FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pisalo se o formacijama X puta, to kod nas nikad nećeš vidjet. Svaki trener kod nas fura 4-2-3-1 i varijacije te taktike, uz ono šablonski: štoper ljevak, štoper dešnjak, bekovi klasika, destruktivac, kreativniji DMF, brza krila, playmaker, target man. Zrinjski je u kupu dole pokazao kako se može ozbiljno igrat kad se promijeni taktika, kad se izađe malo iz šablona. Da su imali jednog boljeg finishera, svašta bi bilo.Stroj1946 je napisao/la: Da je Bogdom izveo tu formaciju protiv Atalante kuci, ne bi ni za 100 godina probili taj bunker. Samo je ta formacija strasno fleksibilna, branis se sa 8 cak i 9 igraca, napadas sa 6,7. Steta sto je ne koristimo.
Kod nas je glavna vadiona "hajd ti utuvi našim u glavu, ovdje ni osnovne stvari ne kontaju". Kako kontaju kad odu van iz ove lige, u zadnje vrijeme skoro sva djeca iz ove lige uspiju vani, postanu igrači, reprezentativci. Kera možeš dresirat da trči kako mu ti kažeš a kamoli insana.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma znam nego se lakše ubije vrijeme, za sat naši mladi, velika Bosna za nešto manje od 5 sati a sutra već srijeda.. ide to svojim tempom
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
To jeste. Da li su sad poyebali prenos s ovom odgodom tekme?MortemHz je napisao/la:Ma znam nego se lakše ubije vrijeme, za sat naši mladi, velika Bosna za nešto manje od 5 sati a sutra već srijeda.. ide to svojim tempom
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kako lijepa slika kampa
Sutra prijateljska utakmica protiv NK TOŠK

Nakon remija u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Krupe (0:0), igrače Sarajeva sutra očekuje prijateljska utakmica protiv NK TOŠK.
Susret će se odigrati sutra u Trening centru Butmir u 15 sati.
Sarajevo za vikend očekuje premijerligaška utakmica protiv ekipe Zrinjskog na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase. Meč je na rasporedu u subotu u 19 sati.

Sutra prijateljska utakmica protiv NK TOŠK

Nakon remija u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Krupe (0:0), igrače Sarajeva sutra očekuje prijateljska utakmica protiv NK TOŠK.
Susret će se odigrati sutra u Trening centru Butmir u 15 sati.
Sarajevo za vikend očekuje premijerligaška utakmica protiv ekipe Zrinjskog na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase. Meč je na rasporedu u subotu u 19 sati.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne znam ni na kojoj je Areni trebalo biti, valjda bude bilo pošto sam sada slobodan pa mogu provjeritibelosevic28 je napisao/la:To jeste. Da li su sad poyebali prenos s ovom odgodom tekme?MortemHz je napisao/la:Ma znam nego se lakše ubije vrijeme, za sat naši mladi, velika Bosna za nešto manje od 5 sati a sutra već srijeda.. ide to svojim tempom
-
- Kontakt:
Ma i ja dosao kuci da gledam haha Na kecu je trebala biti, ima nekih tekmi poslije pa kontam da su sve poyebali s ovim 

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Evo i dalje stoji da bi na kecu trebala biti pa sad..
-
- Kontakt:

Cekati do 5, nema nam druge.MortemHz je napisao/la:Evo i dalje stoji da bi na kecu trebala biti pa sad..
ma mora neko počet s tim, po meni mi smo trebali ovako počet igrat prije Ješića i ne bi nikad ni došao vjerovatno....jer opet imamo nekih 5 stopera i opet fin vezni red i dosta širok kadar a slabo se koristi može dovest do nezadovoljstva, možda ne sad jer sve ide dobro ali na ljeto?skoroalen je napisao/la:Pisalo se o formacijama X puta, to kod nas nikad nećeš vidjet. Svaki trener kod nas fura 4-2-3-1 i varijacije te taktike, uz ono šablonski: štoper ljevak, štoper dešnjak, bekovi klasika, destruktivac, kreativniji DMF, brza krila, playmaker, target man. Zrinjski je u kupu dole pokazao kako se može ozbiljno igrat kad se promijeni taktika, kad se izađe malo iz šablona. Da su imali jednog boljeg finishera, svašta bi bilo.Stroj1946 je napisao/la: Da je Bogdom izveo tu formaciju protiv Atalante kuci, ne bi ni za 100 godina probili taj bunker. Samo je ta formacija strasno fleksibilna, branis se sa 8 cak i 9 igraca, napadas sa 6,7. Steta sto je ne koristimo.
Kod nas je glavna vadiona "hajd ti utuvi našim u glavu, ovdje ni osnovne stvari ne kontaju". Kako kontaju kad odu van iz ove lige, u zadnje vrijeme skoro sva djeca iz ove lige uspiju vani, postanu igrači, reprezentativci. Kera možeš dresirat da trči kako mu ti kažeš a kamoli insana.
a druga stvar , mislim da smo apsolvirali ovu 4-2-3-1 pogotovo jer nam opet većina igrača ostaje, vrijeme je da se počne radit na nekoj drugoj varijanti formacijskoj i taktičkoj a lako se vratit na 4-2-3-1, bukvalno jednom izmjenom(stoper za krilo)...
ovo je i dosta sigurna formacija glede neke kontre protivničke, gdje čak i kod napada kornera mogu 2 stopera otić naprijed a 1 ostaje nazad uz bekove koji se mogu vratit kao podrška, ako već koristimo ove "bekove" ala Hebib i Bekić koji su tanji defanzivno ovo je dobro rješenje bez glavobolje...napadi mogu ići direktno kroz sredinu tako da se uvijek može izbaciti polušpic nekom loptom, koji je opet blizu i može odigrat sa špicem ispred sebe ili izaći u stranu pa pokušati po strani ili centrirati...
recimo ovako je to moglo izgledati i prije...

gdje smo još imali i Vuleta na stoperu,Kallasija,Barića,Berberović još na kraju igrao stopera, Hebibović se vratio, Zvornik,Amer Bekić, Dulja
a iz Akademije

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Evo tekme, kažem ti ja
-
- Kontakt:
Prenos kao prije kad je CD isparan 

Ja mislio samo kod mene stopa.
jak net šta libelosevic28 je napisao/la:Prenos kao prije kad je CD isparan

jurop

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ti tekme na njemu garant gledo nisi...belosevic28 je napisao/la:Prenos kao prije kad je CD isparan

"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- belosevic23
- Kontakt:
Pidro od prve za mladu repku, nije valjda da Usref vjeruje u Beku iako se ovaj oporavio 

-
- Kontakt:
Kralju moj igraci ko zasticeni svjedoci na sudjenju. Samo sivo i naziru se malo konture lica...
@lesesma, sta gke'o, igr'o
@lesesma, sta gke'o, igr'o
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Stopirali koliko je dobar prijenos
- TamniVilajet
- Kontakt:
Denchi je napisao/la:hoćemo li ikad glumiti hatalantu![]()
volio bi ovo vidjet na terenu, možda najbolje u evropi jer ne vidim potrebu za 3 stopera u ligi al haj znaj ako bi se ovo uigralo da ne bi bilo kroz ligu na "easy-modu" k'o juve![]()

ja Demirovića i prijema lopte nebo ti **** pa u nas stoperi je vako ne primaju
Trenutno korisnika/ca: Samba71, Tatamata1946 i 39 gostiju.