Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

let3
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la let3 » 28 avg 2015, 00:02

JoseMourinho je napisao/la:koliko se trude dokazat da nije Premierhsip najbolji, najgledaniji, najjaci, najljepsi, najbogatiji itd...

Ne kontam šta imate od toga, svako gleda šta mu je volja, a večina ljudi na svijetu je odabrala Premiership, tako da niko nikom mišljenje nece promjenit, al vecina je ta koja odluci :kafa:

vecina, jel

uvijek je manjina karala vecinu :P

[youtube][/youtube]

eto ti vecina :tralala: :mrgreen:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 avg 2015, 00:13

@let3
to je i jedini nacin da primera "pobjedi" sta god ta pobjeda bila :kafa:
vecina je gospodska nece se nacasnim radnjama bavit :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 avg 2015, 00:20

JoseMourinho je napisao/la:@let3
ma zezam se ba, boli me q za ove djecije rasprave ciji je tata jaci i cija je kita duža :mrgreen:

vec neki dan sam gledao Gangs of new york :mrgreen: i baš mi pade na pamet ta scena sa "glasom manjine" kao zgodna doskočica :rol:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 avg 2015, 00:48

JoseMourinho je napisao/la:koliko se trude dokazat da nije Premierhsip najbolji, najgledaniji, najjaci, najljepsi, najbogatiji itd...

Ne kontam šta imate od toga, svako gleda šta mu je volja, a večina ljudi na svijetu je odabrala Premiership, tako da niko nikom mišljenje nece promjenit, al vecina je ta koja odluci :kafa:
Ovo nije sigurno. Ostalo OK...

I u vezi Swansea- Valencia. Mislim da je i u jednom i u drugom timu igrao jedna broj spanskih igraca, 5 ili 6 :salut:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Lige petice

Post Postao/la JoseMourinho » 28 avg 2015, 00:50

let3 je napisao/la:
ma zezam se ba, boli me q za ove djecije rasprave ciji je tata jaci i cija je kita duža :mrgreen:

vec neki dan sam gledao Gangs of new york :mrgreen: i baš mi pade na pamet ta scena sa "glasom manjine" kao zgodna doskočica :rol:
Nisam ni ja gledo, nek si ti okacio taman da imam u planu pogledat vidim i glumci dobri glume :D

Ma ovo ti je tema ako ti je bas dosadno da malo ubiješ vrijeme u beskrajnoj raspravi :kafa: :P

slika

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 avg 2015, 01:45

slika
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 avg 2015, 01:53

invincible1921 je napisao/la:slika
:shock: ovo nije normalno

Ivica Osim ce ispasti ptica zlosutnica, kad je rekao da ce današnji fudbal sam sebi (sa svojim parama) doci glave.
Pa gledaj ti ovo :lol: :rol: zadnjeplasirani raspali QPR zaradi 65 miliona funti :o :facepalm: a ti sunce kalajisano

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 avg 2015, 01:54

Dokaz da je Burnley jaci od Atletica. :salut:

Jel' vi gledate EPL radi novca koji se vrti po toj ligi oko smetljaskih igraca i loseg investiranja ili onako cisto radi kvalitete fudbala i lijepe igre ?
Posto vidim , vrtite 2 argumenta.Novac i gledanost na Aljaski.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 28 avg 2015, 01:56

Boli me qrac za pare,pratim ovu ligu 15 godina,a tad nije bilo ovoliko novca niti je kruzio kapital ko dns.

Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 avg 2015, 02:00

KopLfc je napisao/la:Boli me qrac za pare,pratim ovu ligu 15 godina,a tad nije bilo ovoliko novca niti je kruzio kapital ko dns.

Možda tebe boli q

ali boli qrac i QPR, oni zarađuju 90 miliona eura- zato što zadnji na tabeli i što ispadaju iz lige :rol: :rol: :rol:

jbt kralj šta se radi

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 avg 2015, 02:01

JoeBleck je napisao/la:
Dokaz da je Burnley jaci od Atletica. :salut:

Jel' vi gledate EPL radi novca koji se vrti po toj ligi oko smetljaskih igraca i loseg investiranja ili onako cisto radi kvalitete fudbala i lijepe igre ?
Posto vidim , vrtite 2 argumenta.Novac i gledanost na Aljaski.
Ne brate...ne igraju pare uopste nego igraci...nego sam samo htio rec da se timovima koji nemaju realnu sansu da osvoje EL (Southamtpon, West Ham ili slicno) uospte ne isplati igrati istu i trositi igrace kad vamo za donji dio tabele ce dobit vise para....
=\_1921_/=

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 avg 2015, 02:02

let3 je napisao/la:
KopLfc je napisao/la:Boli me qrac za pare,pratim ovu ligu 15 godina,a tad nije bilo ovoliko novca niti je kruzio kapital ko dns.

Možda tebe boli q

ali boli qrac i QPR, oni zarađuju 90 miliona eura- zato što zadnji na tabeli i što ispadaju iz lige :rol: :rol: :rol:

jbt kralj šta se radi
Al najkrvavije mi je sto od tih para kao najjace pojacanje kluba ikada dovedu Bosingwu i daju mu platu 8 miliona godisnje.
Pa jara' bolje igricu igrati. :kafa:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 avg 2015, 02:07

Sve to stoji , ne isplati se to takmicenje igrati ni Dinamu jer su pare smijesne.Jedina isplativost je direktan plasman u LP , sto realno uopste nije mala stvar.

Problem je sto vi sve generalizujete kroz pare.Zar se fudbal iskljucivo na otoku igra radi para ? Mislim , tih par pisljivih milioncica znace kao Bilbaou koji moze kupiti Soutempton a istoimenom ne znaci ? Fudbal se igra radi prestiza i radi uspjeha , svaki igrac je zeljan igranja i dokazivanja .Nevazno igrao ti sa najjacim ili mixanim timom ti igraci ce se boriti na terenu , cak sta vise ovi "manje standardni" tu najvise zapinju.Osim ako se u Engleskoj ne vodi neka druga politika, pa se i ti "manje standardni" cuvaju za treninga.
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 28 avg 2015, 02:09, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 avg 2015, 02:09

JoeBleck je napisao/la:Sve to stoji , ne isplati se to takmicenje igrati ni Dinamu jer su pare smijesne.Jedina isplativost je direktan plasman u LP , sto realno uopste nije mala stvar.

Problem je sto vi sve generalizujete kroz pare.Zar se fudbal iskljucivo na otoku igra radi para ? Mislim , tih par pisljivih milioncica znace kao Bilbaou koji moze kupiti Soutempton a istoimenom ne znaci ? Fudbal se igra radi prestiza i radi uspjeha , svaki igrac je zeljan igranja i dokazivanja .Nevazno igrao ti sa najjacim ili mixanim timom ti igraci ce se boriti na terenu , cak sta vise ovi "manje standardni" tu najvise zapinju.Osim ako se u Engleskoj ne vodi neka druga politika.
Ja ti garantujem da bi dosta ovi "manjih" klubova u engleskoj bez razmisljanja potpisao da osvoje Premijer ligu i da ne igraju u LP nego da osvoje EL i igraju u LP

Drugaciji je to mentalitet brate...pa dosta engleza ce ti rec da se uopste ne osjecaju dijelom evrope,a domaca titula je puno veca cast nego u nekim drugim ligama
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 28 avg 2015, 02:12, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 avg 2015, 02:12

JoeBleck je napisao/la:Sve to stoji , ne isplati se to takmicenje igrati ni Dinamu jer su pare smijesne.Jedina isplativost je direktan plasman u LP , sto realno uopste nije mala stvar.

Problem je sto vi sve generalizujete kroz pare.Zar se fudbal iskljucivo na otoku igra radi para ? Mislim , tih par pisljivih milioncica znace kao Bilbaou koji moze kupiti Soutempton a istoimenom ne znaci ? Fudbal se igra radi prestiza i radi uspjeha , svaki igrac je zeljan igranja i dokazivanja .Nevazno igrao ti sa najjacim ili mixanim timom ti igraci ce se boriti na terenu , cak sta vise ovi "manje standardni" tu najvise zapinju.Osim ako se u Engleskoj ne vodi neka druga politika.
jarane

ako nastave sa ovim progresom mlacenja para - englezi za par godina nece htjeti ni igrati ni LP ni EL, niti bilo što UEFA organizuje :!: jer ovo nije normalno gdje to sve vodi

a i koji ce q igrati, kad zarađuju nenormalne svote u domacem prvenstvu ;) ...pa gledaj koliko im zadnji tim zarađuje :crazy: :urnebes: tito dragi

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 avg 2015, 02:17

@let3
Evo ti još jedna zanimljiva informacija :D
Sky and BT Sport have paid a record £5.136bn for live Premier League TV rights for three seasons from 2016-17.

The figure represents a 70% increase on Sky and BT's current £3bn deal.

Under the new contract, 168 games will be shown live, at an average cost to the broadcasters of £10.2m per match.
slika

Znaci očekuj rast i zarade za 60-70% od iduće sezone :D i yebote 10 miliona funti jedna tekma sto se prenosi prosječno kosta :rol: :rol:

slika
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 28 avg 2015, 02:18, ukupno mijenjano 1 put.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 avg 2015, 02:18

invincible1921 je napisao/la:

Ja ti garantujem da bi dosta ovi "manjih" klubova u engleskoj bez razmisljanja potpisao da osvoje Premijer ligu i da ne igraju u LP nego da osvoje EL i igraju u LP
Jutro Kolumbo.

Pises nebuloze koje su u domenu SF filmova.
Kao prvo.Svakom klubu je prioritet nacionalni sampionat pa tek onda LP.Zasto ? Zato sto u nacionalnom prvenstvu ne postoji faktor srece jer se igra 38 utakmica godisnje.
Za LP ti niko , ali bas niko ne moze garantovati da ces osvojiti makar jedan tim cinila Barcelona a ostalih 31 bili Premierligasi iz BiH i Moldavije.

Jah eto WBA bi volio da osvoji EPL i ne igra LP, dok bi Celta,Verona i Freiburg volili da ipak igraju LP .Irealni nacionalni trofej je nevazna stvar.Samo se u Engleskoj pika prvenstvo.

Anbilivibl.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 avg 2015, 02:25

Evo ti još jedna zanimljiva informacija :D
Sky and BT Sport have paid a record £5.136bn for live Premier League TV rights for three seasons from 2016-17.

The figure represents a 70% increase on Sky and BT's current £3bn deal.

Under the new contract, 168 games will be shown live, at an average cost to the broadcasters of £10.2m per match.
slika

Znaci očekuj rast i zarade za 60-70% od iduće sezone :D i yebote 10 miliona funti jedna tekma sto se prenosi prosječno kosta :rol: :rol:

slika

strašno :o ...pa nema se tu šta puno pricati, kad je sve jasno kuda vodi ovaj progres

Hoce da sami sebi (unutar Otoka) stvore ligu profitabilniji i od LP i od svakog moguceg sistema fudbalskog takmicenja u današnjem svijetu...ako vec i nisu

na kraju ce lagano odyebati UEFU i FIFU sva njihova takmicenja (jer koji ce im qrac) i postati autonomni svijet za sebe....a vec su uveliko na tom putu

možete se smijati sad na ovo, ali u to sam 100% siguran.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 avg 2015, 02:27

JoeBleck je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:

Jutro Kolumbo.

Pises nebuloze koje su u domenu SF filmova.
Kao prvo.Svakom klubu je prioritet nacionalni sampionat pa tek onda LP.Zasto ? Zato sto u nacionalnom prvenstvu ne postoji faktor srece jer se igra 38 utakmica godisnje.
Za LP ti niko , ali bas niko ne moze garantovati da ces osvojiti makar jedan tim cinila Barcelona a ostalih 31 bili Premierligasi iz BiH i Moldavije.

Jah eto WBA bi volio da osvoji EPL i ne igra LP, dok bi Celta,Verona i Freiburg volili da ipak igraju LP .Irealni nacionalni trofej je nevazna stvar.Samo se u Engleskoj pika prvenstvo.

Anbilivibl.
Prica protivnika teze o PL je ta da se igra los fudbal, da su losi klubovi, da se je neatrkativno itd itd,,,i pored svega toga najgeldanija :S fol brend? ne kontam tu tezu nikako eto svi su slijepi sijedi sapovezima ispred tv-a :S
=\_1921_/=

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 28 avg 2015, 02:30

Ma onako daju pare jer imaju viska jbo ligu dosadna,placaju i nama da je gledamo i tako u krug.

710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.