FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bojamora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bojamora » 22 mar 2021, 01:10

Brkooo je napisao/la:
21 mar 2021, 23:51
delinjo je napisao/la:
21 mar 2021, 23:41
Ma i ja sam za to da se razumijemo ali kad ta djeca prime 5 komada od nekoga to ce se sve srusiti ko kula od karata,ti to znas brko tesko je raji gledati da se neko izivljava na klubu i ponizava,mada nije da je i ovako drugacije.
Jel se to neko izivljavao na Sadikovicu, Memiji, Hadziahmetovicu, Bajicu itd?

Kulasin sa 17 godina u prijateljskoj utakmici zabije 2 gola i 2 puta asistira za 18 minuta (proleti ko brzi voz i asistira), Veselinovicu za tu statistiku treba 2 sezone. Za u19 reprezentaciju mali zabio golcinu. Ono Veselinovic ne moze ni na igrici da uradi. I sad treba kao da trpimo Veselinovica zbog toga sto je stariji od Kulasina?

Procitaj opet sta sam napisao. Nisam ja napisao da svi igraci u prvih 11 budu juniori. 4 talentovana juniora(Kulasin, Gasal, Durakovic i Milicevic), ostaviti i Ikica,Celikovica i Malica(lijevi bek) i dovesti 4 brza i kvalitetna igraca(desni bek, box to box veznjak, i 2 napadaca). Takva ekipa bi bila puno puno puno brza i jeftinija od sadasnje spore gerijatrije koja nas finansijski oguli..
Da bude jeftinija od sadašnje i igraju ti igrači koje si napisao što naravno podrazumjeva da su ti igrači koji dođu jrftiniji od sadašnjih. Ja mislim da si se malo prekonzo i da bi se borili za opstanak a trener koji bi ih vodio nakon 5 kola bi bio otjeran

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2021, 01:20

Brkooo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Ma i ja sam za to da se razumijemo ali kad ta djeca prime 5 komada od nekoga to ce se sve srusiti ko kula od karata,ti to znas brko tesko je raji gledati da se neko izivljava na klubu i ponizava,mada nije da je i ovako drugacije.

Kulasin sa 17 godina u prijateljskoj utakmici zabije 2 gola i 2 puta asistira za 18 minuta (proleti ko brzi voz i asistira), Veselinovicu za tu statistiku treba 2 sezone. Za u19 reprezentaciju mali zabio golcinu. Ono Veselinovic ne moze ni na igrici da uradi. I sad treba kao da trpimo Veselinovica zbog toga sto je stariji od Kulasina?

Procitaj opet sta sam napisao. Nisam ja napisao da svi igraci u prvih 11 budu juniori. 4 talentovana juniora(Kulasin, Gasal, Durakovic i Milicevic), ostaviti i Ikica,Celikovica i Malica(lijevi bek) i dovesti 4 brza i kvalitetna igraca(desni bek, box to box veznjak, i 2 napadaca). Takva ekipa bi bila puno puno puno brza i jeftinija od sadasnje spore gerijatrije koja nas finansijski oguli..
1.Naveo si jednu od najboljih generacija koju smo imali
2.Liga je bila slabija nego sad
3.Imo si solidnu okoanicu iskusnikih igraca
4.Nisi toliko bio los finansijski

Mi nemamo luksuz da bacimo sezonu jer ako bacimo jednu bacili smo 10 godina a mozda i puno krupnije stvari. Finanijski smo ocajni i prezavisni..dvije sezone bez evrope nas bacile u kanal skoro ja dno

Ako cemo posteno to su pusti snovi. Vi mislite da ta djeca nesto vrijede jer kontate losa liga...da sastavis tim od svih juniora iz svih ekipa eo ja u milju maraka ko god hoce da ce glat ispast. Sta vam je ljudi uozbiljite se ...

Mozes gurnut jednog dvojicu mladjih tamo gdje ti skripi da probas al pod uslovom da imas nekoga gurnit i tjt...Mi da imamo svake godine jednog juniora legitmino za klupi prvog tima bili bi na konju, al mi nemamo ni to... a ti hoces da ih gurnes 7/8 :rol:

Ti stvarno mislis da bi neki bek junior bio bolji i od ovakvog stevanovica... :lolno: how yes no...uostalom ako ga vec guras gurni ga radi nekog kbaliteta, ako ces ga gurat cisto da bi ga gurno...nemoj ziv bio. Jer cu morat trpit njegove katastrofe mjesec dva a nes smjet nista rec kontra njega..vako ako nista mogu stevanovicu socno opsovat.
=\_1921_/=

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 22 mar 2021, 01:24

Baš sam nešto gledao koji su to igrači najviše igrali u prvih 5 kola i evo sastava

...........................Fejzić............................

..Stevanović.....Ikić....Kosorić........Šehić....

.....Čeliković.....Štilić...Miletić..... Alispahić......

........Mujezinović..............Juričić............

Ovo je odgovor na mnoga pitanja

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 01:25

invincible1921 je napisao/la:
22 mar 2021, 01:20
Brkooo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

1.Naveo si jednu od najboljih generacija koju smo imali
2.Liga je bila slabija nego sad
3.Imo si solidnu okoanicu iskusnikih igraca
4.Nisi toliko bio los finansijski

Mi nemamo luksuz da bacimo sezonu jer ako bacimo jednu bacili smo 10 godina a mozda i puno krupnije stvari. Finanijski smo ocajni i prezavisni..dvije sezone bez evrope nas bacile u kanal skoro ja dno

Ako cemo posteno to su pusti snovi. Vi mislite da ta djeca nesto vrijede jer kontate losa liga...da sastavis tim od svih juniora iz svih ekipa eo ja u milju maraka ko god hoce da ce glat ispast. Sta vam je ljudi uozbiljite se ...

Mozes gurnut jednog dvojicu mladjih tamo gdje ti skripi da probas al pod uslovom da imas nekoga gurnit i tjt...Mi da imamo svake godine jednog juniora legitmino za klupi prvog tima bili bi na konju, al mi nemamo ni to... a ti hoces da ih gurnes 7/8 :rol:

Ti stvarno mislis da bi neki bek junior bio bolji i od ovakvog stevanovica... :lolno: how yes no...uostalom ako ga vec guras gurni ga radi nekog kbaliteta, ako ces ga gurat cisto da bi ga gurno...nemoj ziv bio. Jer cu morat trpit njegove katastrofe mjesec dva a nes smjet nista rec kontra njega..vako ako nista mogu stevanovicu socno opsovat.
Ma brko misli da ako su djeca da imaju kuveta,mislim imali smo mi i Anela i Hajdara pa smo vidjeli da nije to to kad ih guras ,dzaba da je moje a ne Zeljino kad nema kvalitet,evo vidis ti Sehica nazalost i tuzno je da on nista bolji nije od **** Sinise..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2021, 01:26

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
22 mar 2021, 01:01
Brkooo je napisao/la:
22 mar 2021, 00:22
21 mar 2021, 23:59

Ja mislim da bi sa tom ekipom u ovoj sezoni bili zasad 6,7 bodova ispred svih. Al da su te 4 pozicije bek koji zna centrirat i koji dobro cuva igraca. Jedan brz spic koji zavrsava svaku 1 na 1 sansu i jedan visok spic koji zna igrat glavom i box to box ala Damir Sadiković. Jedini spor igrac u toj ekipi bi bio mali Duraković ali bi ostali to zamjenili trkom a on bi bio zaduzen za sve prekide i dubinske pasove.
@sarajevskiPlavi, To je to. Garantujem da bi imali modernu, evropsku ekipu kad bi ovakav radikalan potez napravili. Kroz neko vrijeme bi imali i rezultat. Imali bi mladu ekipu koja bi na kraju krajeva bila na oku i skautima ozbiljnih klubova. Ne bi kao sad prodavao drva u drugu tursku ligu nego bi pregovarao sa renomiranim klubovima i o ozbiljnim ciframa ali dzaba sve kad se bojimo promjena.
Ne ponizavaju nas kao ovi stari, istroseni, spori i tromi igraci, i finansijski nas ne gule a mladje i puno puno brze igrace ce neko kao ponizavati, oni treba kao da se kale, da gledaju Fejzica, Kosorica,Veselinovica itd..

Ja mislim da bi vecina razumnih i racionalnih navijaca to vrlo dobro prihvatila prvo sto bi sigurno bolje stajali na tabeli, drugo sto nam domaci teren vise ne bi bio teret, trece sto bi nam bili stalno zalog za buducnost. Pa Dinamo samo tako funkcionise evo 15 godina gdje su oni gdje smo mi.
Ma ja ba ...mozemo gurat juniore za 600 maraka i bit prvi, al mi guramo ove od 6milja i na sredini smo..
=\_1921_/=

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 mar 2021, 01:28

Naravno da je tad liga bila kvalitetnija nego danas. Mozes fino uraditi analizu unazad gdje sad igraju ti igraci koji su tih godina igrali u nasoj ligi. Pa covjece nemas evo godinama igraca koji moze da igra u prosjecnoj ligi i opet neko napise da nam liga napreduje.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 01:32

22 mar 2021, 01:26
Brkooo je napisao/la:
22 mar 2021, 00:22

@sarajevskiPlavi, To je to. Garantujem da bi imali modernu, evropsku ekipu kad bi ovakav radikalan potez napravili. Kroz neko vrijeme bi imali i rezultat. Imali bi mladu ekipu koja bi na kraju krajeva bila na oku i skautima ozbiljnih klubova. Ne bi kao sad prodavao drva u drugu tursku ligu nego bi pregovarao sa renomiranim klubovima i o ozbiljnim ciframa ali dzaba sve kad se bojimo promjena.
Ne ponizavaju nas kao ovi stari, istroseni, spori i tromi igraci, i finansijski nas ne gule a mladje i puno puno brze igrace ce neko kao ponizavati, oni treba kao da se kale, da gledaju Fejzica, Kosorica,Veselinovica itd..

Ja mislim da bi vecina razumnih i racionalnih navijaca to vrlo dobro prihvatila prvo sto bi sigurno bolje stajali na tabeli, drugo sto nam domaci teren vise ne bi bio teret, trece sto bi nam bili stalno zalog za buducnost. Pa Dinamo samo tako funkcionise evo 15 godina gdje su oni gdje smo mi.
Ma ja ba ...mozemo gurat juniore za 600 maraka i bit prvi, al mi guramo ove od 6milja i na sredini smo..
Kako Siroki eto objasni mi to kako Siroki, mislis da je Kulasin slabiji od Ikica, Gasal od Jurilja, Durakovic od Medica, Milicevica od Miskica(iako ovaj nije mlad) da bi tandem Ikic Celikovic bili slabiji od Obsivaca i ne znam ko im je drugi stoper nebitno, da bi Modic bio slabiji od Čuljaka. Ostavio bi stoperski par i doveo bi 4 kvalitetna igraca od para sto ti ostane od ovih uhljupa dovoljno za okosnicu ekipe a imao bi mladu i poletnu ekipu.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 01:33

Ja i dalje ne razumijem ove sto su misljenja da je liga sad kvalitetna,ja ne znam zivota mi na osnovu cega oni to,liga nikad gora.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 22 mar 2021, 01:33

Nećeš još dugo. :bih:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 01:35

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:33
Ja i dalje ne razumijem ove sto su misljenja da je liga sad kvalitetna,ja ne znam zivota mi na osnovu cega oni to,liga nikad gora.
Zato su svi jednako nekvalitetni pa je zanimljivija borba pa eto kao liga kvalitetna. Liga kurcu golom ne valja sad bi nasih 11 iz sezone 09/10 dobilo 5:0 najjacih 11 ove lige i to glat bez po muke. Jebote na krilima ti igraju Bešlija i Višća sad Veselinović i Mujezinović i fol liga kvalitetnija ja al u kurcu.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2021, 01:37

22 mar 2021, 01:32
22 mar 2021, 01:26

Kako Siroki eto objasni mi to kako Siroki, mislis da je Kulasin slabiji od Ikica, Gasal od Jurilja, Durakovic od Medica, Milicevica od Miskica(iako ovaj nije mlad) da bi tandem Ikic Celikovic bili slabiji od Obsivaca i ne znam ko im je drugi stoper nebitno, da bi Modic bio slabiji od Čuljaka. Ostavio bi stoperski par i doveo bi 4 kvalitetna igraca od para sto ti ostane od ovih uhljupa dovoljno za okosnicu ekipe a imao bi mladu i poletnu ekipu.
Ne pratim juniore pa im necu sudit, al znam sta je seniorski a sta juniorski sport.. da ijedan taj nas junior ima iole kvalitete makar da bude na klupi tu bi i bio. Anel i Hajdar su vazili za neke mega talente nisu meda mogli...e zamisli kakvi su ostali. Nisi Ajax ..
=\_1921_/=

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 01:37

22 mar 2021, 01:35
delinjo je napisao/la:
Zato su svi jednako nekvalitetni pa je zanimljivija borba pa eto kao liga kvalitetna. Liga kurcu golom ne valja sad bi nasih 11 iz sezone 09/10 dobilo 5:0 najjacih 11 ove lige i to glat bez po muke. Jebote na krilima ti igraju Bešlija i Višća sad Veselinović i Mujezinović i fol liga kvalitetnija ja al u kurcu.
Braco neki dan bas pisao kao liga mu dobra (volim bracu :mrgreen: ) jer se svi bore za evropu i nesto,jebote pa valjda je to sto su svi slabi,jebote sampion po 4 kola ne moze gola zabiti,dje to kvalitetno :rol:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2021, 01:40

delinjo je napisao/la:
Evo ja cu dat jedan primjer sto mislim da je teza za osvojit ako vam vise pase tako...

Imas klubove (zrinski,sarajevo) koji imaju pare dovode dobre internacionalce i da bi ih pobjedio moras imat kbalitet. Tesko ce se vise ikad desit da ti taktika "udri nazad nemoj ga primit pa zabice se valjda nesto" donese titulu...

Nes prodat muda pod bubrege i sa lazarom u spicu uzimat trofeje...

Klubovi donjeg doma su tu negdje ko i tad...
=\_1921_/=

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 01:42

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:37
delinjo je napisao/la:
Braco neki dan bas pisao kao liga mu dobra (volim bracu :mrgreen: ) jer se svi bore za evropu i nesto,jebote pa valjda je to sto su svi slabi,jebote sampion po 4 kola ne moze gola zabiti,dje to kvalitetno :rol:

Najjacoj ekipi u ligi Dupovac stoper, Amer Dupovac da te Bog mili sacuva prije 10 godina stoperi bili Cocalic, Vasilic, Kerla, Delimir Bajic, pa i Bogicevic prije 10 godina je bio ozbiljniji stoper za klasu od ovog Dupovca sad barem ga je Bogi zavukao Travniku iz slobodnjaka. Liga prepuna smjesnih imena i ja sam se u jednom trenutku zavarao i pomislio divi ovo nikad jaca liga sta je ovo i onda sam se dobro presabrao i skontao da je ovo presmjesno. Bas presmjesno.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 mar 2021, 01:45

delinjo je napisao/la:
Beslija Champions League sa Gent, Visca Champions League sa Basaksehir, Hadziahmetovic preko 100 utakmica sa Konyaspor, odma postao standardan, Bajic najvise golova u Turskoj ligi, sada igra u Serie B, Duljevic igra u Ligue 1, Cimirot godinama standardan u Standard Liege, Armin Hodzic vise godina igrao u Dinamo, trenutno ipak igra u Kasimpasa, tako isto za Hajradinovica, pa Gojak kao mlad igrao za Olimpik, pa preko Dinama u Torino. Hajde molim te neka nadju igrace zadnje dvije godine koji su na ovom putu? Samo Rahmanovic biljezi minutazu u Konyaspor, gdje Amir vec ima preko 100 nastupa i nekoliko godina mladji. I sad mi neko kaze da liga napreduje.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 01:50

Tristan10 je napisao/la:
22 mar 2021, 01:45
delinjo je napisao/la:
Beslija Champions League sa Gent, Visca Champions League sa Basaksehir, Hadziahmetovic preko 100 utakmica sa Konyaspor, odma postao standardan, Bajic najvise golova u Turskoj ligi, sada igra u Serie B, Duljevic igra u Ligue 1, Cimirot godinama standardan u Standard Liege, Armin Hodzic vise godina igrao u Dinamo, trenutno ipak igra u Kasimpasa, tako isto za Hajradinovica, pa Gojak kao mlad igrao za Olimpik, pa preko Dinama u Torino. Hajde molim te neka nadju igrace zadnje dvije godine koji su na ovom putu? Samo Rahmanovic biljezi minutazu u Konyaspor, gdje Amir vec ima preko 100 nastupa i nekoliko godina mladji. I sad mi neko kaze da liga napreduje.
Zolotic, Cocalic, Jahic, Adilovic. Pa dovoljan je primjer Samira Bekrica koji je prije 10 godina bio u prajmu pa je igrao ovdje a i dan danas kad udje u igru sa 37 goina pravi prevagu i presisa Fanima ko da je ovom 60.

Zaboravih spomenut najbolje desno krilo svih vremena poslije Messija. MIROSLAV STEVANOVIC :salut:
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 mar 2021, 01:52

Nije mi jasno @delinjo kako nisi shvatio ono sto sam napisao.

Jedno je gurati 4 kvalitetna juniora, vec sam napisao koja, a od te 4 dva su ultra brza i prodorna krila, (igraci koji su vec sad po kvaliteti ispred Veselinovica, Mujezinovica itd) a drugo je gurati mlade igrace poput Subasica, Hajdarevica itd koji nemaju kvalitet. To su dvije razlicite stvari. Isto tako jedno je gurati amatere poput Fejzica i omalenog Muftica a ignorisati golmana iz juniora Milicevica koji je sjajan potencijal, ima i visinu i refleks itd. Isto tako Kocevic iz kadeta, svjetski potencijal, za par godina 100% ce igrati u nekoj od liga petice, ali nas klub to ne zna da prepozna, prije ce klub forsirati Bekrica, Stilica do pedesete godine njihovih zivota jer su imena itd nego sto ce mali biti projekat kluba. Amaterizam, neznanje i nedostatak nekog plana i vizije nas ubijaju..

I ova prica o ligi je smijesna. Ono lafo da Fejzic, Veselinovic, Kosoric, Stevanovic, Alispahic, Bekric, Stilic itd ne igraju za nas mi bi se kao borili za opstanak, **** , brze, prodorne i kvalitetne mlade igrace, daj ti nama gerijatriju..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2021, 02:01

Brkooo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:52

Jedno je gurati 4 kvalitetna juniora, vec sam napisao koja, a od te 4 dva su ultra brza i prodorna krila, (igraci koji su vec sad po kvaliteti ispred Veselinovica, Mujezinovica itd) a drugo je gurati mlade igrace poput Subasica, Hajdarevica itd koji nemaju kvalitet. To su dvije razlicite stvari. Isto tako jedno je gurati amatere poput Fejzica i omalenog Muftica a ignorisati golmana iz juniora Milicevica koji je sjajan potencijal, ima i visinu i refleks itd. Isto tako Kocevic iz kadeta, svjetski potencijal, za par godina 100% ce igrati u nekoj od liga petice, ali nas klub to ne zna da prepozna, prije ce klub forsirati Bekrica, Stilica do pedesete godine njihovih zivota jer su imena itd nego sto ce mali biti projekat kluba. Amaterizam, neznanje i nedostatak nekog plana i vizije nas ubijaju..

I ova prica o ligi je smijesna. Ono lafo da Fejzic, Veselinovic, Kosoric, Stevanovic, Alispahic, Bekric, Stilic itd ne igraju za nas mi bi se kao borili za opstanak, **** , brze, prodorne i kvalitetne mlade igrace, daj ti nama gerijatriju..
Zaboravljas jednu "sitnicu" ...mi ih nemamo

Ne bi se borili sa juniorima nego bi ispali
=\_1921_/=

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 02:03

Brkooo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:52

Gasal je odigrao jednu tekmu kako treba i bio je solidan nista vise od toga,Kulasina si vidio na prijateljskoj protiv Capljine,da se razumijemo jedva cekam da vidim ledja ovim debilima trenutnim,znas moj stav po pitanju toga samo jarane ne vidim ja da imamo aman zaman kvaliteta u OP.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 mar 2021, 02:05

22 mar 2021, 01:50
Tristan10 je napisao/la:
22 mar 2021, 01:45

Zolotic, Cocalic, Jahic, Adilovic. Pa dovoljan je primjer Samira Bekrica koji je prije 10 godina bio u prajmu pa je igrao ovdje a i dan danas kad udje u igru sa 37 goina pravi prevagu i presisa Fanima ko da je ovom 60.

Zaboravih spomenut najbolje desno krilo svih vremena poslije Messija. MIROSLAV STEVANOVIC :salut:
Zamisli Bekrica i Zebu iz najboljih dana, a oni jos relevantni godinama poslije. Sanel Jahic je bio igracina, dokazao se u 2. Spanskoj ligi, Grckoj i Svicarskoj. Jedan od boljih igraca reprezentacije protiv Belgije na strani. Miroslav Stevanovic isto igra odlicno u Svicarskoj.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: supervizor i 11 gostiju.