Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

vedofeelgood
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la vedofeelgood » 14 okt 2012, 10:07

Povratak otpisanih :mrgreen:

Ma u pravu je Paja sto se tice ovog Kajmaka, fakat od kad se izdajnik nije povrijedjivao ni Chamakh nije vidio plaho terena tako da.. i ono sto je malo odigrao nismo mogli ocekivati da zabije nekoliko golova u 3-4 utakmice, ne bi bilo realno. A Cesca mi je zao najvise u ovoj situaciji ali eto, kad je tako htio, neka mu ga sad.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 14 okt 2012, 11:14

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... um=twitter" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako ode Walcott ovo i više nego pristojna zamjena. Odličan je ovo igrač.

Koliko sam ja puta samo rekao koliko mi je žao Cesca, ni sjena igrača, ni sjena od onog što je u Arsenalu igrao.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 13:48

BigBigBang je napisao/la:Chamakh nije igrao lose vec je po povratku Van Persija vracen na klupu, ovo ostalo sto je igrao igrao je lose uzrokovano tim vracanjem na klupu.
zasluženo vraćen na klupu, jer je van persi igrao bolje. da je šamak bio bolji, igrao bi od prve minute i ne bi pao u formi. dakle, sam sebi kriv.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 13:54

Cesc je u Engleskoj bio najbolji tehnicar i puno je odskak'o od svih drugih.
Zato i jeste bio tako efikasan ..

On u Barci pored Xavija i Inieste jos uvijek ne moze biti glavni na sredini terena a i rijetko igra svoju prirodnu poziciju

Mislim da je u Arsenalu igrao nesto malo ispred zadnjeg veznog ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 okt 2012, 13:56

azTer je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Chamakh nije igrao lose vec je po povratku Van Persija vracen na klupu, ovo ostalo sto je igrao igrao je lose uzrokovano tim vracanjem na klupu.
zasluženo vraćen na klupu, jer je van persi igrao bolje. da je šamak bio bolji, igrao bi od prve minute i ne bi pao u formi. dakle, sam sebi kriv.
Joj,gdje sad nesta Šamak? Niđe ga nema.Mislim da ima kvalitet da igra u ovom prvom timu Arsenala.Barem je imao,neznam sad.
Keep walking.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 13:59

kako se sjećam, bio je nešto kao centralni vezni, ali sa dosta ofanzivnih zadataka/sklonosti, puno je bio naprijed. kad je otišao u barsu, tu ulogu je morao preuzet song (više ofanzivnih zadataka, distribucija lopte), što je rezultiralo sa dosta dobrih pasova songa, koji su se pretvarali u golove, ali je isto tako i odbrana patila, jer song nije stigao sve zatvorit, s obzirom na dodatne ofanzivne zadatke. tako sam ja stekao dojam.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 okt 2012, 14:03

M4kaveli je napisao/la:Cesc je u Engleskoj bio najbolji tehnicar i puno je odskak'o od svih drugih.
Zato i jeste bio tako efikasan ..

On u Barci pored Xavija i Inieste jos uvijek ne moze biti glavni na sredini terena a i rijetko igra svoju prirodnu poziciju

Mislim da je u Arsenalu igrao nesto malo ispred zadnjeg veznog ?
Nije on bio najbolji tehnicar u Arsenalu samim tim ni u ligi, Nasri je bio bolji od njega u tom aspektu a Fabregas je igrao dobro jer je igrao pod palicom velikog vodje kao i vecina igraca i kad kao takav odes iz kluba logicno je da ma gdje otisao neces vise pruzati takve partije, vjerujem na veliko zadovoljstvo svih nas navijaca Arsenala.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 14:07

Eno sad Nasri bolji tehnicar od Cesca :mrgreen:
Fabregas bi u Barci mogao bit uspjesan jednako kao i u Arsenalu samo kad bi igrao na poziciji Xavija.
A to je nemoguce ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2012, 14:13

Nidje veze pozicija Cesca u Arsenalu i Xavija. On je u Arsenalu igrao malo iza spica. Bez nekakvih defanzivnih zadataka i sa potpunom slobodom u igri. Meni samo nije jasno ako Spanska liga ima toliko tehnicara, a Engleska mnogo manje, kako Englezi uopste daju golove? A mislim da cak daju i vise nego Spanci.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 okt 2012, 14:17

Naravno da je bolji ali to nije ni bitno Xavi i Fabregas mozda i igraju istu poziciju ali dva potpuno razlicita igraca, zamjeniti jednog za drugog znaci promjeniti cijeli koncept igre. Forsirace Barcelona Fabregasa jos neko vrijeme kako bi opravdali transfer ali ne moze on ni blizu biti igrac ko sto je bio u Arsenalu, jednostavno Wenger ucini da igrac kod njega izgleda bolje nego sto jeste, kud cemo dalje od Flaminija, u jednoj sezoni najbolji zadnji vezni u premiershipu, jos mlad igrac ode u Milan dje je on sada u svojim najboljim godinama?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 14:26

BigBigBang je napisao/la:Naravno da je bolji ali to nije ni bitno Xavi i Fabregas mozda i igraju istu poziciju ali dva potpuno razlicita igraca, zamjeniti jednog za drugog znaci promjeniti cijeli koncept igre. Forsirace Barcelona Fabregasa jos neko vrijeme kako bi opravdali transfer ali ne moze on ni blizu biti igrac ko sto je bio u Arsenalu, jednostavno Wenger ucini da igrac kod njega izgleda bolje nego sto jeste, kud cemo dalje od Flaminija, u jednoj sezoni najbolji zadnji vezni u premiershipu, jos mlad igrac ode u Milan dje je on sada u svojim najboljim godinama?
slažem se za većinu posta, ali glupo je reć kako barsa forsira fabregasa kako bi opravdala transfer. čovjek je na početku bio sjajan u barsi, pružao iznadprosječne partije. zatim je malo stagnirao, ali evo polako se opet vraća. ja sam zadovoljan s njime, prvenstveno jer je u barsi prihvatio razne uloge, a da pri tome nije kenjao. nije mala stvar da si u jednom trenutku najbolji igrač i da su svi podređeni tebi (arsenal), a u drugom si "običan" igrač, koji nekad igra, nekad je na klupi (u barsi). svaka mu čast za to.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 14 okt 2012, 15:37

Fabregas je 20 put bio bolji u Arsenalu tu je diskusija nepotrebna.
Sa 24-5 godina kad je već otišo u barsu on je imao preko 100 asistencija i 57 golova. Do 30-te ne mogu ni zamislit šta bi bio.
Da je bio bolji u Arsenalu potvrđuju i priznanja koja je dobijao kao npr najkorisniji igrač u Evropi i td.
Vođa zna.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 15:44

niko ni ne vodi tu diskusiju. da bi mogli poredit igre u barseloni i arsenalu, mora se poklopit milion faktora, a najvažniji su svakako igranje iste pozicije, isti zadaci i minutaža.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 14 okt 2012, 15:50

Ali se moras slozit za stavom da je bio xx puta efikasniji u Arsenalu.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 14 okt 2012, 15:51

naravno, to je činjenica.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 okt 2012, 15:59

Ne znam, ja se fakat ne mogu sjetiti nekog Arsenalovog igrača (izuzev prvih par mjeseci Samira Nasrija) koji je po odlasku podigao svoju formu. Mah, ne samo to, već da je ostao na istom nivou. :mrgreen: Evo, ne znam kako da Clichyja vrednujem, al' on otprilike pruža isto ono što je pružao u Arsenalu. Henryja neću računati, on je otišao godinu kasnije i išao je isključivo da osvoji CL. No, igrači poput Flaminija, Hleba, Vieire, Cesca, Adebayora, Tourea, ranije Overmarsa jednostavno izgube ono nešto što su imali kod Wengera. Uh, evo sjetih se jednog koji je odigrao odlično i nakon odlaska - Van Bronckhorst. On je i u Barceloni igrao fantastično, tako da se tu nema šta reći. Ostali su polako ali sigurno izgubili svoj sjaj.

Što se tiče Cesca, ono što je primjetno je da u Barceloni mnogo, mnogo više trči i pokriva puno prostora (uslovljeno Messijevom slobodnom rolom koji je oslobođen apsolutno svake defanzivne uloge), te iako je igrao iza Messija, nije bio toliko blizu protivničkom golu kao u periodu kada je bio kapiten Arsenala. Cesc je i dalje jedan od najboljih veznjaka, ali i ja sam očekivao da će biti puno bolji. Tu i tamo pokaže zbog čega su svi "plakali za njim", ali bilo je i mnogo utakmica u kojima je odigrao ispod svog renomea. Dovoljan podatak je da do prije 2 kola nije zabio gol čak od januara.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2012, 17:42

Monolog je napisao/la: Uh, evo sjetih se jednog koji je odigrao odlično i nakon odlaska - Van Bronckhorst. On je i u Barceloni igrao fantastično, tako da se tu nema šta reći.
Uzmi u obzir da se ovaj prvo povriejdio na duzi period, a onda nije mogao uci u ekipu, odnosno postati clan prvih 11. I zbog toga je i otisao.

A od tih igraca vidis da Wenger zna kako na pravi nacin iskoristiti nekog igraca. I onda neki kazu da bi ga se Arsenal trebao rijesiti.
Celik!3,2,2.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 okt 2012, 17:47

Pa naravno da zna.
Wenger je jedan od najboljih trenera svih vremena ..

I ja se sjecam kako su neki na pocetku sezone pisali o tome da ga se treba rjesiti al stas im .. :mrgreen:

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 14 okt 2012, 19:47

The FA ‏@FA
Arsenal full-back Carl Jenkinson trained with the England squad earlier today
Prpa ih uhvatila da im ga Finska ne mazne :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 okt 2012, 16:00

I Carl Jenkinson će ipak postati engleski reprezentativac. 8-)

Odlično za njega, odlično za Englesku i odlično za Arsenal. :)

--------------------________------------------
Jenkinson----______-----_____-------Gibbs
----------------------______-------------------
-------------______---------Wilshere---------
Walcott---------------------------Chamberlain
---------------------______--------------------

Evo šta je Arsenal iz ove generacije do sada dao Engleskoj. :)

Očekivati je još da u narednom periodu Frimpong stekne punu afirmaciju i zauzme mjesto Parkera. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.