hahahaaSaurman je napisao/la:Kad budeš dolazio u Bosnu svrati : http://www.olx.ba/artikal/22587068/merc ... n1-510-ks/
koji su ovo sabani?
cuj, sest mjeseci garancije na mercedesov mjenjac

mercedes ima problema sa hrdjanjem, ima problema sa amortizacijom, ali nema problema sa mjenjacem.
nikada nikome nije otisao mercedesov mjenjac.
mislis da je to dobro?Asteriks je napisao/la:BMW je prosle godine najavio motor sa 4 turbine (M750
nijemci imaju uzrecicu koju ce potvrditi svaki mehanicar i svaki strucnjak, a ona glasi: hubraum ist durch nichts zu ersetzen.
nista ne moze zamijeniti kubikazu.
bmw je vec davno izbacio modele sa 3 turbine. koje su prednosti turbine? nema ih. to su ovi iz auto industrije napravili u dogovoru sa politikom.
politicari ce se moci hvaliti da su pogurali auta koja ce izbacivati manje co2, a auto industrija ce trljati ruke jer ce cesce prodavati auta.
mala kubikaza + puno konja = brzo stradanje motora. to nece osjetiti prvi vlasnik, ali hoce drugi.
sad, zasto stavljaju dvije ili vise turbina? ko je vozio visokoturazna auta sa jednom turbinom, itekako zna sta je ono sto svabe zovu turboloch.
ono kad dodas gas a auto sekund ili dva ne reaguje. toliko mu treba vremena dok turbina napuni zrak i pukne ga u motor. taj problem su reducirali dodavanjem druge turbine.
turbini treba zagrijavanje, podmazivanje i onda odmor.
ja nemam tih problema. iskoristio sam priliku i uzeo onog zadnjeg mercedesa sa 6.3 litarskim motorom.
kada on nakon moje voznje dodje u grazu, nema mjesta u kojem nesto ne pucketa

i tako iz dana u dan, iz sedmice u sedmicu, iz mjeseca u mjesec. nikad nista. jedino sta trosi jesu ljetne gume koje mijenjam barem dvaput u sezoni i kocnice. hvala Bogu nikad nista.
i druga stvar, kada sam pozelio vise od onoga sto nudi serija(525 ks), otisao sam do mog majstora, uradio auspuh, stavio bolji sportski filter i jos jednu sitnicu i dobio 75 ks. dakle, par sitnica i vec je na 600 ks. za toliko konja ova nova auta moraju mijenjati turbinu

aBd u drugoj fazi ga penjemo za jos 100 ks, a aBd u trecoj od auta koje ima samo zadnji pogon pravimo allrad.
i opet, za razliku od ovih novih auta, moj nece imati problema, jer ogromna kubikaza moze iznijeti tih 200 ks bez da se umori.