Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Chuckie
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Chuckie » 26 okt 2012, 15:24

frankqqqqq je napisao/la:Pusti ih, dođu da nas podsjećaju na 7 godina u kojima titule nemamo, ali smo ipak konstantno u vrhu. Pogledaj prije 2003/2004 ko ste i šta ste bili. Prosječna engleska ekipica koja je konstatno taborila na sredini tabele ili borila se za opstanak.

slika

FAP FAP
Konacno adidas, kad startaju ovi dresovi?

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 26 okt 2012, 16:54

Zipa Di Mattea dok je imao bujnu kosu :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 okt 2012, 20:11

slika
:lol:

PS. Sutra opet propuštam tekmu. :evil:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 okt 2012, 20:17

ima i u Mb-u televizora :P
B.Š.M.O. topnicari i ostali forumasi!
Sutra ocekujem minimalnu pobjedu od 1:0 ili 2:1.

COYG!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 okt 2012, 20:34

Ima, al' ne idem na izlet. :P

Pričaćemo nekad face to face zbog čega idem, ovako nije preporučljivo. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 okt 2012, 22:35

vedofeelgood je napisao/la:Nema smisla govoriti vise, vi ocigledno ne zelite da vidite da nam je ekipa 0
Sta li je onda ostalih 17 ekipa u EPL i da ne govorim o nekim drugim ligama?
Celik!3,2,2.

waynerooney
Kontakt:

Post Postao/la waynerooney » 26 okt 2012, 23:54

Au koja bi havarija bila kad bi bio ovakav dres Adidasa.. Strasno!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 okt 2012, 00:01

Ma nek nam i Legea pravi dresove samo da masno plate ugovor. Trenutno sa Najkeom imamo 13 miliona funti po sezoni, Adidas nudi 25. Skoro duplo. :D
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 00:12

NAdam se da je ovo patka i da ce Nike produziti uz naravno mnogo veci ugovor.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 27 okt 2012, 00:21

jao mocnih dresova ovih od adidasa :!:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 27 okt 2012, 01:10

Marsal je napisao/la:Ma nek nam i Legea pravi dresove samo da masno plate ugovor. Trenutno sa Najkeom imamo 13 miliona funti po sezoni, Adidas nudi 25. Skoro duplo. :D
Gdje si nasao taj podatak da imaju 13 miliona funti po sezoni??? Ja sam negdje vidjeo da su zbog onih nepovoljnih ugovora od NIKE-a dobijali 5,5 miliona...
Inace sto se mene tice mogu igrati i u plasticnim vrecama ako ce biti najplaceniji... :D :D Sa ovih 25 miliona imace jaci ugovor nego Jedinstvo... Inace Arsenal je treci u svijetu po prodavanosti sportske opreme tako da ce NIKE biti na gubitku! ;) Da oni Afrikanci nisu sirotinja bili bi najpordavaniji ... :lol: :lol:
Jos da se rijese one kompanije "Fly Emirates" pa da potpisu i tu konacno ozbiljan ugovor...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 okt 2012, 01:18

Gunner4 je napisao/la: Gdje si nasao taj podatak da imaju 13 miliona funti po sezoni??? Ja sam negdje vidjeo da su zbog onih nepovoljnih ugovora od NIKE-a dobijali 5,5 miliona...
Pa danas sam u 2 različita članka pročitao da imamo 13, mada sjećam se i ja de je bilo govora da imamo 5.5 ali to mi je fakat premalo da bi bilo istinito. Mada možda je i moguće, ipak uprava pokazuje koliko je sposobna. :D
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 27 okt 2012, 01:26

Marsal je napisao/la:
Gunner4 je napisao/la: Gdje si nasao taj podatak da imaju 13 miliona funti po sezoni??? Ja sam negdje vidjeo da su zbog onih nepovoljnih ugovora od NIKE-a dobijali 5,5 miliona...
Pa danas sam u 2 različita članka pročitao da imamo 13, mada sjećam se i ja de je bilo govora da imamo 5.5 ali to mi je fakat premalo da bi bilo istinito. Mada možda je i moguće, ipak uprava pokazuje koliko je sposobna. :D
Ja mislim da sam citao u jednom clanku na Arsenal-BIH posvecen samo finansijama...
Arsenalova slabost u ovom području leži u činjenici da su morali da se vežu dugotrajnim ugovorima da bi obezbijedili sigurnost za finansiranje stadiona, koji su vjerovatno imali smisla u to vrijeme, ali skorašnji ugovori drugih klubova su istakli propuštene prilike. Emirates ugovor je vrijedan £90 miliona, pokriva 15 godina na prava imenovanja stadiona (£42 miliona) i ističe 2020/21 i 8 godina sponzorstva za dresove (£48 miliona) do 2014. Slično, klub je potpisao sedmogodišnji ugovor sa Nike za £55 miliona do 2012, ali je produžen za 3 godine do 2014.

Dakle, sponzorski ugovor za dresove je navodno £5.5 miliona po sezoni, što se čini jako nepovoljnim u odnosu na £20 miliona koje Liverpool dobija od Standard Chartered-a, Manchester United od Aon-a i (navodno) Manchester City od Etihada. Još iritantnije je da Tottenham sada zarađuje £12.5 miliona po sezoni od sponzorstava za dresove (Auresma £10 miliona i Investec 2.5£ miliona). Ista je priča i na kontinentu sa Barceloninim prvim ikada ugovorom sponzorstva za dresove sa Qatar Foundation vrijednim £26 miliona.

Ništa bolje ne izgleda Arsenalov ugovor za sportsku opremu koji sada donosi £8 miliona po sezoni naspram Liverpoolovih £25 miliona po sezoni za ugovor sa Warrior Sports-om i £25.4 miliona koliko Manchester Unitedu plaća Nike.

Sada i mene ovo zbunjuje??? :D :D :D Ovih 8 i onih 5,5.... pa moglo bi biti tih 13 miliona ;) ;) Ali nije bitno, vazno je da konacno sada mogu da se takmice u tom segmentu sa drugima (dali je to ono sto je Gazdis pricao juce?)
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 27 okt 2012, 10:02

Marsal je napisao/la:Ma nek nam i Legea pravi dresove samo da masno plate ugovor. Trenutno sa Najkeom imamo 13 miliona funti po sezoni, Adidas nudi 25. Skoro duplo. :D
Baš tako. Nemamo mi ništa od tog koji nam je logo na desnoj strani dresa, pare su bitne ;)

Danas na BHT-u. To mi odmah ne liči na dobro. :mrgreen:
Al' hajde valjda nam danas budu sretni. Očekujem od njih danas makar više trčanja i više 'tečnih' pasova. Ako bude tako, i ako se budu trudili pobjeda ne bi trebala biti upitna. Al' neću ništa da predviđam. Glupo bi bilo reći da ne očekujem pobjedu, ali nekako sam sad spreman i na remi i na poraz. Ne bih bio toliko razočaran kao protiv Norwicha.

Iako su Rangersi zadnji, mislim da su se tek sad počeli uigravati, koliko znam, promijenili su čitav prvi tim :lol:
To pokazuje i remi u prošlom kolu s Evertonom i biće gusto danas, ako se naši ne razigraju. Možemo danas očekivati i Jacka, Baca i Dencha, al' na klupi. Neće još Vođa ( :mrgreen: ) da rizikuje s njima. Ali eto sad nam se vratio Frimpong. On može riješiti problem nezalaganja i to golim šakama :lol:

Iskreno, danas bih stavio Damiena umjesto Mannonea, u nos ga yebem. Al' ipak, to je nerealno očekivati, tako da ćemo gledat nosonju i dalje. :evil:

Znači
------------------Mannone-----------------
Jenki----Mert----Verminator---Santos
------------------Coq-------------
------------Arteta----Santi....
Gnabry----------------------Poldi..
-----------------Giroud---------------

Za ovog boldanog, kad mu dati šansu da odigra malo više ako ne danas? Umjesto Gervinha, koji se opet počeo gubit' i glupirati, nek zaigra momak. Gori (trenutno) ne može biti od Gervinha. :roll:
Imam neki feeling da danas daje Giroud, bar jedan 8-)

Eto momci, danas uz ostatke baklave odgledati tekmu. I nadati se pobjedi. ;)
Zadnja izmjena: TheVerminator, dana/u 27 okt 2012, 10:30, ukupno mijenjano 1 put.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 27 okt 2012, 10:25

Gnabry je za sva naša krila, osim Oxa :mrgreen: izmislio fudbal, on može bit novi Henry. Brzina, snaga, tehnika u jednom, to je ono što je imao Titi. Treba mu davati šansu, podhitno.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 27 okt 2012, 10:29

frankqqqqq je napisao/la:Gnabry je za sva naša krila, osim Oxa :mrgreen: izmislio fudbal, on može bit novi Henry. Brzina, snaga, tehnika u jednom, to je ono što je imao Titi. Treba mu davati šansu, podhitno.
Sve to što si nabrojao + mozak! Čovječe, OX 19 godina, Gnabry 17. Imamo krila za narednih 15 godina :mrgreen:

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 27 okt 2012, 10:35

Ma za ovo malo vremena mi postade jedan od dražih igrača u Arsenalu.

http://www.101greatgoals.com/blog/skill ... KQ.twitter" onclick="window.open(this.href);return false;

Jednim potezom napravio više nego Gervinho za čitavu utakmicu :mrgreen:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 27 okt 2012, 11:10

TheVerminator je napisao/la:
frankqqqqq je napisao/la:Gnabry je za sva naša krila, osim Oxa :mrgreen: izmislio fudbal, on može bit novi Henry. Brzina, snaga, tehnika u jednom, to je ono što je imao Titi. Treba mu davati šansu, podhitno.
Sve to što si nabrojao + mozak! Čovječe, OX 19 godina, Gnabry 17. Imamo krila za narednih 15 godina :mrgreen:
aha kao sto su Cesc i drustvo (bivsi "klinci") ostali 15 godina...

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 27 okt 2012, 11:14

Eto znao sam da će neko to napisati, i upravu si to i jest realnost. Jedino ako se ne proguramo do titule s njima, bez PHWa, Kronkea i Gazidisa. ;)

— Tony Adams.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 11:33

Kad igraci poput Oxa i Gnarbrya budu u svom primeu, mi cemo biti finansijski jos mocnij bicemo cisti od kredita koje sad isplacujemo, pa ako sad poslujemo profitabilno mozes misliti koliko cemo love imati kad sve otplatimo, a ako ovaj FFP bude normalno fukncionisao kako treba bice teze dovoditi igrace svjetske klase. A plus sto se njih tice bicemo postedjeni ubleha o DNK, onih primitivaca iz katalonije.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.