Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

daffy
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la daffy » 11 apr 2010, 19:12

Calciopoli, gluma nevine duse, sudjenje i bahato ponasanje od uprave do igraca.. sve su naveli momci ispred i mislim da je to to..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 apr 2010, 19:13

pa drop..samom cinjenicom da mrzimo inter..mrzimo i sve vezano za klub...mada licno ja nemam nista protiv igraca ..cijenim zanettija i slicne velicine sa igracke strane...nema sta tu..i mourinha gotivim jos iz vremena kad je porto vodio pa i sad je tako...

JA MRZIM INTER ko klub :lol: :mrgreen: pojedince i ne toliko....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 11 apr 2010, 19:16

daffy je napisao/la:Calciopoli, gluma nevine duse, sudjenje i bahato ponasanje od uprave do igraca.. sve su naveli momci ispred i mislim da je to to..
Ali kakve je krivica Intera u Calciopoliu?? šta je Inter kao klub tu kriv??
Po cemu je Inter "nevina duša" u tom skandalu??
Da je Inter šta kriv bio u toj aferi bio bi kažnjen kao i drugi klubovi...a jel tako ili nije.
Imaju valjda neki zakoni i sudovi i u toj Italiji .. necemo ovdje iz BIH po forumima glumiti neke sudije i moralisati drugima.

@sarajlija89...jasno mi je ko dan da mrziš Inter...ali mi nije jasno ZAŠTO ga mrziš? zato te i pitam ,covjece
ili ne znaš ni sam objasniti zašto vec onako iz cista mira ga mrziš<' jel to teško rijecima objasniti i opisati :?:
Zadnja izmjena: drop, dana/u 11 apr 2010, 19:18, ukupno mijenjano 2 puta.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 apr 2010, 19:16

mrznja je poteska rijec,mozda je bolja "ne podnosim ih",a mnogi misle da je to radi toga sto su zadnje godine bolji,ma ne i Milan je bolji pa ga ne mrzim,cak cijenim,jednom nam je Milan posudio Abbiatia,kad se Buffon povrijedio u kupu Berlusconi,tu su pokazali da su gospoda,a ne kao likovi koji prodefiluju svlacionicom intera,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 apr 2010, 19:19

drop je napisao/la:
daffy je napisao/la:Calciopoli, gluma nevine duse, sudjenje i bahato ponasanje od uprave do igraca.. sve su naveli momci ispred i mislim da je to to..
Da je Inter šta kriv bio u toj aferi bio bi kažnjen kao i drugi klubovi...a jel tako ili nije.
Imaju valjda neki zakoni i sudovi i u toj Italiji .. necemo ovdje iz BIH po forumima glumiti neke sudije i moralisati drugima.

@sarajlija89...jasno mi je ko dan da mrziš Inter...ali mi nije jasno ZAŠTO ga mrziš?
ili ne znaš ni sam objasniti zašto vec onako iz cista mira ga mrziš<' jel to teško rijecima objasniti i opisati :?:
nije inter kriv u tom skandalu,nego su se samo oni pobrinuli da prikupe "dokaze" jer njihov lik iz uprave ,je u vrhu telecom italija,a ovih dana se vidi kakvi su to "dokazi",jos plus kukanje kako im Milan i Juve nedaju da osvoje svojim namjestanjem,??? covjece,nigdje veze :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 apr 2010, 19:20

JuveSissoko je napisao/la:mrznja je poteska rijec,mozda je bolja "ne podnosim ih",a mnogi misle da je to radi toga sto su zadnje godine bolji,ma ne i Milan je bolji pa ga ne mrzim,cak cijenim,jednom nam je Milan posudio Abbiatia,kad se Buffon povrijedio u kupu Berlusconi,tu su pokazali da su gospoda,a ne kao likovi koji prodefiluju svlacionicom intera,
kako sam ih ja cijeno posle toga.. ali cinjenica kako je Kaka cini mi se ubio zamalo Buffona..

@drop prijatelju necemo ovdje o Calciopoliju, ali upravo radi toga izlazi ta mrznja.. mi znamo da je inter tu kriv i zato ih mrzimo.. nemoj sad ovdje da prelazimo na Calciopoli :)

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 11 apr 2010, 19:21

JuveSissoko je napisao/la:
drop je napisao/la:

@sarajlija89...jasno mi je ko dan da mrziš Inter...ali mi nije jasno ZAŠTO ga mrziš?
nije inter kriv u tom skandalu,nego su se samo oni pobrinuli da prikupe "dokaze" jer njihov lik iz uprave ,je u vrhu telecom italija,a ovih dana se vidi kakvi su to "dokazi",jos plus kukanje kako im Milan i Juve nedaju da osvoje svojim namjestanjem,??? covjece,nigdje veze :mrgreen:
A što se to nisu pobrinuli i iz Juventusa i Milani njihovi ljudi za svoje dokaze??
Ko im je branio?
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 apr 2010, 19:24

@drop odgovorio sma ti..vrati se stranicu nazad :D :D sve je to posljedica farsopolija i izbacivanja juventusa,drugim rijecima to je zavjera bila

jbg jarane nisi upucen i mislis da je inter tu cist,preporucujem ti da procitas to pa da visis ustavri ko je tu kriv i sta se desavalo...ne moras slusat mene ili bilo koga drugog...samo procitaj pa vidi koji su ljudi sudili juventusu....i zato pitas sta je kriv za izbacivanje juventusa...al eto cuce se jos..ako pratis izasli su novi dokazi koji pokazuju sasvim drugo lice iistine i sve vise preovladava misljenje da je to samo zavjera bila da bi se zaustavila dominacija juventusa

i eto zasto mrzim inter..izbacili su nas,sve uzeli i postali su preko noci vladari talije..sto nikad ne bi bili da se nije desio farsopoli

suvisno je pitnje zasto neki juventino mrzi inter

Btw..gledo sam anketu danas na Rai-u 90% ljudi misli da treba otvorit novu istragu oko faropolija... ;)
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 11 apr 2010, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 apr 2010, 19:25

pa to je bilo jedno od najbrzih sudjenja a tako veliki skandal,pritisak UEFE da se to rijesi ,to je bas i jedno dobro pitanje za vlasnika Juventusa,Jonha Ellkana,koje mu je ovih dana upravo u pismu Moggi uputio,zasto su olako prihvatili kaznu,ima tu svega,

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 apr 2010, 19:27

nemoj Milan u ovu pricu jer Milan je ostao ne kaznjen..

imali smo priliku, ali u tom slucaju bi se prekinuo sav fudbal u italiji.. a postoje i navodi da Elkann ( predsjednik Juvea ) namjerno nije htio da ulozi zalbu, jer je Farsopoli bio jedina prilika da se rijesi Moggija :? .. koji je planirao da uzme Juve pod svoju kontrolu u potpunosti..

13. aprila ce biti sve jasnije nakon sto advokati Moggija u Napulju iznesu svoje dokaze.. jer oni u medije nisu pustali svoje dokaze..

kurdt
Kontakt:

Post Postao/la kurdt » 11 apr 2010, 19:29

daffy je napisao/la:sigurno nije radi trenutne dominacije.. barem ne meni.. uvijek su bili ciganski klub.. imali odvratne igrace i odvratnu upravu..

moze biti zato sto nisu italijanski klub.. vrlo moguce.. jer u njihovom trenutnom timu ima par Talijana.. Materazi, Balotelli ( :roll: ), Toldo, Santon i to je to..

cigani.. jednsotavno..
Pa znas ti kako je Inter nastao i otkud mu takvo ime??? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Tvoje oči ko farovi FIće
ti si moje omiljeno biće.

Sunce je raspizdilo svoje zrake,
vrapci se deru ko konji,
mene piči depresija,
u duši mi opsesija,
**** mater ako te ne volim!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 11 apr 2010, 19:30

JuveSissoko je napisao/la:pa to je bilo jedno od najbrzih sudjenja a tako veliki skandal,pritisak UEFE da se to rijesi ,to je bas i jedno dobro pitanje za vlasnika Juventusa,Jonha Ellkana,koje mu je ovih dana upravo u pismu Moggi uputio,zasto su olako prihvatili kaznu,ima tu svega,
Pa zato i pitam..ko je npr. Juventusu branio da sakupi dokaze za sebe i da se brani time pred sudom.
I još su pristali na tu kaznu, znaci priznali je , pomirili se sa njom...isto kao da su svjesni bili da su zgriješili i da su pristali da odrade kaznu.
Ko ih je sprijecavao da iznesu dokaze u svoju korist?
Pa nije Inter ni Moratti toliko mocan ko da je Bog da izbacuje druge klubove u drugu ligu tek tako.
Razmislite malo.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 apr 2010, 19:33

ne znam.. samo znam kako su se zvali u vrijeme Duceta.. :lol:

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 11 apr 2010, 20:51

nikad nisam mrzio ni jedan talijanski klub jer ligu pratim intenzivno , jedini klub koji mi je uvijek isao na k... pa bi i mogao reci da ga mrzim je roma , od pocetne antipatije prema romi jer mi je lazio uvijek pa i sad bio drag klub se vremenom stvorila sve veca odbojnost prema njima za koju bi se i mogla reci da je mrznja , ali to ne znaci da ih ne postujem kao klub a pogotovo zbog de rosia po meni jedan od najboljih veznjaka svijeta iako bi ga volio vidjeti u interu znam da nece napustiti svoj klub i ja to cijenim , cijenim ja i igrace juventusa koji su ostali poslije izbacivanja u drugu ligu , cijenim i ronalda koji je otisao iz intera a da je klub u njega ulozio mnogo novca i vremana i cekao njegov povratak a on onda pobjegne pa onda dodje u milan , naravno da mi nije vise drag ali ne govorim zato da je milan ciganski klub , i sta bi na kraju trebalo da znaci to ciganski klub , prije odredjenog vremena ja sam priznao ovdje svoje stavove o rasi , pa su neki navijaci prije svega juventusa to primili rekao bih sa cudjenjem i zgrazanjem a danas im svaki drugi post o ciganima u negativnom kontekstu, sve ovo napisano je u kontekstu price o mrznji prema interu koja se sad povlaci po forumu , vi jednostavno mrzite uspjeh i kvalitetu intera i naravo da vam to smeta , naravno da i vodstvu lige to smeta jer nadmocan inter slabo prodaje tv prava kad se zna da ce biti prvak , ne kazem da sad liga radi na tome da skine inter ali im isto tako ne bi bilo ni najmanje zao (proslava pomocnog sudije kod izjednacujuceg gola fiorentine), ipak na kraju vjerujem da ce inter biti novi - stari prvak, na veliku zalost mnogih navijaca svih drugih klubova iz italije

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 apr 2010, 21:09

materazzi je napisao/la:vi jednostavno mrzite uspjeh i kvalitetu intera i naravo da vam to smeta , naravno da i vodstvu lige to smeta jer nadmocan inter slabo prodaje tv prava kad se zna da ce biti prvak , ne kazem da sad liga radi na tome da skine inter ali im isto tako ne bi bilo ni najmanje zao (proslava pomocnog sudije kod izjednacujuceg gola fiorentine), ipak na kraju vjerujem da ce inter biti novi - stari prvak, na veliku zalost mnogih navijaca svih drugih klubova iz italije

ma kavu nadmoc,sta imam tu mrzit kad je nema...gdje ste bili 20 godina...ovo ste peko noci postigli,potpuno nezasluzeno i boga pitaj kad bi titulu uzeli opet da nismo izbaceni i da i ostali nisu kaznjeni...al to je vec stvar faropolija ima posebna tema o tome

Al eto samo da kazem....ako se dokaze da je i inter trebo biti kaznjen,tj. da juventus i inter nisu imali isti tretman(odnosi se na ove razgovore sa sudijama zbog cega smo izbaceni)a da je inter prosao bez kazne...automatski ovih 5 godina serie A postaje neregularno..tu nema sta....mada i bez tog liga,sudjenje i sve ostalo nikad nije bilo gore...tako da...

da se razumijemo ja ni sad ne priznajem te vjestacke titule....i nikad necu...ovih 5 godina u serie A je nesto cega bi se svi trebali stidjeti i sramiti...i kazniti odgovorne koji su ovo kreirali (aBd hoce)....a ne o nekoj dominaciji govorit..kakva ba dominacija..liga je dno dna....al eto...samo u takvom stanj i mozete prvi biti..mislim vise niste ni prvi:D :lol:

Bice inter q sampion :D i to opet ce ih juve ko i uvijek zajebat..onda nek se papi zale..sissoko i haso dva muslimana u dresu juvea..krsenje pravila u papinskoj drzavi :lol: :D .....sve je moguce sa lopovima kao sto su moratti,faccheti i ostala banda

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 apr 2010, 22:58

Vi shvatate da Roma ne bjezi 20 bodova Interu, ili? Odlično pitanje je postavio momak(mislim na pitanje u vezi mržnje Intera). Neki govore o manjku talijana. Pa Internazionale? Nešto čudno? Ne bih rekao. Ako ćete gledati po tome gdje igra najviše reprezentativaca, onda navijate za Udinese. A ne vidim ovdje povike/postove "Udinese, Udinese."
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 apr 2010, 23:32

ali shvatamo da je Roma posljednji put izgubila na pocetku sezone.. i da od boljih klubova jedino Roma igra protiv Sampdorije.. Lazio (16), Parma (9), Chievo (14), Cagliari (12), Udinese (15)..

sve do kraja trebali bi biti pobjede, a inter igra protiv Juventusa ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 apr 2010, 23:36

Nenadjebivi ste sa tim pricama o calciopoliju, pa jebote tako ne komuniciraju oni iz torina i milana :mrgreen:
nema potpisa

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 apr 2010, 23:48

:lol:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 apr 2010, 23:51

Sljedece kolo ima da poginete u Milanu! Hoce li se vratit Bufon?
nema potpisa

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.