica na kormilu reprezentacije BiH i rezultatski gledajući mladi Zmajevi pod njegovim vodstvom imaju korektne rezultate.

Gledajući trenutne kvalifikacije, te nivo organizacije rada sa mladim selekcijama naših protivnika Italije, Švedske, R. Irske, Crne Gore i Luksemburga, reprezentacija BiH se kolo pred kraj nalazi tačno tamo gdje joj je objektivno i mjesto – na četvrtoj poziciji.

U 16 utakmica Starčević je napravio osam pobjeda, tri remija i pet poraza. Selektor se posebno može pohvaliti pobjedom protiv Belgije i Velsa, a kao “mrlje” iz mandata ostaće upamćen poraz od Švedske u gostima 4:0, te domaći poraz od Irske 0:2. Ostale utakmice su bile – treba ponoviti, korektne.

Selektor Starčević je uz to A reprezentaciji uspio afirmisati tri igrača – Amara Dedića, Jusufa Gazibegovića i Ajdina Hasića.

Ipak, da ne bude sve idealno, te da se naruši atmosfera kako unutar tako i van ekipe, kumovalo je nekoliko iz perspektive javnosti nelogičnih poteza selektora, za koje se nadamo da ipak postoji logično pojašnjenje unutar autonomije koju kao šef stručnog štaba ima. Te naravno bolje informisanosti nego što to imaju mediji i navijači.

Kako saznajemo u ekipi nije najbolje sjelo da je za kapitena u posljednjim utakmicama izabran Đorđe Milojević iz Borca. Milojević je ove sezone za Borac odigrao samo šest utakmica u Premijer ligi BiH. Ako se igrači pitaju, prednost bi trebali imati Hasić iz Bešiktaša ili Bašić i Savić iz Zrinjskog.

Igrači Borca, kojih je najviše u reprezentaciji, donijeli su još jedan razlog za poljuljanu atmosferu – u reprezentaciju je pozvan i David Čavić koji je u posljednje četiri utakmice odigrao samo 12 minuta za Borac.

U isto vrijeme bez poziva su ostali Dal Varešanović iz Sarajeva i Sedad Subašić iz Želje koji su u nastavku sezone igrali mnogo više. Varešanović je zabio dva gola u četiri ligaška susreta, a Subašić je nastupio u tri susreta. U BiH se zna, igrati za Sarajevo i Željezničar donosi dodatnu zrelost zbog pritiska navijača koji je nemjerljivo veći nego u drugim bh. klubovima.

Dodatnu kulminaciju neraspoloženja donio je poziv koji je dobio izvjesni Branko Đukić. Đukić je zvanično napadač hrvatske Istre, ali u tekućoj sezoni nema nijednu odigranu minutu u HNL-u. Spomenuti igrač u konačnici i nije bio u kadru protiv Luksemburga, međutim ipak je konkurisao za meč sa Talijanima.

“U svakom slučaju, digla se velika galama oko tog pozvanog igrača. I napravljene su neke analize prije nego što je nazvan selektor da se pita za to. Vidjeli ste danas da ga nema i onda je to sve suvišno. U svakom slučaju, mi imamo ekipu, vidjeli ste danas ko je igrao. Igrali su momci koji su iznijeli ove kvalifikacione utakmice. Mislim da je suvišna priča o tom momku. Bilo kakva priča ne vodi ka boljitku fudbala u BiH.”

Da ukupna slika o našoj reprezentaciji, bez obzira na “ok” rezultate ne bude dobra, diktira i činjenica da su dva pomoćnika selektora sinovi članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.
Smradu menadžerski, **** ga Vico sve što ima. :puke:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.