pa to je samo 3 boda razlike
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Treba biti pozitivan. Evo recimo ja kada gledam tabelu, vidim da nema sanse da mozemo ispasti. I to je nesto.
Pa mogu uputiti izvinjenje, ali to nece nista promijeniti. Ne mogu igraci reci "dat cemo sad vise sebe" jer oni stvarno imaju i zelju i volju i bilo im je i krivo sinoc sto nisu pobijedili. Sebe daju u ovim utakmicama, ali ne ide. Znaci problem moze biti taktika, nedostatak kvaliteta, srece. Mada, mislim da ekipa ima dovoljan kvalitet da pruza bolje rezultate. Jednostavno Amar nema rjesenje u ovakvim situacijama jer kriza rezultata predugo traje. Sam je to i priznao i Serbo rece da su prosle sedmice radili vise psiholoski da podignu ekipu nego fizicki i takticki sto su se spremali. Ostalo je to jedino da se proba i nije uspjelo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ispada da je bilo bolje da smo prodali sve igrače za koje je bilo ponuda, na Skupštini krenuli sa nekom realnom pričom o stabilizaciji a ne postavili za Predsjednika ovu ublehu. Ovako ćemo izgubiti pola godine ni na šta, ostati bez Evrope, bez i jednog omladinca koji bi dobio šansu kako bi se bolje spremio za iduću sezonu u kojoj ćemo sada sigurno igrati u jednom opskurnom sastavu, vrlo jeftinom.
Ne krivim nikoga, takva odluka bila, ali se pitam je li moguće da nam je svaki potez unazad 5-6 godina pogrešan, ali bukvalno svaki. Ovo nije ni korak naprijed nazad dva, nego konstantno koračanje u rikverc. Jesu li toliki idioti u klubu ili smo pehovi, šta je u pitanju?
Ne krivim nikoga, takva odluka bila, ali se pitam je li moguće da nam je svaki potez unazad 5-6 godina pogrešan, ali bukvalno svaki. Ovo nije ni korak naprijed nazad dva, nego konstantno koračanje u rikverc. Jesu li toliki idioti u klubu ili smo pehovi, šta je u pitanju?
- invincible1921
- Kontakt:
Ja i dalje stojim iza toga da ne vise od dvojice juniora uopste imaju kvalitet da nekad budu fudbalri profesionalni...osim ako je neka mega giga generacija.TMmanija2012 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:19Ovdje neki ocekuju od igraca 17 ili 19 godina da debituje i da razvaljuje po terenu. Mlade igrace treba trpiti malo ,da steknu neku rutinu ,a sta da ocekujes od Stevanovica ili Veselinovica veliko NIŠTA,jer imaju stotine utakmica u premijer ligi i samo stagnirju. Jedini nacin da opstanemo u ovom sistemu funkcionisanja kluba je pravi mlade igrace i pokusaj prodati uzeti novac.Ocito klub nema veziju sa mladim igracima ,vracaj Jamaka,Bekrica,Alispahica i tako slicne istrosene spore igrace. Od ovih igraca bi imali koristi zadnjih 15 minuta i nista vise.
Stranca ako dovodis mora malo da odskace od domacih igraca ili nemoj ga dovoditi ako je on u pet deka sa nasim juniorom.
Juniroski i seniorski level su dva razlicita sporta..najbolje pogledajte kosarkasku generaciju sa musom i sve ce vam se kazati.
Evo pokusavam se sjetit al mi niko ne pada napamet...koji je to nas junior bio da nije igro kod nas a da je postao negdje drugo bitan igrac? Ako neko ima kvalitet mislim da ce dobit priliku
=\_1921_/=
Ma ja sam otisao na to da pricas igrackibraco je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:01Ja u tom svom postu uopšte nijednu riječ nisam napisao o igračkom kvalitetu lige danas i prije nekoliko godina. Znam i ja da je Ara Hodžić bolji špic od Juričića i da je Cimirot bolji veznjak od Pejovića. Ja sam više se osvrnuo na organizacijski segment lige i rekao da sam je danas bolja u tom smislu nego nekada i to su rekli svi fudbalski radnici.delinjo je napisao/la: ↑22 mar 2021, 01:37Braco neki dan bas pisao kao liga mu dobra (volim bracusarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 01:35
Zato su svi jednako nekvalitetni pa je zanimljivija borba pa eto kao liga kvalitetna. Liga kurcu golom ne valja sad bi nasih 11 iz sezone 09/10 dobilo 5:0 najjacih 11 ove lige i to glat bez po muke. Jebote na krilima ti igraju Bešlija i Višća sad Veselinović i Mujezinović i fol liga kvalitetnija ja al u kurcu.) jer se svi bore za evropu i nesto,jebote pa valjda je to sto su svi slabi,jebote sampion po 4 kola ne moze gola zabiti,dje to kvalitetno
![]()
1.) Rekao sam već smanjenje lige je plus. Nema sada u ligi ekipa poput Veliko Obarske, Drine, Viteza, Žepča koji nizašta ne igraju i tu su samo da popune broj ekipa. Znači da je to neki napredak.
2.) Veliki broj klubova je organizacijski jači nego prije i to je činjenica. Zrinjski je organizacijski jači nego prije 8 godina naprimjer. Sarajevo također. Velež također. Borac također.Sada imamo i Tuzla City koji također ima para ko blata i želi nešto da se pita u bh. fudbalu. Jedino su Željo i Široki ili jednaki kao onda, ili su čak i slabiji.
3.) Infrastruktura je bolja mic po mic. Mi smo rekonstruisali stadion i teren, Velež radi na rekonstrukciji stadiona, Tušanj ove godine dobija novi teren, a do naredne godine bi još nekoliko premijerligaša trebalo dobit novi teren jer smo domaćini U17 europskog prvenstva za žene.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Možda što su nam jednom u okvir šutnuli,i zato da se izvinu?
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙
vise ljoze mislim da se neko pojavi kaze nesto da vidimo da iako smo u **** da neko javi da smo zivi ovakvi smo u situaciji bukvalno mrtvacka tisina isto kao da su svi u klubu digli ruke od klubaLjoZee je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:48Pa mogu uputiti izvinjenje, ali to nece nista promijeniti. Ne mogu igraci reci "dat cemo sad vise sebe" jer oni stvarno imaju i zelju i volju i bilo im je i krivo sinoc sto nisu pobijedili. Sebe daju u ovim utakmicama, ali ne ide. Znaci problem moze biti taktika, nedostatak kvaliteta, srece. Mada, mislim da ekipa ima dovoljan kvalitet da pruza bolje rezultate. Jednostavno Amar nema rjesenje u ovakvim situacijama jer kriza rezultata predugo traje. Sam je to i priznao i Serbo rece da su prosle sedmice radili vise psiholoski da podignu ekipu nego fizicki i takticki sto su se spremali. Ostalo je to jedino da se proba i nije uspjelo.
I ja tako razmisljam, ali mislim da matematicki nismo jos obezbjedili opstanak... jos nista nije sigurno

BRAVE HEART 1979-2005
To je do trenera u OP. Nemoguće da je stotine djece prošlo u posljedjih 6-7 godina tj. otkad smo posljednji put izbacili kvalitetne igrače poput Hadžiahmetovića, Bajića itd., a da nijedno nije razvilo sposobnosti za prvi tim. To što naši treneri u OP možda nisu dovoljno trenerski edukovani, ne rade na sebi da napreduju kao treneri pa bi samim tim i djeca napredovala je izgleda veliki problem. Ako krenu nekad stvari nabolje u klubu, prvi korak mora biti dovođenje kvalitetnih trenera u OP i edukacija postojećih trenera.invincible1921 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:54Ja i dalje stojim iza toga da ne vise od dvojice juniora uopste imaju kvalitet da nekad budu fudbalri profesionalni...osim ako je neka mega giga generacija.TMmanija2012 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:19Ovdje neki ocekuju od igraca 17 ili 19 godina da debituje i da razvaljuje po terenu. Mlade igrace treba trpiti malo ,da steknu neku rutinu ,a sta da ocekujes od Stevanovica ili Veselinovica veliko NIŠTA,jer imaju stotine utakmica u premijer ligi i samo stagnirju. Jedini nacin da opstanemo u ovom sistemu funkcionisanja kluba je pravi mlade igrace i pokusaj prodati uzeti novac.Ocito klub nema veziju sa mladim igracima ,vracaj Jamaka,Bekrica,Alispahica i tako slicne istrosene spore igrace. Od ovih igraca bi imali koristi zadnjih 15 minuta i nista vise.
Stranca ako dovodis mora malo da odskace od domacih igraca ili nemoj ga dovoditi ako je on u pet deka sa nasim juniorom.
Evo pokusavam se sjetit al mi niko ne pada napamet...koji je to nas junior bio da nije igro kod nas a da je postao negdje drugo bitan igrac? Ako neko ima kvalitet mislim da ce dobit priliku
Djeca ne znaju osnove fudbala kad izađu iz OP, mi moramo Šehića koji ove godine puni 21 godinu učiti kako se centaršut izvodi. Amar znao grmiti na njega na treningu što ne zna aut izvest jbt.
Još na sve to djeca nam neuhranjeno izgledaju kad izađu iz juniora k'o da su iz Biafre.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 22 mar 2021, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
Klasično komunističko razmišljanje. Svugdje u svijetu je normalno da su igrači sa 19 godina jedni od okosnica ekipe, uz one iskusnije, pa da se vremenom nadograde igrajući na najvišem nivou, ali kod nas jok.TMmanija2012 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:19Ovdje neki ocekuju od igraca 17 ili 19 godina da debituje i da razvaljuje po terenu. Mlade igrace treba trpiti malo ,da steknu neku rutinu ,a sta da ocekujes od Stevanovica ili Veselinovica veliko NIŠTA,jer imaju stotine utakmica u premijer ligi i samo stagnirju. Jedini nacin da opstanemo u ovom sistemu funkcionisanja kluba je pravi mlade igrace i pokusaj prodati uzeti novac.Ocito klub nema veziju sa mladim igracima ,vracaj Jamaka,Bekrica,Alispahica i tako slicne istrosene spore igrace. Od ovih igraca bi imali koristi zadnjih 15 minuta i nista vise.
Šta, ima 19 godina? Ma sta ce on, goni ga u Goražde, Radnik i slične jedno 7 godina, da se on fino kali, pa ja, pa kad napuni 26 godine, eee to je već etabliran igrač, može on, nema veze sto je igrao u pripizdini, seniorski nivo je seniorski nivo.
To fino uvodis pomalo sa 17 godina u igru u prvi tim, da stekne iskustvo do 19, da moze biti dominantna karika sa 19, ako vidiš da nije razvio potencijal i da postoje naznake da je dostigao limit, onda ga odvedi na posudbu.
Al kod nas jok, ako sa 19 nisi 26 puta bolji od ostalih, dajdera mu papire odmah i automatski, eventualno ga pošalji u Radnik.
Imamo mi problem sa komunističkim glavama, džaba.
Kamatareviću, odlazi!!!
Miralem Pjanić je najveća prevara od igrača iz kategorije "worldclass" igrači. Ako je ikada i pripadao toj kategoriji. Bezmudi mlitavac kojem je index korisnosti na terenu minus 700.
Sehic ne moze igrati u Zelji ,imao on 18,23,ili 36 godina to je valjda svima jasno,sto govori da nije vazno jel nas ili sa strane,ima ili nema kvalitet..Lako je nekoga istrpiti pa i progutati mu neke lose partije ako znas da ima potencijal i da ce doci na svoje.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- invincible1921
- Kontakt:
To je druga stvar i dalo bi se o njoj diskutovati, al to su planovi za buducnost.braco je napisao/la: ↑22 mar 2021, 13:03To je do trenera u OP. Nemoguće da je stotine djece prošlo u posljedjih 6-7 godina tj. otkad smo posljednji put izbacili kvalitetne igrače poput Hadžiahmetovića, Bajića itd., a da nijedno nije razvilo sposobnosti za prvi tim. To što naši treneri u OP možda nisu dovoljno trenerski edukovani, ne rade na sebi da napreduju kao treneri pa bi samim tim i djeca napredovala je izgleda veliki problem. Ako krenu nekad stvari nabolje u klubu, prvi korak mora biti dovođenje kvalitetnih trenera u OP i edukacija postojećih trenera.invincible1921 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:54Ja i dalje stojim iza toga da ne vise od dvojice juniora uopste imaju kvalitet da nekad budu fudbalri profesionalni...osim ako je neka mega giga generacija.TMmanija2012 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:19Ovdje neki ocekuju od igraca 17 ili 19 godina da debituje i da razvaljuje po terenu. Mlade igrace treba trpiti malo ,da steknu neku rutinu ,a sta da ocekujes od Stevanovica ili Veselinovica veliko NIŠTA,jer imaju stotine utakmica u premijer ligi i samo stagnirju. Jedini nacin da opstanemo u ovom sistemu funkcionisanja kluba je pravi mlade igrace i pokusaj prodati uzeti novac.Ocito klub nema veziju sa mladim igracima ,vracaj Jamaka,Bekrica,Alispahica i tako slicne istrosene spore igrace. Od ovih igraca bi imali koristi zadnjih 15 minuta i nista vise.
Djeca ne znaju osnove fudbala kad izađu iz OP, mi moramo Šehića koji ove godine puni 21 godinu učiti kako se centaršut izvodi. Amar znao grmiti na njega na treningu što ne zna aut izvest jbt.
Još na sve to djeca nam neuhranjeno izgledaju kad izađu iz juniora k'o da su iz Biafre.
Ja govorim za ovo s cim trenutno raspolazemo
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
E sad samo skontas da je taj sehic top 3 igraca OP...delinjo je napisao/la: ↑22 mar 2021, 13:21Sehic ne moze igrati u Zelji ,imao on 18,23,ili 36 godina to je valjda svima jasno,sto govori da nije vazno jel nas ili sa strane,ima ili nema kvalitet..Lako je nekoga istrpiti pa i progutati mu neke lose partije ako znas da ima potencijal i da ce doci na svoje.
Znam ja sta je raji...gleda i konta mogo bi i ja vako igrat

=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Ovo je forum buraz, nije UEFA-in seminar za A licencu. Svako ima pravo da iznosi svoje mišljenje.
Mada, ovo je nevjerovatna situacija. Da imaš takva imena u ekipi i da ne mogu (da im se uskraćuje) da zabiju yebeni gol 5 utakmica. Strašno.
Željezničar za život cijeli!
Pa i ja govorim o onome što evo godinama imamo. Kako je moguće da nijedno dijete od stotinu djece ,treneri iz OP nisu spobosobni pripremiti za prvi tim. I tako evo više od pola decenije. Nemoguće da su svi antitalenti.invincible1921 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 13:34To je druga stvar i dalo bi se o njoj diskutovati, al to su planovi za buducnost.braco je napisao/la: ↑22 mar 2021, 13:03To je do trenera u OP. Nemoguće da je stotine djece prošlo u posljedjih 6-7 godina tj. otkad smo posljednji put izbacili kvalitetne igrače poput Hadžiahmetovića, Bajića itd., a da nijedno nije razvilo sposobnosti za prvi tim. To što naši treneri u OP možda nisu dovoljno trenerski edukovani, ne rade na sebi da napreduju kao treneri pa bi samim tim i djeca napredovala je izgleda veliki problem. Ako krenu nekad stvari nabolje u klubu, prvi korak mora biti dovođenje kvalitetnih trenera u OP i edukacija postojećih trenera.invincible1921 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 12:54
Ja i dalje stojim iza toga da ne vise od dvojice juniora uopste imaju kvalitet da nekad budu fudbalri profesionalni...osim ako je neka mega giga generacija.
Ja govorim za ovo s cim trenutno raspolazemo
A prosto jer taj juniorski fudbal i nije skroz mjerilo ,jbg igrati za juniore i prvi tim su gotovo 2 razlicita sporta,sjecas li se u Celziju svaki put mladje kategorije dominiraju ,crnci jaki bla bla i to traje do prvog tima i mnogi zavrse tako sto konobarisu na krajuinvincible1921 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 13:37E sad samo skontas da je taj sehic top 3 igraca OP...delinjo je napisao/la: ↑22 mar 2021, 13:21Sehic ne moze igrati u Zelji ,imao on 18,23,ili 36 godina to je valjda svima jasno,sto govori da nije vazno jel nas ili sa strane,ima ili nema kvalitet..Lako je nekoga istrpiti pa i progutati mu neke lose partije ako znas da ima potencijal i da ce doci na svoje.
Znam ja sta je raji...gleda i konta mogo bi i ja vako igrat![]()

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Naš klub koji funkcioniše kao udruženje gradjana, pogotovo u situaciji gdje zbog korone nemamo nikakav priliv novca od utakmica morao se makar malo okrenuti omladinskom pogonu jer to je jedini način da mi zaradimo novac. Iduće sezone nema Evrope, navijači su upitni, ako želimo imati ikakvu šansu za da zaradimo moramo se tome okrenuti. I pustite se priče trofeji, borba za visok plasman i ostalo. Toga neće biti sigurno par godina minimalno sve i da od današnjeg dana napravimo 90% dobrih poteza u vodjenju kluba.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], WeekendOffender i 27 gostiju.