Sead Kolašinac
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- velez_mostar
- Kontakt:
Re: Sead Kolašinac
Kolasinac je igrac izuzetne fizicke snage, solidne brzine, ali preniske fudbalske inteligencije.
U vise navrata sam ga pratio, kao pit bul se zalijece bez ikakvog razloga jako cesto, kad je "nicija lopta" i pitanje je ko ce je stici, on ili protivnik, on ide tako zestoko da ga nijansa dijeli da povrijedi igraca, napravi crveni, ili da ovaj drugi "stane na loptu" i Kolasinac proleti..cak ni sebe ne stedi pa postoji opcija da i sebe podvuce pod protivnika i povrijedi se.
Protiv Egipta svi su hvalili njegov start, ali je to bilo pogubno, protivnicki igrac bukvalno "pobjegao", i cudom se cudio...dok ga je Bale, ili bilo koji drugi igrac sa znanjem vozao po terenu.
Vjerujem da ce sa vise utakmica u nogama, i dodatnim iskustvom bolje se postavljati, i inteligentnije ici na loptu i oduzimati je.
Da ne bi balavurdija pocela sa nebulozama tipa "pljuje se Kolasinac", ovo nije pljuvanje, ovo je konstatacija koja je potaknuta vecerasnjim grubim startom na igraca u utakmici gdje je sve vec odluceno.
U vise navrata sam ga pratio, kao pit bul se zalijece bez ikakvog razloga jako cesto, kad je "nicija lopta" i pitanje je ko ce je stici, on ili protivnik, on ide tako zestoko da ga nijansa dijeli da povrijedi igraca, napravi crveni, ili da ovaj drugi "stane na loptu" i Kolasinac proleti..cak ni sebe ne stedi pa postoji opcija da i sebe podvuce pod protivnika i povrijedi se.
Protiv Egipta svi su hvalili njegov start, ali je to bilo pogubno, protivnicki igrac bukvalno "pobjegao", i cudom se cudio...dok ga je Bale, ili bilo koji drugi igrac sa znanjem vozao po terenu.
Vjerujem da ce sa vise utakmica u nogama, i dodatnim iskustvom bolje se postavljati, i inteligentnije ici na loptu i oduzimati je.
Da ne bi balavurdija pocela sa nebulozama tipa "pljuje se Kolasinac", ovo nije pljuvanje, ovo je konstatacija koja je potaknuta vecerasnjim grubim startom na igraca u utakmici gdje je sve vec odluceno.
Nekad je tome uzrok prevelka zelja po dokazivanju... a sa koje si ti sljive pao da mi je znati, momku 20 godina ti sanjas nesto, spominjes kako ga je bale vozao, smijesan si... pogledaj malo utakmicu celzija, pa da vidis kako se ljudi guraju i kako se fizicki igra na kontakt, pa onda prospaj svoju "inteligenciju"...velez_mostar je napisao/la:Kolasinac je igrac izuzetne fizicke snage, solidne brzine, ali preniske fudbalske inteligencije.
Druze,izvini ali Bale ga veceras nijednom nije prosao,govorim o njihovim direktnim duelima.velez_mostar je napisao/la:Kolasinac je igrac izuzetne fizicke snage, solidne brzine, ali preniske fudbalske inteligencije.
A sto se tice drugog dijela posta ja mislim bas suprotno.Najveca prednost momciluka je ta sto igra odmah na igraca i ne daje mu ni prostor ni vrijeme da misli i da igra.To je nasa boljka,nasi igraci stoje daleko od protivnika i samo se povlace ako on napada drzeci isto odstojanje i time mu daju puno vremena i prostora da odigra dobar pas,da centrira ili sutira.Momciluka ne daje ni prostora ni vremena i bas je tipican primjer kako odbranbeni igrac treba igrati,dakle odmah na protivnika.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
- Juventinisimo
- Kontakt:
Ako malo bolje pogledate snimak vidjecete da je sve bilo u zaru borbe za loptu(nije cak ni neka velika brzina bila u pitanju)..nikakve namjere nije bilo...
Nije Rusilac odhranjen u Bosni i da se preda u prvoj minuti...naucio covjek da igra k'o svabo..bori se i kad gubi 200:0..nikad sa bijelom zastavom na teren ne izadje..mi na to nismo navikli pa nam cudno..
Uostalom,kao i vecina odbrambenih igraca..svaki duel jako i ostro..nista cudno..
Ono je bila samo velika nesreca za Jesea
Nije Rusilac odhranjen u Bosni i da se preda u prvoj minuti...naucio covjek da igra k'o svabo..bori se i kad gubi 200:0..nikad sa bijelom zastavom na teren ne izadje..mi na to nismo navikli pa nam cudno..

Uostalom,kao i vecina odbrambenih igraca..svaki duel jako i ostro..nista cudno..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Prezentaciju modernog fudbala,odmah na igraca i uz igraca bez da mu das puno prostora veceras je pokazao Čelzi.
Tako se moderni fudbal igra,kamo srece da su nam svi igraci agresivni i da igraju presing kao momciluka.
Njemacka skola,nadam se da ce tu energiju prenijeti i na ostale nase igrace jer realno nam je to najveca boljka,nedostatak agresivnosti u defanzivi i cekanje.
Tako se moderni fudbal igra,kamo srece da su nam svi igraci agresivni i da igraju presing kao momciluka.
Njemacka skola,nadam se da ce tu energiju prenijeti i na ostale nase igrace jer realno nam je to najveca boljka,nedostatak agresivnosti u defanzivi i cekanje.
Ma se slazem juvin!! Najgore je kad neko napise utakmica u kojoj je bilo sve odluceno... imas 20 godina igras protiv jednog od najvecih klubova i sve odluceno?? Pa ko sa 20 godina ima priliku da se dokaze u ovakvoj utakmici? Grizo bi ko lud, preoro teren samo da se dokaze, pa da je 10:0 za real... al kako to objasniti nekome sto guzi stolicu po cjeli danJuventinisimo je napisao/la:Ako malo bolje pogledate snimak vidjecete da je sve bilo u zaru borbe za loptu(nije cak ni neka velika brzina bila u pitanju)..nikakve namjere nije bilo...

- velez_mostar
- Kontakt:
Veceras nisam gledao utakmicu u kojoj je nastupao, tako da ne znam kako je igrao protiv Balea, pisem o generalno zestokoj igri na igraca, na ivici zutog kartona je uvijek.drummer je napisao/la:Druze,izvini ali Bale ga veceras nijednom nije prosao,govorim o njihovim direktnim duelima.velez_mostar je napisao/la:Kolasinac je igrac izuzetne fizicke snage, solidne brzine, ali preniske fudbalske inteligencije.
A sto se tice drugog dijela posta ja mislim bas suprotno.Najveca prednost momciluka je ta sto igra odmah na igraca i ne daje mu ni prostor ni vrijeme da misli i da igra.To je nasa boljka,nasi igraci stoje daleko od protivnika i samo se povlace ako on napada drzeci isto odstojanje i time mu daju puno vremena i prostora da odigra dobar pas,da centrira ili sutira.Momciluka ne daje ni prostora ni vremena i bas je tipican primjer kako odbranbeni igrac treba igrati,dakle odmah na protivnika.
Ovo boldirano moze biti prednost, ali samo u situaciji kad se igra visoki pressing, ili kad ima izrazito naredbu da cuva igraca, pri njegovom izlasku na igraca visoko ostavi prostor iza sebe koji neko mora pokriti..no, ne bi o tome..samo pogledaj nacin na koji igra, mislim da svoje neznanje kompenzuje grubljom igrom.
Kad on ukliza, i "promasi" loptu, on je trajno ispao, i nema povratka...dok inteligentan stoper koji se kvalitetno postavlja moze svoju gresku i ispraviti, i puno bolje funkcionira sa cijelom zadnjom linijom.
Malo objektivnosti ne bi bilo lose.
Sve i nekako , ali reci da je ovdje bilo namjere je zabrinjavajuce ..
Steta za Jesea , a ovi Spanci sto vrijedjaju Seju na FB-u su klasicni idioti ..
Steta za Jesea , a ovi Spanci sto vrijedjaju Seju na FB-u su klasicni idioti ..
- Ponos Torina
- Kontakt:
Evo skupise se veliki futbalski strucnjaci i tako pocese Seji govoriti kako ce da igra,kako da se postavlja,kako da starta na igraca,kako da uklize(da li prije ili poslije)da stedi igraca na suprotnoj strani..
Sejo sam tako nastavi i slusaj svog trenera,bices ti veliki igrac za par godina

Samo mi je zao sto nisu igrali protiv Barce da malo Busquetsa prevaspita...

Sejo sam tako nastavi i slusaj svog trenera,bices ti veliki igrac za par godina

Samo mi je zao sto nisu igrali protiv Barce da malo Busquetsa prevaspita...

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Steta zbog povrede, ne zelim to nikome niti se radujem, ali ja ako sam dobro vidio, Jese je primjetio Kolasinca u naletu i znajuci da ce mu uzeti loptu, pokusao je da se zagradi. Ja kako god da pogledam, Jese je pred njega uletio ledjima. Pa ne moze ni ovaj stati na centimetar. Po meni je Jese svijesno usao u duel. Sto rece Kolasinac, gute Besserung.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
gledo sam sinoc galatesaraj a poslije skraceni snimak reala ividim da su mnogi digli buku radi starta naseg Seje... start je ok cisto fudbalski a sto je nesrecno se povredio spanac zao mi je ... pa Sejo nije dobio ni zuti sto govori sve linijski sudija bio dva metra od njih.....svako ko smatra da je start Seje nepravilan ili nesporski ja mu savjetujem da od danas prati sah ili plivanje i te sportove......
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
nije sejo ljudi božiji, već seo.
a seo je već mašina, samo još iskustva malo i eto nam pravog igrača.
a seo je već mašina, samo još iskustva malo i eto nam pravog igrača.
Koliko se sjecam, sam start i nije bio strasan (cinjenica ni zutog kartona).
Zar povreda nije nastala zbog nesretnog padanja...Tenk mu je pao na nogu...
Zar povreda nije nastala zbog nesretnog padanja...Tenk mu je pao na nogu...
To finish first, first you have to finish.
-
- Kontakt:
Da je htio da ga povrijedi skocio bi mu sa dvije noge na koljeno a nogom ga nije ni dotaknuo. Ovo je bio malo jaci duel gdje je Jesse krivo bio postavljen, a uostalom Seo bi dobio bar zuti karton da se ovakvi startovi ne desavaju.
Frajer pod hitno mora otici u Englesku ligu i mozda najbolje u Liverpool.
Frajer pod hitno mora otici u Englesku ligu i mozda najbolje u Liverpool.
nevjerovatno kolika je količina maloumnih kretena na ovome forumu, dovoljno je pročitati zadnjih 4-5 stranica i sve je jasno
ovako treba:
ovako treba:
QUARTERBACK je napisao/la:
-
- Kontakt:
Evo nasao sam nesto za tvoj ukus.velez_mostar je napisao/la:Kolasinac je igrac izuzetne fizicke snage, solidne brzine, ali preniske fudbalske inteligencije.
ovo je konstatacija koja je potaknuta vecerasnjim grubim startom na igraca u utakmici gdje je sve vec odluceno.

-
- Kontakt:
Zamislite odbranu
Kolasinac Spahic Pandza Vranjes
Agueru bi otisla zadnja loza prije intoniranja himni.
Kolasinac Spahic Pandza Vranjes
Agueru bi otisla zadnja loza prije intoniranja himni.

-
- Kontakt:
Previše igraš menadžera, visoke presinge, igrač uz igrača, moraš izać na teren i malo poigrat na većem nivou od rekreacije da vidiš šta je to sve. Njegov najveći kvalitet je što igra tako kako igra - bez imalo poštede i do kraja i zbog toga je najtalentovaniji lijevi bek na svijetu i zbog toga će napravit svjetsku karijeru, a ti nastavi analizirati i izmišljati njegove nedostatke koje nema. Veoma si objektivan moram ti priznat, samo iza te objektivnosti stoji velika doza neznanja.velez_mostar je napisao/la:Veceras nisam gledao utakmicu u kojoj je nastupao, tako da ne znam kako je igrao protiv Balea, pisem o generalno zestokoj igri na igraca, na ivici zutog kartona je uvijek.drummer je napisao/la:Druze,izvini ali Bale ga veceras nijednom nije prosao,govorim o njihovim direktnim duelima.velez_mostar je napisao/la:Kolasinac je igrac izuzetne fizicke snage, solidne brzine, ali preniske fudbalske inteligencije.
Ovo boldirano moze biti prednost, ali samo u situaciji kad se igra visoki pressing, ili kad ima izrazito naredbu da cuva igraca, pri njegovom izlasku na igraca visoko ostavi prostor iza sebe koji neko mora pokriti..no, ne bi o tome..samo pogledaj nacin na koji igra, mislim da svoje neznanje kompenzuje grubljom igrom.
Kad on ukliza, i "promasi" loptu, on je trajno ispao, i nema povratka...dok inteligentan stoper koji se kvalitetno postavlja moze svoju gresku i ispraviti, i puno bolje funkcionira sa cijelom zadnjom linijom.
Malo objektivnosti ne bi bilo lose.
Trenutno korisnika/ca: delko, denimen99, invincible1921, Proximic, zastitaIdentiteta i 64 gosta.