FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 21 mar 2021, 23:41

Ma i ja sam za to da se razumijemo ali kad ta djeca prime 5 komada od nekoga to ce se sve srusiti ko kula od karata,ti to znas brko tesko je raji gledati da se neko izivljava na klubu i ponizava,mada nije da je i ovako drugacije.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Kova991
Kontakt:

Post Postao/la Kova991 » 21 mar 2021, 23:46

Pozdrav braco. Neko je vec ranije pisao o losoj statistici na grbavici otkad je teren napravljen, mada nam i ne treba statistika jer su nam dovoljne sijede na glavi zadnje tri godine, al ovo je vec ozbiljan problem.

Danas gledam pitare, koji su odigrali bas kilavu tekmu, ali kad god bi krupa krenula u kontru odskoci lopta, sporija podloga i nikom nista, situacije koje i mi pamtimo prije novig terena. Kod nas svi imaju priliku odradit tranziciju i kontru bez ikakve smetnje, sto nam je sigurno odnijelo hejbet bodova.

Fudbal u nasoj ligi zaostaje zbog tih losih terena jer nema trke koja je neophodna na brzoj podlozi, kao sto je na grbavici, a zelji ce nastaviti gubiti bodove dok se ozbiljno ne pozabave fizikom. Ostale sad za sad boli briga..dodju na grbu jednom dva puta godisnje i istrce par kontri i to je to, al mi tu ostajemo i taj teren je dodatna odgovornost strucnom stabu i igracima. Ne pricam o europskim tekmama, nego o domacim. Pod hitno nam treba neka edukacija na tom planu da se igraci pripreme kako treba. Do tad ce svaka tekma na grbi biti neizvjesnost. Ne pamtim kad smo rutinski odigrali teknu i pobijedili, ne racunajuci velez na pocetku prvenstva i necemo sigurno jos dugo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 mar 2021, 23:47

Opijum je napisao/la:
21 mar 2021, 23:38
Upravu si sve mod. Debil je pravi :opaopa:
Ne znam da li si primijetio, ali ja nisam napisao nigdje da je debil. Nikoga ja ovdje ne mogu natjerati da ima postovanja prema Amaru, Zecu, Nurki, Belmi iz Fan Shopa i da ih stede. Facebook tj. komentari na zvanicnoj su puni negativnosti koja je usmjerena prema Amaru, a da je ne bude ovdje gdje sve anonimno. Ja ne dijelim misljenje sa nekim ako mu ostavim post.

Za javljanje adminu sam mislio ozbiljno. I ti, ali i svaki clan ovog foruma ima pravo da se zali na mene adminu. Sve ja to postujem i nije mi krivo nit nekom zamjeram. Najlakse je meni skinuti mod. i nekom drugom dodijeliti. Ne zaradjujem od ovog pa da se borim nesto i da mi bude krivo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 21 mar 2021, 23:51

delinjo je napisao/la:
21 mar 2021, 23:41
Ma i ja sam za to da se razumijemo ali kad ta djeca prime 5 komada od nekoga to ce se sve srusiti ko kula od karata,ti to znas brko tesko je raji gledati da se neko izivljava na klubu i ponizava,mada nije da je i ovako drugacije.
Jel se to neko izivljavao na Sadikovicu, Memiji, Hadziahmetovicu, Bajicu itd?

Kulasin sa 17 godina u prijateljskoj utakmici zabije 2 gola i 2 puta asistira za 18 minuta (proleti ko brzi voz i asistira), Veselinovicu za tu statistiku treba 2 sezone. Za u19 reprezentaciju mali zabio golcinu. Ono Veselinovic ne moze ni na igrici da uradi. I sad treba kao da trpimo Veselinovica zbog toga sto je stariji od Kulasina?

Procitaj opet sta sam napisao. Nisam ja napisao da svi igraci u prvih 11 budu juniori. 4 talentovana juniora(Kulasin, Gasal, Durakovic i Milicevic), ostaviti i Ikica,Celikovica i Malica(lijevi bek) i dovesti 4 brza i kvalitetna igraca(desni bek, box to box veznjak, i 2 napadaca). Takva ekipa bi bila puno puno puno brza i jeftinija od sadasnje spore gerijatrije koja nas finansijski oguli..

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 21 mar 2021, 23:59

Brkooo je napisao/la:
21 mar 2021, 23:51
delinjo je napisao/la:

Kulasin sa 17 godina u prijateljskoj utakmici zabije 2 gola i 2 puta asistira za 18 minuta (proleti ko brzi voz i asistira), Veselinovicu za tu statistiku treba 2 sezone. Za u19 reprezentaciju mali zabio golcinu. Ono Veselinovic ne moze ni na igrici da uradi. I sad treba kao da trpimo Veselinovica zbog toga sto je stariji od Kulasina?

Procitaj opet sta sam napisao. Nisam ja napisao da svi igraci u prvih 11 budu juniori. 4 talentovana juniora(Kulasin, Gasal, Durakovic i Milicevic), ostaviti i Ikica,Celikovica i Malica(lijevi bek) i dovesti 4 brza i kvalitetna igraca(desni bek, box to box veznjak, i 2 napadaca). Takva ekipa bi bila puno puno puno brza i jeftinija od sadasnje spore gerijatrije koja nas finansijski oguli..
Ja mislim da bi sa tom ekipom u ovoj sezoni bili zasad 6,7 bodova ispred svih. Al da su te 4 pozicije bek koji zna centrirat i koji dobro cuva igraca. Jedan brz spic koji zavrsava svaku 1 na 1 sansu i jedan visok spic koji zna igrat glavom i box to box ala Damir Sadiković. Jedini spor igrac u toj ekipi bi bio mali Duraković ali bi ostali to zamjenili trkom a on bi bio zaduzen za sve prekide i dubinske pasove.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 mar 2021, 00:17

Konceptualno se radi pogresno. Treba se obezbijediti adekvatan budzet klubu, i forsirati mlade igrace. Nemas teret nekog imperativa, i imas zdrave osnove. Ovako se u normalnim drzavama razmislja, a nije ni jedan klub ovo implementirao kod nas. Kod nas se ne proizvode igraci. Kod nas se uvoze polovni igraci iz vana, a mladi igraci samo sluze da se popuni kvota. To je nazalost surova istina, to se vec desava godinama, i to je primarni razloga sto nam je losa liga.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 22 mar 2021, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 22 mar 2021, 00:22

Ja da sam na mjestu Amara do kraja prvenstva bi gurao mladje igrace u ekipu. Svima je jasno da mi nemamo nikakve koristi od Stevanovica,Jurcica,Veselinovica,Lendrica,Kosorica i još par igraca.Ja sam siguran da ova skupina igraca nije nista kvalitetnija od nase djece i na kraju krajeva manje bi se nervirali. Evropu sa ovom igrom nema sanse da izborimo ,previse prosutih bodova na domacem terenu,malo sansi stvaramo za gol ,golove rijetko dajemo,kada smo zadnji put pobjedili i zasto vise trpiti ove igrace.Na ljeto slobodne papire i upamet kada budemo dovodili strance bolje gurati domace igrace iste kvalitete nego ove levate iz Srbije i Hrvatske.U ekipi moramo imati najmanje 3-4 mlada igraca ,ovo sad sto imamo ko dom penzionera.Dogurali smo da nemamo koga prodati , nemamo nista na izlogu jer ne forsiramo nasu djecu.
Na kraju dragi moji Zeljovci sabura i nemojte se nervirati jer ova ekipa nemoze bolje.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 mar 2021, 00:22

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
21 mar 2021, 23:59
Brkooo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

Ja mislim da bi sa tom ekipom u ovoj sezoni bili zasad 6,7 bodova ispred svih. Al da su te 4 pozicije bek koji zna centrirat i koji dobro cuva igraca. Jedan brz spic koji zavrsava svaku 1 na 1 sansu i jedan visok spic koji zna igrat glavom i box to box ala Damir Sadiković. Jedini spor igrac u toj ekipi bi bio mali Duraković ali bi ostali to zamjenili trkom a on bi bio zaduzen za sve prekide i dubinske pasove.
@sarajevskiPlavi, To je to. Garantujem da bi imali modernu, evropsku ekipu kad bi ovakav radikalan potez napravili. Kroz neko vrijeme bi imali i rezultat. Imali bi mladu ekipu koja bi na kraju krajeva bila na oku i skautima ozbiljnih klubova. Ne bi kao sad prodavao drva u drugu tursku ligu nego bi pregovarao sa renomiranim klubovima i o ozbiljnim ciframa ali dzaba sve kad se bojimo promjena.
Ne ponizavaju nas kao ovi stari, istroseni, spori i tromi igraci, i finansijski nas ne gule a mladje i puno puno brze igrace ce neko kao ponizavati, oni treba kao da se kale, da gledaju Fejzica, Kosorica,Veselinovica itd..

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 22 mar 2021, 00:29

Brkooo je napisao/la:
21 mar 2021, 23:36
Sezona je svakako propala, vec sad treba razmisljati o narednoj sezoni. Treba na vrijeme postavljati stvari za narednu sezonu. Srezati maksimalno troskove i iskoristiti narednu sezonu za promociju mladih igraca.

Pokusati se na kraju sezone prijateljski rastati i zahvaliti na saradnji Fejzicu,Mufticu, Sinisi Alispahicu, Stilicu, Subasicu Mehicu, Bekricu, Lendricu, Veselinovicu, Jurcicu, Mujezinovicu, Zecu, Mileticu, Kosoricu itd. Isto tako se pored sefa strucnog staba Amara, rijesiti i pomocnika u vidu Serbe, Memica i slicnih parazita koji ne bi mogli Vrbanjusu voditi..

Nama je trenutna ekipa spora do bola, troma i puno puno kosta. Ekipa puna tzv. majstora koji ne mogu da trce. Bacamo novac na stare istrosene igrace koji nemaju nikakvu perspektivu. Kad pogledas npr. Veselinovica, covjek ima platu cca 5 hiljada KM. Takav "igrac" klub na godisnjem nivou kosta skoro 100 hiljada(u to su uracunati i plata i doprinosi i placen porez drzavi itd).

Mlada brza i prodorna krila poput Kulasina i Gasala bi kostala dosta manje(bukvalno da im das po miljuipo to je 3000 ukupno za dva ogromna talenta a Veselinovic ima oko 5 milja) a klub bi mogao imati mnogo mnogo vecu korist od njih nego sto je ima od Veselinovica i slicnih tzv igraca. Zamisli lik citav zivot igra kao krilo a nije zabio 20 golova u citavoj karijeri. Tuzno, zalosno, ma ne znam vise ni koju bih rijec upotrijebio. Ista stvar i za Fejzica. Lik bio rezerva u Slobodi, Olimpiku, lik ne moze loptu nabiti preko centra i takav amater je nama prvi golman. Guramo u prvu postavu amatera i penzionera pored Milicevica koji je ogroman potencijal. Neshvatljivo i retardirano.

Bacamo milione na sadasnje igrace a sa dosta manje novca se moze sastaviti moderna, potentna i brza ekipa. Pogledajte kako je Siroki to uradio. Zato nam treba trener sa mudima. Neko ko ce dati sansu najtalentovanijim juniorima (Gasal, Kulasin, Milicevic, Durakovic), dati im petogodisnje ugovore i gurati ih u prvih 11, oni da budu projekti kluba. Na ove mlade igrace pridodati i neke iskusnije ali brze igrace, a ne neke dizelase.

Volio bih ovakvu prvu postavu da vidim naredne sezone
Milicevic na golu
Novi desni bek-Ikic-Celikovic- Malic
Gasal-Durakovic- neki dobar box to box veznjak i Kulasin
I dva dobra brza napadaca. Znaci, po ovome trebalo bi se uloziti u 4 kapitalca, desni bek, veznjak i 2 napadaca i jos par rezervi, mladih brzih igraca koji ce imati motiv i dati sve od sebe da se izbore za mjesto u prvoj postavi. Takodjer lagano treba uvoditi i dozirati minute i Kocevicu iz kadeta. Strasan potencijal. 22 utakmice 22 gola i 5 asistencija, ofanzivni veznjak. Preskociti one nase gluposti da mora igrati za juniore, pa biti rezerva Bekricu pa u 26 da dobije sansu. Samo se na mladim igracima mogu uzeti milioni, odnosno ozbiljan novac. I onda narednu godinu zadrzis sve igrace nadogradis sa 2-3 ozbiljna igraca koji ce povecati kvalitet ekipe i onda pucas na titulu ali imas zdravu osnovu za tako nesto, ne ides na ho-ruk.

Ova ekipa ne bi bila nista rezultatski gora nego ova sad a o perspektivi i buducnosti takve ekipe, da ne pricam. Ekipa sa zdravim temeljima bez gerijatrije i bez majstora u mjestu koji ispusu za 10 minuta..
Uz duzno postovanje, ali ovo sto si ti napisao nije moguce ni na Football menageru 2007 onom sto je Tomas Šaf na cd omotu.
Ovi juniori koje spominjes ni u Krupi ne bi bili medju 18 igraca.
Sezona nije propala jer si 3 boda do evrope i bice jos svega. Da je lose, lose je.
Jači od ratova, režima i partija !!!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 00:30

Ma svakako sam za guranje,sve je bolje od gledanja Veselinovica i Kosorica.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 22 mar 2021, 00:40

Ritamreda je napisao/la:
22 mar 2021, 00:29
Brkooo je napisao/la:
Sezona je svakako propala, vec sad treba razmisljati o narednoj sezoni. Treba na vrijeme postavljati stvari za narednu sezonu. Srezati maksimalno troskove i iskoristiti narednu sezonu za promociju mladih igraca.

Pokusati se na kraju sezone prijateljski rastati i zahvaliti na saradnji Fejzicu,Mufticu, Sinisi Alispahicu, Stilicu, Subasicu Mehicu, Bekricu, Lendricu, Veselinovicu, Jurcicu, Mujezinovicu, Zecu, Mileticu, Kosoricu itd. Isto tako se pored sefa strucnog staba Amara, rijesiti i pomocnika u vidu Serbe, Memica i slicnih parazita koji ne bi mogli Vrbanjusu voditi..

Nama je trenutna ekipa spora do bola, troma i puno puno kosta. Ekipa puna tzv. majstora koji ne mogu da trce. Bacamo novac na stare istrosene igrace koji nemaju nikakvu perspektivu. Kad pogledas npr. Veselinovica, covjek ima platu cca 5 hiljada KM. Takav "igrac" klub na godisnjem nivou kosta skoro 100 hiljada(u to su uracunati i plata i doprinosi i placen porez drzavi itd).

Mlada brza i prodorna krila poput Kulasina i Gasala bi kostala dosta manje(bukvalno da im das po miljuipo to je 3000 ukupno za dva ogromna talenta a Veselinovic ima oko 5 milja) a klub bi mogao imati mnogo mnogo vecu korist od njih nego sto je ima od Veselinovica i slicnih tzv igraca. Zamisli lik citav zivot igra kao krilo a nije zabio 20 golova u citavoj karijeri. Tuzno, zalosno, ma ne znam vise ni koju bih rijec upotrijebio. Ista stvar i za Fejzica. Lik bio rezerva u Slobodi, Olimpiku, lik ne moze loptu nabiti preko centra i takav amater je nama prvi golman. Guramo u prvu postavu amatera i penzionera pored Milicevica koji je ogroman potencijal. Neshvatljivo i retardirano.

Bacamo milione na sadasnje igrace a sa dosta manje novca se moze sastaviti moderna, potentna i brza ekipa. Pogledajte kako je Siroki to uradio. Zato nam treba trener sa mudima. Neko ko ce dati sansu najtalentovanijim juniorima (Gasal, Kulasin, Milicevic, Durakovic), dati im petogodisnje ugovore i gurati ih u prvih 11, oni da budu projekti kluba. Na ove mlade igrace pridodati i neke iskusnije ali brze igrace, a ne neke dizelase.

Milicevic na golu
I dva dobra brza napadaca. Znaci, po ovome trebalo bi se uloziti u 4 kapitalca, desni bek, veznjak i 2 napadaca i jos par rezervi, mladih brzih igraca koji ce imati motiv i dati sve od sebe da se izbore za mjesto u prvoj postavi. Takodjer lagano treba uvoditi i dozirati minute i Kocevicu iz kadeta. Strasan potencijal. 22 utakmice 22 gola i 5 asistencija, ofanzivni veznjak. Preskociti one nase gluposti da mora igrati za juniore, pa biti rezerva Bekricu pa u 26 da dobije sansu. Samo se na mladim igracima mogu uzeti milioni, odnosno ozbiljan novac. I onda narednu godinu zadrzis sve igrace nadogradis sa 2-3 ozbiljna igraca koji ce povecati kvalitet ekipe i onda pucas na titulu ali imas zdravu osnovu za tako nesto, ne ides na ho-ruk.

Ova ekipa ne bi bila nista rezultatski gora nego ova sad a o perspektivi i buducnosti takve ekipe, da ne pricam. Ekipa sa zdravim temeljima bez gerijatrije i bez majstora u mjestu koji ispusu za 10 minuta..
Uz duzno postovanje, ali ovo sto si ti napisao nije moguce ni na Football menageru 2007 onom sto je Tomas Šaf na cd omotu.
Sezona nije propala jer si 3 boda do evrope i bice jos svega. Da je lose, lose je.
Od Amara su mi mrzi samo takvi kao ti. Kako ide krecenje?
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 mar 2021, 00:46

Ritamreda je napisao/la:
22 mar 2021, 00:29
Brkooo je napisao/la:

Milicevic na golu

Fejzic, Kosoric, Veselinovic i ostala bratija vjerovatno mogu biti medju 18 igraca u Krupi?

Samo slijep covjek ili neki placenik ne vidi da mi nemamo nikakve buducnosti sa ovim sadasnjim igracima i strucnim stabom. Ostala je grcevita borba za evropu sa igracima koji nas godisnje kostaju milione KM i od kojih nemamo nikakve koristi u buducnosti jer su stari, spori, tromi i niko nece fening dati za njih itd.

Nama je potreba radikalna promjena. Vec sam naveo i objasnio sta i kako bih ja uradio..

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 22 mar 2021, 00:52

Wolfie@Ici ce kad mu mi kazemo da treba ici.
Znam da se nerviram i ne pripadam ovdje ali kad vidim kad ti i tebi slicni trolovi nesto napisete osjetim potrebu da demantujem pogotovo kad je vazano za nesto ozbiljno u klubu. Uhvati se prepucavanja, tamo si sampion s onim debilima.
Zadnja izmjena: Ritamreda, dana/u 22 mar 2021, 00:53, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 00:53

A ko mi ? stvarno pitam :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 22 mar 2021, 00:53

Ritamreda je napisao/la:
22 mar 2021, 00:52
Ici ce kad mu mi kazemo da treba ici.
Znam da se nerviram i ne pripadam ovdje ali kad vidim kad ti i tebi slicni trolovi nesto napisete osjetim potrebu da demantujem pogotovo kad je vazano za nesto ozbiljno u klubu. Uhvati se prepucavanja, tamo si sampion s onim debilima.
Ma šta si to ti Boga ti, evo slobodno mi javi na pp. :rol:

I pozdravi jarana Ubipitara, reci mu nek naleti
Zadnja izmjena: wolfie, dana/u 22 mar 2021, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 mar 2021, 00:54

Igramo fudbal u medju 3 najsiromasnije drzave u Evropi, a nemamo budzet za kvalitetne igrace. Onda za sitne pare dovedes amatere, a ocekujes neke rezultate. Nesto ovde ne stima. Logicnije je obezbijediti neki osnovni budzet, forsirati mladje domace igrace i igrati pod manjim pritiskom. Barem taj mladi igrac igra tu, zato sto je tu odrastao i nije jos imao sansu da se dokaze na vecem nivou. Dok ovaj sto dodje iz vana, je vec pokazao da nema kvalitet za ozbiljni fudbal, zato je i zalutao kod nas. I sad se covjek opet nada da nesto moze sa takvim igracima. Ne kazem da nam svi igraci moraju da budu domaci i mladi, ali bi nam to trebao da bude fundament. Drugacije jednostavno nema logike.

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 22 mar 2021, 01:00

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 00:53
Kad sklonis ovaj potpis javicu ti, ozbiljno. Cuj go Roger perfect, jel ovo nekog zezas ?
Zadnja izmjena: Ritamreda, dana/u 22 mar 2021, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 mar 2021, 01:01

Brkooo je napisao/la:
22 mar 2021, 00:22
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
21 mar 2021, 23:59
Brkooo je napisao/la:

@sarajevskiPlavi, To je to. Garantujem da bi imali modernu, evropsku ekipu kad bi ovakav radikalan potez napravili. Kroz neko vrijeme bi imali i rezultat. Imali bi mladu ekipu koja bi na kraju krajeva bila na oku i skautima ozbiljnih klubova. Ne bi kao sad prodavao drva u drugu tursku ligu nego bi pregovarao sa renomiranim klubovima i o ozbiljnim ciframa ali dzaba sve kad se bojimo promjena.
Ne ponizavaju nas kao ovi stari, istroseni, spori i tromi igraci, i finansijski nas ne gule a mladje i puno puno brze igrace ce neko kao ponizavati, oni treba kao da se kale, da gledaju Fejzica, Kosorica,Veselinovica itd..

Ja mislim da bi vecina razumnih i racionalnih navijaca to vrlo dobro prihvatila prvo sto bi sigurno bolje stajali na tabeli, drugo sto nam domaci teren vise ne bi bio teret, trece sto bi nam bili stalno zalog za buducnost. Pa Dinamo samo tako funkcionise evo 15 godina gdje su oni gdje smo mi.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 mar 2021, 01:02

Ritamreda je napisao/la:
22 mar 2021, 01:00
delinjo je napisao/la:
Kad sklonis ovaj potpis javicu ti, ozbiljno. Cuj go Roger perfect, jel ovo nekog zezas ?
Kome smeta jaki babuka ?
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 22 mar 2021, 01:04

delinjo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:02
Ritamreda je napisao/la:
22 mar 2021, 01:00
delinjo je napisao/la:
Kome smeta jaki babuka ?
Ne smeta nikom, al zvuci ****. Da je Dzumhur, pa hajde.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kulinban1189 i 40 gostiju.