GangEvil je napisao/la:Izvolite Pitari.
Znaci titulu slavimo protiv ubica ili u najgorem slucaju protiv Celika
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
GangEvil je napisao/la:Izvolite Pitari.
Problem sa atletskom stazom je kako otkupiti,od koga..?Stroj1946 je napisao/la:Nema sanse da ce dole graditi, previse je daleko od grada. Butmir je totalno odsjecen od grada, pa i same Dobrinje ili Ilidze koja je tik uz. Ima pored Zetre mjesto, spominjalo se to nekad davno, iza Haseta ona atletska staza ili Studentski kampus na Mrijin dvoru isto je fina lokacija.
To burazGangEvil je napisao/la:Izvolite Pitari.
Vogosca ? Ili dole ispod koseva ,iza benzinske ima dosta zelenila , hladno bi se uklopio stadion sa hotelom i trznim centrom ...ShofaII je napisao/la:Najveće prepreke za stadion su novac i lokacija. Da bi se došlo u poziciju da se gradi stadion treba ti parcela za koju je moguće izmijeniti regulacioni plan i na nivou Opštine i na nivou Kantona. Takvih parcela nema mnogo ali ipak najviše u Novom Gradu.
Za samu parcelu trebaju milioni. Teško je očekivati da će ijedan načelnik i opštinsko vijeće pristati na neki vid plaćanja u ratama.
Kad bi se sve poklopilo i da se uklopi u regulacioni plan i da se pristane na plaćanje u ratama tek dada bi bili na livadi i mogli bi pričat o stadionu.
E sad zbog naše priče tipa pisanje po sirotinji i sl svi misle da mi imamo bruku para. Hajd sad ti objasni priučenim vijećnicima poslanicima u KS da to nije tako. Još pri tome svaki od njih hoće da se ugradi u cijenu a da ne govorimo o onima koji su u komisiji za prostor i na opštinama i na kantonu. A onda imaš i opštinske i kantonalne činovnik koji sve to smatraju svojim i na čiji se papir ili potpis čeka.
Tako da ja ne mislim da to zavisi samo od politike koliko do administracije. I da se sve poklopi trebaće nam bar godina dvije da se sve kroz papire završi.
Jedna ljubav, jedan klub, Fk Sarajevosonpenn je napisao/la:Opet se oglasio preko fb-a.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 32 gosta.