FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Hordas Doboj
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 dec 2013, 12:09

Skver je napisao/la:@Hordas Doboj
Sloboda nema nikakve lobije nigdje, pa ni u TK koji je usput receno propala i neodrziva institucija sama po sebi. Nekada kada su i mogli pomoci, nisu htjeli (opsirna tema), tako da danas Sloboda iskljucivo zavisi od Azmira Husica koji jedini za sada finansira klub, a ostalo je sve lafina i licna promocija, pocev od opstine pa do nekih udruzenja. Da bi se Sloboda vratila u PL treba iskesirati puno vise novca od onog sto je opstina obecala, dakle ko ce sve to platiti, a cujem vec price ljudi koji se misle uguziti u UO da Sloboda moze i bez Azmira, kao mogla je i prije, znamo dobro kako je to prije bilo.....iskreno vec mi se pomalo gadi slusati i citati, ne zna se ko vise laze u ovom gradu...jedino svaka cast Azmiru, koji jedini suti i radi i pomaze klub.
Upucen sam u Slobodu bukvalno samo preko foruma. Citajuci postove vidim da su svi optimisticni dolaskom Azmira koji je definitivno pozitivna prica i lijek za Slobodu. Al i njemu treba vremena da odstrani sve te parazite koji su se nastanili u klub. Tako da treba biti strpljiv, pustiti covjeka da radi a on ce sigurno napraviti sve da vas izvuce iz dubioze. Vjerujem da je covjek razmotrio sve opcije i mogucnosti prije nego sto se ukljucio u sve to, znaci vjerovatno ima i rijesenje za situaciju u kojoj je sad Sloboda.

@Bulevar i SARS

Kada se isplacuje novac Ministarstvo raspise javi poziv na koji apliciraju klubovi iz kantona. Obavezno se isplacuju novci klubovima iz 1. lige federacije (najnizi rang za koji se isplacuje ovako) i premijer lige. Tako da ni Sloboda tu nije izuzetak.
Klubovi iz nizih liga prave projekte (omladinski pogon itd) i na osnovu toga im se odobri ili ne odobri određeni iznos.

btw
Zvijezda ce sigurno dobiti vise novca od Slobode jer je visi rang i tu nema puno price.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 17 dec 2013, 12:18

neka dobije zvijezda 200 000,nama nek daju nase i kraj price,neka nam daju i 50 000 al nek REDOVNO ISPLACUJU
ja nevidim tu problem nikakav...mi prvoshodno treba sobom da se pozabavimo
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 dec 2013, 12:53

Hordas Doboj je napisao/la:
Skver je napisao/la:@Hordas Doboj
Sloboda nema nikakve lobije nigdje, pa ni u TK koji je usput receno propala i neodrziva institucija sama po sebi. Nekada kada su i mogli pomoci, nisu htjeli (opsirna tema), tako da danas Sloboda iskljucivo zavisi od Azmira Husica koji jedini za sada finansira klub, a ostalo je sve lafina i licna promocija, pocev od opstine pa do nekih udruzenja. Da bi se Sloboda vratila u PL treba iskesirati puno vise novca od onog sto je opstina obecala, dakle ko ce sve to platiti, a cujem vec price ljudi koji se misle uguziti u UO da Sloboda moze i bez Azmira, kao mogla je i prije, znamo dobro kako je to prije bilo.....iskreno vec mi se pomalo gadi slusati i citati, ne zna se ko vise laze u ovom gradu...jedino svaka cast Azmiru, koji jedini suti i radi i pomaze klub.
Upucen sam u Slobodu bukvalno samo preko foruma. Citajuci postove vidim da su svi optimisticni dolaskom Azmira koji je definitivno pozitivna prica i lijek za Slobodu. Al i njemu treba vremena da odstrani sve te parazite koji su se nastanili u klub. Tako da treba biti strpljiv, pustiti covjeka da radi a on ce sigurno napraviti sve da vas izvuce iz dubioze. Vjerujem da je covjek razmotrio sve opcije i mogucnosti prije nego sto se ukljucio u sve to, znaci vjerovatno ima i rijesenje za situaciju u kojoj je sad Sloboda.

@Bulevar i SARS

Kada se isplacuje novac Ministarstvo raspise javi poziv na koji apliciraju klubovi iz kantona. Obavezno se isplacuju novci klubovima iz 1. lige federacije (najnizi rang za koji se isplacuje ovako) i premijer lige. Tako da ni Sloboda tu nije izuzetak.
Klubovi iz nizih liga prave projekte (omladinski pogon itd) i na osnovu toga im se odobri ili ne odobri određeni iznos.

btw
Zvijezda ce sigurno dobiti vise novca od Slobode jer je visi rang i tu nema puno price.
Za 2010. Valjda nesto skontas. Tada je Sloboda bila u PL.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Program raspodjele sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2010. godinu, a koji je predložilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Za 2010. Valjda nesto skontas.
Za ove namjene u Budžetu Tuzlanskog kantona planirano je milion KM. Sredstva su odobrena za 155 sportskih kolektiva, odnosno sportske klubove, organizacije, sportske saveze i druge nosioce sportskih aktivnosti, a planirana je podrška i jednom broju sportskih manifestacija. Za grantove pojedincima, odnosno za dodjelu jednokratnih stipendija i nagrada vrhunskim, kvalitetnim i perspektivnim sportistima bit će izdvojeno 40.000 KM.

U skladu sa kriterijima za dodjelu sredstava najmanji iznos koji je odobren za jedan broj sportskih kolektiva je 500 KM, a iznosi veći od 20.000 KM odobreni su: Atletskom klubu „Sloboda Tehnograd” Tuzla, Karate klubu Tuzla-Sinbra, Sportskom savezu Tuzlanskog kantona, Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Tuzla, JU Dom zdravlja sa poliklinikom „Mustafa Šehović” Tuzla za preventivnu zdravstvenu zaštitu sportista, Društvu pedagoga tjelesnog i zdrvstvenog odgoja Tuzlanskog kantona, Ženskom odbojkaškom klubu „Kula” Gradačac, Košarkaškom klubu „Sloboda” Tuzla, Ženskom košarkaškom klubu „Jedinstvo” Tuzla, Nogometnom klubu „Zvijezda” Gradačac, Fudbalskom klubu „Budućnost„ Banovići, Rukometnom klubu „Gradačac” Gradačac, Muškom rukometnom klubu „Konjuh” Živinice i Savezu sjeduće odbojke.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 dec 2013, 12:57

2010.
Zanimljivo je da je FK Sloboda klub sa najdužom tradicijom u TK-a, svrstan u drugu kategoriju, to jest, da je među onim kolektivima koji su dobili manji iznos od 20.000 KM. Zašto se komisija odlučila na takav izbor za sada nije poznato, ali je u najmanju ruku čudno jer su veći iznos od FK Sloboda dobili novi premijerligaši iz Gradačca i Banovića.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 dec 2013, 13:00

Probisvjet je napisao/la:2010.
Zanimljivo je da je FK Sloboda klub sa najdužom tradicijom u TK-a, svrstan u drugu kategoriju, to jest, da je među onim kolektivima koji su dobili manji iznos od 20.000 KM. Zašto se komisija odlučila na takav izbor za sada nije poznato, ali je u najmanju ruku čudno jer su veći iznos od FK Sloboda dobili novi premijerligaši iz Gradačca i Banovića.
Ja kazem kako ide, sad ne znam zbog cega nije FK Sloboda dobila novac. Jel se neko oglasio po tom pitanju iz kluba? Mozda neki dug prema ministarstvu itd??

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 dec 2013, 13:11

Ja kazem kako ide, sad ne znam zbog cega nije FK Sloboda dobila novac. Jel se neko oglasio po tom pitanju iz kluba? Mozda neki dug prema ministarstvu itd??
To sto ti znas kako ide, ili ja, to ne vazi u ovoj drzavi. Zato bolje pricati suplju, nego pametovati.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 dec 2013, 13:31

Probisvjet je napisao/la:
To sto ti znas kako ide, ili ja, to ne vazi u ovoj drzavi. Zato bolje pricati suplju, nego pametovati.
Ne bih se bas slozio s tom zadnjom recenicom. Ona mi nekako oslikava taj tvoj potpis, a nekako i nisam takvog karaktera.
Vise sam za onu: "Pametan čovjek će uvijek analizirati nečije znanje, budala će se uvijek braniti s time da ne voli pametovanje."

Al nece se, bilo kako bilo siguran sam da cete sada dobiti novac. Ova garnitura ljudi u Slobodi mi djeluje sposobna za razliku od tih 2010.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 17 dec 2013, 14:05

rukfash je napisao/la:Napredak Slobode i vracanje u PL treba da bude cilj i drugim opcinama sa Kantona , ne treba niti se moze odmah porediti ako dobije Sloboda treba dobiti i taj i taj , Sloboda je i treba da bude reprezentacija TK !
Tacno.Iako sam iz Gracanice istog sam misljenja jer jaka Sloboda bi znacila odskocnu dasku za mnoge talente sa Tuzlanske regije.Klub sa historijom i tradicijom.Smijesno je i jedan klub porediti sa Slobodom sa kantona i zato mislim da bi oni trebali prvi da udju sa TK ako ce vec neko uci u PL,jer oni imaju taj regionalni kapacitet ako ga vec budu znali iskoristit.Isto tako sam misljenja da bi i Tuzlaci trebali da imaju drugaciji odnos prema klubovima iz drugih opstina sa TK i prema navijacima koji dolaze na stadion Slobode iz drugih opstina TK.Pa uvijek je na opstini Gracanici kao referenca da neko zna igrati lopte bilo da covjek trenira i igra za Slobodu.Danas Bratsvo igra fino i moze tu i tamo da se nadigrava i pobjedi Slobodu,ali je bez sumnje Sloboda ime koje Bratstvo,Radnicki,Buducnost,Zvijezda nece imati jos dugo.

Iako ova danasnja Sloboda ne moze biti uzor bilo kome ipak ima indicija da ce u narednom periodu biti bolje.Na Tuzlacima i Slobodi je da naprave ambijent da i drugi gledaju na Slobodu kao jednog regionalnog giganta i da je podrzavaju a to nece sigurno dokle god po Tusnju budu udarani momci koji recimo dodju iz Banovica pratit tekme il kad "poderana" gradska raja proziva "seljake" po tusnju.

Kako bi lijepo bilo vidjeti cijeli Tusanj okicen Transparentima "Fukare" Gracanica,Srebrenik,Banovici,Lukavac,Kalesija itd itd..Kad to budemo vidjali po Tusnju to ce znaciti da je Sloboda pocela vracati stari sjaj a taj sjaj se nece poceti vracati dok god vlada lose misljenje i ponizavanje drugih klubova sa TK.Klubovi sa TK treba da budu baze iz kojih ce Sloboda crpiti igrace koji ce preko Slobode imati priliku da se okusaju u mnogo jacim takmicenjima od dosadasnjih u kojim se nastupalo.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 dec 2013, 14:22

arhimed89 je napisao/la:
rukfash je napisao/la:Napredak Slobode i vracanje u PL treba da bude cilj i drugim opcinama sa Kantona , ne treba niti se moze odmah porediti ako dobije Sloboda treba dobiti i taj i taj , Sloboda je i treba da bude reprezentacija TK !
Tacno.Iako sam iz Gracanice istog sam misljenja jer jaka Sloboda bi znacila odskocnu dasku za mnoge talente sa Tuzlanske regije.Klub sa historijom i tradicijom.Smijesno je i jedan klub porediti sa Slobodom sa kantona i zato mislim da bi oni trebali prvi da udju sa TK ako ce vec neko uci u PL,jer oni imaju taj regionalni kapacitet ako ga vec budu znali iskoristit.Isto tako sam misljenja da bi i Tuzlaci trebali da imaju drugaciji odnos prema klubovima iz drugih opstina sa TK i prema navijacima koji dolaze na stadion Slobode iz drugih opstina TK.Pa uvijek je na opstini Gracanici kao referenca da neko zna igrati lopte bilo da covjek trenira i igra za Slobodu.Danas Bratsvo igra fino i moze tu i tamo da se nadigrava i pobjedi Slobodu,ali je bez sumnje Sloboda ime koje Bratstvo,Radnicki,Buducnost,Zvijezda nece imati jos dugo.

Iako ova danasnja Sloboda ne moze biti uzor bilo kome ipak ima indicija da ce u narednom periodu biti bolje.Na Tuzlacima i Slobodi je da naprave ambijent da i drugi gledaju na Slobodu kao jednog regionalnog giganta i da je podrzavaju a to nece sigurno dokle god po Tusnju budu udarani momci koji recimo dodju iz Banovica pratit tekme il kad "poderana" gradska raja proziva "seljake" po tusnju.

Kako bi lijepo bilo vidjeti cijeli Tusanj okicen Transparentima "Fukare" Gracanica,Srebrenik,Banovici,Lukavac,Kalesija itd itd..Kad to budemo vidjali po Tusnju to ce znaciti da je Sloboda pocela vracati stari sjaj a taj sjaj se nece poceti vracati dok god vlada lose misljenje i ponizavanje drugih klubova sa TK.Klubovi sa TK treba da budu baze iz kojih ce Sloboda crpiti igrace koji ce preko Slobode imati priliku da se okusaju u mnogo jacim takmicenjima od dosadasnjih u kojim se nastupalo.
Dobro napisano.
Tako je prijatelju bilo nekada. To su bile zlatne godine Slobode. Zato je nekada bilo po 15.000 na Tusnju i to je bio dozivljaj za svakoga, ma iz kojeg mjesta dolazio.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 17 dec 2013, 15:16

arhimed89 je napisao/la:

Tko god je u mogućnosti da napravi transparent iz navedenih opština neka napravi i okači na ogradu.Bujruma imaslika
Pobjeda je bolja od orgazma!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 17 dec 2013, 15:32

Gorki je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:

Tko god je u mogućnosti da napravi transparent iz navedenih opština neka napravi i okači na ogradu.Bujruma imaslika
pa da dodje neki tuzlanski gradjanin iz bratunca i samara momka sa transparentom fukare banovici.. :roll:
puno toga treba promjeniti u samoj grupi..vecina nas nece dirati te momke...pravi tuzlaci...ALI...veliko ali...nazalost :cry:

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 17 dec 2013, 16:12

wienultras je napisao/la: pa da dodje neki tuzlanski gradjanin iz bratunca i samara momka sa transparentom fukare banovici.. :roll:
puno toga treba promjeniti u samoj grupi..vecina nas nece dirati te momke...pravi tuzlaci...ALI...veliko ali...nazalost :cry:

Pa to samo kod nas ima da diraš momka koji navija za Slobodu jer je iz Banovića i sl.tome :roll: pa pogledaj kod Delija ogradu : šabac,niš,čačak,valjevo,novi sad,zemun itd itd ne možeš sve nabrojati.

Zato možeš druže okačiti transparent na zapadu ;)

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 17 dec 2013, 16:28

wienultras je napisao/la: pa da dodje neki tuzlanski gradjanin iz bratunca i samara momka sa transparentom fukare banovici.. :roll:
Ni meni se ne svidja rad grupe, al opet pred svaku utakmicu je okupljanje u kavezu bilo, lijepo dodje vas kolko ima iz lupam banovica, pojavite se na okupljanju i imaju vodje pridjes kazes, zdravo zdravo, mi momci iz banovica navijamo za slobodu, volimo slobodu, napravilo smo transparent "fukare banovici" da se zna da i nas ima tu, i niko ti nece pola rijeci rec sto si ga okacio, lijepo ce ti se i rec postavi ga tu i tu ako nije belaj, ako ide udarni idi desno ide ovaj lijevo ovaj i tako to.
:)
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 17 dec 2013, 17:25

Naravno sve se može dogovorit i nikakvih problema nema ;)

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 17 dec 2013, 18:40

Nikakav transparent nije bio u pitanju samo su 2 lika iz Banovica dosla da navijacju,koji su nazalost otjerani,dosta posla ima na ovoj tribini,al nije ovo tema za takvu raspravu..
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 17 dec 2013, 18:43

klasik je napisao/la:
Ni meni se ne svidja rad grupe, al opet pred svaku utakmicu je okupljanje u kavezu bilo, lijepo dodje vas kolko ima iz lupam banovica, pojavite se na okupljanju i imaju vodje pridjes kazes, zdravo zdravo, mi momci iz banovica navijamo za slobodu, volimo slobodu, napravilo smo transparent "fukare banovici" da se zna da i nas ima tu, i niko ti nece pola rijeci rec sto si ga okacio, lijepo ce ti se i rec postavi ga tu i tu ako nije belaj, ako ide udarni idi desno ide ovaj lijevo ovaj i tako to.
:)
Ja nisam iz banovica.nije to bas tako jednostavno sve je ok dok ti momci nepojave se na tribini :) uostalom velika vecina njih navija za sarajevo tako da...

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 17 dec 2013, 19:16

1919 :P
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 dec 2013, 19:19

Kapellen je napisao/la:Nikakav transparent nije bio u pitanju samo su 2 lika iz Banovica dosla da navijacju,koji su nazalost otjerani,dosta posla ima na ovoj tribini,al nije ovo tema za takvu raspravu..
Koji levati ih otjeraše jbt? Pa šta sad da ja dođem na utakmicu ili eto na okupljanje pred utakmicu i mene bi otjerali? Samo zato jer nisam iz Tz. Svašta.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 17 dec 2013, 19:22

Benjo_AFC86 je napisao/la:1919 :P
jesi primjetio :D

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 17 dec 2013, 19:30

Benjo_AFC86 je napisao/la:1919 :P

:mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.