FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lijevapolutka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lijevapolutka » 22 mar 2021, 13:43

@LjoZee ja bi te zamolio da ove postove gdje se pogrdno nazivaju igrači i stručni stab brises. znam da smo ljuti i nezadovoljni al nije uredu da se niko pogrdno naziva dok nosi nas grb
Zadnja izmjena: lijevapolutka, dana/u 22 mar 2021, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
moSa ljoŽe

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 22 mar 2021, 13:48

Ma kakav omladinski pogon ba... mi da smo htjeli od toga zarađivati, to se trebalo podić na puno veći nivo prije 10 godina i tek bi sad imali rezultate toga. Probat istrpit 1-2 igraca kojima je Bog dao talenat i mogućnost (kao što su bili Bajić, Amir, Hodžić koji su evidentno odskakali od svoje generacije) i to je to, možda ih krene, možda ne i to je to. Kod nas mogu uspjeti samo mladi igrači koji imaju toliki kvalitet da uđu u prvu ekipu sa 18 godina. Ovi ostali što se muče do 21. 22. godine, ništa od njih, nažalost, al je tako.

Nema druge soluciju osim privatnog kapitala, ako ga ne bude, nema nas nigdje idućih 5 godina ili i više... i dalje se nadam da će ovaj novi status koji pripremaju donijeti neki kapital i investitore, jer ako ne donese, ništa od ovog. Udruženje građana ne može funkcionisat na višem nivou, jednoostavno ne može, jer da može, bilo bi puno više takvih uspješnih slučajeva.

Sve u svemu, maštanje o akademiji, omladinskom pogonu, višemilionskim transferima možemo zaboraviti dok mi kao klub ne izađemo iz okvira u kojem smo danas, a onda i ostali klubovi u ligi... dakle puno, puno privarnog kapitala (kao što se desilo u Hrvatskoj) je predulov za to. E tek onda možemo očekivati da liga bude bolja i da naši klubovi redovno igraju bar play off jačih takmičenja... do tada ćemo se nastaviti nervirati...

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 22 mar 2021, 13:50

Uzevsi u obzir da trenutno ide reprezentativna pauza ima dovoljno vremena da se ekipa oporavi i psihicki i fizicki i spremi da postigne **** go i pokaze neko bolje kretanje prema protivnickom golu, ukoliko protiv slobode ne postignemo go i budemo imali problema sa realizacijom to onda vise nije ni do koga osim do strucnog staba koji nije sposoban da ekipu adekvatno pripremi
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 mar 2021, 13:51

lijevapolutka je napisao/la:
22 mar 2021, 13:43
@LjoZee ja bi te zamolio da ove postove gdje se pogrdno nazivaju igrači i stručni stab brises. znam da smo ljuti i nezadovoljni al nije uredu da se niko pogrdno naziva dok nose nas grb
Napisao sam sinoc da je to u ovom momentu tesko kontrolisati. Vecina nema vise respekta prema Amaru, igracima i odatle to ide. To se moze vidjeti i po komentarima na facebooku gdje nije anonimno. Neke bas ogavne uvrede, spominjanje majke i slicno brisem kad vidim. Ako vi vidite nesto slobodno prijavite, dodje mi to sve.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 13:57

A jbg sam je kriv nazalost,plus i prca malo raju izjavama nakon tekmi,mada ja ne volim te uvrede prema bilo kome ali eto ne znam ni sto je sebi to dozvolio,da ima publike na stadionu bilo bi bas ****.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 mar 2021, 14:03

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 13:57
A jbg sam je kriv nazalost,plus i prca malo raju izjavama nakon tekmi,mada ja ne volim te uvrede prema bilo kome ali eto ne znam ni sto je sebi to dozvolio,da ima publike na stadionu bilo bi bas ****.
Docekao je da mu navijaci ulete na trening sto znaci da je respekt prema njemu na najnizem nivou. Sam je kriv. Treba nekad razmisliti da si nesto dobro uradio i da ostanes po tome upamcen, a ne da te nakon ovog vecina nece moci ocima smisliti na mjestu trenera.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 22 mar 2021, 14:08

Ne treba se nikome psovati, ali treba prozivati i iznositi stvari kakve jesu. Samo da se gleda ekipa i igra Amar bi trebao napustiti davno kormilo. Guradiola bi bio otjeran nakon drugog poraza, a Osim je izgleda veci od kluba. Pitari Husrefa otjerali dok je bio prvi, a našima sce odgovara.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 14:09

LjoZee je napisao/la:
22 mar 2021, 14:03
delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 13:57
Docekao je da mu navijaci ulete na trening sto znaci da je respekt prema njemu na najnizem nivou. Sam je kriv. Treba nekad razmisliti da si nesto dobro uradio i da ostanes po tome upamcen, a ne da te nakon ovog vecina nece moci ocima smisliti na mjestu trenera.
Gura na silu tamo gdje vidi da vise nema sta ,za mene je Amar i dalje legenda naseg klbua da se razumijemo,donio mi je radosti kao nikad ali svejedno on ovo vise ne moze voditi.Protiv psovanja jesam ali protiv kritika i tjeranja apsolutno nisam :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 22 mar 2021, 14:11

Ovim našim treba staviti u torbe, auta i kopačke.
slika

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 mar 2021, 14:33

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 14:09
Gura na silu tamo gdje vidi da vise nema sta ,za mene je Amar i dalje legenda naseg klbua da se razumijemo,donio mi je radosti kao nikad ali svejedno on ovo vise ne moze voditi.Protiv psovanja jesam ali protiv kritika i tjeranja apsolutno nisam :mrgreen:
Odgadja odlazak zbog duga. To ja mislim. Izlaskom Badzaka iz UO on nema nekog sa kim bi se dogovorio oko isplate, a niko novi se ne nudi da udje. Znaci ostanu mu Balici, Ceric. Nepouzdano financijski. Veliki je to novac i nece se odreci logicno kao sto ne bi niko da budemo realni. Bez dogovora da se isplati to preko nekih rata isla bi potpuna blokada kluba zbog cifre. Ne vidim ja na njemu zelju neku da ostane, da bitise dalje pa da kazem inati se.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 22 mar 2021, 14:35

Brkooo je napisao/la:
21 mar 2021, 23:36
Sezona je svakako propala, vec sad treba razmisljati o narednoj sezoni. Treba na vrijeme postavljati stvari za narednu sezonu. Srezati maksimalno troskove i iskoristiti narednu sezonu za promociju mladih igraca.

Pokusati se na kraju sezone prijateljski rastati i zahvaliti na saradnji Fejzicu,Mufticu, Sinisi Alispahicu, Stilicu, Subasicu Mehicu, Bekricu, Lendricu, Veselinovicu, Jurcicu, Mujezinovicu, Zecu, Mileticu, Kosoricu itd. Isto tako se pored sefa strucnog staba Amara, rijesiti i pomocnika u vidu Serbe, Memica i slicnih parazita koji ne bi mogli Vrbanjusu voditi..

Nama je trenutna ekipa spora do bola, troma i puno puno kosta. Ekipa puna tzv. majstora koji ne mogu da trce. Bacamo novac na stare istrosene igrace koji nemaju nikakvu perspektivu. Kad pogledas npr. Veselinovica, covjek ima platu cca 5 hiljada KM. Takav "igrac" klub na godisnjem nivou kosta skoro 100 hiljada(u to su uracunati i plata i doprinosi i placen porez drzavi itd).

Mlada brza i prodorna krila poput Kulasina i Gasala bi kostala dosta manje(bukvalno da im das po miljuipo to je 3000 ukupno za dva ogromna talenta a Veselinovic ima oko 5 milja) a klub bi mogao imati mnogo mnogo vecu korist od njih nego sto je ima od Veselinovica i slicnih tzv igraca. Zamisli lik citav zivot igra kao krilo a nije zabio 20 golova u citavoj karijeri. Tuzno, zalosno, ma ne znam vise ni koju bih rijec upotrijebio. Ista stvar i za Fejzica. Lik bio rezerva u Slobodi, Olimpiku, lik ne moze loptu nabiti preko centra i takav amater je nama prvi golman. Guramo u prvu postavu amatera i penzionera pored Milicevica koji je ogroman potencijal. Neshvatljivo i retardirano.

Bacamo milione na sadasnje igrace a sa dosta manje novca se moze sastaviti moderna, potentna i brza ekipa. Pogledajte kako je Siroki to uradio. Zato nam treba trener sa mudima. Neko ko ce dati sansu najtalentovanijim juniorima (Gasal, Kulasin, Milicevic, Durakovic), dati im petogodisnje ugovore i gurati ih u prvih 11, oni da budu projekti kluba. Na ove mlade igrace pridodati i neke iskusnije ali brze igrace, a ne neke dizelase.

Volio bih ovakvu prvu postavu da vidim naredne sezone
Milicevic na golu
Novi desni bek-Ikic-Celikovic- Malic
Gasal-Durakovic- neki dobar box to box veznjak i Kulasin
I dva dobra brza napadaca. Znaci, po ovome trebalo bi se uloziti u 4 kapitalca, desni bek, veznjak i 2 napadaca i jos par rezervi, mladih brzih igraca koji ce imati motiv i dati sve od sebe da se izbore za mjesto u prvoj postavi. Takodjer lagano treba uvoditi i dozirati minute i Kocevicu iz kadeta. Strasan potencijal. 22 utakmice 22 gola i 5 asistencija, ofanzivni veznjak. Preskociti one nase gluposti da mora igrati za juniore, pa biti rezerva Bekricu pa u 26 da dobije sansu. Samo se na mladim igracima mogu uzeti milioni, odnosno ozbiljan novac. I onda narednu godinu zadrzis sve igrace nadogradis sa 2-3 ozbiljna igraca koji ce povecati kvalitet ekipe i onda pucas na titulu ali imas zdravu osnovu za tako nesto, ne ides na ho-ruk.

Ova ekipa ne bi bila nista rezultatski gora nego ova sad a o perspektivi i buducnosti takve ekipe, da ne pricam. Ekipa sa zdravim temeljima bez gerijatrije i bez majstora u mjestu koji ispusu za 10 minuta..
Da smo zimus napravili ovakav reset ekipe ( a nije da smo trebali, nego smo morali zbog finanasija) sigurno ne bi bili lošiji nego što smo to sada. Siguran sam da bi ta mlada, brza i željna dokazivanja ekipa dala više od jednog gola u 4 utakmice.
Na žalost da bi ovo napravili treba na prvom mjestu uprava, koja se ne bi dodatno zaduživala kada nema od čega vratiti, i treba trener koji bi imao hrabrosti ( da ne kažem muda) da se posveti i fokusira na takvu ekipu.
Mi nemamo ni jedno ni drugo, pa nam je zato prosjek ekipe protiv Olimpika bio 31 godina. Priznajmo sami sebi da smo mi trenutno "društvo jednog lica", doduše veselog i nasmijanog kako viđosmo juče...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 14:40

LjoZee je napisao/la:
22 mar 2021, 14:33
delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 14:09
Odgadja odlazak zbog duga. To ja mislim. Izlaskom Badzaka iz UO on nema nekog sa kim bi se dogovorio oko isplate, a niko novi se ne nudi da udje. Znaci ostanu mu Balici, Ceric. Nepouzdano financijski. Veliki je to novac i nece se odreci logicno kao sto ne bi niko da budemo realni. Bez dogovora da se isplati to preko nekih rata isla bi potpuna blokada kluba zbog cifre. Ne vidim ja na njemu zelju neku da ostane, da bitise dalje pa da kazem inati se.
Ma haj ono losi smo i svi to znamo,imamo odron ekipu i to znamo,ali da se u takvoj situaciji ti kreveljis i smijes na presici,to mi je bas idiotizam.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 22 mar 2021, 14:42

braco je napisao/la:
22 mar 2021, 12:29
Željo bez gola 383 minute: Niz koji se Plavima nikad nije desio u Premijer ligi

Fudbaleri Željezničara ovog proljeća još nisu uspjeli zatresti mrežu svojih protivnika u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Četiri prvenstvena susreta (360 minuta) izabranicima Amara Osima nisu bila dovoljna za jedan pogodak, a od posljednjeg prvenstvenog gola Plavih sa Grbavice u porazu od Krupe 2:1 (strijelac Luka Juričić op.a) prošle su 383 minute.

Ovako neefikasan niz u Zvorničkoj 27 ne pamti se otkako se PLBiH igra na cijelom teritoriju naše zemlje. Naime, seriju od četiri prvenstvena susreta bez datog gola Željezničar nije nikada zabilježio do jučer, dok je u tri navrata odigrao po tri meča u nizu bez datog pogotka.

Doduše jedan od ova tri niza je ostvaren ukoliko bi se računalo posljednje kolo sezone 2007/2008 (poraz u gostima od Posušja 3:0) i prva dva kola sezone 2008/2009 (domaći poraz od Slobode 1:0 i gostujući remi sa Veležom 0:0).

Prvi put niz od tri duela bez postignutog gola Željo je zabilježio u premijerligaškoj sezoni 2007/2008, i to u periodu od 29. septembra do 20. oktobra 2007. godine. Tada su Plavi poraženi u Zenici od Čelika s 3:0, a potom su odigrali 0:0 u gradskom derbiju sa Sarajevo, da bi potom uslijedio minimalan poraz u gostima kod Modriče.

Posljednju seriju od tri meča bez da je zatresao mrežu protivnika Željo je upisao u sezoni 2016/2017. U augustu 2016. godine tim sa Grbavice je poražen u gostima kod Slobode s 2:0, a zatim su uslijedili porazi na domaćem terenu od Viteza (0:2) i Zrinjskog (0:1).

Poslije dva boda iz četiri utakmice u kojima nisu postigli gol izabranici Amara Osima će reprezentativnu pauzu provesti na šestoj poziciji, s 11 bodova manje od vodećeg Sarajeva, šest manje od drugoplasiranog Širokog Brijega i tri manje od Zrinjskog, Veleža i Borca.

Reprezentativna pauza zasigurno će dobro doći Plavima koji u 24. kolu gostuju na Tušnju. Bit će to duel ekipe koja u proljetnom dijelu sezone nije postigla gol i tima koji nije osvojio ni bod.
Pošto u ovoj sezoni obaramo neke statističke vrijednosti, zna li neko kolika je največa bodovna razlika bila između nas i pitara na kraju prvenstva u BH ligi.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 mar 2021, 14:46

Valter je napisao/la:
22 mar 2021, 14:42

Pošto u ovoj sezoni obaramo neke statističke vrijednosti, zna li neko kolika je največa bodovna razlika bila između nas i pitara na kraju prvenstva u BH ligi.
Najveće bodovne razlike između sarajevskih rivala:

Rekord drži tim sa Grbavice koji je u sezoni 1971/72 imao čak 23 boda prednosti.
Ta sezona će ostati zlatnim slovima upisana u historiji FK Željezničar koji je na 50. godišnjicu osnivanja kluba osvojio prvu šampionsku. Plavi su na kraju imali 51 bod, dok je Sarajevo igralo vrlo lošu sezonu i završilo je tek 15. sa samo 28 bodova i negativnom gol razlikom.

Liga je brojala 18 klubova, a bodovna razlika bi bila još izreženija da se za pobjedu nagrađivalo sa tri boda, umjesto sa dva, prema tadašnjem sistemu bodovanja. Ipak, o nepisanom pravilu da u derbiju nema favorita bez obzira na formu i položaj na tabeli, najbolje svjedoči pomenuta sezona. U prvom derbiju Željezničar je slavio sa 2:1 u utakmici u kojoj je Sarajevo bilo potpuno ravnopravan i na momente bolji rival, a u drugom meču bordo tim je kao formalni gost slavio sa 1:2 (Željezničar je zbog rekonstrukcije Grbavice igrao na Koševu op.a.), a junak je bio dvostruki strijelac Murat Šaran. Među starijim pristalicama bordo boje još se prepričava pogodak iz mrtvog ugla koji je u 90. minuti “Best sa Koševa” postigao legendarnom Slobodanu Janjušu. Bio je to jedan od samo četiri poraza slavne generacije koju je predvodio Milan Ribar.

U poslijeratnom periodu najveća bodovna razlikaje bila u korist Sarajeva u sezoni 1998/99. Željezničar je branio naslov prvaka, ali je na kraju bio tek sedmi sa 44 boda, dok je klub sa Koševa osvojio šampionsku titulu sa 65 bodova. Trener Sarajeva bio je Nermin Hadžiahmetović koji je tri kola prije kraja podnio ostavku, a koševski tim je slavio u oba derbija te sezone (3:1, 1:2). Prvobitno je bilo planirano da se nakon okončanja regularnog dijela sezone sa 16 klubova igra zajednički play-off sa klubovima iz tzv. Herceg-Bosne, ali nakon što Veležu nije dozvoljeno da svoje utakmice igra Pod Bijelim brijegom, doigravanja nije bilo, a za prvaka je proglašeno Sarajevo.

Najizraženija razlika u zajedničkoj Premijer ligi bila je u sezoni 2005/06 sa 16 klubova. Tada je Sarajevo imalo 60, a Željezničar 40 bodova. Ipak, bordo tim je bio tek vicešampion sa tri boda zaostatka u odnosu na Široki Brijeg, dok su Plavi bili šestoplasirani. Derbi na Koševu završen je bez golova, a ta sezona ostala je upamćena i po tome što je Sarajevo nakon šest godina ostvarilo pobjedu protiv Željezničara u gradskom derbiju kada je golom Matije Matka slavilo na Grbavici sa 0:1. Trener je bio Husref Musemić koji i ove sezone prevodi koševski tim i s obzirom na 15 bodova prednosti na kraju prvog dijela šampionata, mogao bi ozbiljno ugroziti i Ribarov rekord.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 mar 2021, 14:48

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 14:40
Ma haj ono losi smo i svi to znamo,imamo odron ekipu i to znamo,ali da se u takvoj situaciji ti kreveljis i smijes na presici,to mi je bas idiotizam.
Mislim da je na neki nacin digao i on ruke i manje ovo dozivljava strasnim. Uletjeli mu navijaci na trening znaci podrsku vecine nema, izasao Badzak znaci nema ni neku financijsku sigurnost kakvu-takvu, vidi da nema niko da se nudi, igrace ne ide i stao pred zid. Naprijed ne moze to zna i pustio ovako dok nekom inat ne proradi da ih makne sve. Za sada inat na minimumu. Od Bukijevih komentara nemamo nista kad nema konkretnog djela nikoga.

Mamla
Kontakt:

Post Postao/la Mamla » 22 mar 2021, 14:53

Moje licno misljenje je da smo gresku napravili kada smo izabrali ovog Cerica za predsjednika, da smo birali veceg anonimusa, varalicu i fukaru nismo mogli naci. Za ovaj veliki jubilej trebali su se ukljuciti ljudi koji imaju bar neke veze sa nasim klubom, koji nas klub nose u srcu. Trebali smo pucati visoko, mi pucamo ali corke.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 22 mar 2021, 14:54

nemojte mi samo Bukijevog poštenja :urnebes: :urnebes: :urnebes:
moSa ljoŽe

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 15:00

LjoZee je napisao/la:
22 mar 2021, 14:48
delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 14:40
Mislim da je na neki nacin digao i on ruke i manje ovo dozivljava strasnim. Uletjeli mu navijaci na trening znaci podrsku vecine nema, izasao Badzak znaci nema ni neku financijsku sigurnost kakvu-takvu, vidi da nema niko da se nudi, igrace ne ide i stao pred zid. Naprijed ne moze to zna i pustio ovako dok nekom inat ne proradi da ih makne sve. Za sada inat na minimumu. Od Bukijevih komentara nemamo nista kad nema konkretnog djela nikoga.
Tacno tako,ma za Bukija postovanje zbog onoga sto je pruzio u nasem dresu ali njega kao covjeka ne bih komentarisao jer tu nemam neko fino misljenje,mislim klasicni SDA bot da se ne lazemo :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 22 mar 2021, 15:03

Hvala braco na ovim iscrpnim podacima.
Iskreno se nadam da Amar ipak ima dovoljno znanja da nam ne priredi jedan ovakav "rekord"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 61 gost.