SSC Napoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Interista
Kontakt:

Re: SSC Napoli

Post Postao/la Interista » 12 maj 2014, 14:09

L'Avvocato je napisao/la:Zato što su Napolitanci, ne Italijani :)
Nisam upoznat nesto pretjerano sa historijom stanovnista u Italiji to bi nesto onda trebalo biti kao odnos Baskijaca prema Spaniji

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 maj 2014, 14:23

Znaš kako, mislim da je to nastalo zbog mržnje prema Napolitancima, Kampanji generalno. Više je do toga što ih ostali dijelovi Italije ne gotive, nego što su oni separatistički nastrojeni. Čak je i taj termin "separatizam" pretežak, jer se nešto ne sjećam da sam igdje čitao da imaju te pretenzije, tj. da traže otcjepljenje. Parola "Napoli non e Italia" se mogla vidjeti/čuti tu i tamo, ali se dalje od toga ne ide.

Možda Magica zna nešto više o tome.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 12 maj 2014, 15:32

L'Avvocato je napisao/la:Znaš kako, mislim da je to nastalo zbog mržnje prema Napolitancima, Kampanji generalno. Više je do toga što ih ostali dijelovi Italije ne gotive, nego što su oni separatistički nastrojeni. Čak je i taj termin "separatizam" pretežak, jer se nešto ne sjećam da sam igdje čitao da imaju te pretenzije, tj. da traže otcjepljenje. Parola "Napoli non e Italia" se mogla vidjeti/čuti tu i tamo, ali se dalje od toga ne ide.

Možda Magica zna nešto više o tome.
Poznata su mi ona gadjanja sapunima i ono kad grupe provociraju jedna drugu da su Napolitanci, ali mora da jos t nesto ima da se odavno poteze

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 maj 2014, 17:22

Jednostavno: drugachije se zhivelo na Jugu i Severu tokom vekova, pa kad se Italija formirala kao ujedinjena drzhava doshlo se do toga da je Jug bio agrarni i siromashan deo, a Sever bogatiji, napredniji i industrijalizovaniji deo. Mnogi ljudi sa Juga ishli su na Sever da rade, a domace stanovnishtvo ih uopshte nije dobro dochekivalo usled kulturoloshkih razlika. Kada se tome doda da se na Jugu pricha dijalektom totalno drugachijim od knjizhevnog jezika (koji je pokupljen iz Toskane) - eto ti razlike i to uochljive.

Posle WW2, a Jug je prvi oslobodjen anglo-americhkom intervencijom, a sever do kraja ostao bastion hitlerovshtine. No, "Marshalovim planom" uglavnom je potpomognuta izgradnja Severa i Rima sa okolinom, a ovo dole - nishta. I zato postoji 1 osecanje medju narodom da je drzhava Italija maceha Jugu, tj. da je tu samo da im pokupi poreze, a da im uopshte ne pomazhe. Ipak, kao shto reche Dino, nema separatistichkih tendencija jer su svi svesni chinjenice da su Italijani i da su rimokatolici (a Crkva je dole dosta jaka). Da se radi o drugachijim etnichim ili verskim zajednicama 1 belaj bi bio zagarantovan.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 maj 2014, 22:30

Pa da, fino objašnjenje. Logično.

Klasne razlike, donekle tradicijske i lingvističke i eto ti razloga za antagonizam.

Koliko znam napolitanski jezik je poprilično drugačiji od italijanskog. I Sicilijanci pričaju drugačije. Znam da ni jedne ni druge ništa ne kontam kad pričaju (filmovi i serije, da ne bude da sam u kontaktu s njima :D ). Dok su mi ovi sa sjevera razumljivi poprilično, čak i kada brže razgovaraju.

A čudi me još uvijek kako se Sjever postavlja prema Jugu. Nevjerovatna količina fašizma i patronata. Razumijem da su na sjeveru živjeli kraljevi, plemići i ostala vlastela, ali prođoše stoljeća od tih vremena, a kod njih se još uvijek "njeguju" ti feudalistički stavovi.
★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 maj 2014, 22:52

L'Avvocato je napisao/la:Znam da ni jedne ni druge ništa ne kontam kad pričaju (filmovi i serije, da ne bude da sam u kontaktu s njima :D ). Dok su mi ovi sa sjevera razumljivi poprilično, čak i kada brže razgovaraju.
+1
A čudi me još uvijek kako se Sjever postavlja prema Jugu. Nevjerovatna količina fašizma i patronata. Razumijem da su na sjeveru živjeli kraljevi, plemići i ostala vlastela, ali prođoše stoljeća od tih vremena, a kod njih se još uvijek "njeguju" ti feudalistički stavovi.
Gle, i na Jugu su zhiveli plemici i vlastela. Jesi li chuo nekad za "sicilijansko vechernje", pa Anzhujce, koji su tamo vladali kao uvezhena roba brakovima sa Francuzima :?:

Taj antagonizam Sever-Jug potiche iz ekonomsko-socioloshko-kulturoloshkog backgrounda. Bogati severnjaci imaju po 1 ili 2 deteta, mnogi se ne zhene/udaju, zhive poprilichno iznad italijanskog standarda, obashka shto Sever totalno lichi na Mittel Europe. Npr. niko u kontinentalnoj Evropi nema puteve k'o Italijani na severu. To nije asfalt, to je tepih. ;)

Sa druge strane, imash ljude koji imaju problem u svojim gradovima sa izbacivanjem smeca, sa kanalizacijom u 21. veku. Tamo industrija ne postoji ili postoji samo u tragovima, ljudi se oslanjaju na vremensku prognozu kad treba da zarade, jer je lova u dzepovima turista i u sunchanim danima. Neshto kao Dalmacija, samo mnogo naseljenije.

E sad, kad te severnjaci josh nazivaju i ciganijom, stalno ti nabijaju na nos vlastitu superiornost i tako te ponizhavaju...da zaista je ogroman grijeh zvizhdati himni te i takve drzhave, chak i kad si njen gradjanin. :zviz:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 maj 2014, 23:07

MaGiCa je napisao/la:
Gle, i na Jugu su zhiveli plemici i vlastela. Jesi li chuo nekad za "sicilijansko vechernje", pa Anzhujce, koji su tamo vladali kao uvezhena roba brakovima sa Francuzima :?:

Taj antagonizam Sever-Jug potiche iz ekonomsko-socioloshko-kulturoloshkog backgrounda. Bogati severnjaci imaju po 1 ili 2 deteta, mnogi se ne zhene/udaju, zhive poprilichno iznad italijanskog standarda, obashka shto Sever totalno lichi na Mittel Europe. Npr. niko u kontinentalnoj Evropi nema puteve k'o Italijani na severu. To nije asfalt, to je tepih. ;)

Sa druge strane, imash ljude koji imaju problem u svojim gradovima sa izbacivanjem smeca, sa kanalizacijom u 21. veku. Tamo industrija ne postoji ili postoji samo u tragovima, ljudi se oslanjaju na vremensku prognozu kad treba da zarade, jer je lova u dzepovima turista i u sunchanim danima. Neshto kao Dalmacija, samo mnogo naseljenije.

E sad, kad te severnjaci josh nazivaju i ciganijom, stalno ti nabijaju na nos vlastitu superiornost i tako te ponizhavaju...da zaista je ogroman grijeh zvizhdati himni te i takve drzhave, chak i kad si njen gradjanin. :zviz:
Nisam čuo za te termine gore. Kažem, nisam baš nešto previše upućen u ta dešavanja u državi, zato sam i čekao tvoj komentar. Samo onako površno poznajem te društvene odnose.

A to za autopute sam uvidio kad sam bio u Veroni, epska vožnja. Pejzaži, prostorno uređenje, plantaže, drvoredi, aleje, akvedukti maaah ... epika. Da ne pričam o samom sjeveru, glacijalnim jezerima i turističkim odmaralištima. Druga država. Druga planeta.

Što se tiče zviždanja himnoj opravdavam ih u potpunosti.
★★★

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 13 maj 2014, 20:59

Mislim da je i jednom bio transparent na fazon da su Jevreji i Napolitanci isto.. Kazu da su dosta uljudni i dobri ljudi a navodno skoro svako auto je udareno ili izgrebano zbog prelezerne voznje :D

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 18 maj 2014, 00:08

http://futbol.as.com/futbol/2014/05/17/ ... 45723.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:?

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 20 maj 2014, 09:04

Napoli completed the deal for Koulibaly, their first signing. The French midfielder reached Castelvolturno along with the agent Bruno Satin and Napoli’s mediator Nicola Pecini. The ex-Genk player brilliantly overtook the medical and laid the foundations for the contract: 5-year deal with €800.000 annual wages that will constantly raise. Napoli will pay €7 million plus bonuses to Genk. The Italian adventure of Koulibaly has started.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2014, 15:55

Sissoko je napisao/la:Napoli completed the deal for Koulibaly, their first signing. The French midfielder reached Castelvolturno along with the agent Bruno Satin and Napoli’s mediator Nicola Pecini

:nene:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 maj 2014, 16:52

Čojk defanzivac.
★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2014, 17:20

L'Avvocato je napisao/la:Čojk defanzivac.

Secondo quanto riferito da Gianluca Di Marzio, il Napoli verserà circa 7 milioni di euro più bonus nelle casse del Genk mentre per Kalidou Koulibaly, l'accordo prevede un contratto quinquennale a salire da 800.000 euro.

slika

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 maj 2014, 19:35

Plata mizerija :D

Sent from my LG-P710 using Tapatalk
★★★

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 maj 2014, 21:38

L'Avvocato je napisao/la:Plata mizerija :D

Sent from my LG-P710 using Tapatalk
Ne znam za tebe, ali ja se ne bih bunio da meni daju ovakvu platu :mrgreen:

Sa obzirom koliko su plaćeni drugi igrači, onda i jeste ovo mizerna plata, ali ako mi je zbog nečeg Seria A draga jeste to što se ipak ne daju neke enormne plate igračima, mada će sigurno i ovdje kroz 2-3 sezone plate nekim draguljima i superstarovima iznositi po 10tak miliona evrića
Ja te volim, volim Željo..

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 maj 2014, 09:20

Da se razumijemo, ne bi ni ja :D

Ali kad vidiš kako neki drugi zarađuju onda i jeste malo :)
★★★

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 maj 2014, 00:17

http://saopaulofc.com.br/69169/noticias ... napoles-2/

Povezivao se bio sa prelaskom u Inter, prije neke 3 godine, ali onda je presao u Sao Paulo, pa izgubio i status reprezentativca. :?

Bio je supertalentovan igrac, sad nemam pojma na kakvom je nivou.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2014, 11:36

Gansu fali brzine, dodushe falilo je i Zidaneu - pa je bio najbolji na svetu. U svakom sluchaju, to je viceHamsik akvizicija.

Od ostalih potencijalnih pojachanja, razmishlja se o desnom beku. Zunigu bi Benitez da proda, a Maggio je u ozbiljnim fudbalskim godinama. Pominju se Nizozemac Janmaat iz Feyenoorda i Coke Seviljski.

U zavisnosti od raspolozhenosti Udinesea, na tapetu je razmena Duvan Z.-Muriel, shto pozdravljam i glasam oberuchke.

Napoli su napustili T.Doblas i Revelliere. Hvala im za pristanak da pomognu, ali objektivno - nemaju mesta u ozbiljnom fudbalu.

Sudbina Reine bice reshena do pochetka SP.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 maj 2014, 16:54

Ne bi ja njega dirao.
Da zna igrati hlopte , zna , ali izgleda cesto kao salonski igrac koji ceka da ti proda jedan fazon za 90 minuta dok ce ostatak vremena lagano trckarati i odradjivati.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 22 maj 2014, 17:05

@Magični
Treba li vam Khedira? :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.