Novac uopste nije problem, niti je ikad bio. Lokacija mozda, ali najveci i jedini problem je drzava koje nemamo, tj zakoni, papirologija, korumpirani drzavnici itd.ShofaII je napisao/la:Najveće prepreke za stadion su novac i lokacija. Da bi se došlo u poziciju da se gradi stadion treba ti parcela za koju je moguće izmijeniti regulacioni plan i na nivou Opštine i na nivou Kantona. Takvih parcela nema mnogo ali ipak najviše u Novom Gradu.
Za samu parcelu trebaju milioni. Teško je očekivati da će ijedan načelnik i opštinsko vijeće pristati na neki vid plaćanja u ratama.
Kad bi se sve poklopilo i da se uklopi u regulacioni plan i da se pristane na plaćanje u ratama tek dada bi bili na livadi i mogli bi pričat o stadionu.
E sad zbog naše priče tipa pisanje po sirotinji i sl svi misle da mi imamo bruku para. Hajd sad ti objasni priučenim vijećnicima poslanicima u KS da to nije tako. Još pri tome svaki od njih hoće da se ugradi u cijenu a da ne govorimo o onima koji su u komisiji za prostor i na opštinama i na kantonu. A onda imaš i opštinske i kantonalne činovnik koji sve to smatraju svojim i na čiji se papir ili potpis čeka.
Tako da ja ne mislim da to zavisi samo od politike koliko do administracije. I da se sve poklopi trebaće nam bar godina dvije da se sve kroz papire završi.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- TamniVilajet
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pitar6785 je napisao/la:Ja se nadam da ovaj novi vecinski vlasnik nece dovodit ove patuljke u nas klub. Tamo igraca nema da valja, al kako se da procitat izmedu redova to mu je primarni plan, velka greska i za nas i za vlasnika.
Ubjeden sam da ni opstina novi grad dala nama onaj stadion gdje olimpic igra, posebno ako bi mi prestavili neki plan koliko cemo ulozit kako ce to izgledat koliko kesa cemo uzbubat (to automaski ide u ekonomiju drzave grada opstine) plus grad i opstina bi bila ljepsa uredenika. Ono mjesto je bolje mjesto nego kosevo, svi mi volimo kosevo al lokacija gdje iz tranvaja u stadion udes plus stadion je okruzen grobljem al sto je najgore i da imamo love ko vode i da nam da stadion puno bi kostalo i opet prevelik stadion za nase potrebe
Pa to sam nagovjestio prvi dan, cuj iz Vijetnama u Sarajevo. Smiješno. 10 zutih igraca u svijetu fudbala nema u zadnjih 50 godina da su bili u top 20.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Odi na tm pa pogledaj ... iz nase lige mujakic 1m eura
Njihovih imas jak jako puno sa 5 i vise milio a ...
Njihovih imas jak jako puno sa 5 i vise milio a ...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Kinezi daju platu igracima koji u evropi nemogu igrat u ozbiljno klubu 5-8x vecu, nevidim nikakvu sansu da neki kvalitetan igrac bude pod vlasnistvom Nama a isko bi imao otice igrat u kinu austriju njemacku nece kod nas, nama ce davat neke pokusaje od igraca koji ce sjebavat nasu akademiju
Pitar6785 je napisao/la:Ja se nadam da ovaj novi vecinski vlasnik nece dovodit ove patuljke u nas klub. Tamo igraca nema da valja, al kako se da procitat izmedu redova to mu je primarni plan, velka greska i za nas i za vlasnika.
Ubjeden sam da ni opstina novi grad dala nama onaj stadion gdje olimpic igra, posebno ako bi mi prestavili neki plan koliko cemo ulozit kako ce to izgledat koliko kesa cemo uzbubat (to automaski ide u ekonomiju drzave grada opstine) plus grad i opstina bi bila ljepsa uredenika. Ono mjesto je bolje mjesto nego kosevo, svi mi volimo kosevo al lokacija gdje iz tranvaja u stadion udes plus stadion je okruzen grobljem al sto je najgore i da imamo love ko vode i da nam da stadion puno bi kostalo i opet prevelik stadion za nase potrebe
Eto mi smo cvjetali od kvaliteta nasih igraca(balkanskih) od rata pa naovamo.. Imamo i rezultata kolko ti bog hoce... Praci svemira..pa imas nama zapravo pricati o nekim patuljcima...
PRESTANI VISE PODCJENJIVATI !!!!
To je to ,dosao je sa ciljem da nam sjebe akademijuPitar6785 je napisao/la:Kinezi daju platu igracima koji u evropi nemogu igrat u ozbiljno klubu 5-8x vecu, nevidim nikakvu sansu da neki kvalitetan igrac bude pod vlasnistvom Nama a isko bi imao otice igrat u kinu austriju njemacku nece kod nas, nama ce davat neke pokusaje od igraca koji ce sjebavat nasu akademiju

P.S. Starcevic preuzeo Krupu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
SVE JE TO ISTI IZMET , BILO SE GODINAMA NA VLASTI PO RAZNIM OPSTINAMA , PA KURKO. PA VIRSLE SU BILE KAD SMO BILI NA VLASTI . N.GRAD - NAPRAVLJEN STADION KAO U AFRICI , NA VLASTI NIJE BILA ***.Evander je napisao/la:Ni ne pomisljati na stadion, dok je SDA na vlasti. Znamo svi kako se radi kod njih, prvo licni intresi pa sve ostalo. Ali srecom, 2020. idu opstinski izbori, a tad znate sta vam je raditi.
Nemojte taj dan piti kafu i da vam bude mrsko da odete i da glasate.
Sarajevo ima veliku bazu navijaca i isti su primamljivo glasacko tijelo. Lobirati ranije da odredjeni nesto obecaju prije izbora, sto cemo mi onda podrzati tamo gdje treba.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Kakav god da je , da je neko ko Dodik on bi odmah rekao i naredio ovim oko papirologije da imaju 5 dana roka da rijese papire ,,, tako on radi tamo ...
Mi k'o da smo Argentina pa nas strah fudbalera iz Azije. Draži mi je manje talentovan sportista iz Azije koji će radit na sebi i trenirat, nego megatalentovani Travančić, Radovac, Lelić i ostali nargilaši, kockari i alkosi odavde. Ako već pričamo o tom, je l'. 

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Vogošća nije Sarajevo, tamo nam ne treba stadion.HeraklitMracni je napisao/la:Vogosca ? Ili dole ispod koseva ,iza benzinske ima dosta zelenila , hladno bi se uklopio stadion sa hotelom i trznim centrom ...ShofaII je napisao/la:Najveće prepreke za stadion su novac i lokacija. Da bi se došlo u poziciju da se gradi stadion treba ti parcela za koju je moguće izmijeniti regulacioni plan i na nivou Opštine i na nivou Kantona. Takvih parcela nema mnogo ali ipak najviše u Novom Gradu.
Za samu parcelu trebaju milioni. Teško je očekivati da će ijedan načelnik i opštinsko vijeće pristati na neki vid plaćanja u ratama.
Kad bi se sve poklopilo i da se uklopi u regulacioni plan i da se pristane na plaćanje u ratama tek dada bi bili na livadi i mogli bi pričat o stadionu.
E sad zbog naše priče tipa pisanje po sirotinji i sl svi misle da mi imamo bruku para. Hajd sad ti objasni priučenim vijećnicima poslanicima u KS da to nije tako. Još pri tome svaki od njih hoće da se ugradi u cijenu a da ne govorimo o onima koji su u komisiji za prostor i na opštinama i na kantonu. A onda imaš i opštinske i kantonalne činovnik koji sve to smatraju svojim i na čiji se papir ili potpis čeka.
Tako da ja ne mislim da to zavisi samo od politike koliko do administracije. I da se sve poklopi trebaće nam bar godina dvije da se sve kroz papire završi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Ako ste upratili na jednoj fotografiji od vlasnika ima dole komentara da dolaze uskoro na utakmicu ili proslavu titule ljudi iz Tajlanda komentarisu ...
Valjda se koji dres tamo proda

Pa prodali bi se sigurno kada bi doveo one igrace sto se spominjalo, popularni su kod njih.HeraklitMracni je napisao/la:Ako ste upratili na jednoj fotografiji od vlasnika ima dole komentara da dolaze uskoro na utakmicu ili proslavu titule ljudi iz Tajlanda komentarisu ...
Inace nam igra Ronaldo u klubu, pa cemo dole imati milionski tiraž.HeraklitMracni je napisao/la:Ako ste upratili na jednoj fotografiji od vlasnika ima dole komentara da dolaze uskoro na utakmicu ili proslavu titule ljudi iz Tajlanda komentarisu ...
Iskreno puno letimo u visine. Ja nemam nikakva ocekivanja iskreno. Bitna je titula, ostalo je sve nedostizno, da se ne lazemo(stadion, ulazak u evropu itd)!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Prve dvije rečenice pročitaš i vidiš da lik ne poznaje azijski fudbal ili uopšteno fudbal...Zip je napisao/la:Pitar6785 je napisao/la:Ja se nadam da ovaj novi vecinski vlasnik nece dovodit ove patuljke u nas klub. Tamo igraca nema da valja, al kako se da procitat izmedu redova to mu je primarni plan, velka greska i za nas i za vlasnika.
Eto mi smo cvjetali od kvaliteta nasih igraca(balkanskih) od rata pa naovamo.. Imamo i rezultata kolko ti bog hoce... Praci svemira..pa imas nama zapravo pricati o nekim patuljcima...
fakat nas lik opisa ko da nam se za igrače otimaju bundesligaši, premierligaši i ostali iz Liga 5, da ne nabrajam regionalne "sitne klubove" tipa partizan, dinamo etc....
-
- Kontakt:
To je ahbabu problem , da ima boba patriotizma nasao bi se prostor za stadion na ponos cijele BiH . Nazalost trgovacki centri vazniji. FKS ne bi trebao ici iz opstine Centar. N.Grad bi meni odgovarao , ali niposto . PLATO ISPRED ZELJEZNICKE STANICE .Rijesiti pitanje saobracaja(ima nacina,ako ima volje). No prerano je pricati o tome,direktorica rece za 3 godine ce poceti prica .TamniVilajet je napisao/la:ShofaII je napisao/la:Najveće prepreke za stadion su novac i lokacija.
Novac uopste nije problem, niti je ikad bio. , korumpirani drzavnici.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
edRed je napisao/la:Prve dvije rečenice pročitaš i vidiš da lik ne poznaje azijski fudbal ili uopšteno fudbal...Zip je napisao/la:Pitar6785 je napisao/la:Ja se nadam da ovaj novi vecinski vlasnik nece dovodit ove patuljke u nas klub. Tamo igraca nema da valja, al kako se da procitat izmedu redova to mu je primarni plan, velka greska i za nas i za vlasnika.
fakat nas lik opisa ko da nam se za igrače otimaju bundesligaši, premierligaši i ostali iz Liga 5, da ne nabrajam regionalne "sitne klubove" tipa partizan, dinamo etc....
Pa nas ima par milioncica, a vise igra u bundes i drugim ligama, a njih milijardu heej, nek se drze kriketa.
Naletih na par vijetnamskih klipova na youtube kako sam trazio golove iz listice, pa naidjoh. Nesto na klipu slike od ove sezone igraca Sarajeva i lik prica na vjetnamski i idu slike nekih vjetnsmskih igraca.. i nije da nema pregleda klip, ima jedna 2-3 hiljade mozda i vise. bas mi je to nepoznanica, al brate ako neki vjetnamac valja nek ga i dovedu, vjerujem da se moze i kod njih pronaci dobrih ali samo one najbolje dovodit a ne igrace tipa Bekića, Lelića... takvih imamo i mi na bacanje..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
To se slazem, al da bas odskace od njih 90 miliona, pa dovedi ga. Ako se nadje takav.Zagor je napisao/la:Naletih na par vijetnamskih klipova na youtube kako sam trazio golove iz listice, pa naidjoh. Nesto na klipu slike od ove sezone igraca Sarajeva i lik prica na vjetnamski i idu slike nekih vjetnsmskih igraca.. i nije da nema pregleda klip, ima jedna 2-3 hiljade mozda i vise. bas mi je to nepoznanica, al brate ako neki vjetnamac valja nek ga i dovedu, vjerujem da se moze i kod njih pronaci dobrih ali samo one najbolje dovodit a ne igrace tipa Bekića, Lelića... takvih imamo i mi na bacanje..
Oni fakat imaju svoj problem u visini i jacini, i kao takvi se ne mogu nametnut u ovoj ligi i oranicama, mozda na ljepsim terenima i mogu iskorisititi svoju brzinu.
- TamniVilajet
- Kontakt:
Treba samo bosnjake dovoditi i to one koji vole FKS. Sve ostalo ja bi procero za japan
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
JahTamniVilajet je napisao/la:Treba samo bosnjake dovoditi i to one koji vole FKS. Sve ostalo ja bi procero za japan

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], OldTownDistrict i 48 gostiju.