FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

fks74
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fks74 » 07 apr 2019, 07:27

Pitar6785 je napisao/la:Upravo se desilo ono sto sam predvidio da bi se moglo desit, ako Husref nedozvoli igracima razmisljanje lahko cemo jer smo kvalitetni to nas je kostalo zadnja 3 poraza od ciganije. Husref ih je nabrijo i tu je odma bila energija. Jel ko vidio kako Mujakic odpuha optuzenog na pocetku utakmice isto koda je uso u duel samnom.

Najbolji igrac Ahmet i krsto i stanoje i mujakic

Al ja bi samo ponovio RAHMANOVIC je NAJ BITNI IGRAC EKIPE ON KAD IGRA DOBRO CJELA EKIPA DOBIJE DRUGU DIMENZIJU. Nadam se da ce ga ovaj derbi ko i prosli na sergi jump startat i da ce bit bar na. Danasnjem nivou do kraja sezone.

Neko je napiso za crepulju pjanic za sirotinju i upravu je naj lakse i preciznije opisano.

Husrefu se izvinjavam sto sam ga psovao, AL I DALJ STOIM PRITOM DA PIDRO TREBA IGRAT PRIJE BILO KOJEG IGRACA U TRENUTNOM ROSTERU NA BEKU JER JE PRVO KVALITETNI MLADZI AKADEMAC I UGOVOR IMA JOS 4 godine svo ostalo super. Izmjene su izrvsene perfektno.

Jel revans u kupu sad u stijedu i ako jest jel se mogu ovi zuti kartoni stanojevica i rahmanovica ocistit preko kup utakmice

Hz naj jace uzdanje u zadnje dvije godine svaka cas svaka cas i za transparent ono za cobana i tako

Volim vas moji PITARI HORDASI I SELAM SAMOZDRAVLJE BACI SVOJE VIDENJE U VEZI DERBIJA
Lijepo jutro , danas se lagano moze rostilj raspaliti. Slazem se da je Pidro nas najbolji igrac na beku. Isto tako mislim da on sinoc ne bi odigrao kvalitetno kao Halil. Covjek je perfektno odigrao, mislim da je iskustvo presudilo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 apr 2019, 07:56

"GODINAMA JEDNI DRUGE LAŽETE, MITOVIMA OČI MAŽETE, BEZ IDEJA, PASTIR STADOM VLADA, VI STE JAD I ČEMER GLAVNOG GRADA"
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 apr 2019, 08:00

Treba biti realan i pošten, pa reci da je zeljeznicar sinoc tesko ostecen. Krenimo redom;
1. Sinoc je ekipa zeljeznicara bila tesko hendikepirana prisustvom igraca Sarajeva, te nisu mogli razviti svoju daleko poznatu igru nabijanja lopte.
2. Sudija je sudio realno, cime je tesko ostetio ekipu zeljeznicara, jer su citavu takttiku bazirali na njegovom pristrasnom suđenju.
3. Prvi gol Sarajeva je neregularan. Citirat cu pravilnik: Ako protivnicki igrac, nakon kornera, neg gledajuci, glavom, ubaci loptu u peterac, a drugi protivnicki igrac postigne gol penisom, gol se ponistava, strijelcu se daje crveni karton i sudi se automatski penal za zeljeznicar.
4. Drugi gol Sarajeva je neregularan. Naime, loptu koja ide u gol-aut, protivnicki igrac moze; (a) pustiti da sama izađe, (b) sam izbaciti u gol-aut. U slucaju da protivnicki igrac takvu loptu ubaci u sesnaesterac, nakon cega bude postignut gol, takav gol se ponistava, igracu koji je dao gol daje se crveni kartun i automatski se sudi penal za zeljeznicar.
5. Ako igrac zeljeznicara, sa ruba sesnaesterca, slucajno, ili u namheri da postigne gol, pogodi precku, gol se priznaje, igrac automatski poziva u reprezentaciju, a eventualni transfer tog igraca uplacuje se direktno na racun familie Osimleone.
6. Treci gol Sarajeva je neregularan. U slucaju da golman zeljeznicara odbrani udarac protivnickog igraca, niko vise nema pravo startovat na loptu osim igraca zeljeznicara, kojima je dozvoljeno nesmetano iznjieti loptu preko polovine igralista. U slucaju da protivnicki igrac startuje na takvu loptu i eventualno postigne zgoditak, takav gol se ponistava, igracu daje crveni karton, i automatski dosuđuje penal za zeljeznicar.
Drago mi je da je Sarajevo pobijedilo, ali treba biti realan i javno priznati da su imali nepoštenu pomoc od ogromne i nikad dotad viđene grupe od 1500 navijača.
Nije u redu, bez obzira na ljubav.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 07 apr 2019, 08:05

U kupu ja bi ove 11 stavio

-------------------------------Kovacevic-----------------------------------
Djokanovic--------------Kurdic----------Dupovac---------------Bekic ( Bekic samo da igra Pidro u ligi)
----------------------Mustafic-----------Sabljica-------------------------
Resic--------------------------Salcin--------------------------Dervisagic
-------------------------------Handzic--------------------------------------

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 apr 2019, 08:06

Mozda je i 4 bilo,promakao mi je ovaj Amarov gol.

slikapopular girl names 2001
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 07 apr 2019, 08:08

ZAUSTAVITE NASILJE NAD SLABIM I NEMOCNIM... :kafa: :kafa: :kafa: (Obavezna tri smajlija)

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 apr 2019, 08:57

ado-hz je napisao/la:Siroki igra isto tako 1/2 Kupa protiv Toska. Jeste da su prvu pobijedili 2:0 al sam siguran da nece mijesati ekipu i da ce igrati najjaci sastav. Oni svakako mislim da nemaju neku dugu klupu tako da ce im igraci sigurno biti vise umori od nasih.
Handzic, Sisic, Kapic, Pidro, Sabanovic, Mustafic.... ovi svi sa klupe veceras i ostalo akademci treba da igraju protiv Sloge.
Po meni niko iz prvih 11 veceras koji su pocinjali ne bi trebali ni 1min da igraju.
Tako da cemo imati koliko toliko odmorniju ekipu pred utakmicu sa Sirokim.
Pa staviti Rahmanovica i Stanojevica,i onako ce odmarati protiv listice.Sada gledam statistiku jbt pobijediš 0-3 a posjed lopte 35 na prema 65 pa to samo može Barcelona.Strasno kako smo ih razvalili,ovo ce se teško ikad ponoviti.Opet kažem zadržimo li ovu ekipu ,tek sljedeću sezonu ćemo da dominirao,ma koliko se god ostali pojačali.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 07 apr 2019, 09:19

Nek sam doživio da ih otresemo jednom ubjedljivo na Grbavici. Hvala Bogu i igračima! I Allahu je draže Bordo!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

sehic96
Kontakt:

Post Postao/la sehic96 » 07 apr 2019, 09:20

Čestitam na tituli :lol: :lol:
Neka bude dupla :salut:
Za Čelik i Zenicu, za crno i crveno...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 apr 2019, 09:24

Neko rece nece se ovo nikad ponovit vjeruj mi hoce jos minimu 6 puta u naredne 2 godine.

Oni prave od ivicinog isprdka gvardijolu, on je osjetio da sta god on napravio da ga. Navijaci nece tjerat.

Samim tim on ce vodit zeljCMAR jos 2 godine osvoice0 trofeja onda ce se povuc u hodnik gledat u mobitel dok se utakmica bude igrala kao neki savjetnik i onda u po sezone ce otic da bude kao sto rece kerovoda.

I ono sto je vodio cmar i osvoio bilo je bar 50% kupljeno podplaceno a i dzekin transfer u city im je omogucio da mogu imat dobar tim, sa ekipom koja je kvalitetom jednaka drugim uvjek je bio istjeran i bez rezultata.

**** mu je onu virgin pussy Husref u njegovoj kuci

Sto se PIDRE tice i HALILOVICA oni su tu negdje al mislim da bi pidro odigro na istom nivou ko i Halilovic jer posteno receno halilovic je jednom fino uklizo i baco je aute dobro, a pidraga bi to sve jos ima bolji centar sut od dede halilovica bar za 50%

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 apr 2019, 09:28

sa Slogom :clap:
slika

eventualno minute Šofrancu(sumnjam), Adukoru, Nathanu i Crničkom(ako su registrovani?)
:thumbup: :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 apr 2019, 09:30

Ma kakav ba Adukor, pa čovjek ide iz kluba za mjesec i po džaba. Samo akademci sada i gore Handžić i to je to. 99.99% ne možemo ispasti kako god da okreneš a značit će im ovo mnogo jer je polufinale kupa BiH ipak velika stvar.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 07 apr 2019, 09:31

smijel se replicirat
4.10.2009.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 apr 2019, 09:33

Kakvo jutro, kakva pobjeda, spavo sam sa osmjehom na licu.

BORDO JUTRO
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 apr 2019, 09:34

BordoSarajevo je napisao/la:Kakvo jutro, kakva pobjeda, spavo sam sa osmjehom na licu.

BORDO JUTRO
Nekad me strah sebe, kezim se ko retardiran evo od sinoć, jučer me ljudi čudno gledali :urnebes:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 apr 2019, 09:35

Adukor ne dolazi u obzir i umjesto bekana Pidru ubacit.

Dali neko zna, dali smo stavili klauzulu na pavlovica i dusmana hodzica da nemogu igrat protiv nas.

Majku **** srednji prst odbranio penal juce

Vjerovatno neko iz zenice cita pa ako zna nek odgovori

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 apr 2019, 09:42

MortemHz je napisao/la:Ma kakav ba Adukor, pa čovjek ide iz kluba za mjesec i po džaba. Samo akademci sada i gore Handžić i to je to. 99.99% ne možemo ispasti kako god da okreneš a značit će im ovo mnogo jer je polufinale kupa BiH ipak velika stvar.
Bekić je u istoj situaciji pa igra hladno, može mu se dat par minuta, kao i Šofrancu, i ovoj dvojici novih...
Pitar6785 je napisao/la:Adukor ne dolazi u obzir i umjesto bekana Pidru ubacit.
pa valjda će Pidroni protiv Lištice nastupit majka mu stara... :wtf: :roll: :crazy:
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 07 apr 2019, 09:44, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 07 apr 2019, 09:43

Sta je pitari, jeste li zivi :D, Cetrdeset godina imam ali ne pamtim da smo ih onako ikad razjebali u svakom smislu, pa cak i na Kosevu smo im znali nakon rata spucati 4 i 5 komada, ali nismo ih tako pojeli kao sinoc igrom. Ono je bas bilo kako su na jugu napisali "u kost" :D
Svaka cast Husrefu i igracima, ali i nama koji smo dole uzivali i grmili onu j.ebeno zaraznu pjesmu koju smo i do jutros po kafanama sarajevskim pjevali, pa kaze ooooooooo bice zeljo qrac sampion, nanananana novi PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 07 apr 2019, 09:47

Handžić najmlađi, Turković najstariji strijelac

U dosadašnjih 137 odigranih derbija sarajevskih rivala, mrežu Željezničara pogađala su 93 različita fudbalera. Kada je u pitanju starost fudbalera u trenutku postizanja pogotka, izdvajaju se Haris Handžić i Almir Turković, prvi kao najmlađi, a drugi kao najstariji strijelac FK Sarajevo u gradskim derbijima.

Najmlađi fudbaler koji je postigao gol Željezničaru bio je dakle Haris Handžić koji je u utakmici Kupa BiH, odigranoj u martu 2008. godine bio star tek 17 godina i 273 dana kada je zatresao mrežu gradskog rivala. Handžić je ujedno i jedini fudbaler Sarajeva koji se u listu strijelaca upisao prije svog punoljetstva. Za njim slijede Nenad Vidaković (18 godina i 352 dana), Murat Šaran (19 godina i 27 dana), Alen Škoro (19 godina i 37 dana), te Fahrudin Prljača (19 godina i 241 dan).

S druge strane, najstariji strijelac u derbijima bio je Almir Turković. Interesantno, gol vrijedan rekorda postigao je na istoj utakmici kao i Handžić, bilo je to 19. marta 2008. godine kada je Sarajevo u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH savladalo Željezničar rezultatom 4:2. Popularni Zeka u tom trenutku je bio star 37 godina i 137 dana. Za njim slijede Adnan Fočić (34 godine i 61 dan), Senad Repuh (34 godine i 4 dana), Mersudin Ahmetović (33 godine i 229 dana), te Fuad Šašivarević (33 godine i 89 dana).

slika

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 apr 2019, 09:53

Zamisli ba protiv Sloge ekipu Dizdarević, Šaban, Kurchić, Dupovac, Pidro, Đokanović, Mustafić, Salčin, Resić, Imamović, Handžić. Svih 11 koji su ponikli u klubu, o tom bi se pisalo i u evropskim medijima. To je Barselona samo jednom ostvarila, i to nekih 5-6 minuta (u zadnjim minutama uveli tu djecu).

Treba protiv Čelika pustit naše da igraju, da istok dočeka Pavlovića. Mamicu mu, nismo imali prilike da ga pošteno izyebemo od onog poteza.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”