Ne znam, ja se fakat ne mogu sjetiti nekog Arsenalovog igrača (izuzev prvih par mjeseci Samira Nasrija) koji je po odlasku podigao svoju formu. Mah, ne samo to, već da je ostao na istom nivou.

Evo, ne znam kako da Clichyja vrednujem, al' on otprilike pruža isto ono što je pružao u Arsenalu. Henryja neću računati, on je otišao godinu kasnije i išao je isključivo da osvoji CL. No, igrači poput Flaminija, Hleba, Vieire, Cesca, Adebayora, Tourea, ranije Overmarsa jednostavno izgube ono nešto što su imali kod Wengera. Uh, evo sjetih se jednog koji je odigrao odlično i nakon odlaska - Van Bronckhorst. On je i u Barceloni igrao fantastično, tako da se tu nema šta reći. Ostali su polako ali sigurno izgubili svoj sjaj.
Što se tiče Cesca, ono što je primjetno je da u Barceloni mnogo, mnogo više trči i pokriva puno prostora (uslovljeno Messijevom slobodnom rolom koji je oslobođen apsolutno svake defanzivne uloge), te iako je igrao iza Messija, nije bio toliko blizu protivničkom golu kao u periodu kada je bio kapiten Arsenala. Cesc je i dalje jedan od najboljih veznjaka, ali i ja sam očekivao da će biti puno bolji. Tu i tamo pokaže zbog čega su svi "plakali za njim", ali bilo je i mnogo utakmica u kojima je odigrao ispod svog renomea. Dovoljan podatak je da do prije 2 kola nije zabio gol čak od januara.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”